Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Malostranští mušketýři
rok natočení:1932
film: Malostranští mušketýři / Malostranští mušketýři (1932)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
98 min.
přidal
admin
film přidaný
28.06.2015, 23:38:39

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Na malostranské Kampě žijí tři staří mládenci: Babánek, Rejsek a Poledne. Babánek se před lety ujal sirotka Lojzíka, z něhož je již dospělý muž, který se zatím neúspěšně věnuje skládání hudby. Majitel domu Kreuzmann pronajme byt začínající lékařce Olze. Přátelé, aniž ji znají, se rozhodnou ji z domu vypudit. Odhánějí možné pacienty a tak jediným, koho léčí, je Lojzík, který šel k Olze na výzvědy a přitom se do ní zamiloval. Když se Babánek zraní, Olga ho ošetří a všichni "mušketýři" k ní změní vztah. Zdá se však, že je již pozdě. Olga má dluhy a nemá sílu dál bojovat o svou existenci. Skočí do řeky, ale naštěstí ji Rejsek zachrání. "Mušketýři" přivolají jejího kolegu ze studií a ten jí po rekonvalescenci nabídne zaměstnání ve svém sanatoriu. Také Lojzík se nakonec prosadí. Jeho noty se dostanou náhodou do divadla a skladba má úspěch. Se skladatelským úspěchem se dostaví i finanční zajištění a Lojzík se může vyznat Olze ze svých citů. Olga jeho lásku opětuje.
================================================================

Three old bachelors live on Kampa Island in Malá Strana - Babánek, Rejsek and Poledne. Babánek had adopted a little orphan, Lojzík, who is now a grown man and, so far, an unsuccessful composer. Kreuzmann, a house owner, rents out a flat to the young doctor Olga. The three friends, without knowing her, decide to get her out of the house. They drive away any prospective patients, thus the only person she treats is Lojzík who had gone to check up on the young woman but had fallen for her instead. When Babánek is wounded, Olga treats him and all the "musketeers" change their opinion of her. But it is too late. Olga, in despair, in debt and no longer capable of finding the strength to fight for her existence, jumps into the river. Fortunately, Rejsek saves her life. The three friends summon her colleague who had studied with her and he offers her work in a sanatorium. Lojzík then manages to break into the theatre with one of his compositions and he becomes famous. Now he is financially secure and is able to declare his feelings for Olga. His love is requited.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět
Hudba
Střih
hudba k písni
Architekt
Architekt
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sirotek Lojzík

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
obsluhovatel propadla
kapelník Fritz Wohryzek
holubář Matěj Babánek
strojník

Settleři
Hudební skupina


Film je v jazycích..
Čeština (1932)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1932)
Formát obrazu
CDS 35mm (1932)


seznam Písní, které zazněly ve filmu:
název písně
rok
délka(min.)
Osoba
Profese
1932
min.
hudba k písni
1932
min.
hudba k písni


název písně
rok
délka(min.)
Skupina
Profese
1932
min.
zpívá

Název
Režie
Přečteno: 275 krát
vygenerovano za: 0.2476 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)