Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Právo na hřích
rok natočení:1932
film: Právo na hřích / Právo na hřích (1932)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
101 min.
přidal
admin
film přidaný
21.12.2015, 01:05:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

V přímořských lázních na Jadranu svádí námořní důstojník Otto Král manželku pražského lékaře Věru Machovou. Věra jeho dvoření nebere vážně. Její muž Rudolf, který zůstal v Praze, se však domnívá, že v manželčině nepřítomnosti má právo na hřích, a užívá si zakázaného ovoce s milenkou Jájou. Když se Věra vrátí nečekaně domů, najde v ložnici cizí podvazkový pas. Manžel tvrdí, že neví, jak se mohl v ložnici ocitnout. Na radu své matky Věra manželovi nic nevyčítá, jen trpělivě poslouchá jeho výklady o problému nevěry a právu na hřích. Své názory Rudolf změní, až když do Prahy na dovolenou přijede Otto Král a pokračuje ve svém zájmu o Věru. Uvědomí si, že nejednal správně, námořníka vyhodí a s Věrou se znovu sblíží. A když pak při jízdě Prahou uvidí Jáju, okázale projevuje lhostejnost. Věra to přijímá s úsměvem, ví o manželovi své.
================================================================

At a seaside spa on the Adriatic, naval officer Otto Král tries to seduce Věra Machová, the wife of a Prague doctor. Věra does not take his attempts at courting seriously. Her husband Rudolf, who has stayed in Prague, believes that, in his wife's absence, he has a right to sin and he tastes the forbidden fruit with his lover Jája. When Věra comes home unexpectedly, she finds a garter belt in the bedroom which does not belong to her. Her husband claims he does not know how it got there. On the advice of her mother, Věra does not reproach her husband; she listens patiently to him expounding on the problems of fidelity and the right to sin. Rudolf changes his views, however, when Otto Král comes to Prague on holiday and continues to take an interest in Věra. He comes to realise that he had behaved badly; he throws out the naval officer and tries to improve his relationship with his wife. When he sees Jája while out for a ride around Prague with his wife, his indifference is plain. Věra accepts this with a smile, she knows her husband pretty well.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
námořní poručík Otto Král
Rudolfův otec
tanečnice Erika

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
host v baru
pacient MUDr.Macha



Film je v jazycích..
Čeština (1932)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1932)
Formát obrazu
CDS 35mm (1932)

Název
Režie
Přečteno: 245 krát
vygenerovano za: 0.2018 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)