Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Načeradec král kibiců
rok natočení:1932
film: Načeradec král kibiců / Načeradec král kibiců (1932)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
100 min.
přidal
admin
film přidaný
12.07.2015, 18:59:45

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Majitel obchodu s konfekcí pan Načeradec tráví většinu volného času v kavárně, kde hrává při minerálce šachy s majitelem konkurenčního obchodu panem Dundrem. Načeradcova dcera Edith začíná v advokacii shodou okolností stejně, jako její přítel, Dundrův syn. Pan Načeradec zaskakuje v karetní společnosti často za pana Findajse, který se v těchto chvílích věnuje manželce dalšího z hráčů, pana Tachecího, majitele detektivní kanceláře. Výhry si Načeradec ponechává, prohrané peníze musí platit Findajs. Jednoho dne kibicuje pan Načeradec při hře tak nešastně, že mezi ním a panem Dundrem dojde k prudké hádce, která končí u soudu. Oba pány zastupují jejich děti, které však mají ze situace spíše legraci. Načeradec je odsouzen k dvaceti čtyřem hodinám vězení. Z rozsudku "těžce" onemocní. Teprve teï se oba rivalové smíří. Edith a mladý Dundr slaví svatbu. Pan Tachecí se dozví o nevěře své ženy a konečně se může v klidu rozvést.

================================================================

Mr Načeradec, the owner of a clothes shop, spends most of his leisure time in a café where he drinks mineral water and plays chess with his competitor, Mr Dundr. By chance, Načeradec's daughter Edith begins her work as a lawyer at the same time as her friend, Dundr's son. Mr Načeradec frequently steps in for Mr Findajs at the card table when the latter prefers to call upon the wife of another cardplayer, Mr Tachecí, the owner of a detective agency. Načeradec keeps his winnings, and Findajs has to pay out. One day Načeradec finds himself an unfortunate kibitzer during a card game and a serious row ensues between him and Dundr which ends up in court. Both gentlemen are represented by their own children who take the situation more as a joke. Načeradec is sentenced to twenty-four hours in prison. After hearing the verdict he becomes "seriously" ill, but it is only now that the two rivals are reconciled. Edith and young Dundr celebrate their wedding. Mr Tachecí finds out about his wife's infidelity and is finally able to divorce her with peace of mind.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
žebrák


Film je v jazycích..
Čeština (1932)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1932)
Formát obrazu
CDS 35mm (1932)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1932
Distributor
Československo
Kino

1932
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 243 krát
vygenerovano za: 0.1251 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)