Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Sestra Angelika
rok natočení:1932
film: Sestra Angelika / Sestra Angelika (1932)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
10.07.2016, 19:36:15

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Barová tanečnice Karla postřelí při rozchodu svého milence Mayera. Před policií se ukryje do bytu klavíristy Pavla Ryanta a při odchodu mu slíbí, že se vrátí. Nazítří je však Karla zatčena a odsouzena. V trestnici se setká s dozorkyní jeptiškou Angelikou, která je jí velmi podobná. Uprosí Angeliku, aby jí půjčila na několik dní šaty a opustí věznici jako jeptiška. Pavel odjel na turné do ciziny a proto ho nešastná Karla nenajde. Zatím je Angelika propuštěna z vězení jako Karla Richtrová a opatří si byt i práci. Po návratu ze zahraničí se setká Pavel s Angelikou. Považuje ji za Karlu a je uražen, že ho nepoznala. Večer v baru ho potká skutečná Karla a Pavel ji dotčeně odmítne. Později se Pavel dozví, že ho dívka dlouho hledala. Navštíví Angeliku a v domnění, že je to Karla, se jí omluví za své chování a nabídne jí společný život. Karla se přijde omluvit Angelice za to, jaké nesnáze jí způsobila a Angelika se jí zmíní o Pavlově nabídce. Karla pochopí, že ji Pavel miluje a spěchá za ním. Angelika se vrací ke své práci. (Podle dobového popisku)

================================================================

Bar dancer Karla shoots and injures her lover Mayer when they split up. She hides from the police in the apartment of piano player Pavel Ryant. When she leaves she promises she will come back. The following day, however, Karla is arrested and sentenced. The prison warder is a nun called Angelika who looks very much like Karla. Karla begs Angelika to lend her her habit for a few days. This she does, and Karla escapes as a nun. She cannot find Pavel because he has gone on tour abroad. Angelika meanwhile is released from prison as Karla Richtrová and she finds an apartment and a job. When Pavel meets Angelika he thinks she is Karla and is hurt that she does not recognise him. That evening in the bar, the real Karla finds him but he cold-shoulders her. Desperate, Karla goes. Only later does Pavel find out she was looking for him. He goes to visit Angelika, thinking she is Karla, and apologises to her for his behaviour and proposes they marry. Karla then arrives to apologise to Angelika for the trouble she has caused, and Angelika tells her of Pavel's proposal of marriage. Karla, overjoyed, runs off to find Pavel, and Angelika returns to her work. (According to promotional material issued at the time the film was made.)

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Scénarista
Střih
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vyšetřující komisař
tanečnice Karla Richtrová/Angelika

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vrchní v Casinu
host v Casinu#1
strážník#1



Film je v jazycích..
Čeština (1932)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1932)
Formát obrazu
2.20 : 1 (1932)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1932
Distributor
Československo
Kino

1932
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 337 krát
vygenerovano za: 0.1063 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)