Nick:
Heslo:
Registrace
Název dílu Point of View
Jiný náhled usa
seriál:Hvězdná brána

seriál Hvězdná brána - 50.díl Jiný náhled
Aternativný názvy epizody
Seriál
Datum premiéry:
1999.07.30 - Pátek
Česká premiéra:
2000.09.11 - Pondělí
Řada:
3 . sezónu s : 22 díly
Díl v serii
6
Produkční číslo:
306
Kód epizody:
SG-306
Délka dílu:
42 min.
Přidáno dne:
29.03.2009, 13:03:04
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:29
Žánr:
Seznam žánrů

Akční

Dobrodružný

Sci-fi

Díl seriálu je v jazycích..
*
Obsah- staré(2008):

V Nellisu, oblasti 51, je ve skladišti umístěno kvantové zrcadlo z P3X-233 [viz TBFTGOG]. To je náhle aktivováno a z alternativní reality jím procházejí dr. Samantha Carterová a major Kawalsky. Okamžitě jsou zadrženi a převezeni do SGC. Žádají zde o azyl. Ten je jim udělen. Mohou zůstat a mají být zařazeni do jednotek SG. Carterová se jen těžko smiřuje s tím, že ve zdejší realitě je O'Neill živý, ale není její manžel a nejsou si tak blízcí jako v její realitě.

Dr. Carterová začne brzy procházet podivnou změnou. Je v jakémsi konvulzívním šoku. Jde o entropický kaskádový efekt na buněčné úrovni. Jde o vedlejší účinek průchodu kvantovým zrcadlem. Carterová očekávala, že se to jednou stane, ale ne tak rychle. Je to zřejmě zapříčiněno přítomností majora Carterové. Z toho, že jsou obě ve stejné realitě vzniká zvýšená entropie.

Dr. Carterová se musí urychleně vrátit do své reality, ale tam jí hrozí smrt z rukou Goa'uldů. Jedinou nadějí je zničení Goa'uldů v její realitě. Toho by šlo dosáhnout, kdyby se setkala s Asgardy a požádala je o pomoc. V tom by mohli pomoci členové SGC, protože mají zadávací program pro adresu planety Asgardů a ta by mohla fungovat i v její realitě [viz The Fifth Race]. Program se dá přehrát na přenosný hard disk. K zadání domovské adresy Asgardů byl ale potřeba další generátor, který bránu zásoboval přídavnou energií. Ten už ale nejde spustit, byl sestrojen pouze na jedno použití a pak přestal fungovat. Jedinou šancí je, že se oběma Carterovým podaří uvést generátor zpět do chodu. To se jim úspěšně podaří. Dr. Carterová bude potřebovat někoho, kdo jí pomůže dostat se k bráně, zapojí generátor a spustí zadávací program. Nabízí se Kawalsky a SG-1. Major Carterová ale nemůže jít díky entropickému kaskádovému efektu. Stejně tak i Teal'c. Ale ten oponuje tím, že u dr. Carterové se příznaky objevily až po dvou dnech, a že oni stejně ani tolik času mít nebudou. Generál Hammond akci schválí s tím, že po jejich návratu bude kvantové zrcadlo zničeno.

A tak se dr. Carterová, Kawalsky, O'Neill, Jackson a Teal'c (oblečený do Jaffské uniformy) vydávají pomocí kvantového zrcadla do alternativní reality. Mají s sebou přepínač, pomocí kterého mohou udržovat kontakt s výchozí realitou. Kawalsky naučí Jacksona, jak se s tím zachází. Po příchodu týmu se objevují Jaffové a Daniel musí vypnout ovládavcí zařízení. Tím ztrácí kontakt se svou realitou a Jackson ji bude muset znovu vyhledat.

O'Neill s Kawalskym mají za úkol zapojit reaktor. Teal'c se setkává se svým protějškem z této reality, zabije ho a vydává se za něj. Odvádí Carterovou jako svého vězně, aby ji dostal k bráně. Setká se s Apophisem, který vyslýchá a mučí zajatého generála Hammonda. Apophis Teal'covi nařídí, aby pokračoval ve výslechu a zjistil od Hammonda nebo od Carterové adresu stanoviště Beta a sám odchází. Teal'c pošle pryč i všechny Jaffy a osvobodí Hammonda. Hammond je z toho zmatený a dovídá se od Carterové, že tento Teal'c je z jiné reality. Carterová mu vysvětluje, že se chce spojit s mimozemšťany, kteří jsou v Teal'cově realitě nepřáteli Goa'uldů. Mezitím O'Neill s Kawalskym zapojují generátor. Carterová nahraje data do počítače a začne se zadávat adresa. Na poslední chvíli se jí podaří uniknout bránou, když Teal'c zadrží přicházejícího Jaffu, aby nechal Carterovou projít. Je však poté i s Hammondem zadržen Apophisem. Apophis nechápe proč ho Teal'c zradil. Mezitím jsou zajati i O'Neill, Kawalsky a Jackson. Všichni jsou předvedeni před Apophise. Ten se ptá O'Neilla kdo je, a říká, že ho jeho 1. muž zabil před jeho očima. Nechápe, jak tedy mohl vstát z mrtvých. Když se nedočká odpovědi přikáže Jaffovi a ten střelí Hammonda zat'nik'atelem. Dr. Jackson mu řekne o alternativní realitě. Apophis nevěří a Jaffa střelí Hammonda podruhé a ten umírá. Když Apophis znovu dostane stejnou odpověï, že přišli z alternativní reality, nechá tentokrát střelit Jacksona.

Příbíhá jeden Jaffa a sděluje Apophisovi, že se něco děje. V tom se objeví paprsek a Apophis zmizí stejně jako Jaffové kolem něho. Zbytek Jaffů se dává na útěk a prchá bránou pryč. Odlétá i Goa'uldská loï, která přistála nad SGA. Mizí i tělo mrtvého generála Hammonda. Po chvíli se objevuje dr. Carterová a živý Hammond a nad horou, kde je umístěno SGA se objevuje asgardská loï. Země je zachráněna.

Všichni se loučí a Jackson, Teal'c a O'Neill odcházejí do své reality. Dr. Carterová se s O'Neillem políbí na rozloučenou.

obsazen:
Hlavn postavy dlu 1

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Číslo
Název
Režie
45. díl
´´Wood Martin´´
46. díl
´´Corcoran William´´
47. díl
´´Wood Martin´´
48. díl
´´DeLuise Peter´´
49. díl
´´Wood Martin´´
50. díl
´´DeLuise Peter´´
51. díl
´´Wood Martin´´
52. díl
´´DeLuise Peter´´
53. díl
´´Gereghty William´´
54. díl
´´DeLuise Peter´´
55. díl
´´Gereghty William´´
56. díl
´´DeLuise Peter´´
57. díl
´´DeLuise Peter´´
58. díl
´´Mikita Andy´´
59. díl
´´Warry-Smith David´´
60. díl
´´DeLuise Peter´´
61. díl
´´Warry-Smith David´´
62. díl
´´Wood Martin´´
63. díl
´´McMullin CHris´´
64. díl
´Woeste Peter F.´´
65. díl
´´Turner Brad´´
66. díl
´´Wood Martin´´

Přečteno: 345 krát
vygenerovano za: 0.88839793 sek.
T=textů/t=titulků







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)