Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Nemesis (1) /Nemesis
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 66.dl Nemesis
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2000.03.10 - Pátek
esk premira:
2000.10.03 - Úterý
ada:
3
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
66
Dl v serii
22
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
322
Kd epizody:
SG-322
Pidno dne:
30.03.2009, 09:12:32
Zmna dne3:
30.03.2009, 09:12:52
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Dr. Jackson prodìlal operaci slepého støeva a zotavuje se na ošetøovnì. Protože byl doèasnì postaven mimo službu než se uzdraví, mají ostatní èlenové SG-1 dovolenou. Teal'c jí tráví s rodinou v Zemi svìtla [viz The Broca Divide], Carterová se vìnuje studiu naquadahového reaktoru a O'Neill se chystá na ryby k jezeru v severní Minesotì. Snaží se pøemluvit nejprve Jacksona a pak Carterovou, aby jeli s ním. Ale oba odmítají. O'Neill se louèí s Carterovou, ale náhle je v pùli vìty pøenesen na Thorovu loï. Na základnì je vyhlášen poplach. Teal'c dostává pøíkaz k návratu a generál Hammond kontaktuje majora Davise z Pentagonu.

O'Neill hledá Thora a pøi svém putování lodí narazí na podivné tvory, jakési mechanické brouky (trochu se podobají pavoukùm). Koneènì nachází Thora, který je na tom dost špatnì. Leží na speciálním lùžku a sdìluje O'Neillovi, že umírá. Nemohl ho pøenést pøímo do místností, kde se nachází, protože "brouky" (jak je O'Neill nazval) pøitahuje velký energetický výkon transportního zaøízení. Thor informuje O'Neilla, že jelikož není ve stavu, aby mu vše mohl podrobnì vysvìtlovat, všechny dùležité informace vèetnì technických údajù o lodi pro nìho nahrál a pouèí ho jak zacházet s kameny, kde jsou informace zaznamenány.

Z nahrávky se O'Neill dovídá, co jsou ti "brouci" zaè. Jsou to replikátoøi, nejvìtší nepøátelé Asgardù [viz Fair Game]. Biliskner - Thorova loï se dostala do boje s replikátory a ti bìhem boje úplnì zamoøili loï. Dostali se až k poèítaèi, který obsahoval údaje o Zemi, a vydali se smìrem k ní. Posádka lodi byla evakuována. Thor znièil výstupní èást transportního zaøízení, aby se replikátoøi nemohli dostat z lodi. Sám zùstal v nadìji, že se mu replikátory podaøí zastavit. Protože O'Neill sleduje nahrávku, je jasné, že neuspìl a odsoudil k smrti i Zemi.

Teal'c se vrací zpátky na Zemi a je informován, že O'Neill byl pøenesen na asgardskou loï. V tu chvíli se objevuje holografická podoba O'Neilla a informuje všechny o hrozícím nebezpeèí. Thorova loï byla dobyta replikátory a ti se pøipravují pøistát na Zemi a dobýt ji. Zatím nepøistáli na Zemi, protože jejich vyhlídky na pøežití v novém prostøedí závisí na jejich poètu. Momentálnì se živí materiálem (slitinami) lodi a reprodukují se. Budou pokraèovat tak dlouho, dokud nenastane nebezpeèí rozpadu trupu lodi. Pak pøistanou, aby vyhledali další zdroje surovin. Jedinou možností, jak zabránit invazi, je znièit loï. O'Neill požaduje zbranì a výbušniny, které chce pomocí transportního zaøízení pøenést na loï. Teal'c a Carterová chtìjí jít za ním, ale O'Neill to zakazuje. Pro toho, kdo se jednou dostane na loï už není cesty zpìt.

S požadovanými vìcmi se na palubu pøenese i Carterová a Teal'c, protože Carterová pøišla na to jak loï znièit a dostat se z ní ještì pøed znièením pryè. Energetický pulz pøi použití transportního zaøízení však pøiláká mnoho replikátorù. SG-1 si prostøílí cestu zpìt do místnosti k Thorovi. Carterová informuje O'Neilla, že na odpalovací rampì na Zemi je pøipraven raketoplán, že staèí pouze poslat NASA souøadnice. Mají i skafandry pro pøípad, že by museli ven z lodi. SG-1 chce na lodi umístit výbušniny, ale Thor jim sdìluje, že tento plán nebude fungovat, protože loï má vnitøními tlumící štíty, které se v pøípadì exploze aktivují.

Mezitím pøichází do SGC major Davis. Pentagon je v pohotovosti. Loï díky svému maskovacímu zaøízení dosud nebyla na obìžné dráze objevena a generálu Hammondovi se s ní nedaøí spojit.

SG-1 pøichází s dalším plánem. Chtìjí navést loï do atmosféry. Loï by nevydržela neøízený sestup. Tøení by zpùsobilo, že by loï shoøela. K tomu je ovšem nutné získat znovu kontrolu nad navigaèním poèítaèem a to lze jen z velitelského mùstku. O'Neill s Teal'cem se tam vydávají. Carterová je naviguje podle plánu lodi, který je rovnìž v nahrávkách. Mùže oba sledovat prostøednictvím tepelných senzorù rozmístìných po lodi. Naneštìstí tyto senzory nejsou schopné odhalit replikátory. A senzory, které to dokáží, replikátoøi již dávno vyøadili z provozu. Byla to první vìc, kterou udìlali, když pronikli na loï. O'Neill s Teal'cem dorazí na mùstek, ale ten je doslova zamoøen replikátory. Musejí ustoupit.

Na øadu pøichází tøetí plán. Štíty tlumící explozi nejsou jen uvnitø, ale jsou kolem celé lodi. Netvoøí ale ochranu proti zbraním, které jsou již v silovém poli. Na lodi je pøídavný motor pro øízení sestupu - pro zpomalení lodi. Výbušnina obohacená naquadahem, kterou pøinesla Carterová s Teal'cem, by mohla staèit na jeho vyøazení. Pokud výbušninu odpálí v pravý èas, zmìní dráhu sestupu, loï prudce zrychlí a shoøí v atmosféøe. To ale znamená, že nìkdo bude muset jít ven umístit výbušniny na vnìjší pl᚝. Úkol pøipadne Teal'covi, protože jeho symbiont ho chrání pøed nebezpeèným záøením.

Mezitím na Zemi Davis informuje generála Hammonda, že vyhlašuje poplachový stupeò 3. Jakmile se loï pokusí pøistát, bude prezident informovat svìt a pak armáda zaútoèí vším, co má k dispozici. Stále nemají žádné zprávy od SG-1.

Teal'c se pøechodovou komorou za pomoci O'Neilla vydává ven z lodi do volného prostoru a umisuje výbušniny. Replikátoøi se však dostávají i do pøechodové komory a zablokují otevírací mechanismus. Teal'covi pøi návratu ponièí nádrž s kyslíkem. Teal'c nemùže dovnitø a rapidnì mu ubývá kyslík. Carterová pøijde s øešením. Protože replikátoøi vyøadili transportní zaøízení na té stranì lodi, kde je Teal'c, pokusí se ho zachytit z druhé strany. Teal'c se ale bude muset dostat dostateènì daleko od lodi, aby ho mohla zachytit a pøenést. Nakonec se to podaøí a Teal'c je transportován na loï.

Thorùv zdravotní stav se prudce zhoršuje, protože odmítl použít automatický léèebný systém. Jestliže se do nìj už dostali replikátoøi, mohl by ho zabít. Carterová se obává o Thorùv život a nakonec léèebný systém aktivuje. Thorovo lùžko se uzavøe a udržuje ho pøi životì. Na Zemi stále nemají žádné zprávy z lodi a ani ji ještì neobjevili na obìžné dráze.

SG-1 musí s výbuchem poèkat až loï vstoupí do atmosféry. Pokud by byl výbuch pøedèasný, replikátoøi by mohli sestup zmaøit. Pokud by èekali s výbuchem pøíliš dlouho, výbušniny by mohly shoøet ještì pøed odpálením. O'Neill se pokouší kontaktovat Hammonda, ale spojení nefunguje.

NORAD hlásí neznámý objekt vstupující nad Pacifikem do atmosféry. SG-1 vyøadila maskovací zaøízení. Sestup lodi je však øízený s pøedpokládaným pøistáním na západním pobøeží. To mùže být dùkazem toho, že tým SG-1 neuspìl. Hammond doporuèuje pøejít na stupeò 2 - použít všechny dostupné prostøedky na znièení lodi.

Carterová aktivuje transportní zaøízení a pøenese hvìzdnou bránu z SGC na loï. Mají tak únikovou cestu. Nemají sice ovládací panel (DHD), ale mají ještì dost energie na to, aby Teal'c mohl manuálnì zadat alespoò jednu adresu. Hammond, Jackson a Davis se domnívají, že zmizení brány je dùkazem, že èlenové SG-1 ještì žijí a že by se jim mohlo podaøit uprchnout pomocí brány. Hammond pøikazuje, aby byla urychlenì odplombována a pøipravena k použití druhá hvìzdná brána.

Do místnosti, kam byla pøenesena brána, zaèínají po stovkách pronikat replikátoøi. Teal'c aktivuje bránu, ale ještì musejí poèkat na vhodný okamžik k odpálení náloží. Místnost zaplavují replikátoøi. Loï naštìstí vstupuje do atmosféry. SG-1 odpálí nálože a prchá i s Thorem bránou na planetu P3X-234. NORAD hlásí, že øízený sestup se zmìnil v neøízený. Loï vybuchne a trosky padají do Pacifiku 400 mil od západního pobøeží. Míøí tam námoønictvo, aby je vyzvedlo. Všichni doufají, že se èlenùm SG-1 podaøilo vèas uprchnout bránou. Vrak dopadne do oceánu a na jednu z trosek vylézá replikátor, který pøežil výbuch a prùlet lodi atmosférou.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
45. dl
´´Wood Martin´´
46. dl
´´Corcoran William´´
47. dl
´´Wood Martin´´
48. dl
´´DeLuise Peter´´
49. dl
´´Wood Martin´´
50. dl
´´DeLuise Peter´´
51. dl
´´Wood Martin´´
52. dl
´´DeLuise Peter´´
53. dl
´´Gereghty William´´
54. dl
´´DeLuise Peter´´
55. dl
´´Gereghty William´´
56. dl
´´DeLuise Peter´´
57. dl
´´DeLuise Peter´´
58. dl
´´Mikita Andy´´
59. dl
´´Warry-Smith David´´
60. dl
´´DeLuise Peter´´
61. dl
´´Warry-Smith David´´
62. dl
´´Wood Martin´´
63. dl
´´McMullin CHris´´
64. dl
´Woeste Peter F.´´
65. dl
´´Turner Brad´´
66. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 343 krt
vygenerovano za: 0.15250683 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)