Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Foothold /Nouzová situace
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 58.dl Nouzová situace
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1999.11.05 - Pátek
esk premira:
2000.09.21 - Ètvrtek
ada:
3
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
58
Dl v serii
14
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
314
Kd epizody:
SG-314
Pidno dne:
29.03.2009, 20:11:56
Zmna dne3:
29.03.2009, 20:11:56
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

SG-1 se vrací z mise na P3R-928 zpátky na Zemi a dovídá se, že došlo k nehodì - k úniku tetrachloretylenu a èást personálu SGC je mimo službu. Pøi následné prohlídce na ošetøovnì jsou èlenové SG-1 nadopováni sedativy a upadnou do bezvìdomí. Teal'c se probere první a tajnì vyslechne rozhovor dr. Fraiserové a generála Hammonda s vetøelci. Teal'c zjišuje strašlivou pravdu - èlenové SGC nejsou tím, èím se zdají být. Pøedstírá bezvìdomí a když je odvážen z ošetøovny, podaøí se mu uprchnout a osvobodit i Carterovou. Oba docházejí k poznání, že došlo k invazi mimozemšanù, kteøí na sebe vzali podobu èlenù SGC a že tedy nemohou nikomu v SGC vìøit. Musejí hledat pomoc venku mimo základnu.

Snaží se dostat pryè ze základny, ale pøi útìku je Teal'c dopaden. Carterové se podaøí uniknout a stává se tak jedinou nadìjí pro všechny ostatní. Nezbývá jí nic jiného, než požádat o pomoc jednu z nejménì dùvìryhodných postav, se kterou má SG-1 nedobré zkušenosti, plukovníka Maybourna. Odletí za ním do Washingtonu a dá si s ním schùzku. Sdìluje mu, že došlo k nouzové situaci - mimozemské invazi na základnu SGC. Maybourne jí však nevìøí. K jejímu velkému pøekvapení pøichází O'Neill s dr. Jacksonem, které Maybourne pøedem kontaktoval. Všichni se snaží Carterovou pøesvìdèit, že je všechno v poøádku a že trpí halucinacemi poté, co se nadechla plynu, který unikl v SGC. Carterová se nakonec nechá pøesvìdèit a všichni i s Maybournem odlétají jeho letadlem zpìt do Cheyenských hor na základnu SGC. V letadle je s nimi i major Davis.

Bìhem cesty letadlem náhodný zvuk na chvíli naruší promìnu a Carterová zjišuje, že O'Neill, Jackson a Davis jsou ve skuteènosti mimozemšané. Teï už jí koneènì Maybourne vìøí. Pøi potyèce v letadle jsou nepraví O'Neill a Davis zastøeleni a Jackson zneškodnìn, ale zùstává naživu. Carterová se domnívá, že promìnu vetøelcù dokáže narušit urèitý zvuk. U vetøelcù najdou dvì elektronická zaøízení, s pomocí kterých dokáží mimozemšané zmìnit podobu a vydávat se za lidi. Jedno mají umístìné na spánku (dokáže kopírovat pocity a myšlenky èlovìka), druhé vìtší kruhového tvaru mají umístìné na hrudi (pomocí nìho mìní podobu). Obì zaøízení musí být propojena, aby vetøelec mohl úspìšnì pøevzít roli èlovìka, kterého kopíruje. Carterová vyzkouší kruhové zaøízení na zmìnu podoby a pøevezme na sebe podobu dr. Jacksona.

Po pøistání Carterová v podobì dr. Jacksona pronikne do SGC. V laboratoøi se snaží nalézt zvuk, který narušuje promìnu vetøelcù. Mezitím kopie dr Fraiserové podrobuje Teal'ca a jeho symbionta lékaøským experimentùm. Poté, co byli v letadle zabiti nepraví O'Neill a Davis, probouzejí se originály v jedné z místností SGC zavìšeni u stropu v dùmyslném zaøízení. Zjišují, že je zde shromáždìn všechen personál SGC, který byl nahrazen kopiemi a že všichni jsou v bezvìdomí. Obìma mužùm se podaøí vyprostit a snaží se probudit dr Fraiserovou. O'Neill jí sundá èelenku, kterou má na hlavì, ale tím pøivolá kopii Fraiserové, kterou zneškodní. Podaøí se jim najít a osvobodit Teal'ca. Carterová mezitím objeví kýžený tón, ale je v laboratoøi napadena velitelem mimozemšanù. Ten je však náhle odvolán do øídící místnosti, protože O'Neill, Davis a Teal'c zneškodòují vetøelce jednoho po druhém. Carterová zapne komunikaèní systém a celým komplexem se rozléhá tón, který narušuje promìnu vetøelcù. Ti se ukazují ve své pravé podobì.

Velitel vetøelcù dává povel k evakuaci a všichni se snaží dostat se k bránì. Velitel aktivuje bránu a èást vetøelcù uniká. Mezitím doráží do øídícího støediska Carterová a O'Neill. Carterová zavøe bránu, tìsnì pøedtím, než jí mohl projít vùdce vetøelcù. Souèasnì do øídící místnosti dorazi Maybourne se svými lidmi. Velitel mimozemšanù aktivuje autodestrukèní zaøízení a znièí sebe i zbytek svých lidí. Po smrti vetøelcù se probouzí všichni uvìznìní èlenové SGC.

Carterová navrhne, aby pro pøíštì byl pøi každém návratu SG týmu bránou zpìt na Zem preventivnì spuštìn zvuk narušující pøemìnu vetøelcù, aby v budoucnosti bylo zabránìno podobnému pokusu o invazi ihned v zárodku. Jsou zmìnìny i všechny kódy na základnì. Život v SGC se vrací do normálních kolejí a plukovník Maybourne si za pomoc dokonce vyslouží pochvalu od èlenù SG-1.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
45. dl
´´Wood Martin´´
46. dl
´´Corcoran William´´
47. dl
´´Wood Martin´´
48. dl
´´DeLuise Peter´´
49. dl
´´Wood Martin´´
50. dl
´´DeLuise Peter´´
51. dl
´´Wood Martin´´
52. dl
´´DeLuise Peter´´
53. dl
´´Gereghty William´´
54. dl
´´DeLuise Peter´´
55. dl
´´Gereghty William´´
56. dl
´´DeLuise Peter´´
57. dl
´´DeLuise Peter´´
58. dl
´´Mikita Andy´´
59. dl
´´Warry-Smith David´´
60. dl
´´DeLuise Peter´´
61. dl
´´Warry-Smith David´´
62. dl
´´Wood Martin´´
63. dl
´´McMullin CHris´´
64. dl
´Woeste Peter F.´´
65. dl
´´Turner Brad´´
66. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 398 krt
vygenerovano za: 0.55756903 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)