Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Thor´s Chariot /Thorùv vùz
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 28.dl Thorùv vùz
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.07.31 - Pátek
esk premira:
2000.06.06 - Úterý
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
28
Dl v serii
6
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
206
Kd epizody:
SG-206
Pidno dne:
25.03.2009, 21:16:12
Zmna dne3:
25.03.2009, 21:16:12
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Èlenové SG-1 a generál Hammond jsou v øídící místnosti. Sam jim podává informace o projektu, na kterém pracuje a výklad doprovází ukázkami na mapì. Planeta P5C-629 je pøímo v koridoru, kterým se Goa'uldi dostali do Sluneèní soustavy. Je to nejlepší východisko pro jejich projekt. Teorie øíká, že Goa'uldská loï takové velikosti zanechá stopy i když pøesáhne rychlost svìtla. Náhle se zaène zadávat adresa. Všichni bìží k poèítaèùm u prosklené stìny s výhledem na prostor brány. Brána byla aktivována zvenèí, ale podle Hammonda nikoho neèekají. Do prostoru brány pøibíhá obranný tým. Ozve se náraz na iris.

V konferenèní místnosti Sam informuje generála Hammonda a zbytek SG-1 o tom, co zjistili o úderu na iris. Nebylo tam žádné organické reziduum, ale zachytili slabou radioaktivitu, stopy iridia. A iridium bylo souèástí schránky ze Saganova institutu, kterou nechali na Cimmerii. (viz Thor's Hammer) Sam to chtìla, protože zanechává rozeznatelné stopy. Na iris musela narazit právì ta schránka z Cimmerie. Hammond pøikazuje poslat na Cimmerii sondu. Sonda dorazí na planetu a vysílá obrázky mrtvých tìl ležících pøed bránou. Teal'c øíká, že ta zranìní vypadají na rány od tyèových zbraní. Mezi mrtvými je kromì Cimmeøanù i jeden Jaffa. Cimmerie už zjevnì není pøed Goa'uldy v bezpeèí. V zábìru kamery se objevuje žena. Je živá a je to Gairwyn. Hledí pøímo do kamery a prosí o pomoc. Øíká, že jsou tam Etinové. Teal'c objasòuje strategii Goa'uldù. Ti nejprve vysílají napøed zvìda, aby urèil hodnotu planety a její zranitelnost. Když se žádný ze zvìdù nevrátí, odradí je to od invaze. Cimmerie byla pøed Goa'uldy tisíc let v bezpeèí a oni znièili Thorovo kladivo. SG-1 chce pøevzít odpovìdnost za útok na planetu a postarat se o nápravu a žádá o svolení vydat se na Cimmerii.
Hammond: "Není to náš svìt. Je to skuteènì naše starost?"
Teal'c: "Mohlo se to stát proto, že kvùli mnì museli znièit to kladivo. Jestli ano, jsem odpovìdný."
Jack: "Generále, dal jsem k tomu rozkaz."
Daniel: "A já jsem na ten stroj vystøelil." Sam: "A já... tam byla."
Jack: "Abych odpovìdìl na vaši otázku, pane, ano, je to naše starost."
Hammond povoluje misi SG-1 na Cimmerii.

SG-1 pøichází na planetu a prohlíží si mrtvé u brány. Jack spatøí poblíž pyramidovou loï Goa'uldù. Pøichází k nim Gairwyn. Øíká, že Kendra nepochybovala, že se SG-1 vrátí. Na otázku, co se stalo, Gairwyn vysvìtluje, že si mysleli, že nastal Ragnarok (=konec svìta). Na obloze se objevil oheò. Bylo to pìt nebo šest zábleskù tìsnì za sebou, ale žádný zvuk. Pak uslyšeli zlovìstné hømìní a z mrakù vylezla veliká kovová špice. Teal'c ji doplòuje - goa'uldský ha'tak, pyramidová loï. Gairwyn dále øíká, že vesnice a vìtšina farem je znièená. Kendra jí dala schránku, kterou tu tým zanechal, a øekla, aby ji poslala prùchodem. SG-1 už prý bude vìdìt, co a jak. Mrtví muži pøed bránou jsou její manžel a bratøi. Náhle na nì zaútoèí Jaffové tyèovými zbranìmi. Daniel, Sam a Gairwyn se bìží ukrýt do lesa, zatímco Jack s Teal'cem opìtují palbu a pak také prchají do lesa. Dva Jaffové je pronásledují, ale Jackovi s Teal'cem se je podaøí nakonec setøást a dále v lese potkávaji Sam, Daniela a Gairwyn. Èlenové SG-1 chtìjí, aby je Gairwyn dovedla za Kendrou.

Gairwyn je zavede na místo, kde Kendra žila. Bohužel byla pøi útoku na planetu zabita a Gairwyn ji pohøbila. Gairwyn jim smutnì øíká, že už byla zabita více než polovina jejích lidí. Po Kendøe zùstala "ozbrojená ruka" a kulaté léèebné zaøízení. Gairwyn je položila na hrob, protože je zvykem nechat oblíbené pøedmìty zemøelého na hrobì, aby si je vzal na cestu k Thorovi. Sam si nasazuje "ozbrojenou ruku". Náhle zažhne oranžový krystal uprostøed její dlanì. Sam je schopná ho aktivovat. Je to díky tomu, že byla hostitelkou Jolinar. Kendra byla schopna užívat goa'uldské technologie, protože byla hostitelem Goa'ulda a udržela si schopnost používat jejich technologii i poté, co se zbavila Goa'ulda uvnitø svého tìla. Sam ale nemá nad zaøízením žádnou kontrolu. Gairwyn jí øíká, že Kendøe trvalo celá léta než to kouzlo ovládla. Sam pøedvádí Jackovi aktivaci "ozbrojené ruky". Soustøedí se a napøáhne ruku nad kámen. Ten se za velkého rachotu rozprskne, použitá intenzita paprsku byla pøíliš velká. Sam bude nìjakou dobu trvat, než se nauèí "ruku" ovládat. Zkouší i léèebné zaøízení, ale bez úspìchu. Gairwyn odvádí tým do úkrytu ke svým lidem. Obì goa'uldská zaøízení berou s sebou.

Dojdou až k úkrytu, který tvoøí prostorná jeskynì v lese. Vejdou dovnitø. Jsou pøivítáni bojovníky, kteøí na nì míøí meèi a netváøí se nijak pøátelsky. Gairwyn jim øíká, že to jsou pøátelé. Jeden z bojovníkù, Olaf, jí však oponuje, že vše se stalo kvùli lidem z Midgardu, protože znièili kladivo a Thor je opustil. A teï se vrátili zpìt. Podle Gairwyn však mohou s pomocí lidí z Midgardu pøivolat Thorovu pomoc. Èlenové SG-1 ho pøesvìdèují, že už bojovali s Goa'uldy a porazili je. Olaf se nakonec nechá pøesvìdèit. Jack chce obhlédnout terén, aby mìl pøehled o situaci. Vydává se s Teal'cem a Olafem na prùzkum. Olaf jim ukazuje cestu.

Mezitím v jeskyni Daniel uklidòuje Gairwyn. Øíká, že pochybuje, že se na nì Thor hnìvá. Mùže být jen daleko. Proto zanechal na Cimmerii kladivo, aby je chránil. Gairwyn má nápad. Kdyby se dostali do Sínì Thorovy moci, Thor by jim urèitì pomohl. Staré ságy vyprávìjí o síni, v níž Thor umístil veškerou svou moc, aby jim pomohl a ochránil je. Daniel se domnívá, že by tam mohla být nìjaká asgardská zbraò nebo zbranì a ptá se, kde je ta síò.

Olaf dovede Jacka a Teal'ca až na okraj lesa s výhledem na údolí. V údolí stojí tøi pyramidové lodì. Jack s Teal'cem se chtìjí dostat blíž k lodím, Olaf na nì má poèkat na okraji lesa. Dvojice mužù leží ve vysoké trávì a dalekohledem sledují okolí. Pøed lodìmi je spousta Jaffù. Jejich helmy mají zvláštní tvar a nepodobají se tìm, co nosí Apophisovi Jaffové. Jack øíká, že se podobají tìm, co mìl Ra na Abydosu. Teal'c mu na to odpovídá, že to jsou Horové - stráže Raovy rodiny. Nejspíše støeží Goa'ulda Heru'ura, syna Ra a Hathor. Heru'ur je velmi mocný vládce, bojí se ho i Goa'uldi. Je to dobyvatel. Nièí všechny, kdo vstoupí do jeho stínu vèetnì jiných Goa'uldù. Mezitím, co sledují okolí byl Olaf objeven a chycen jaffskými strážemi. Pøichází k nìmu Heru'ur obleèený ve zlatavé uniformì. Chce, aby pøed ním Olaf poklekl, ale ten odmítá. Heru'ur se ho ptá na cizince, kteøí pøišli portálem. Olaf stále vzdoruje. Heru'ur namíøí na Olafa "ozbrojenou ruku" a aktivuje ji. Olaf køièí bolestí. Jack s Teal'cem, kteøí vše pozorovali z úkrytu, zaènou po Heru'urovi a jeho Jaffech støílet a všechny zneškodní. Heru'ur aktivuje ochranný štít. Dvojice bìží k Olafovi a odvádí ho pryè. Heru'ur stojí kryt za štítem a nenávistnì je pozoruje. Chce vzít tyèovou zbraò jednomu z mrtvých Jaffù, ale Teal'c si toho všimne a znièí zbraò výstøelem døív, než se jí staèí Heru'ur dotknout. Heru'urovi zažhnou oèi a dívá se na Teal'ca. Ten utíká za Jackem a Olafem. Heru'ur je nepronásleduje. Pøibíhají k nìmu další Jaffové a Heru'ur jim naøizuje støežit bránu.

Trojlístek se vrací do jeskynního úkrytu. Teal'c všem sdìluje, že ty pyramidy v údolí jsou urèeny k pøistání mateøských lodí. Nejspíš už brzy pøiletí a bude v nich mnoho útoèných letounù [death gliders]. Sam navrhuje, že by mohli použít C-4, ale Jack namítá, že by jim pak už nic nezbylo, až pøiletí ty lodì. Daniel má návrh. Mohli by se pokusit dostat se do legendární Sínì Thorovy moci. Mohla by tam být ukryta nìjaká asgardská zbraò. Gairwyn by je tam zavedla. To stojí za pokus. Jack souhlasí a Daniel, Sam a Gairwyn se vydávají k tajemné síni. Jack s Teal'cem zatím rozmístí nálože a zdrží útok. Jack a Teal'c spolu s Olafem odcházejí položit nálože.

Sam, Daniel a Gairwyn jdou lesem. Gairwyn je dovede až na místo, kde je Síò Thorovy moci. K pøekvapení Daniela a Sam je to jen kamenný sloup ve tvaru kladiva, zdobený ornamenty a s èerveným krystalem v horní èásti pod hlavicí.
Gairwyn: "To je ono."
Daniel: "Toto, že je Síò moci?"
Gairwyn: "Èekali jste nìco jiného?"
Daniel: "No... uhm... možná místnost."
Nic tu nevypadá jako zbraò. Daniel uvažuje, že je to tøeba pøenese nìkam jinam, jako to pøi jejich první návštìvì Cimmerie pøeneslo Jacka s Teal'cem k Thorovu kladivu. Pøes protesty Gairwyn, že se na krystal nesmí sahat, se ho dotkne a ten se rozzáøí. Objeví se bílý paprsek a všichni jsou pøeneseni do velké podzemní místnosti. Je tam tma a není tam žádné zaøízení ani nápisy. Sam posvítí baterkou na jednu stìnu. Je tam sloup ve tvaru kladiva s èerveným krystalem podobný tomu, jakým se dostali do podzemí. Krystal se rozzáøí a pøed sloupem se objevuje hologram váleèníka. Je to Thor.
Thor: "Jsem Thor. Jste stateèní, když jste pøišli..."
Gairwyn: "Mocný Thore, pomoz nám."
Thor: "...avšak ne všichni jsou hodni Thorovy moci."
Gairwyn: "A já jí nejsem hodna?"
Náhle obraz Thora zmizí. Gairwyn se zklamanì ptá, proè je Thor opustil a Sam jí vysvìtluje, že to byl jen holografický záznam promítaný tou dírou ve stropì. Co teï? Daniel se domnívá, že než jim Thor svìøí svou "moc", budou zøejmì muset dokázat, že jsou ji hodni. Doufá, že od nìj nakonec získají nìjakou zbraò. Jak mu to ale tokázat? Asi to bude nìjak souviset s tím sloupem, protože nic jiného v místnosti není. Trojice jde ke sloupu. Náhle se ozve dunivý zvuk a zem se zaène otøásat. Podlaha se pøed nimi propadne a zùstane jen velmi úzká lávka (tak na šíøku chodidla) vedoucí ke sloupu a pod ní je hluboká propast. Je to zkouška, kterou budou muset podstoupit. Daniel z toho není pøíliš nadšený, protože trpí závratìmi. Sam jde první a úspìšnì se jí podaøí lávku pøejít. Po ní jde Gairwyn. Když je asi v pùli cesty, lávka se náhle otøese. Gairwyn upadne, køeèovitì se drží lávky a není schopna pokraèovat dál. Daniel jí jde na pomoc. Dojde až k ní a chce, aby mu podala ruku. Gairwyn však uklouzne ruka a oba padají do propasti ... a dopadnou nezranìni na pevnou zem. Lávka i propast zmizely. Opìt se objevuje Thorùv hologram.
Thor: "Projevili jste obìtavost a stateènost. Ochota obìtovat se za druhé je úctyhodná vlastnost. Všechna èest. Nyní musíte k odvaze pøidat moudrost. Vyøešte runovou hádanku a spatøíte mou pravou moc."
Hologram opìt zmizí. Daniel se diví, jak mohl Thor vìdìt, co udìlali. Podle Sam tam musí zøejmì být nìjaká èidla. Všichni nyní stojí tìsnì u sloupu. Vytryskne z nìj bílý paprsek a za nimi na stìnì se objeví runový nápis a místnost nyní osvìtlují ohnì ve speciálních nádobách.

Mezitím v lese Jack s Teal'cem kladou nálože. Olaf hlídkuje v okolí a spatøí, že se k nim blíží oddíl Jaffù. Bìží k dvojici mužù a oznamuje jim, co vidìl. Chce, aby s Jaffy bojovali, ale Jack a Teal'c bìží pryè. Olaf chce bojovat, ale Jack ho táhne pryè. Když se Jaffové dostateènì pøiblíží, Jack aktivuje detonátor a nálože vybuchují. Vìtšina Jaffù je zlikvidována a po zbytku dvojice zaène støílet. Po chvíli se zdá, že se jim podaøilo zbavit se všech Jaffù. Oba se otoèí k Olafovi. Ten náhle vytáhne sekeru a vrhne ji vpøed na Jaffu, který se nepozorovanì objevil s napøaženou zbraní za obìma muži, a zlikviduje ho. Musejí rychle pryè, protože se blíží další hlídka.

Daniel si prohlíží runy na zdi. Jsou ètyøi. Domnívá se, že je to jakási pojistka. Thor si chce být jistý, že ten, kdo zbraò najde, je dost chytrý na to, aby ji pochopil a moudøe použil. Nebo, že jeho dìti jsou dost velké, aby jim mohl svìøit klíèe od zbrojnice. Kromì run jsou na další stìnì i nìjaké geometrické symboly. Podle Daniela to nejsou písmena, ani slova. Pùvodní runy byly ideografické. Takže za každou stojí pojem. První runa vyjadøuje nìco jako Thorovu ochrannou moc, druhá vyjadøuje kostky nebo osud, tøetí konì nebo pohyb a ètvrtá potah, ale také se jí øíká Thorùv vùz a snad by to mohla být i vesmírná loï. Ty ètyøi geometrické tvary pøedstavují trojúhelník, pìtiúhelník, kruh a ètverec. Daniel øíká, že geometrické tvary mezi runami nikdy nevidìl a netuší, co to znamená. Na další stìnì jsou ještì nìjaké piktogramy. Na jedné stìnì jsou runy, na druhé piktogramy a na další prosté geometrické tvary - Daniel øíká, že nemá tušení, co po nich Thor chce. Opìt se objevuje hologram.
Thor: "Není se za co stydìt. Možná, že za nìjaký èas dospìjete."
Daniel ho prosí, a jim dá ještì trochu èasu. Hologram zùstává, ale dál k nim nepromlouvá.
Daniel se snaží vyøešit hádanku. Runy vyjadøovaly pojmy, ale èasem se z nich stala písmena a potom i èísla. Ty ètyøi runy vyjadøují èíslice 3, 14, 15 a 9. Sam to náhle dojde. Je to hodnotá pí - 3,14159. Daniel øíká, že pí je jejich termín, že to budou muset nìjak popsat... na geometrickém tvaru. Jde ke stìnì se ètyømi geometrickými obrazci. Jejich vnitøek je mìkký jako písek. Sam dále pokraèuje, že pomocí pí se zjišuje obvod kruhu po zmìøení jeho polomìru. Polomìr - to bude ono. Daniel nakreslí do písku uvnitø kruhu èáru naznaèující polomìr. Písek zmizí a objeví se èervený kulatý kámen (snad nìjaký krystal) ozdobený pìti symboly kladiva vycházejícímí z jeho støedu do všech stran a tvoøícími pomyslné vrcholy pìtiúhelníku. Daniel na nìj zatlaèí. Thorùv obraz zmizí a místo nìj se objeví obraz malého šedého mimozemšana.
Thor: "Tak ve skuteènosti vypadá ten, kterému øíkáte Thor."

Mezitím se trojice mužù vrátila zpìt do jeskynì. Jack chce, aby Olaf odvedl všechny lidi co nejdál do jeskynì a uhasil všechny ohnì. Nemají však moc velkou nadìji. Teal'c hlásí Jackovi, že je jaffská hlídka objevila. Všichni teï netrpìlivì oèekávají, s èím se vrátí Daniel, Sam a Gairwyn.

Trojice v podzemí je pøekvapena pravým vzhledem Thora.
Sam: "Danieli, to je úžasné, vypadá stejnì, jako popisy tìch bytostí od Roswellu."
Daniel: "Øekl bych, že na tìch historkách nìco bude."
Sam: "Že by Asgardové navštívili Zemi?"
Daniel: "Proè ne."
Thor: "Jsem vrchní velitel asgardské flotily."
Gairwyn: "Jak je to možné?"
Thor: "Od doby, kdy jsem vytvoøil tento svìt, jste první, kdo dosáhl této úrovnì kontaktu. Koneènì jste zmoudøeli natolik, abyste vidìli mou pravou podobu."
Gairwyn: (ukazuje na Sam a Daniela) "Toto jsou ti moudøí. Nedošla bych tak daleko bez jejich pomoci."
Sam: "Gairwyn, to je hologram. Nejspíš ho zaznamenali už pøed tisíci lety. Neslyší tì."
Thor: "Právì naopak. Mùj obraz je živým pøenosem. Komunikuji s vámi ze své kajuty na palubì asgardské lodi Biliskner."
Daniel: "Vy jste skuteèný Thor? To je... to je skvìlé. Potøebujeme pomoc, jsou tu Goa'uldi."
Thor: "To není možné. Cimmerie je bezpeèný svìt."
Daniel: "No... trochu jsme to pokazili."
Sam: "Danieli, opatrnì."
Daniel: "Jestli jsou to pøátelé, musíme ukázat, že nám mohou vìøit. Víte, pøišli jsme sem pøed rokem za vašimi lidmi, spojit se proti Goa'uldùm. Jeden z nás, Jaffa, uvázl ve vašem labyrintu."
Thor: "Jaffové Goa'uldùm slouží."
Gairwyn: "Tady ten ne. Bojuje s nimi a teï i s námi proti Etinùm."
Daniel: "Nemìli jsme na vybranou. Museli jsme znièit kladivo."
Thor: "A tím jste otevøeli Cimmerii útoku Goa'uldù."
Daniel: "Ano, nepochybnì."
Sam: "Takže... máte-li zbranì, které by nám pomohly, rádi bychom to napravili."
Thor: "Zbranì?"
Daniel: "Copak je všechny ty zkoušky nemìly chránit?"
Thor: "Ty zkoušky mìly zjistit, kdy budou Cimmerijci dost vyspìlí na to, aby nás vidìli v pravé podobì. Nepøedvídali jsme vnìjší zásah."
Daniel: "Nechtìli jsme tady nìjak zasahovat... Ne! Moment!"
Obraz Thora zmizí a Daniel se Sam jsou pøeneseni zpìt do lesa pøed sloup. Ale Gairwyn s nimi není. Vracejí se zpìt do jeskynì.

Daniel sdìluje ostatním, že v Síni není žádná zbraò a Sam dodává, že tam vidìli Thora. Jaffové jsou už blízko a jsou ve znaèné pøesile. Náhle se ozvou výstøely nedaleko od vchodu do jeskynì. Èlenové SG-1, Olaf a další bojovníci jdou pøed jeskyni a chystají se k boji. Poblíž proti vchodu do jeskynì stojí oddíl Jaffù v èele s Heru'urem. Jeden z Jaffù pøedstoupí a žádá, aby se vzdali, že otroci z tohoto svìta pak budou moci žít a sloužit Heru'urovi. Když však budou bojovat, všichni zemøou vèetnì žen a dìtí. Jackovi je jasné, že proti pøesile nemají žádnou šanci. SG-1 se vzdává. Jack se louèí s Olafem.

Tým je eskortován oddílem Jaffù k lodím. Náhle se ozve hømìní. Na obloze se objevuje obrovská loï - je to asgardská mateøská loï. Z lodi vytrysknou bílé paprsky a Jaffové, kteøí doprovázeli SG-1 zmizí. Paprsky pak dále probírají pyramidové lodi a tábor Jaffù pøed nimi. Všichni Jaffové i lodì zmizí. Heru'urovi se podaøí vèas prchnout bránou. Nakonec se objevuje další paprsek a na cestì pøed týmem SG-1 se objevuje Gairwyn.
Gairwyn: "Etinové jsou pryè. Thor vám dìkuje. Umožnila mu to vaše pomoc."
Daniel: Abych pravdu øekl, myslím, že jsme mìli štìstí."
Gairwyn: "Øekl mi, abych vám vyøídila nìco, co ukojí vaši zvìdavost. Je pøíslušníkem druhu, který èasto navštìvoval váš svìt. Jsou pøáteli všech a ochránci všech. Kromì Goa'uldù, s nimiž válèí."
Jack: "To je sice hezké, ale stejnì bych ho rád vidìl."
Gairwyn: "Øíkal, že, stejnì jako my, jste ještì pøíliš mladí."
Gairwyn jim dále øíká, že toho budou muset moc znovu vybudovat a že Thor jí slíbil, že jim pomùže asgardský uèitel. Cimmerie bude opìt v bezpeèí. Dále vyøizuje Teal'covi, že Thorovo nové kladivo mu udìlí výjimku a Teal'c bude kdykoli na Cimmerii vítán. Thorova loï odlétá.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 352 krt
vygenerovano za: 0.15389705 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)