Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Holiday /Dovolená
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 39.dl Dovolená
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1999.02.05 - Pátek
esk premira:
2000.06.21 - Støeda
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
39
Dl v serii
17
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
218
Kd epizody:
SG-218
Pidno dne:
28.03.2009, 14:39:48
Zmna dne3:
28.03.2009, 14:39:48
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Tým SG-1 je vyslán na planetu P3W-924. Brána je umístìna v jakési místnosti, jejíž èást je oddìlena èerveným závìsem. V místnosti jsou rùzná zaøízení pøikrytá pøehozy stejné barvy. Èlenové SG-1 si je prohlížejí. Podle Teal'ca to není goa'uldská technologie. Náhle se odhrne závìs a pøichází k nim starý muž. Teal'c ho poznává. Øíká, že muž musí být Machello. Kdysi už vidìl jeho obraz a i když jeho tváø už léta nevidìl, musí to být on. Teal'c vypráví ostatním, že Machello ještì pøed jeho narozením uprchl Vládcùm Soustavy. Jedním z jeho prvních úkolù u Apophise bylo dopadnout právì Machella. Machello byl velmi hledaným mužem. Vyvíjel totiž vyspìlou technologii pro boj proti Goa'uldùm. Nakonec ho však chytili a muèili. Poté se mìl stát goa'uldím hostitelem, aby Goa'uldi získali jeho vìdomosti. Ale ještì pøed obøadem implantace Machello zabil nìkolik Jaffù a uprchl. Machello na to øíká, že se Teal'c zmýlil. Daniel ho ubezpeèuje, že nejsou Goa'uldi. Øíká, že je Daniel Jackson z planety Zemì. Machello to po nìm opakuje, že on je Daniel Jackson z planety Zemì. Èlenové SG-1 jsou z jeho chování zmatení. Sam se Machella ptá, zda pøístroje, které si prohlíželi, jsou na boj proti Goa'uldùm. Machello je vede k jednomu z pøístrojù, který má po obou stranách jakási držadla. Machello uchopí držadla na jedné stranì a Daniel na druhé. Náhle jimi projde jakási vlna energie. Zbytek týmu má o Daniela starost, ale ten øíká, že je mu dobøe. Machello se skácí v bezvìdomí na zem. Jack dává povel k návratu. Machella berou s sebou.

Na ošetøovnì doktorka Fraiserová prohlíží Daniela. Øíká, že je v poøádku, je jen unavený. Na ošetøovnì je rovnìž Machello. Jeho stav je vážný a Fraiserová se obává, že už nebude dlouho žít.

Èlenové SG-1 (kromì Daniela, který je na ošetovnì) se scházejí s generálem Hammondem v konferenèní místnosti. Sam s sebou vzala jedno z Machellových zaøízení, které pøipomíná malý poèítaè. Symboly na malé obrazovce jsou jako ikony na poèítaèi. Vypadá to jako nìjaká databáze. Sam je informuje, že pokaždé, když zmáèkne ikonu, objeví se schema s poznámkami. Bohužel to není žádná øeè, kterou by znala. Doufá, že Daniel nebo Teal'c jí s tím pomohou. Dává zaøízení Teal'covi. Tomu to ale nic neøíká. Pøichází Daniel. Sam mu ukazuje zaøízení. Avšak ani Daniel symboly nezná. Hammond chce, aby pokraèovali ve zkoumání pøineseného zaøízení. Daniel informuje Hammonda o tom, že doktorka Fraiserová chce, aby šel domù a odpoèinul si. Hammond mu dává jeden den. Daniel opouští základnu a vydává se do mìsta.

Zbytek SG-1 jde za Machellem na ošetøovnu. U Machella je dr. Fraiserová s generálem Hammondem. Machello se probral z bezvìdomí. Øíká, že není Machello, ale Daniel Jackson a že ten pøístroj je musel nìjak vymìnit. Zná všechny èleny SG-1 jménem, ale pøesto jim to nestaèí jako dùkaz. Fraiserová øíká, že Machello toho hodnì ví o Danielovi. Machello je žádá, aby se ho zeptali na nìco, co mùže vìdìt jen Daniel. Sam se ho ptá, kdo je Cassandra a Machello jí bez váhání správnì odpoví, že to je dvanáctiletá dívka, kterou našli opuštìnou na P8X-987. Potom se ptá Hammond, kde byla nalezena hvìzdná brána a Machello odpovídá, že v Gíze. Nakonec se ho ptá Jack na to, jaké mìla Danielova sestra šaty na jejich poslední schùzce. Machello odpoví, že nemá sestru a i kdyby ji mìl, Jacka by k ní nepustil. Nakonec mu všichni uvìøí, že je to skuteènì Daniel uvìznìný v Machellovì tìle. Potom tedy údajný Daniel, který opustil základnu, musí být Machello.

Mezitím se Machello v Danielovì tìle dostal do mìsta. Prochází ulicemi a oslovuje kolemjdoucí s tím, že je zde nový a neví nic o zdejší kultuøe a zvycích a chce, aby mu pomohli. Všichni se mu vyhýbají, protože si myslejí, že je to nìjaký blázen. Nakonec se dá do øeèi se starším ošuntìlým mužem, který na ulici žebrá o peníze. Machello se ho ptá, proè mu nikdo neodpovídá a muž odvìtí, že proto, že je "divnej", že nemùže jen tak chodit po ulicích a oslovovat cizí lidi. Machello mu øíká, že on to pøeci dìlá také, takže také musí být "divnej". Pøedstavuje se, že je Machello. Muž se jmenuje Fred.

Hammond a SG-1 jsou opìt v konferenèní místnosti. S nimi je zde i doktorka Fraiserová. Ta podává ostatním zprávu o Danielovì zdravotním stavu. Z lékaøského hlediska je to starý muž, který má akutní poškození plic a disponuje vìdomím a pamìtí Daniela Jacksona. Lidská osobnost - naše pamì a vìdomí - závisí na jedineèné síti neuronù v mozkové kùøe. A Danielova sí se tím zaøízením nìjak musela pøenést do toho starého muže. Jack navrhuje vrátit se zpìt na planetu, vzít pøístroj a pokusit se ten proces vrátit. Hammond k tomu dává svolení. Jack, Sam a Teal'c se vracejí na planetu. Mají na sobì ochrané odìvy a masky. Jack s Teal'cem nasazují na držadla pøístroje speciální držáky, aby ho mohli odnést a nedotýkali se pøímo držadel. Sam zatím prohlíží prostor oddìlený závìsem. Už ví, proè žil Machello tak dlouho. Našla nìjaký lékaøský pøístroj a u nìj vše potøebné na podporu životních funkcí. Teal'c namítá, že Machello byl pøi vìdomí, když pøišli na planetu. Sam spekuluje, že možná se pøístroj automaticky deaktivuje, když nìkdo projde bránou. Chystají se k návratu na Zem. Jack a Teal'c se dotknou madel s držáky a obìma projede energetická vlna. Vracejí se zpìt na Zem. Ovšem vše není tak, jak si pøedstavovali - Jack se ocitl v Teal'covì tìle a Teal'c naopak v Jackovì.

Jack a Teal'c jsou na ošetøovnì. Pøichází Sam a øíká, že našla v Machellovì poèítaèi ten pøístroj na výmìnu tìl. Bohužel poznámky jsou v neznámé øeèi. Sam chce s obìma experimentovat. Na zaøízení nenašla nijaká tlaèítka, takže to asi bude v tìch držadlech. Chce, aby vyzkoušeli rùzná uchopení. Zkoušejí rùzné varianty, ale vše zùstává pøi starém.

Jack v Teal'covì tìle øíká, že Junior se chová divnì, že zaèal sebou šít a že mu je horko. Teal'c v Jackovì tìle mu sdìluje, že se jeho tìlo asi nakazilo nìjakou nemocí a symbiont to opravuje. Symbiont problém odstraní a vyléèí ho, když Jack uvede tìlo do stavu kel'no'reem, což je nìco jako stav hibernace nebo velmi hluboké meditace. Je dùležité, aby to udìlal, protože, jinak tìlo nebude mít žádnou imunitu. Kdyby nedosáhl stavu kel'no'reem, mohl by zemøít. Teal'c Jacka instruuje, jak to má udìlat.

Mezitím ve mìstì jde Machello s Fredem do bistra. Chce, aby všichni hodovali na jeho úèet. Poté, co zjistí, k èemu je kreditní karta a že nìjaké sám vlastní, si objednávají a povídají si.

Sam je u Daniela na ošetøovnì. Ten se snaží rozluštit neznámý jazyk z Machellova poèítaèe. Náhle se jeho stav prudce zhorší a Daniel upadne do komatu.

Machello je s Fredem stále v bistru a hodují a konverzují. Fred si myslí, že Machello je váleèný veterán, který bojoval v Zálivu. Machello mu øíká, že ne, ale že byl voják a bojoval v mnoha bitvách a že ho zajali a muèili. Pokraèoval však v boji a ztratil vše, co miloval, ale nemohl to vzdát. Ale teï už nechce bojovat. Chce jen jíst dobré jídlo a být s dobrými lidmi. Fred mu prorocky odpovídá, že všechno dobré jednou skonèí.

Jack dokonèil úspešnì kel'no'reem a symbiont ho uzdravil. Jde za Teal'cem a ke své hrùze zjišuje, že Teal'c si chce oholit hlavu, tedy vlastnì jeho hlavu.
Jack: "Co to dìláš?"
Teal'c: "Jestli mám zùstat v tomto tìle, musím si oholit hlavu."
Jack: "Dìláš si legraci?"
Teal'c: "Ne, nedìlám."
Jack: "Teal'cu, ty mou hlavu neoholíš!"
Teal'c: "Teï je to má hlava, O'Neille."
Jack: "Ale jen doèasnì!"
Teal'c: "A... co když ne?"
Jack: "Dej jim šanci najít Daniela, ano? Teal'cu, jdu teï za generálem. Slib mi, že se mezitím mojí hlavy nedotkneš, ano? Ano?!"
Jack jde za Hammondem. Chce se zapojit do hledání Daniela. Hammond mu øíká, že Daniela brzy najdou, že nìkdo v bistru právì zaplatil jeho kreditkou.

Machello jde s Fredem po ulici. Zastaví je dva policisté. Machello chce utéct, ale cestu mu pøehradí policejní vùz. Je pøinucen usednout do vozu a je odvezen zpìt do SGC.

Daniel je stále v komatu. Sam je u nìho a mluví na nìj. Daniel se probere. Pøichází k nìmu doktorka Fraiserová. Stráž pøivádí Machella a do pokoje je pøivezen pøístroj na výmìnu tìl. Pøichází také generál Hammond a chce, aby Machello napravil, co udìlal. Ten odpovídá, že to není možné. Zaøízení si každý pøenos uloží do pamìti. Schválnì ho zkonstruoval tak, že se celý proces zakóduje, což znemožní jakýkoliv zpìtný pøenos. Hammond chce, aby pøístroj pøeprogramoval, ale Machello mu na to øíká, že nemají potøebnou technologii. I kdyby to chtìl zmìnit, tak nemùže.

Machello je zavøen v cele. Dá si zavolat Hammonda a Sam. Oba jdou za ním do cely. Sam se ho ptá, jak se mu tam líbí a øíká, že už nic jiného neuvidí. Machello chce vyjednávat. Nejprve se omlouvá za pøenos Jacka a Teal'ca. Sdìluje jim, že ty symboly v jeho poèítaèi jsou jedineèné. Formou pøipomínají jeho rodný jazyk, ale ve skuteènosti je to jeho vlastní kód, pro pøípad, že by to padlo do rukou nepøítele. Nabízí, že Sam ten kód nauèí a zaruèuje, že s jeho vìdomostmi se nejen budou schopni úèinnì bránit proti Goa'uldùm, ale budou schopni je i porazit. A to vše výmìnou za jeho svobodu. Hammond se ho ptá, co bude s Danielem. Machello odpovídá, že o toho tu nejde a že díky jeho tìlu teï mùže natrvalo schovat svou tváø. A tedy považují Daniela za obì války. Nabízí jim záchranu planety za jeden život. Hammond nabídku ráznì odmítá, na Zemi je hodnota života nevyèíslitelná. A s tím odchází. Sam Machella odvádí za Danielem, aby poznal "svou obì". Chce aby si promluvili.

Sam pøivádí Machella na ošetøovnu za Danielem.
Daniel: "Jak se tak na tebe dívám, vypadáš dobøe."
Machello: "Co chceš, abych øekl? Omlouvám se? Že bych si to pøál odèinit? To nechci."
Daniel: "Proè?"
Machello: "Proè?! Protože si to zasloužím. To je ten dùvod. Zasloužím si to, protože jsem za tebe a tvùj lid obìtoval svùj život. Mùžete mì odškodnit aspoò tím, že mi vìnujete jiný."
Daniel: "Kdo ti dal právo posuzovat, jakou cenu má mít mùj život?"
Machello: "Vytrpìl jsem ve svém životì víc, než by mìl vytrpìt jakýkoli èlovìk. Celých 50 let jsem bojoval proti Goa'uldùm. A potom mì zradila moje vlastní žena, z které pak tajnì udìlali hostitele."
Daniel: "A z mé taky. Je stále ještì u nich."
Machello: "Aspoò máš svou planetu a pøátele. Dvì miliardy našich lidí radìji zemøelo, než aby mì vydali Goa'uldùm."
Daniel: "Pøinesl jsi velké obìti... s mrtvými dlužníky. Ale ani to ti nedává právo brát nìkomu život."
Machello: "Kdybys ty mìl takový pøístroj, udìlal bys to samé."
Daniel: "Ne, neudìlal. Protože o co bych pak byl lepší než Goa'uldi."
Machello: "Já nejsem žádný Goa'uld! A nenávidím Goa'uldy!!!"
Daniel: "Goa'uldi používají hostitele, protože si myslí, že jsou lepší než lidé. Protože si myslí, že si to zaslouží. Jsi Goa'uld. Nejsem nic víc než tvùj hostitel."
Machello: "Já nejsem Goa'uld!!!"
Daniel: "Má žena je stále ještì naživu. Poøád je tu šance, že ji zachráníme. Ty mì té šance zbavuješ!"
Machello: "I kdybys ještì mìl toto tìlo, nikdy ji už nenajdeš."
Daniel: "Já ji najdu. Já... ji... naj... naj..."
Pak se Danielovi zastaví srdce. Doktorka Fraiserová zahajuje ihned resuscitaci a dává mu masáž srdce. To zabere, ale Danielùv stav je nadále kritický. Machellem rozhovor s Danielem viditelnì otøásl. Øíká, že kdyby to mohl zmìnit, udìlal by to, ale naneštìstí je jediný, kdo nemùže. Sam se zarazí. Jediný? Pak jí napadne spásná myšlenka. Dá poslat pro Jacka a Teal'ca a ti vzápìtí dorazí na ošetøovnu. Sam všem sdìluje, že našla øešení - zahrají si "škatulata hejbejte se". Celkem bude potøeba provést ètyøi výmìny. Nejprve se Jack v Teal'covì tìle vymìní s Machellem v Danielovì tìle. Nyní je tedy Jack v Danielovì tìle a Machello v Teal'covì. Poté následuje výmìna Teal'ca v Jackovì tìle s Danielem v Machellovi. Teï je Teal'c v Machellovi a Daniel v Jackovi. Do tøetice se vymìní Teal'c v Machellovi s Machellem v Teal'covi. Oba teï mají svá vlastní tìla. Zbývá už jen výmìna Jacka v Danielovi a Daniela v Jackovi a oba se také vracejí zpìt do normálu. Fraiserová informuje ostatní, že Machello opìt nabyl vìdomí. Ten jim dìkuje za "dovolenou" a umírá.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 442 krt
vygenerovano za: 0.11774182 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)