Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Bane /Zhouba
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 32.dl Zhouba
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.09.25 - Pátek
esk premira:
2000.06.12 - Pondìlí
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
32
Dl v serii
10
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
210
Kd epizody:
SG-210
Pidno dne:
26.03.2009, 22:52:59
Zmna dne3:
26.03.2009, 22:52:59
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

SG-1 je na misi na planetì BP6-3Q1. Brána se nachází ve vìtším mìstì, které musela vystavìt nìjaká technicky vyspìlá civilizace. Architektura ukazuje na pozemský pùvod. Mìsto je úplnì opuštìné, nikde ani živá duše. Je to jako mìsto duchù. Jack šlápne do nìèeho žlutého na chodníku. Asi tady mají problémy s holuby, øíká Sam. Jack jí na to odpovídá, že žádné nevidí a že by jich ale muselo být. Ale a to udìlalo cokoliv, muselo to být nedávno. Daniel vše natáèí videokamerou a Sam mìøí rùzné údaje. Podle jejích mìøení tam není žádná radiace a vzduch není vùbec zneèištìný. Teal'c øíká, že to nevypadá na útok Goa'uldù, ten by mìsto mnohem více poškodil a veškerá technika by byla znièena. Sam spekuluje, že snad obyvatelé nìkam odešli. Náhle nìco tìsnì pøelétne nad Jackovou hlavou a ten v poslední chvíli uhne. Je to obrovský hmyz (minimálnì 30 cm dlouhý), nìco jako komár, který mý na konci tìla obrovský bodec, takže se trochu podobá i škorpionu. Usadí se to Teal'covi na zádech. Jack na to namíøí pistoli a chce to sestøelit Teal'covi se zad. Než to však staèí udìlat, "komár" Teal'ca bodne do zad. Ten vykøikne bolestí a zhroutí se. Sam a Jack mu rychle dávají novokain. Daniel zatím bedlivì sleduje okolí. Náhle nervóznì øíká ostatním, že by mìli vypadnout... a to rychle. Blíží se k nim obrovské hejno "komárù". Utíkají k bránì a urychlenì zadávají adresu domù.
Tým probìhne bránou a Jack køièí, a za nimi rychle zavøou bránu. Všichni pak slyší mnoho úderù na iris. Generál Hammond se ptá, co to je a Jack mu odpovídá, že "komáøi", velcí a oškliví.

Doktorka Fraiserová prohlíží na ošetøovnì Teal'ca. Ten má velké bolesti a obrovský štípanec pøes celá záda. Vypadá to na nìjakou alergickou reakci na bodnutí. Teal'covi by mìl pomoci jeho symbiont, ale z nìjakého dùvodu to tentokrát nefunguje. Teal'covi je velmi zle a jeho stav se zhoršuje. Dr. Fraiserová vychází ven z ošetøovny. Pøed dveømi èeká Hammond se zbytkem SG-1. Fraiserová je informuje o Teal'covì zdravotním stavu. Zdá se, že trpí vedlejšími úèinky virové infekce - má bolesti a horeèku. Goa'uld mu nepomáhá. Horší ale je, že ve vzorku Teal'covy krve se objevily stopy DNA, která mu nepatøí. Fraiserová øíká, že tohle není její parketa, že na to potøebuje odborníka. Sam navrhuje dr. Timothy Harlowa. Mìla možnost s ním pracovat v Pentagonu. Harlow je svìtová špièka v genetice a je plnì provìøený. Hammond slibuje, že ho nechá okamžitì dopravit na základnu.

Dr. Harlow je s dr. Fraiserovou v laboratoøi. Pøichází k nim Sam a vítá se s Harlowem. Bohužel Harlow má špatné zprávy. Následná analýza toho vzorku krve neukázala žádnou Teal'covu DNA. Ve vzorku, který dr. Fraiserová odebrala Teal'covi, bylo jen malé množství DNA toho hmyzu. Když pak tentýž vzorek krve testovali o pár hodin pozdìji, byl v nìm pøítomen jen jeden typ šroubovice DNA... a nebyl Teal'cùv. Harlow odpovídá na otázku Sam, že DNA nemìní jinou DNA, že to vypadá na nìjaký druh retroviru. Jed toho cizího hmyzu pøepisuje Teal'cùv genetický materiál a v tom vzorku krve to probìhlo velmi rychle. Sam namítá, že Teal'cùv symbiont by mu mìl zaruèovat obrovskou schopnost imunity. Podle Harlowa však v tomto pøípadì spíš jen mírní postup té zmìny, než aby ji zvrátil. Co se stane, když Goa'uld prohraje?

Jack je u Teal'ca na ošetøovnì. Teal'c je zbrocený potem, má velké bolesti a øíká, že se nikdy necítil tak hroznì. Nechce, aby se z nìj stalo nìco jiného, než èím je. Jack se ho snaží uklidnit. Teal'c øíká Jackovi, jako svému pøíteli, že když už nebude žádná nadìje, radìji by zemøel.

Generál Hammond je u sebe v kanceláøi. Pøichází za ním Jack. K jeho pøekvapení je u Hammonda plukovník Maybourne. Hamond ukazuje Jackovi Maybournovo povìøení k transportu Teal'ca z SGC do Nellisu. Je to rozkaz z vyšších míst a Hammond proti tomu nic nezmùže. Jack se ho ptá, co na to prezident a Hammond mu na to odpovídá, že není k sehnání. Maybourne øíká, že SGC je v první linii a jejich úkolem je pátrat a hledat, zatímco jeho úkolem je výzkum a vývoj. Teal'c je jako zdroj informací pro SGC neocenitelný, teï bude možná neocenitelný i pro nìj. Ten organizmus by mohl být biologickou zbraní. Jack je rozèilený a nejradìji by s Maybournem vyrazil dveøe. Žádá generála o "dovolení vymlátit z toho chlapa duši". Hammond vypadá, jakoby o té možnosti vážnì uvažoval.

Sam pøichází za Harlowem do laboratoøe. Je na nìj velmi rozzlobená a obviòuje ho, že to je jeho práce. Harlow se hájí tím, že mu v Nellisu poskytnou tu nejlepší lékaøskou péèi. SGC na to nemá potøebné vybavení. Sam nesouhlasí. Harlow pokraèuje a øíká, že Maybournovi lidé možná nemají zábrany, ale pokud má Teal'c nìjakou nadìji, pak u nìj. Udìlá, co bude v jeho silách.

Dr. Fraiserová nesouhlasí s transportem. Teal'cùv stav pøevoz nedovoluje. Øíká, že má právo transport zakázat. Maybourne jí oponuje tím, že naštìstí je tu i druhý lékaø - dr Harlow. Teal'c je obleèen do speciálního ochraného obleku a je v øetìzech jako nìjaký zloèinec. Zbytek SG-1 sleduje pøípravy na odjezd. Èlenové týmu jsou naštvaní a nesouhlasí s tím, ale nemohou tomu zabránit. Rozkaz je rozkaz.

Teal'c je pøepravován ve speciálním voze. V zadním prostoru oddìleném od øidièe je s ním stráž a Harlow s Maybournem. Maybourne se ptá, kolik èasu Teal'covi zbývá a Harlow na to odpovídá, že to záleží na tom, jak silná je goa'uldí larva a že mají léky... Maybourne ho v pùli vìty pøeruší, že to nebude nutné. Harlow poznává svùj omyl - vìøil Maybournovi a ten chce Teal'covu promìnu. Teal'c pociuje velké bolesti. Pøetrhne pouta a strhne si ochrannou kuklu. Køièí bolestí. Pak prorazí okénko k øidièi, chytí ho zezadu za krk a škrtí ho. Øidiè zastavuje.

Hammond pøichází k SG-1 do konferenèní místnosti a oznamuje jim, že zachytili tísòový signál od øidièe transportu.

Vùz stojí na silnici v lese. Maybourne, Harlow, stráže i øidiè jsou v bezvìdomí. Teal'c si sundává pouta a ochranný odìv. Vyndává z bøišního vaku svou goa'uldí larvu. Pak bere stráži vysílaèku a vystupuje z vozu. Larvu nechal v autì. Utíká do lesa. Po chvíli doráží na místo nehody SG-1. Prohledávají vùz a Daniel objeví larvu. Ta ještì žije.

Na ošetøovnì dr Fraiserová ošetøuje všechny uèastníky transportu. Maybourne má zranìnou levou ruku, Harlow pro zmìnu poranìní na hlavì. Maybourne požaduje, aby mu byl okamžitì k dispozici všechen personál a psovodi na základnì. Pøicházejí Jack a Danielem. Jack øíká Maybournovi, že jsou to jeho podøízení a pátrání vede on. Maybourne oponuje, že odpovìdnost za Teal'ca má on. Jack pokraèuje, že ho považuje za odpovìdného, ale že SG jednotkám velí on a když se mu to nelíbí a jde za Hammondem. Maybourne chce odejít, ale Jack mu zastoupí cestu.
Maybourne: "Udeøit dùstojníka, znamená jít pøed soud."
Jack: "Nechci vás praštit, ale zastøelit."
Jack uvolòuje Maybournovi cestu a ten odchází. Jack se ptá Harlowa, co se stalo. Harlow øíká, že se Teal'c úplnì zbláznil. Larvu si nejspíš musel vyndat sám. Daniel se ptá proè a Jack mu na to odpovídá, že mu Teal'c øekl, že radìji zemøe, než aby se zmìnil v nìco jiného. Harlow pochybuje, že by Teal'c zemøel i když už nemá v sobì larvu. Jed toho hmyzu mìní jeho fyzickou podobu. Každým okamžikem pøestává být Jaffou. Ta larva byla možná to jediné, co bránilo jeho úplné transformaci. Takže, když si ji vyndal, zmìnu jen urychlil. Daniel se ptá proè by to ale Teal'c dìlal. Podle Harlowa ta metamorfóza mùže mìnit jeho myšlení.

Dr. Fraiserové se podaøilo stabilizovat zdravotní stav goa'uldí larvy. Larva je na ošetøovnì umístìna v jakémsi akváriu. Ale Fraiserová neví nic o její fyziologii. Má ale vzorky tekutiny z Teal'cova vaku a mùže se alespoò pokusit vytvoøit larvì vhodné prostøedí.

V lese probíhá pátrání po Teal'covi. Jack vede pátrání z øídící místnosti na základnì. Je zde spolu s Hammondem a prohlížejí si mapu oblasti. Pøibíhá k nim Daniel s tím, že mají spojení s Teal'cem prostøednictvím vysílaèky. Teal'c øíká Jackovi a ho Maybourne nepronásleduje. Jack øíká, že nebude a ptá se ho, kde je. Teal'c mu to nechce øíct, že už je pozdì. Jack se snaží udržet hovor, aby ho mohli vystopovat podle signálu. Bohužel Teal'c rozhovor ukonèí, nechává vysílaèku v lese a odbíhá pryè.

Fraiserová, Harlow a Sam jsou na ošetøovnì. Podle Harlowa je ještì možné Teal'ca zachránit, ale musejí ho najít. V souèasné dobì probíhá experimentální výzkum inhibitorù ribonukleové kyseliny. A to by v kombinaci s léèivými schopnostmi symbionta mohlo pomoci. Musejí ale zjistit, který z tìch lékù bude pùsobit. A k tomu je zapotøebí jed toho hmyzu.

Sam je u Hammonda v kanceláøi a informuje ho o tom, co navrhl dr. Harlow. Hammond se jí ptá, jak ví, že mu mùže ještì vìøit. Sam øíká, že nemají na vybranou. Pøicházejí Jack a Daniel. Nenašli Teal'ca, musel urazit pøes dvacet mil. Sam jim øíká, že má dobrou a špatnou zprávu. Ta dobrá je, že když Teal'ca najdou, mùžou ho zachránit. Ta špatná je, že se nìkdo bude muset vrátit na BP6-3Q1 a chytit jednoho "komára", pokud možno živého. Jack tím není pøíliš nadšený, ale nabízí se, že pùjde. Sam a Daniel se k nìmu pøidávají. Hammond souhlasí a øíká, že mezitím budou pokraèovat v pátrání po Teal'covi.

Teal'c dojde až na okraj mìsta, kde narazí na partu poflakujících se teenagerù. Jeden z nich mu zastoupí cestu a ptá se ho kam jde a odkud má to tetování. Teal'c øíká že z Chulaku a chce, aby mu hoch ustoupil z cesty. Ten to udìlá, když mu Teal'c øekne, jak to tetování dìlají. Teal'c mu to barvitì popisuje. "Naøíznou ti kùži nožem a do rány nalijí roztavené zlato. Bolí to pøíšernì." Pak odsune chlapce stranou a odchází. Jednu dívku z party Teal'c zaujal a vydává se za ním.

Mezitím SG-1 odchází bránou zpìt na BP6-3Q1. V øídící místnosti se generál Hammond ptá dr. Fraiserové na stav goa'uldí larvy a dozvídá se, že Goa'uld na tom není moc dobøe.

Teal'c dorazí do nìjaké opuštìné továrny a schovává se uvnitø. Je mu zle a na ruce se mu objevují krvavé puchýøe.

Je aktivována brána a na základnu se vrací SG-1. Èlenové SG-1 probìhnou bránou a za nimi pøilítne jeden "komár". Obsluha zavírá iris a dveøe do prostoru brány, kde poletuje ten obrovský "komár". Jack po nìm støílí. Hammond, Fraiserová a technici to vše sledují z øídící místnosti. Hmyz spadne na rampu za bránou. Sam na nìj støíká obrovské množství speciálního spreje.

Doktor Harlow v laboratoøi zkoumá "komára". Je tam s ním i Hammond a SG-1. Hammond jim oznamuje, že po Teal'covi není ani památky, ale že Maybourne poslal jeho fotky všem místním policejním stanicím. Má pøevahu v poètu mužù i oprávnìní. Jack mu na to øíká, že musejí Teal'c najit døív než Maybourne. Sam ukazuje Hammondovi a Harlowovi, co nahráli na planetì v jedné budovì, z níž uslyšeli hluk a šli se tam podívat. V budovì je tma a na zemi leží zbytek tìla èlovìka. Místní obyvatelé byli asi lidé, možná pùvodem ze Zemì, ale celou jejich civilizaci asi vyhubil ten hmyz. Došlo k jejich promìnì. Byli zhruba na stejné technické urovni jako pozemšané. Zdá se, že poslední fáze metamorfózy vyžaduje tmu. Lidské tìlo v zábìru náhle pukne a z nìj vylétne nìkolik "komárù". Harlow øíká, že jde o totální pøemìnu hmoty. Sam navazuje. Tímto zpùsobem se hmyz reprodukuje. Hmyzí jed vlastnì pøemìòuje hmotu tìla na vlastní genetický materiál, ale èlovìk nebo Jaffa má daleko vìtší hmotnost než je pøirozená hmotnost hmyzu. Takže Teal'c se nepromìní v jeden exempláø toho hmyzu, ale ve spoustu "komárù".

Teal'c se schovává v jedné z místností opuštìné továrny. Náhle do místnosti vbìhne ta mladá dívka z party teenagerù, která si tam chodí hrát a namíøí na Teal'ca støíkací pistoli na vodu. Teal'c jí posílá pryè. Dívka, jmenuje se Ally, mu øíká, že nevypadá dobøe a mìl by jít do nemocnice. Teal'c jí na to odpovídá, že nikdo nesmí vìdìt, že tam je. Chce po ní nìco k jídlu a Alli mu dává pùlku své èokoládové tyèinky s oøíšky. Teal'c chce, aby mu pøinesla další jídlo. Dívka odchází.

Harlow zkoumá komára. V laboratoøi jsou s ním i Sam a Daniel. Sam vypracovala model vývoje, jak by mutace v Teal'covi probìhla až do konce. Ten hmyz se množí exponenciálnì. Takže zasažená osoba se mùže zmìnit asi tak v deset "komárù". Ještì neznají inkubaèní dobu, ale dá se to odhadnout. Za 6-8 týdnù by na Zemi mohlo být hejno v øádu miliónù.

Ally se vrací s jídlem do staré opuštìné budovy. Z okna spatøí policisty, kteøí se baví s hochy z její party. Je jí jasné, že hledají Teal'ca. Jde za ním s jídlem a dává mu jednu tyèinku. Teal'c nevypadá dobøe. Leží na zemi a sotva se mùže hýbat. Ally se ho ptá, jestli ho hledá policie a co udìlal. Zdá se, že se dole na nìj vyptávají. Teal'c jí odpovídá, že nic neudìlal a chce, aby odešla, že je nebezpeèný. Ally si to však nemyslí a zùstává. Prozrazuje mu nìco o sobì. Má teï prázdniny. Její otec byl policista, ale byl zastøelen pøi nìjaké akci. Její matka pracuje a nemá na ni moc èasu. Ally chce, aby Teal'c vstal, že mu ukáže lepší úkryt.

Mezitím na základnì Hammond telefonuje s prezidentem. Jack je u toho. Hammond mu øíká, že prezident zrušil Maybournovy rozkazy. Jack se ptá, když policie najde Teal'ca, zda ho pøedá jim. Hammond to potvrzuje. Ale Maybourne má poøád právo pokraèovat v pátrání. Musejí Teal'ca najít první.

Ally odvádí Teal'ca nahoru po schodech až na pùdu. Pøed budovu pøijíždìjí auta plná vojákù. Z jednoho vozu vystupuje Maybourne. Vojáci prohedávají budovu. Na jedné z chodeb najdou na zemi støíkací pistoli na vodu a nedaleko i Ally. Vyvádìjí ji z budovy. Maybourne se jí ptá, zda nìkoho nevidìla, že tady vede pátrání. Ally mu odpoví, že nikoho nevidìla.

Harlow pøichází za Sam s dobrou zprávou. Našli lék, který zpomalil transformaci u vzorku. Normálního èlovìka by to nevyléèilo, ale Teal'c má velkou nadìji, když mu pomùže jeho symbiont. Fraiserová se obává, jestli to stihnou. Symbiont umírá a ona netuší, co má dìlat. Na ošetøovnu pøichází Jack. Podle Fraiserové už larvì zbývá jen pár minut života. Leží na dnì akvária a nehýbe se. Jack jim øíká, že je škoda, že tomu nemohou dát pár šokù jako na pohotovosti. Sam s Fraiserovou se na sebe podívají. Jack bezdìky pøišel na øešení. Udìlali už vše pro to, aby larva mìla pøirozené prostøedí jako v Teal'covì bøišním vaku - výživu i teplotu. Až na elektrický proud. A lidským tìlem stále proudí velmi malé množství elektrické energie. Tøeba ji larva potøebuje k životu. Takže budou potøebovat nìjaký velmi malý zdroj energie.

Ally se vrací k Teal'covi. Ten zaèíná být obalován jakýmsi kokonem. Ally chce nìkam zavolat aby mu pomohli.

Na ošetøovnì byla larvì dodána elektrická energie a Goa'uld se uzdravuje. Zazvoní telefon, Fraiserová ho zvedne a pøedává ho Jackovi. Volá Ally. Koneènì se dovolala, když ji poøád nìkam pøepojovali. Ptá se, jestli Jack zná Teal'ca a pak mu sdìluje, kde je.

Jack s Danielem rychle vyrážejí na udanou adresu. Teal'c je už celý obalený v bílém kokonu. Pøichází k nìmu Jack. Teal'c chce, aby ho Jack zabil, že promìna se už nedá zastavit. Jack z nej strhává vlákna kokonu a uklidòuje ho, že to zvládne. Teal'c je na nosítkách odnášen k vozu. Už není pokryt vlákny, ale je pokryt krvavými boláky a vypadá hroznì. Jack a Daniel ho doprovázejí. Ally by chtìla jet s nimi, ale Daniel jí øíká, že to nejde. Ally doufá, že se z toho Teal'c dostane. Teal'ca nakládají do auta. Ally volá na Daniela, a Teal'covi vyøídí, že jí nìco dluží.

Teal'c je na ošetøovnì. Spolu s ním je tam i zbytek SG-1. Dr. Fraiserová je informuje, že Teal'cùv vak se už zaèínal zavírat, ale znovu mu ho otevøeli a Goa'uld je zpátky. Harlow navazuje, že lék a symbiont tu metamorfózu zastavili. Fraiserová pokraèuje, že doufají, že Goa'uld napraví napáchané škody. Pøichází generál Hammond a oznamuje jim, že Maybourne naøídil, aby byl ten hmyz a veškerý výzkum pøevezen do Oblasti 51. Na to dr. Harlow spiklenecky odpovídá, že to není možné. Jakmile se Teal'c uzdraví, stane se ten hmyz obìtí velmi nešastné nehody v laboratoøi a on za to bude muset pøevzít odpovìdnost.

Ally si opìt hraje ve staré budovì se støíkací pistolí. V jedné z místností narazí na Teal'ca s Danielem. Je ráda, že Teal'c už je zase zdravý. Teal'c jí pøinesl dárek - novou støíkací pistoli s vìtším dostøelem a palebnou silou. Ally je nadšená a hned pistoli vyzkouší... na Teal'covi a se smíchem utíká pryè. Chce, aby si sní hráli. Teal'c zvedne Allyinu starou zbraò, postøíká Daniela a odbíhá za smìjící se Ally.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 252 krt
vygenerovano za: 0.06540704 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)