Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Fifth Race /Pátá rasa
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 37.dl Pátá rasa
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1999.01.22 - Pátek
esk premira:
2000.06.19 - Pondìlí
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
37
Dl v serii
15
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
215
Kd epizody:
SG-215
Pidno dne:
27.03.2009, 22:22:59
Zmna dne3:
27.03.2009, 22:22:59
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Daniel v konferenèní místnosti informuje generála Hammonda a zbytek SG-1 o tom, co objevila pøed dvìma dny sonda na planetì P3R-272 a ukazuje jim obrazový záznam na poèítaèi. Byl nalezen kruh složený ze symbolù, které se shodují s jedním z písem z jednací místnosti na Ernestovì planetì. Když pøed nìjakou dobou èlenové SG-1 nalezli Ernesta Littlefielda, objevili i jakousi jednací místnost, kde našli nápisy ve ètyøech jazycích. (viz Torment of Tantalus) Daniel neví, co symboly tvoøící kruh znamenají, ale podle skandinávské runy v jednom ze ètyø nápisù nalezených na Ernestovì planetì usuzuje, že jedním èlenem aliance je Thorova rasa - Asgardi. A protože písmo nalezené na kruhu na P3R-272 je totožné s jedním ze ètyø nápisù z Ernestovy planety, budou mimozemšané, kteøí je používají, nejspíš spojenci Asgardù. Stálo by za to ten svìt prozkoumat.

SG-1 se vydává na P3R-272. Projdou bránou do jakési sínì, kde není nic jiného než brána a na podlaze onen kruhový nápis. Není tam žádný východ. Po chvíli prohlížení místnosti, kdy nic neobjeví, Jack rozhoduje, že se vrátí zpìt na Zem. Podle nìj byla celá mise jen mezigalaktickým plýtváním èasu. Jack jde smìrem k bránì a pøejde pøes kruh na podlaze. Ten se rozsvítí a na jedné stìnì se objeví jakési kruhové zaøízení s otvorem uprostøed. Doslova vyroste ze stìny. Jdou se na to podívat a Teal'c nahlédne do otvoru. Øíká, že vidí barevná svìtla, jinak nic a odstupuje od zaøízení. Po nìm nahlédne dovnitø Jack. Také vidí svìtla. Náhle po stranách zaøízení vyjedou jakési dvì ruce a pevnì uchopí Jackovu hlavu. Jack køièí a nemùže se vyprostit. Svìtlo, které sleduje, nabývá na intenzitì. Náhle všechno ustane, "ruce" ho pustí a Jack upadne na záda. Zùstává ležet s otevøenýma oèima a nereaguje na vnìjší podnìty. Sam mu kontroluje puls - má ho zrychlený. Tým se vrací zpátky na Zem.

Doktorka Faraiserová prohlíží Jacka na ošetøovnì. Ten už vypadá normálnì. Øíká, že je mu dobøe, ale na nic si nepamatuje. Sam mu sdìluje, že když ho to pustilo, byl pøes hodinu katatonický. Podle dr. Fraiserové je po fyzické stránce v poøádku.

Hammond a SG-1 jsou opìt v konferenèní místnosti. Èlenové SG-1 podávají Hammondovi hlášení o prùbìhu mise na P3R-272. Hammond chce vìdìt, jak se tam to zaøízení objevilo. Teal'c øíká, že Jack pøekroèil kruh na zemi a pak se to objevilo. Proè to ale na Teal'ca nezareagovalo stejnì jako na Jacka? Teal'c se domnívá, že to mùže být tím, že je Jaffa. Sam dále spekuluje, že nìkteré mimozemské technologie už byly citlivé na pøítomnost Goa'ulda (napø. Thorovo kladivo). Jack se chová trochu divnì, moc nevnímá prùbìh debaty a kreslí si do sešitu schema nìjakého zaøízení. Na otázku Sam, zda je mu dobøe, odpovídá, že je mu fajn, že je jen trochu unavený. Hammond se chce ubezpeèit a ptá se ho, jestli je opravdu v poøádku. Na to mu Jack odpoví, že je naprosto v poøádku a nemá vùbec žádný [kruvus]. Všichni se na nìj udivenì dívají. Jack se ptá, co se dìje. Daniel mu odpoví, že právì øekl, že nemá žádný kruvus. Chvíli se pøou o to, zda to øekl nebo ne a pak se Jack ptá, co to je [kruvus]. Podle Daniela tím v kontextu mínil, že nemá žádné potíže. Hammond posílá Jacka odpoèinout si s tím, a neopouští základnu. Jack vytrhne ze sešitu svou kresbu a odchází.

Jack uèí v tìlocviènì Teal'ca box. Pøi tom použije další neznámé slovo. Øíká Teal'covi, že má pokrèit [kozáry]. Teal'c mu na to odpovídá, že nezná obsah toho slova, ale že tím Jack nejspíš myslel nohy. Jack už toho má dost. Chce vìdìt, co se to s ním dìje. Jdou za Danielem do jeho kanceláøe. Tam Jack Danielovi øíká, že ztratil [falutas] øádnì mluvit. Když se na nìj Daniel udivenì podívá, øíká, že to nedìlá schválnì, když používá jiná slova. Podle Daniela to slovo zní podobnì jako latina, možná to je odvozenina nebo jen koøen. Hledá chvíli ve slovníku. Fakultas je latinsky schopnost. Je to dost podobné tomu, co Jack pronesl a v kontextu Jack mínil pravì tento význam. Jack si prohlíží monitor poèítaèe, na kterém je kruhový nápis z P3R-272 a zaène pøedèítat. [Nu ani Anquitas. Hic va videum]. Daniel je pøekvapený. Ptá se Jacka, zda ète ten nápis a jestli ví, co to znamená. Jack je zmatený. Øíká, že se jen na ten nápis podíval a ta slova se mu vybavila ve [fronu]. Použil další neznámé slovo. Definitivnì tady nìco není v poøádku.

Daniel a Sam jdou chodbou a míøí do Danielovy kanceláøe. Daniel vysvìtluje Sam, že ten jazyk je zvukovì podobný latinì, ale pøesto je úplnì jiný. Sam se ho ptá, jestli je Jack na ošetøovnì. Daniel to potvrzuje. Ale ještì pøedtím u nìj Jack napsal na tabuli nìjaké matematické vzorce. Dojdou do kanceláøe a Sam si prohlíží, co Jack napsal. Netuší, o co jde. Podle ní ani ty jednoduché rovnice nedávají smysl. Takovou matematiku nezná.

Fraiserová si spolu se Sam a Danielem prohlíží na poèítaèi snímky Jackova mozku. Normální lidský mozek využívá asi jen 5-10% své funkèní kapacity. Jackùv mozek však pracuje na 90% a ona netuší proè. Pøichází k nim Teal'c a ptá se, kde je Jack. Mìl by být na ošetøovnì, ale není tam. Jdou ho hledat. Nakonec ho Sam najde, když zrovna vyndavá energetický zdroj z Teal'covy tyèové zbranì. Ptá se ho, co to dìlá. Jack odpovídá, že to potøebuje, ale nemá tušení na co.

Dr. Fraiserová, Sam a Daniel informují Hammonda o Jackovi a øíkají, že je teï s Teal'cem. Hammond se ptá, zda je Jack nìjak ohrožuje. Fraiserová neví. Ví jen, že jeho mozek pracuje desetkrát intenzívnìji. Daniel øíká, že Jack dokázal pøeèíst ten neznámý jazyk - jak nápis z jednací sínì na Ernestovì planetì, tak i symboly z toho kruhu na P3R-272. Jack mluví nechtìnì cizí, jim neznámou øeèí. Hammond se ptá, co je na kruhu napsáno. Podle Daniela jsou dvì možnosti výkladu. Buï to znamená Místo našeho odkazu nebo Kus naší nohy, ale ta první varianta je pravdìpodobnìjší. Vypadá to, že to mimozemské zaøízení do Jacka tu cizí øeè nìjak zakódovalo. Daniel dále rozvíjí svou teorii a øíká, že vìdí, že Asgardi se postavili Goa'uldùm a to samé asi udìlala celá aliance. Proto to zaøízení zøejmì odmítlo Teal'ca. Pøichází k nim Teal'c a žádá, aby Hammond šel s ním.

Jack sedí v øídící místnosti u poèítaèe a nìco velmi rychle píše, nìjaký èíselný kód. Systém zkolabuje. Hammond se ho ptá, co to dìlá a Jack odpovídá, že neví. Hammond rozkazuje Teal'covi, aby Jacka zastavil. Jack se brání a øíká, že ještì není [fargus]. Sam informuje Hammonda, že poèítaè nejde restartovat. Náhle obrazovka poèítaèe zèerná a pak se objeví strojový kód. Ta èísla, která Jack zadal do poèítaèe, musí být nìjaký program. Jack se vytrhne Teal'covi a zmáèkne pár kláves. Sám nechápe, co a proè to udìlal. Na obrazovce se objevuje mapa bran, kde už byli, z Abydosské kartuše (jsou vyznaèeny žlutì). Náhle ze zaènou objevovat èervenì vyznaèené nové brány. Sam je pøekvapená. Podle ní trvá celé dny, než se vypoèítá planetární posuv pro novou bránu. Ty nové brány nejsou z Abydosské kartuše, která je v programu. Nové brány musel do poèítaèe zadat Jack. Ta vìc mu do mozku nenasadila jenom tu cizí øeè, spekuluje Daniel. Nápis znìl Místo našeho odkazu. Co když to byla jakási jejich databáze, jako na Ernestovì planetì, v niž jsou veškeré znalosti tìch mimozemšanù. Hammond pøikazuje Jackovi, že bez dovolení se nesmí na základnì nièeho dotknout. Na to mu Jack odpovídá: [etium].

Daniel je s Jackem ve své kanceláøi. Pøichází Sam a sdìluje jim, že ten Jackùv program pøepsal velkou èást strojového kódu. Daniel jí informuje, že Jack už úplnì ztratil schonost mluvit jinak, než tím cizím jazykem. Pracují teï na pøekladu nápisu. [Nu ani Anquitas] podle nìj znamená: Jsme staøí Antikové. Na otázku Carterové odpovídá, že to asi byli uèitelé stavitelù silnic. Sam nechápe. Daniel pokraèuje. Cesty zaèali stavìt Øímané. Mluvili latinsky a nauèili se stavìt cesty od starých bohù. Sam to stále ještì nechápe. Daniel vysvìtluje dál. Silnice. Brány. Jejich stavitelé. Co když ti Antikové byli mimozemšané, co vymysleli bránu? To by vysvìtlovalo, proè Jack zná brány, které Goa'uldi neobjevili. To místo odkazu zøejmì slouží k pøedání znalostí. Jack teï asi má ve svém mozku všechny vìdomosti stavitelù bran. Jack náhle pronese: [Ego indeo navo lochus]. Podle Daniela to znamená: Potøebuji nové místo. Sam se Jacka ptá, kam chce jít, ale ten jen pokrèí rameny. Sam chce odejít, ale ještì pøed odchodem se ptá, co znamenají ty vzorce na tabuli. Jack napíše na kus papíru: 10=8. Sam nad tím chvíli pøemýšlí a pak jí dojde, že vzorce jsou napsány v osmièkové soustavì.

Dr. Fraiserová informuje ostatní o Jackovì zdravotním stavu a ukazuje jim obrázky jeho
mozku. Vypadá to, že potíže postihují jen jeho mozkové centrum øeèi. To je naštìstí jiná oblast než psaní, takže Jack zatím mùže komunikovat písemnì. Ale ty potíže se šíøí. Zatím schopnost øeèi ztrácel postupnì, ale mohlo by to vzít rychlý obrat. Dá se to srovnat s poèítaèem. Jackùv hardisk je pøeplnìný informacemi v jazyce, kterému jeho poèítaè vùbec nerozumí. Pokud to bude pokraèovat dál, mùže ztratit schopnost psaní nebo dokonce chápání. Nebo v tom nejhorším pøípadì jeho poèítaè úplnì zkolabuje.

Generál Hammond a SG-1 mimo Jacka jsou opìt v konferenèní místnosti. Sam informuje Hammonda o tom, že poslali sondy na adresy, které Jack zadal do poèítaèe, v nadìji, že je to dovede k rase, která to zpùsobila. A nìco našli. Daniel pokraèuje. Na P9Q-281 je u brány podstavec se symboly odpovídajícími øeèi, kterou Jack mluví. To stojí za pokus. Hammond dává svolení k prùzkumu planety. Tým SG-1 doplní major [Castleman]. Daniel žádá Hammonda, aby mohl zùstat s Jackem. Práce na pøekladu toho jazyka je to nejdùležitìjší od dob, co otevøeli bránu. Je si jistý, že Jack mluví jazykem pùvodních stavitelù bran a že je to jedna z ras, která vytvoøila pokladnici vìdomostí na Ernestovì planetì. Sam øíká, že ty vzorce, co Jack napsal, jsou revoluèní vzorce pro vypoèítání vzdálenosti mezi planetami. Daniel je jedinou nadìji pro Jacka na komunikaci na jakékoliv úrovni. Hammond souhlasí, že Daniel zùstane s Jackem. Ostatní se vydávají na prùzkum planety.

Daniel pracuje ve své kanceláøi s Jackem na pøekladu. Jack s ním komunikuje prostøednictvím psaní na poèítaèi. Píše, že musí projít bránou. Daniel se ptá kam. Jack neví.

Poruèík Simmons jde za generálem Hammondem do jeho kanceláøe a oznamuje mu, že tým SG-1 ještì nevrátil sondu. Hammond mu naøizuje, a se je pokusí kontaktovat. Simmons navazuje video i audio kontakt skrz otevøenou bránu. Hammond je s ním v øídící místnosti. Na obrazovce se objevuje Sam. Mají problém se zadáním adresy, zasekl se jim ovládací panel. Teplota zaèíná prudce stoupat, což by vysvìtlovalo, proè neobjevili žádné formy života. Sonda neobjevila druhé slunce, které vyšlo asi pøed pùl hodinou. Øíká a neposílají záchranný tým. Pokusí se zadat adresu ruènì, až na Zemi zavøou bránu. Pokud se do hodiny neozvou, má je SGC opìt kontaktovat.

Jack sestavuje nìjaké zaøízení z rùzných souèástek. Použil i zdroj z Teal'covy tyèové zbranì. Dr. Fraiserová ho sleduje a dìlá si poznámky. Pøichází Daniel a ptá se, co to Jack dìlá. Pak odvádí Fraiserovou kousek stranou a informuje jí, že SG-1 má potíže. Nechce, aby to zatím øíkala Jackovi, který i tak má starostí víc než dost.

Vìdci a technici na základnì se snaží vyøešit problém, jak by tým SG-1 pøežil vzrùstající teplotu na planetì a jak je dostat domù. Testují nìjaký speciální stan, ale v podstatì na nic nepøišli a èas rychle ubíhá. SGC opìt kontaktuje SG-1. Sam má špatné zprávy. Adresa nejde zadat ani ruènì. Panel se zasekl uprostøed adresy a zdá se, že blokuje místní bránu. Za ètyøi hodiny budou èelit teplotì kolem 93 stupòù Celsia. Hammond jim chce poslat speciální ochranné stany a pøenosnou klimatizaci. Podle Sam jim to ale nepomùže. Pokud se je nepodaøí dostat domù, budou do veèera mrtví.

Jack poøád pracuje na svém podivném zaøízení a Fraiserová ho pozoruje. Opìt pøichází Daniel. Vypadá to, že Jack právì dokonèil práci. Daniel se ho ptá, co to je. Jack pohne nìjakou páèkou a uprostøed zaøízení se rozsvítí jakási lampa a vydává bzuèivý zvuk. Jinak se nic nedìje. Daniel informuje Jacka, co se stalo týmu SG-1 na planetì P9Q-281 a pøehrává mu videozáznam rozhovoru se Sam. Jack zaène kreslit schéma panelu.

Mezitím se vìdci a technici v èele se Silerem snaží vyøešit problém. Pøicházejí Daniel, Jack a Fraiserová s tím, že Jack má øešení - nakreslil schema ovládacího panelu s popisem montáže. Posílají to týmu SG-1. Instrukce byly správné a SG-1 se vrací zpìt na Zem. Sam se ptá, kdo nakreslil ty perfektní plány a je pøekvapená, když se dozvídá, že to byl Jack. Teal'c sdìluje, že na planetì nic nenašli.

Daniel ukazuje Sam zaøízení, které vyrobil Jack. Nikdo neví, k èemu by to mohlo sloužit, ani samotný Jack. Náhle se ozve intercom a Sam je volána do øídící místnosti. Hammond se Simmonsem jí sdìlují, že chtìli vyslat tým SG-11 na další planetu z Jackova seznamu, ale poèítaè se zasekl a nemohou zadat adresu. Brána si bere od systému víc energie než obvykle.

Jack bere zaøízení, které vyrobil a odchází do hlavní rozvodny. Daniel a Teal'c jdou za ním. Jack pøipojuje zaøízení do sítì. Daniel se ho ptá, co to dìlá a Jack na to odpovídá [euge], což podle Daniela znamená dobré. Daniel si myslí, že Jack už jim nerozumí.

Sam sleduje poèítaèové údaje a øíká Hammondovi, že brána dostala injekci energie a má jí desetkrát víc než obvykle. Podle Hammonda to není možné. Sam pøitaká. Mìly by shoøet obvody. Hammond posílá seržanta Silera a údržbu do hlavní rozvodny. Náhle poèítaè zaène zadávat adresu. Nevìdí kam. Ztratili nad poèítaèem úplnì kontrolu. Pøicházejí Daniel, Jack a Teal'c. Daniel øíká, že to Jackovo zaøízení je zdroj energie a Jack ho právì napojil na rozvod elektøiny. To vysvìtluje, kde se vzala ta energie navíc. Hammond se ptá, jak se to dá zastavit. Sam navrhuje a Siler vypne hlavní spínaè. Daniel obhajuje Jacka s tím, že Jack øíkal, že je to dobrá vìc a že zatím neudìlal nic zlého. Simmons hlásí, že se zadal sedmý symbol a že to není výchozí bod. Daniel pokraèuje. Co když to vše, co se Jackovi stalo je souèástí nìjakého plánu. Už døíve mu Jack øíkal, že musí projít bránou. Možná, že to všechno mìlo smìøovat k tomu. K pøekvapení všech se zadává osmý symbol a èerví díra je aktivována. Poèítaè udává, že èerví díra opouští známou sí bran a míøí pryè z naší galaxie. K tomu byla ta všechna energie navíc. Hammond øíká, že si myslel, že adresa brány se skládá ze šesti bodù ve vesmíru a sedmý symbol je výchozí místo. Podle Sam ten symbol navíc musí pøidávat vzdálenost k existujícím bodùm, jako smìrový kód do jiné oblasti. Jack chce odejít k bránì, ale stráž mu zastoupí cestu. Hammond ho nechce nechat odejít. Daniel øíká, že už nemají na vybranou, že Jack už tady není. Jack stojí a zdá se, že nevnímá, co se kolem nìj dìje. Na Hammondùv pokyn stráž ustupuje Jackovi z cesty a ten odchází k bránì. Teal'c chce jít s ním, ale Daniel mu sdìluje, že tohle musí udìlat Jack sám. Ale Jack nemá vysílaè kódu a bez nìho se nemùže vrátit. Hammond je však neoblomný. Když nevìdí, kam jde a proè, nemùžou mu ho dát. Mohlo by je to ohrozit. Daniel pøistupuje k Jackovi a ptá se ho, zda ví, že když odejde, nemusí se už vrátit. Jack se na nìj podívá a odchází bránou neznámo kam.

Cesta tentokrát netrvá obvyklých pìt vteøin, ale mnohonásobnì déle. Jack velkou rychlostí vypadne bránou a skutálí se po schodech k nohám dvou humanoidù. Vypadají jako mimozemšané od Roswellu. Jsou malí, šediví a nemají na sobì žádné obleèení. Jsou to Asgardi. Jack leží na zemi a rozhlíží se. Pøímo pøed ním je dlouhá chodba plná mimozemšanù, kteøí si ho zvìdavì prohlížejí. Jack promluví k dvojici pøed ním. [Ego desardi asurdo]. Oba Asgardi (podle hlasu muž a žena) se spolu domlouvají domorodým jazykem, kterému Jack nerozumí. Mluví o nìm. Vìdí, že je ze Zemì, ale mluví jazykem Antikù. Jack opìt promluví. [Comdo asurdo] - žádá je o pomoc. "Žena" na nìj namíøí ruku dlaní proti nìmu. Na dlani má jakýsi krystal, který stále mìní barvu z modré na oranžovou a zpìt. Vytryskne z nìj bílý paprsek a dotkne se Jackova èela. Po chvíli zmizí a Jack padne k zemi.

Mezitím se v øídící místnosti Sam spolu se Simmonsem pokoušejí zadat adresu na planetu, kam odešel Jack. Hammond sleduje jejich snažení. Poèítaè nebere osmý symbol a Siler je telefonicky informuje z hlavní rozvodny, že to elektrické pøídavné zaøízení už nefunguje.

Asgardi sledují Jacka, který leží na Zemi. Rychle se vzpamatoval. Dívá se na dvojici, zdraví je a dìkuje jim.
Jack: "Ahoj... dìkuju."
Asgardský muž: "Nemáš zaè."
Jack: "Vy mi rozumíte?"
Asgardská žena: "Mluvíme mnoha jazyky."
Jack: "Jste Asgardi, Thorova rasa, že?"
Asgardský muž: "Už jsi o nás slyšel?"
Jack: "Samé dobré vìci."
Asgardská žena: "Podíval ses do archívu veškerých vìdomostí Antikù."
Jack: "Zøejmì ano."
Asgardská žena: "Nebylo to pro tebe."
Jack: "Cože? Byla to jenom náhoda?"
Asgardský muž: "Lidská fyziologie a váš mozek ještì nedokáže takovou technologii zvládnout."
Jack: "A... kde to jsem?"
Asgardský muž: "Toto je planeta Asgardù Othala v galaxii Ida."
Jack: "Proè jsem sem pøišel?"
Asgardská žena: "Antikové odešli z naší èásti vesmíru už dávno, ale tvé podvìdomí využilo jejich vìdomostí, abys nás našel tady, kde ti mùžeme pomoct."
Asgardský muž: "Velmi pùsobivé."
Jack: "Ah... víte..."
Asgardský muž: "Nevìdìli jsme, že váš mozek už dosáhl takové úrovnì."
Jack: "Jak to, že toho tolik víte právì o našem mozku?
Asgardský muž: "Dùkladnì jsme vaši rasu studovali."
Jack: "Aha. Co jste zjistili?"
Asgardská žena: "Že váš druh má velký potenciál."
Jack: "Velký potenciál. To je dobré."
Asgardský muž: "Øekneme ti toto. V této galaxii kdysi existovala aliance ètyø ras - Asgardové, Noxové..."
Jack: "Ty znám."
Asgardský muž: "...Furlingové..."
Jack: "Ty neznám."
Asgardský muž: "...a Antikové, stavitelé hvìzdných bran."
Jack: "Dost nesourodá skupina."
Asgardský muž: "Ta aliance se utváøela po tisíciletí. Tvá rasa musí ještì hodnì dokázat, než budeme komunikovat na takové úrovni."
Jack: "Víte, zdá se, že jste všichni opravdu bájeèní... lidé. A nechci být nevdìèný, protože si opravdu... opravdu vážím toho, že jste mi vyèistili hlavu. Ale mìli byste všichni pochopit, že jsme tam nìkde už teï. I když ještì nejsme na všechno pøipraveni, dìláme, co se dá. My jsme velice zvìdavá rasa."
Asgardská žena: (podává mu ruku, Jack ji uchopí) "Už jste uèinili první kroky k tomu, aby z vás byla pátá rasa."

Hammond, Sam, Daniel a Teal'c jsou v øídící místnosti. Sam navrhuje vypnout celý systém a resetovat ho. Ukazuje se, že nelze ani zavøít iris. Hammond chce, aby Sam opìt získala kontrolu nad celým systémem. Náhle se zaène zadávat adresa zvenèí. Pøed bránou zaujímá pozice obranný tým. Všichni napjatì oèekávají, co se bude dít. Bránou pøichází Jack. Brána se zavírá a systém opìt zaèíná fungovat, vèetnì iris. Daniel a Teal'c jdou do prostoru brány k Jackovi.
Jack: "Jsem zpátky."
Daniel: "Co se stalo?"
Teal'c: "Máš ještì vìdomosti Antikù?"
Jack: "Ne. Nic si nepamatuju. Ale jestli se pídíte po smyslu života, všechno bude v poøádku." (a usmìje se).


Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 343 krt
vygenerovano za: 0.12264299 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)