Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Out of Mind (1) /Otázka pamìti
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 44.dl Otázka pamìti
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1999.03.12 - Pátek
esk premira:
2000.06.28 - Støeda
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
44
Dl v serii
22
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
222
Kd epizody:
SG-222
Pidno dne:
28.03.2009, 22:13:41
Zmna dne3:
28.03.2009, 22:13:41
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Na základnì SGC je z kryogenního prostoru vytažena komora a je zahájena kryoreverze. Po dokonèení procesu se komora otevírá a ukazuje se, že v ní je plukovník O'Neill. Celý proces øídí na jakémsi ovládacím panelu žena v bílém odìvu. Vše rovnìž sleduje muž v uniformì. Jack se probírá a otevírá oèi. Je zmatený. Žena ho uklidòuje a sdìluje mu, že je na základnì. Pøistupuje k nìmu muž v uniformì a vítá ho zpìt mezi živé. Pøedstavuje se jako generálmajor Trofsky. Žena je dr. Raullyová. Trofsky Jackovi s lítostí oznamuje, že zbytek jeho týmu zahynul. Dr. Raullyová se pøidává. Všichni, které Jack znal, už pravdìpodobnì nežijí. Je totiž rok 2077. Jack leží na lùžku, které je souèástí kryogenní komory. Dr. Raullyová, Trofsky a ještì jeden muž ze zdravotnického personálu kontrolují Jackùv zdravotní stav na panelu, který je vedle lùžka. Pod levou klíèní kostí má na tìle pøipojeno malé zaøízení, ze kterého vedou do jeho tìla dvì trubièky. Jednou z nich mu proudí to tìla jakási nazelenalá tekutina. Jack je šokovaný a zmatený. Trofsky mu sdìluje, že byl 78 let v kryogenní hybernaci. Jack si nic nepamatuje a ptá se jich, jak k tomu došlo. Na to mu Raullyová odpovídá, že èekali, že to jim øekne on sám. Podle Trofskyho byl poslán zpátky už zmražený. Nejspíš to udìlala nìjaká vyspìlá kultura. Generál Hammond a dr. Fraiserová tehdy usoudili, že bez vhodné technologie by ho rozmrazení zabilo. Nechali ho zmraženého, dokud nebude možné ho bez nebezpeèí rozmrazit. Raullyová se ho ptá, zda neví, co se na planetì, kam byl se svým týmem vyslán, stalo. Jack nemá zdání. Chce se trochu porozhlédnout po komplexu. Dr. Raullyová povoluje, že mùže být na hodinu odpojen od infuze.

Trofsky provádí Jacka po komplexu. V souèasnosti už existuje 28 SG týmù na Zemi a 10 v mimozemských koloniích. Jack chce vìdìt, jak skonèil jeho tým a dozvídá se, že byli posláni na Zem a byli už mrtví. Trofsky se ho ptá, jestli si vzpomíná, co se stalo pøi poslední misi. Jack øíká, že rozvìdka pøedpokládala, že na planetì, kam se chystali, vládne nìjaký Goa'uld. Ale potom, co prošli bránou, si už nic nepamatuje. Nechápe, proè je Goa'uldi poslali zpátky, není to vùbec jejich styl. Trofsky øíká, že se domnívají, že ten, kdo SG-1 pomohl, byl natolik schopný, že odrazil Goa'uldy. Rádi by vìdìli, kdo to byl. Mají technologii, která mu pomùže vzpomínat. Rádi by ji vyzkoušeli. Jack souhlasí. Trofsky chce zaèít ihned. Øíká, že jejich pøedsunuté planety válèí s Goa'uldy a zatím prohrávají. Doufá, že ten, kdo tenkrát Jackovi pomohl, by jim mohl pomoci i teï. Oba se vracejí zpìt do místnosti s kryogenní komorou.

Jack leží na lùžku a dr. Raullyová pøipravuje zaøízení. Je to technologie na oživení vzpomínek, kterou jim poskytli Tok'rové. Nejprve pøipevòuje Jackovi na spánek malé kulaté zaøízení. Je to dost bolestivé. Toto zaøízení pak uvádí do chodu nìèím, co pøipomíná velkou silnou tužku. Podle Tok'rù zaøízení stimuluje pamìová centra v mozku a zobrazuje jejich obsah. Je to takový kondenzátor myšlenek. A dovoluje to také holograficky promítat to, co v duchu èlovìk vidí. Staèí se soustøedit a vyvolat ty správné vzpomínky. Jack se ptá, jak to má udìlat. Raullyová mu øíká, že ho povedou. Bude to jakási hypnóza na vyšší úrovni. Trubièkami mu podali slabé sedativum, které už zaèíná pùsobit. Raullyová ho instruuje, a se zkusí soustøedit na nìjakou kulturu, se kterou se setkali, a která by mohla mít technologii ohrožující Goa'uldy a mohla by ho zmrazit. Jack si vzpomene na Noxy (viz The Nox). Pøed ním se objevuje jakási holografická obrazovka, kde se vizualizují jeho vzpomínky. Jack øíká, že Noxové umìli oživovat mrtvé a umìli se udìlat neviditelnými. A nejen sebe, ale i celá jejich mìsta. Ale ti by nebojovali ani v sebeobranì, jsou pacifisté. Noxové to urèitì nebyli. Všechny jeho vzpomínky na setkání s Noxy se promítají na "obrazovce". Dr. Raullyová a Trofsky to vše pozornì sledují. Trofsky se Jacka ptá, zda by ještì nìkdo mohl porazit Goa'uldy. Asgardi, odpovídá Jack. Na "obrazovce" se zaènou promítat jeho vzpomínky na setkání s asgardskou mateøskou lodí na Cimmerii (viz Thor's Chariot) a na jeho setkání s Asgardy na jejich planetì Othale (viz The Fifth Race). Rovnìž si vzpomíná na návštìvu Ernestovy planety a na jednací sál ètyø mimozemských ras (viz Torment of Tantalus). Pak se však zaène obraz hroutit a Jack má køeèe. Zaøízení pøestává fungovat, protože Jack je pøíliš unaven a má toho dost. Dr. Raullyová pøerušuje celý proces s tím, že Jack si musí odpoèinout. Do jeho tìla zaèíná trubièkou proudit jakási nafialovìlá tekutina, zøejmì nìjaké sedativum.

Dr. Raullyová a Trofsky jdou do další místnosti, podobné té, ve které je Jack. Z kryogenního prostoru vyjíždí komora a je zahájen proces kryoreverze. Komora se otevírá a v ní se probouzí Daniel Jackson. Je mu sdìleno totéž, co chvíli pøed tím Jackovi. Oba pak jdou ještì do další místnosti a totéž opakují se Sam. Také na Danielovi a Sam je použito zaøízení na oživení vzpomínek. Dr. Raullyová øídí výslech Carterové a Trofsky vyslýchá Daniela. Sam i Daniel vzpomínají na boj s Goa'uldy, jak znièili Apophisovy lodì na obìžné dráze Zemì. Daniel pak vzpomíná i na další Goa'uldy - Sokara, Heru'ura a Hathor. Daniel se poté ptá Trofského, co se stalo se zbytkem týmu a dozvídá se, že byli posláni na Zem už mrtví. Ptá se dále na generála Hammonda a Trofsky mu odpovídá, že Hammond se dožil krásných 93 let.

Mezitím se Teal'c probouzí na ošetøovnì. Jsou u nìj dr. Fraiserová a generál Hammond. Fraiserová ho uklidòuje, že vše je v poøádku a že je na ošetøovnì v SGC. Teal'c se ptá na zbytek týmu SG-1. Na to mu Hammond odpovídá, že doufali, že to se dozvìdí od nìho. Teal'c vstává z postele a obléká se. Hammond mu sdìluje, že když se tým SG-1 dlouho nevracel, byly za ním poslány týmy SG-3 a SG-7. Ty našly Teal'ca ležícího u brány, po ostatních èlenech SG-1 se slehla zem. Hammond se domnívá, že byli zajati. Ale kým? Teal'c si pamatuje, že na planetì, kam byli vysláni na misi, byla nezvyklá kombinace Hadích a Horových stráží. Netuší však, komu patøily. Chce se okamžitì vrátit zpìt na planetu. Hammond to však zamítá. Fraiserová poté sdìluje pøekvapenému Teal'covi, že byl tøi týdny v bezvìdomí a potácel se na hranici mezi životem a smrtí. Byl skoro mrtvý a mìl tìžká vnitøní zranìní. Hammond mu øíká, že dr. Fraiserová strávila celé ty tøi týdny u jeho lùžka, nevzdala to a zachránila mu život. Teal'c jí dìkuje. Opìt žádá Hammonda, aby mu i pøesto povolil pátrání na planetì. Hammond mu však oponuje tím, že pokud je zbytek SG-1 vìznìn, pravdìpodobnì už na té planetì není. Øíká Teal'covi, že poslali na planetu prùzkumné letouny a SG týmy, ale nenašli ani stopu. Èlenové SG-1 mohli být pøemístìni do jakékoli goa'uldské državy. Teal'c pøesto trvá na svém. Ovšem stejnì tak i generál Hammond. Teal'c proto sdìluje Hammondovi, že pokud se už lidé z Tau'ri vzdali veškeré nadìje, tak i když mu je to líto, žádá o povolení vrátit se zpìt na Chulak ke svému lidu. Hammond to nemùže povolit. Je to pøíliš velké bezpeènostní riziko. Teal'c mu oznamuje, že za hodinu odchází a svléká uniformu èlena SG týmu a øíká, že by radìji zemøel, než by vyzradil nepøíteli cokoli o Zemi. Tím je pro nìj debata na toto téma skonèena. Hammond nakonec ustupuje.

Jack se probírá na lùžku a zaslechne rozhovor dr. Raullyové a generálmajora Trofskyho. Oba mluví goa'uldsky a po chvíli odcházejí, aniž by si všimli, že Jack je vzhùru. V místnosti zùstává pouze jeden èlen lékaøského personálu. Jackovi je jasné, že nìco tady nehraje a že Raullyová s Trofskym nejsou tìmi, za které se vydávají. Vytrhne si hadièky, kterými mu do tìla proudila sedativa, zneškodní muže z lékaøského personálu a oblékne si jeho odìv.

V SGC se zatím Teal'c pøipravuje k odchodu. V prostoru brány stojí generál Hammond a èestná vojenská jednotka. Je zadána adresa na Chulak. Pøichází Teal'c obleèený ve svém domorodém odìvu. Louèí se s Hammondem a odchází bránou na Chulak.

Mezitím se Jack vydává na prùzkum komplexu. Zjišuje, že SGC není tím, èím se zdá být. Je to pouze dokonalá kopie èásti SGC uvnitø nìjakého goa'uldského objektu. Cestou potkává i nìkolik Jaffù, ale podaøí se mu ukrýt, aniž by byl spatøen. Po chvíli pátrání se vrací zpìt do èásti, pøedstavující kopii SGC. Prohledává jednotlivé místnosti až narazí na místnost s kryogenní komorou podobnou té, ve které byl sám držen. Na lùžku leží Carterová a u ní je zdravotník. Jack ho zneškodní, vytrhne Sam hadièky a pøeruší tak pøísun sedativ. Sam se probouzí a je pøekvapená, že Jack žije. Jack jí informuje o tom, co vidìl a že jsou drženi Goa'uldy. Sam mu øíká, že drogy zpùsobily, že nebyla schopná vycítit naquadah a rozpoznat tak Goa'uldy. Obléká se do šatù zneškodnìného zdravotníka a vydávají se hledat zbylé èleny SG-1.

Kulaté zaøízení na jejich spánku samo spouští vzpomínky, když si èlovìk vybaví nebo vidí nìco podobného, co mu pøipomene pøedchozí události, které prožil. To je dost zdržuje, protože vzpomínky se vìtšinou spouštìjí v tu nejménì vhodnou chvíli. Zaøízení ale nejde sundat, protože je dost hluboko a jeho násilné vytržení by mohlo zpùsobit poškození cév. Dvojice prohledává komplex a po chvíli objeví Daniela a probudí ho. Daniel se dozvídá, že jsou mezi Goa'uldy a ptá se, jaký je rok. Sam mu øíká, že je rok 1999. Všechno to je velký podfuk.

Trojice se vydává na další prùzkum komplexu. Dojdou až do prostoru brány. Vše vypadá pøesnì jako v SGC na Zemi. Jack ale zjišuje, že brána je falešná. Je to jen imitace. Daniel je pøekvapený a ptá se, kdo by mohl být u nich na základnì tak dlouho, aby ji dokázal tak vìrnì napodobit. Náhle se objevuje Hathor, která zjevnì používá nìjaké zaøízení, které ji èiní neviditelnou, protože se z nièeho nic objevila v místnosti. Takže už je jasné, kdo za tím vším stojí. Pøicházejí i stráže vedené Trofskym a dr. Raullyová.

Na mužskou èást SG-1 již nefunguje omamný rùžový kouø, který Hathor používala, když byla na Zemi a témìø se jí podaøilo ovládnout SGC. (viz Hathor) Hathor øíká, že získala stráže ze vzdálených základen jejích nepøátel. V tichosti buduje své síly, než Vládci Soustavy zjistí, že žije. Má ale znaènì omezené vìdomosti o stavu impéria a SG-1 toho ví mnohem víc než ona. Výmìnou za informace Hathor nabízí èlenùm SG-1 luxusní život služebníkù na jejím královském dvoøe. Chce vìdìt, jak lze kontaktovat Asgardy, aby s nimi mohla uzavøít alianci. Dále ji zajímá pøístupový kód SG-1 k otevøení iris, která chrání pozemskou hvìzdnou bránu pøed nevítanými návštìvníky. Hrozí, že pokud jí neposkytnou dobrovolnì informace, které požaduje, má jiné prostøedky, jak je získat... implantaci goa'uldí larvy do nìkterého z nich. Když se nedoèká požadovaných informací, ptá se výsmìšnì, kterého z nich má vybrat jako hostitele.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 349 krt
vygenerovano za: 0.80734611 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)