Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Tok´ra (2) /Tok´rové 2
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 34.dl Tok´rové 2
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.10.09 - Pátek
esk premira:
2000.06.14 - Støeda
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
34
Dl v serii
12
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
212
Kd epizody:
SG-212
Pidno dne:
27.03.2009, 16:08:37
Zmna dne3:
27.03.2009, 16:08:37
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Týmy SG-1 a SG-3 jsou drženy v síni Rady Tok'rù a hlídány ozbrojenými strážemi. Pøichází Garshaw. Daniel chce vìdìt, proè Tok'rové odmítli nabídku spojenectví. Garshaw øíká, že usoudili, že omezené možnosti pozemšanù jim nestojí za tak velké riziko prozrazení, které by s takovou aliancí bylo spojeno. Pozemšané jsou teï vlastnì zajatci Tok'rù. Jack obviòuje Garshaw, že Tok'rové jsou stejní jako Goa'uldi. Ta se mu snaží vysvìtlit jejich pohled na vìc. Tok'rové to dìlají nejen pro sebe, ale chrání tak i pozemšany. Garshaw však má ještì jeden dùvod. Žádný z pozemšanù se nechce stát hostitelem toho, který umírá. Jestli jsou znechuceni už jen z pouhého pomyšlení na spojení, jak mohou uzavøít spojenectví? Vždy pozemšané pociují odpor už k samé podstatì Tok'rù. Daniel se jí snaží pøesvìdèit, že oni necítí nenávist, že jde jen o nedostatek porozumìní. Garshaw naléhá, a se tedy nìkdo spojí se Selmak. Když vidí odmítavé reakce, øíká, že už není co dodat. Žádné spojenectví nebude a týmy zùstanou tam, kde jsou, dokud nebude rozhodnuto jinak. Poté Garshaw odchází pryè. Sam se ptá plukovníka Makepeace, jestli ví, jak je na tom její otec. Bohužel Makepeace nic neví. Pouze dostal rozkaz jí co nejdøív pøivést zpátky na Zem. Sam je zoufalá a pøemýšlí, jak situaci vyøešit, aniž by se museli ven probít. Nakonec dostane nápad a nechává zavolat Garshaw zpìt. Ptá se jí, zda symbiont dokáže vyléèit i rakovinu. Garshaw to potvrzuje. Pak tedy Sam má kandidáta na hostitele pro Selmak... nabízí svého otce. Je to šílený nápad, ale její otec nemá co ztratit. Garshaw souhlasí a povoluje Sam a Jackovi návrat na Zem. Ostatní zùstávají na planetì jako pojistka, že se oba vrátí zpìt.

Jack a Sam se vracejí na Zem. Generál Hammond se ptá, kde jsou ostatní a dozvídá se, co se stalo a jaký má Sam návrh. Hammond je skeptický. Pochybuje o tom, že by to bylo moudré rozhodnutí. Nejde podle nìj ani tak o záchranu života, jako spíš dát tìlo Goa'uldovi. Navíc Jacob toho hodnì ví o Zemi a o americké armádì. Pøedstavovalo by to velké bezpeènostní riziko. Bylo by to, jako pøedat tyto informace Goa'uldùm. Ptá se, zda vìdí jistì, že je nìjaký rozdíl mezi Goa'uldy a Tok'ry. Navíc zbytek èlenù SG-1 a SG-3 jsou drženi jako zajatci. Nakonec ho však Sam s Jackem pøesvìdèí.

Mezitím na planetì Martouf pøibíhá do místnosti, kde jsou drženy týmy SG-1 a SG-3 a informuje Garshaw, že dostali zprávu od zvìda z kvadrantu [Šronka], že Goa'uldi o nich vìdí a k planetì Tok'rù míøí dvì goa'uldské mateøské lodì. Garshaw naøizuje evakuaci podzemního komplexu. Všichni Tok'rové odbíhají pryè, vèetnì stráží, a pozemšané jsou ponecháni sami sobì.

Generál Hammond a Sam jdou za Jacobem do nemocnice. Sam chce otci pøednést svùj návrh.
Jacob: "Øíkal jsem, abys ji tam nechal."
Sam: "Taky tì ráda vidím, tati."
Hammond: "Chtìls', abych ti øekl, co tvoje dcera dìlá. Ale možná by ti to mohla øíct sama."
Jacob: "Jo? A co se stalo s utajením?"
Hammond: "Poøád je to tajné, ale právì jsi byl provìøen."
Jacob: "Proè?"
Sam: "Vìø tomu nebo ne, ale potøebujeme tvou pomoc."
Jacob: "Co? Pentagon chce, abych doruèil nìjakou zprávu bohu?"
Hammond: "Ne tak docela."
Jacob: "K tomu druhému se nechystám."
Sam: "Tati, slyšels' nìkdy o programu Hvìzdná brána?"
Jacob: "Ne. To je nìjaký satelit?"
Sam: "Nepracuji se satelity, to bylo jenom krytí."
Jacob: (sarkasticky) "Nepovídej, to bych nikdy neøekl. Tak ven s tím. Co dìláš tak skvìlého, že kvùli tomu nechceš, abych tì dostal mezi astronauty?"
Sam: "Myslím, že toho na tebe bude moc najednou."
Jacob: "Nechï kolem horké kaše."
Sam: "Cestuju na jiné planety. Mnohem dál, než se dostanou astronauti."
Jacob: "Takže mi neøekneš pravdu."
Hammond: "Øíká ti pravdu, Jacobe."
Jacob: "Cestuje na planety? To jako v simulacích?"
Hammond: "Ne. Ve skuteènosti."
Sam: "Objevili jsme mimozemské zaøízení. Mùže nás dostat na tisíce planet v celé galaxii."
Jacob: "Nedìláš si legraci?"
Sam: "Ne."
Jacob: "Ježkovy zraky! A co... co chcete ode mì?"
Sam: "Víš, chceme, abys na jednu z tìch planet šel s námi."
Jacob: "Proè? Abych tam umøel?"
Sam: "Ne, ale doufám, že to, co udìláš, vyléèí tvou rakovinu."
Jacob: "Mají tam lék? V èem je háèek?"
Hammond: "Je to šílené, Jacobe. V tom ti nebudu lhát."

Jack, Sam a Jacob vstupují do prostoru brány. Obsluha brány zadává adresu. Jacob je pøekvapený, zvl᚝ poté, když se brána otevøe. Trojice prochází bránou na planetu Tok'rù.
Jacob: "Dìláte to èasto?"
Sam: "Tak jednou, dvakrát týdnì."
Jacob: "Proti tomu je raketoplán úplná hraèka."
Jacob se ptá, zda jsou urèitì na jiné planetì. Pøipadá mu to tam stejné jako na Zemi. Sam mu øíká, že si myslejí, že systém bran byl vybudován pro pøepravu lidí nebo nìkoho s podobnou fyziologií. Takže vede vìtšinou na místa, kde prostøedí umožòuje lidem život. Jack se diví, že jim nikdo nepøišel naproti.

V podzemních tunelech panuje horeèná èinnost. Všichni se pøipravují na evakuaci a vyklízejí tunely. Vše potøebné je transportováno na povrch a pak bránou pryè. Pozemšané pomáhají Tok'rùm se stìhováním. Jack, Sam a Jacob jsou transportováni do podzemí. Jack se ptá Makepeace, co se dìje a dozvídá se od nìj, že Tok'rové byli objeveni Goa'uldy a tak evakuují. Sam pøedstavuje Teal'ca otci. Daniel jim cestou sdìluje podrobnosti. Tok'rové odcházejí a tak jsou volní. Teal'c pokraèuje a øíká Jackovi a Sam o blížících se lodích Goa'uldù a že Tok'rové nechávají zarùst tunely. Sam vede Jacoba k Selmak. Je u ní Martouf. Sam jim pøedstavuje svého otce a poté, co Lantash promluví goa'uldím hlasem, vysvìtluje zmatenému otci, že Martouf/Lantash jsou vlastnì dvì rùzné duše sdílející jedno tìlo.

Jack, Daniel a Teal'c zatím hledají Garshaw. Jack se cestou ptá, jak je Goa'uldi našli. Teal'c øíká, že to nikdo to neví. Jack se domnívá, že mezi Tok'ry musí být špion a Daniel dodává, že pak jim stìhování nejspíš moc nepomùže. Jack si vzpomene na komunikaèní kouli, kterou vidìl u Kordeshe (viz The Tokra I) a ptá se Teal'ca, jak malé to zaøízení mùže být. Teal'c mu øíká, že vidìl i takové, co se vešlo do dlanì.

Mezitím Jacob a Sam jsou stále u Selmak a Martoufa. Jacob váhá se spojením. Martouf mu øíká, že na nìj nikdo nechce èinit nátlak, že se musí rozhodnout sám. Navrhuje, aby se nejprve seznámil se symbiontem, který se s ním chce spojit. Hostitelkou Selmak je Saroosh. Sam otci sdìluje, že vidí jen hostitele, symbiont je uvnitø. Jacob hovoøí se Selmak. Po chvíli promluví i Saroosh. Saroosh mu sdìluje, že on zaujme její místo hostitele, že ona zemøe, ale Selmak bude žít dál. Saroosh dále mluví o Selmak. Je to bájeèná Tok'ra, obìtavá, pøející, dobrá spoleènice a má skvìlý smysl pro humor. Øíká, že Selmak patøí mezi nejvzdìlanìjší Tok'ry. Spojením s ní Jacob získá ohromné vìdomosti a moudrost. Jacob se v tom pomalu zaèíná orientovat. Ptá se, zda bude mít po spojení vzpomínky symbionta. Saroosh øíká, že ano a upozoròuje ho, že ne všechny vzpomínky jsou radostné. Že bude mít vzpomínky i na spoustu goa'uldských ukrutností a také na ztrátu pøedchozího hostitele. Bude cítit smutek nad tou ztrátou. Sam øíká otci, že to nemusí udìlat. Ten jí odpovídá, že musí, protože jedinou alternativou je smrt a to není ochoten pøijmout.

Mezitím Jack, Daniel a Teal'c pøicházejí za Garshaw. Jack øíká, že to vypadá, že v øadách Tok'rù je špion. Garshaw tomu nechce vìøit. A jak je tedy mohli Goa'uldi najít, ptá se jí Teal'c. Garshaw odpoví otázkou: "A jak jste nás našli vy?" Na to jí Daniel odpoví, že mìli mezi špiona - Jolinara z Malkshuru v Sam. Jack sdìluje Garshaw, že má podezøení na Kordeshe a ptá se, zda mají Tok'rové ve zvyku používat kulovité zaøízení pro dálkovou komunikaci. Garshaw øíká, že zaøízení nepoužívají, protože ten systém není bezpeèný. Na to jí Jack sdìluje, že Kordesh ale jedno má. Garshaw nechá Kordeshe hledat. Najdou ho v jednom ze zarùstajících tunelù. Kordesh øíká, že už není to, co býval. Že Kordesh už není a že ho nedokázal zastavit. Dále pokraèuje, že si nezaslouží zùstat mezi Tok'ry a nechává se pohltit rychle zarùstajícím tunelem.

Jacob se rozhodl, že se stane hostitelem Selmak. Ptá se, co má udìlat. Martouf mu øíká, že by ho Selmak nejdøív ráda vyslechla. Selmak øíká, že když s ním jako s hostitelem má strávit dalších víc jak sto let, má právo zjistit, jestli se jí vùbec líbí.
Jacob: "A proè bych nemìl? Jsem dobrák."
Selmak. "Co si myslíte o Goa'uldech?"
Jacob: "Jste první, kterého jsem poznal."
Selmak. "Nejsem Goa'uld."
Jacob: "Omlouvám se. Ještì jsem nikdy žádného nepotkal."
Martouf se Sam odcházejí kousek stranou a nechávají ty dva o samotì, aby si mohli v klidu popovídat.
Selmak. "Øeknìte mi, jste dobrý èlovìk?"
Jacob: (smìje se) "To myslíte vážnì?"
Selmak. "Ano. Strávíme spolu pøece zbytek života."
Jacob: "Promiòte, ale øeknu to bez obalu. Vy umíráte, že?"
Selmak. "Mùj hostitel, ano."
Jacob: "A vy zemøete s ním, pokud se my dva... jak øíkáte nespojíme, že?"
Selmak. "Ano."
Jacob: "A já taky, pokud to neudìláme. Dobrý èlovìk, špatný èlovìk, jaký je v tom rozdíl? Nemáme na vybranou. A øeknu vám upøímnì, že mi z toho všeho bìhá mráz po zádech. Už abych to mìl za sebou."
Selmak. "Rozhodla jsem se, že se mi líbíš."
Jacob: "Výbornì."
Selmak. "Ale musím si být jistá, že chápeš, že už není cesta zpátky. Ne, že se spojíme a já tì vyléèím a odejdu. To by nás pravdìpodobnì zabilo oba."
Jacob: "Rozumím. Mùžu se ještì na nìco zeptat?"
Selmak. "Ano."
Jacob: "Až to udìláme, budu ještì moct mluvit se svou dcerou?"
Selmak. "Tak, jako s tebou mluvila Saroosh. Ale ty i tvá dcera musíte vìdìt, že to spojení nám vùbec nemusí vyjít. Jsem velmi slabá a poškození tvého tìla mùže být pøíliš rozsáhlé."
Jacob: "Jinými slovy, mùžeme umøít i tak?"
Selmak: " Ano."
Jacob si chce ještì promluvit s dcerou a øíká jí, že je na ni pyšný, že vždy byl na ni pyšný. Martouf ho pobízí, že nemají dost èasu. Jacob se ptá, co má udìlat.

Garshaw øíká, že Kordesh se musel nìèím provinit, jinak by se nenechal pohøbít. Dìkuje Jackovi, ale dále øíká, že rozhodnutí Rady ohlednì spojenectví nadále trvá. Pozemšané stále nemají co nabídnout. Daniel má nápad. Zemì mùže poskytnout hostitele. Tak jako Jacob, musejí být i další lidé v podobných situacích.

Jacob ulehá podle instrukcí k Selmak/Saroosh, èelem k ní. Martouf ho informuje, že Tok'rové nevstupují do hostitele jeho šíjí. Zanechává to znepokojivou jizvu. Goa'uldi to dìlají proto, že nechtìjí vzpomínat na tu hrùzu ve tváøi hostitele, kdykoli se podívají do zrcadla. Pak Martouf se Sam poodstupují trochu stranou a vše sledují zpovzdálí. Jacob se ptá, co dál a Saroosh mu øíká, a ji políbí. Selmak pak vstupuje ústy do Jacoba. Saroosh umírá. Její symbiont Selmak, nyní už v Jacobovi, se s ní louèí. Pak Jacob ztratí vìdomí. Sam s Martoufem Jacoba prohlížejí. Je to s ním zlé a Selmak je slabá. Možná už ho nedokáže uzdravit. Nezbývá než èekat. Pøichází k nim jeden z Tok'rù s informací, že zachytili goa'uldské lodì jak vypadávají z hyperprostoru. Brzy zaènou útoèit ze vzduchu i bránou. Garshaw naøídila znièení komplexu. Sam øíká, že její otec potøebuje èas a ptá se, zda ho mohou pøenést. Martouf odpovídá, že to by nejspíš oba zabilo.

Garshaw, Jack, Daniel a Teal'c procházejí jedním z tunelù. Jack si všimne, že jedna žena, èlenka Rady, nese stejnou krabièku, v jaké mìl Kordesh komunikaèní kouli. Osloví ji a žena zaène utíkat. Jack ji dohoní a otevøe krabièku... uvnitø je skuteènì komunikaèní koule. Mezitím k nim dobìhnou ostatní. Jack jim øíká, že takové zaøízení mìl i Kordesh. Garshaw se domnívá, že tu tedy byli dva špioni. Jack na to øíká, že možná ne. Kordesh pøece øíkal, že už není to, co býval. Teal'c pokraèuje. Kordesh mohl zmìnit hostitele, aby se ukryl. Ukazuje se, že je to opravdu Kordesh. Garshaw naøizuje pokusit se Kordeshe vyjmout, aniž by ublížili hostitelce a hodit ho do zarùstajícího tunelu. Pak jde k Jackovi, políbí ho na obì tváøe a øíká, že ho bude ráda nazývat pøítelem.

Mateøské lodì už jsou na obìžné dráze planety. Vylétají z nich bojové letouny [death gliders].

Sam sedí u otce, Martouf je s ní. Pøichází Garshaw se zbytkem SG-1. Všechny tunely, kromì únikového už zarostly a všichni Tok'rové odešli. Musejí pryè.
Sam: "Co bude s otcem?"
Garshaw: "Až se/jestli se probere, Selmak ví, kde nás hledat a najde nás."
Daniel: "Co když ho Goa'uldi zajmou?"
Garshaw: "Zemøe døív, než nás staèí prozradit."
Sam: "Tak ho vezmìte s sebou."
Jack: "Nebo ho vezmeme my."
Martouf: "Jestli ho teï transportujeme, tak zemøe. Potøebuje zùstat v klidu dokud ho Selmak nevyléèí."
Sam: "Nemùžeme ho tu tak nechat!"
Martouf: "Zùstanu tu s ním. Když to pùjde, odvedu ho. Když ne, nechám nás zarùst do tunelù, než se sem Goa'uldi dostanou."
Garshaw: "Nedovolím to. Nemohu to dovolit."
Sam: "Taky zùstanu."
Garshaw: "Ty jsi ještì zranitelnìjší, protože máš vzpomínky Jolinar. Nemohu ti dovolit zùstat. Musíme odejít!"
Jack: "Má pravdu, musíme odejít."
Sam: "Pøi vší úctì, ne. Nenechám ho tady."
Martouf: "Postarám se o to, aby nás Goa'uldi nedostali."
Sam prosí Jacka, aby jí dovolil zùstat. Ten nakonec souhlasí a odchází se zbytkem SG-1 a Garshaw na povrch.

Jack, Daniel,Teal'c a Garshaw bìží k bránì. Nemají moc èasu. Goa'uldi mohou každou chvílí zablokovat cestu. Daniel navrhuje, aby Garshaw šla s nimi na Zem a odtud pak mùže odejít za ostatními Tok'ry. Blíží se k nim letka bojových letounù. Dobíhají k bránì a Daniel urychlenì zadává adresu. Letouny po nich zaènou støílet. Naštìstí se jim vèas podaøí uniknout bránou na Zem.

Na základnì je v prostoru brány pøipraven obranný tým. Je zde i SG-1 s generálem Hammondem a Garshaw. Všichni netrpìlivì oèekávají návrat Sam, jejího otce a Martoufa. Doufají, že se Jacob probere a podaøí se jim dostat na Zem. Daniel se ptá Garshaw, co Martouf udìlá, když se Goa'uldi pøiblíží. Ta odpovídá, že vznikne-li riziko zajetí, Martouf znièí zbývající podzemní prostory, sám sebe i Sam a Jacoba.

Mezitím na planetì... Jacob se probírá a Selmak promluví k Martoufovi, že by mìli utéct. Sam se ptá, zda je tam taky její otec. Promluví Jacob a øíká, že je to jako kocovina. Bolí ho hlava, má v ní toho teï moc. Ale jinak se cítí zdráv. Nemá dokonce už ani artrózu. Je vidìt, že spojení se podaøilo a Selmak Jacoba uzdravila. Odcházejí z tunelu, který za nimi zarùstá a transportují se na povrch. Bìží k bránì. Na ní se zaèíná zadávat adresa - Goa'uldi se snaží projít bránou. Trojice se je snaží pøedejít a Sam co nejrychleji zadává adresu na Zem. Podaøí se to. Objevují se bojové letouny Goa'uldù a útoèí na nì. Sam posílá signál a všichni tøi probíhají bránou.

Signál dojde na základnu a obsluha poèítaèe otevírá iris. Sam, Jacob a Martouf procházejí bránou na Zem. Jacob/Selmak jde k Hammondovi, Garshaw a zbytku SG-1. Selmak dìkuje za záchranu jejího života i hostitele. Hammond chce mluvit s Jacobem. Jacob mu øíká, že díky tomu spojení ví už o Tok'rech všechno, co se o nich dá vìdìt a že zvolili dobøe. Bude mu ctí sloužit jako prostøedník mezi Zemí a Tok'ry. Hammond chce, aby Tok'rové šli s ním a trochu ho informovali. Garshaw to odmítá. Bohužel to není možné, protože musejí co nejrychleji odejít. Kvùli tomu špiónovi už Goa'uldi mohou být na místì, kam Tok'rové odešli. Musejí jít a zrušit budování tunelù a pøestìhovat Tok'ry na jinou planetu. Garshaw se rozhlíží a ptá se kde mají ovládací zaøízení (DHD). Na to jí Jack odpovídá, že "si jedno menší tady spíchli". Na Garshaw to zapùsobí, chce ho vidìt a sama si zadat koordináty. Odcházejí do øídící místnosti. Sam, Jacob a Martouf zùstávají v prostoru brány. Martouf se louèí se Sam a øíká, že bude na jejího otce dávat pozor a že se snad spolu opìt brzy uvidí.
Jacob: "Není to ironie?"
Sam: "Co?"
Jacob: "Snažil jsem se ti najít lepší úkol, aniž jsi ho potøebovala a tys' mi našla ten nejlepší, o jakém starý voják mùže snít. Dìkuju."
Sam: "Není zaè. Už musíš jít?"
Jacob: "Jo, musím. Vypadá to, že jsem z nás všech nejstarší a nejmoudøejší."
Je aktivována brána. Garshaw se s ostatními vrací zpìt do prostoru brány. Daniel dává Garshaw schránku ze Saganova institutu podobnou té, co nechali i na Cimmerii. (viz Thor's Hammer) Schránka obsahuje poznávací znamení. Když je budou chtít Tok'rové kontaktovat, staèí poslat schránku bránou. Jacob se louèí se Sam a øíká ostatním: "Ah... Selmak øíká... zkusím to pøeložit. Nevolejte nás, ozveme se." Trojice odchází bránou zpìt k Tok'rùm.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 240 krt
vygenerovano za: 0.14992809 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)