Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Secrets /Tajemství
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 31.dl Tajemství
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.08.21 - Pátek
esk premira:
2000.06.09 - Pátek
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
31
Dl v serii
9
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
209
Kd epizody:
SG-209
Pidno dne:
26.03.2009, 22:07:45
Zmna dne3:
26.03.2009, 22:50:10
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Generál Hammond a SG-1 jsou v konferenèní místnosti. Daniel pøehrává na poèítaèi zábìry, které poøídila sonda vyslaná na Abydos. V zábìrech se objevuje Kasuf. Bylo to pøed pár minutami. Kasuf dodržel slovo, vykopal bránu a èeká na Danielùv návrat. Uplynul pøesnì jeden abydosský rok. Daniel musí také dodržet dané slovo a vrátit se na Abydos. Sice bez Sha're, ale aspoò bude moci øíct jejímu otci, že Sha're je hostitelkou Goa'ulda a že on to nikdy nevzdá a bude po ní dál pátrat. Hammond proti jeho návratu nic nemá, ale Jack a Sam musejí do Washingtonu na slavnostní ceremoniál, kde mají dostat medaile, a on mùže tìžko chtít po prezidentovi, aby zmìnil svùj rozvrh. Daniel naléhá, že jestli se nevrátí hned teï, zakopou na Abydosu navždy bránu, jak jim to pro ten pøípad sám poradil. Pokud ho doprovodí Teal'c, bude v bezpeèí. Hammond to povoluje.

Daniel a Teal'c se chystají k odchodu. Jack a Sam se s nimi jdou rozlouèit pøed bránu s tím, že za pár dní si pro nì pøijdou. Daniel a Teal'c procházejí bránou na Abydos. U brány je vítá Kasuf. Daniel mu pøedstavuje Teal'ca a prosí Kasufa za odpuštìní, že se vrátil bez Sha're a že pátrání bude trvat ještì dlouho. Kasuf je odvádí pryè. Dojdou do Kasufovy vesnice a vstupují do jeho stanu. K pøekvapení obou mužù je ve stanu Sha're a je tìhotná. Teal'c na ni namíøí zat'nik'atel, ale Kasuf si stoupne pøed ni, aby ji chránil. Teal'c mu øíká, že to už není jeho dcera a Daniel pokraèuje, že jsou v nebezpeèí a ptá se, jak dlouho tam už Sha're je. Kasuf mu odpoví, že nìkolik mìsícù. Daniel vysvìtluje Kasufovi, že jeho dcery se zmocnil Goa'uld, že je v ní teï nový a zlý démon. Sha're jeho slova potvrzuje. Kasuf je pøekvapený. Sha're se snaží pøesvìdèit Daniela, že démon v ní teï spí, protože ona èeká dítì. Goa'uld se jmenuje Amaunet a teï spí kvùli tomu dítìti. Kdyby se probudil, dítì by se narodilo mrtvé. Otcem jejího dítìte je Apophis. Ukryl ji na Abydosu, protože nechtìl, aby se dítìte zmocnili jeho nepøátelé. Chce, aby se to dítì jednou stalo jeho novým hostitelem. Na Daniela je toho trochu moc a odchází pryè ze stanu.

Mezitím Jack se Sam dorazili do Washingtonu a míøí do budovy, kde se koná recepce pøed udìlováním medailí. Vcházejí dovnitø. Je tam také generál Hammond, který se zrovna baví s nìjakým mužem otoèeným k nim zády. Jack jde pro pití a Sam míøí k Hammondovi. Muž, se kterým se generál bavil se otoèí... je to její otec, generál Jacob Carter.

Abydos
Kasuf objímá plaèící Sha're. Ta je nešastná, protože si myslí, že už ji Daniel nemiluje. Teal'c to vyvrací. Daniel ji má stále rád. Sha're je Teal'c povìdomý. Øíká mu, že už ho nìkde vidìla. Teal'c jí odpovídá, že jako první Apophisùv muž byl u toho, když do ní vstoupila Amaunet a žádá ji o odpuštìní. Podle Sha're je v tom nìco víc. Pak si vzpomene, že Teal'c je ten zrádce, jehož jméno Apophis tak proklíná. Øíká mu, že má hlavu plnou pøedstav. Podle Teal'ca jsou to vzpomínky Goa'ulda, který v ní spí. Teal'c odchází ven za Danielem s tím, že musejí vzít Sha're okamžitì zpìt na Zem. Dokud v ní ten Goa'uld spí, Sha're má stále jeho vzpomínky. Byla by to strategická výhoda, mít na èas pøístup k jeho genetické pamìti. A nemají už mnoho èasu, Sha're bude brzy rodit. Daniel zlostnì vybuchne, že Sha're už toho vytrpìla dost a že ji nehodlá dát Maybournovi, aby ji studoval. Teal'c mu oponuje, že za pár dní Sha're porodí dítì a Goa'uld v ní se probudí. Apophis si to dítì vezme a opustí Abydos. Chce jí snad Daniel pøipravit takový osud? Daniel se vrací zpìt do stanu. Chce si se Sha're promluvit o samotì.

Washington
Sam se objímá s otcem. Je pøekvapená, že pøišel. Na to jí Hammond øíká, že jejího otce pozval, protože si myslel, že jí tím udìlá radost. Jacob je na Sam pyšný, na to že má dostat medaili za svou práci. Ptá se jí, co že to vlastnì dìlá. Sam mu odpovídá, že analýzu telemetrických údajù z vesmíru. Její práce je pøísnì tajná a ani její otec nesmí vìdìt, co doopravdy dìlá. Pøichází Jack s pitím. Hammond mu pøedstavuje generála Cartera. Po chvíli se Jack omlouvá, že musí na vzduch a jde ven z budovy. Sam zùstává s otcem. Ten jí øíká, že její krytí by chtìlo trochu vylepšit, ale a už v té hoøe analyzuje cokoliv, tøeba i hluboký vesmír, k jejím vysnìným letùm do vesmíru to má daleko. Chtìl by ji dostat do NASA, aby jednou skuteènì mohla letìt do vesmíru. Chudák, kdyby tak vìdìl... Sam se cítí rozpaèitì, ale nemùže mu øíct pravdu. Jacob pokraèuje, že už rozhodil sítì a volal svému známému do NASA. Sam už jako malá holka chtìla být astronautkou. Vzdala èekání na obnovení letù po katastrofì Challengeru. Jacob chce, aby se Sam pøihlásila jako kandidát letectva s tím, že NASA ji podpoøí. Sam mu vyèítá, že jí o tom pøedem nic neøekl. Jacob je pøekvapený. Nemyslel si, že by mohla být proti. Vždy to byl vždycky její sen. Nechápe to a øíká, že ji tam chtìjí. Sam oponuje tím, že práce, kterou teï dìlá je pro ni moc dùležitá a a to nechá tak, jak to je. Jacob je velmy zklamaný. Øíká Sam, že se sejdou po té ceremonii a odchází.


Mezitím Jack sedí v nedaleké hospùdce a popíjí pivo. Pøistoupí k nìmu mladý muž a osloví ho jménem. Pøedstavuje se jako Armin Selig, novináø. Jack se zvedne a chce odejít. Selig se ho ptá, zda musí k hvìzdné bránì. Jack dìlá, že neví o èem je øeè. Selig vìdìl, že Jack pøijde a èekal na nìho. Pøehrává mu nahraný rozhovor, kde Jack hovoøí se Sam, pøi cestì na recepci a kde jí øíká, že se dokáže orientovat v celé galaxii, ale ve Washingtonu se vždy ztratí. A to není všechno, co Selig má. Jeden zdroj mu øekl o zaøízení, které posílá lidi pøes pùl galaxie a zase zpátky. Má opravdu velmi dobré informace. Jack se snaží mlžit. Je plukovník letectva a
C-5 Galaxie je jedno z nejvìtších dopravních letadel. A odchází.

Abydos
Daniel jde za Sha're. Ta mu øíká, že už ji nemiluje. Daniel to vyvrací a obejmou se. Sha're se ho ptá, zda zùstane. Daniel odpovídá, že to nejde a že chce, aby odešla s ním. Sha're se obává, že až se to dítì narodí, démon se probudí a potrestá dítì za její neposlušnost. Teal'c ji ujišuje, že to nepøipustí. Goa'uld bude jejich vìznìm. Daniel ji uklidòuje, že budou spolu, nìž se dítì narodí. Øíká, že se jí budou ptát, co si pamatuje jako Goa'uld, ale že on bude poøád s ní a nikdo jí neublíží. Kasuf se obává, že až se Apophis vrátí a zjistí, že tam Sha're není, znièí celou vesnici. Teal'c mu radí, a øekne, že pøišel Apophisùv nepøítel a unesl Sha're i dítì. Kasuf chce, aby Sha're šla s Danielem na Zem. Daniel ji nechce nutit. Sha're se ho ptá jestli bude s ním, až se démon probudí. Daniel jí po pravdì sdìluje, že ne. Dokud na Zemi nezjistí, jak z ní Goa'ulda ostranit, bude zamèená v cele, což je nìco jako klec. To proto, aby ten Goa'uld nìkomu neublížil. Nebude to snadné, ale tak aspoò Apophis neublíží jí ani dítìti. Sha're souhlasí, že s nimi pùjde. Teal'c chce, aby šli hned. Jdou k bránì. Ozve se zvláštní zvuk, který Teal'c urèuje jako blížící se goa'uldskou loï. Nad Sha're na malou chvíli pøevezme kontrolu Amaunet. Zažhnou jí oèi a prohlásí, že její pán pøichází. Pak pøijde Sha're opìt k sobì. Bohužel v ten nejnevhodnìjší okamžik na ní pøicházejí porodní bolesti. Podle Teal'ca to možná urychlil ten Goa'uld. Teal'c chce zadat adresu. Nad pyramidou pøistává loï. Je pozdì, musejí zmizet. Daniel a Teal'c odvádìjí Sha're pryè. Objeví se transportní kruhy a do prostoru brány se pøenese Heru'ur se svými strážemi. Jeden z jeho Jaffù si prohlíží DHD se dvìma svítícími symboly. Informuje Heru'ura, že se nìkdo pokusil uprchnout bránou, ale nestihl to. Heru'ur naøizuje, aby našli Apophisovu královnu Amaunet.


Washington
Jack se vrací na recepci. Jde k Hammondovi a oznamuje mu, že mají problém s únikem informací. Nìkdo, kdo ví o programu, mluvil s jedním reportérem a ten ho právì kontaktoval. Jack vše popøel, ale ten reportér to nespolkl. A ví toho hodnì.
Hammond, Jack a Sam jsou o samotì v jedné z místností. Sam se ptá Hammonda, co by se stalo, kdyby ten reportér uveøejnil, co ví. Hammond jí na to odpovídá, že pùlka vlády by to chtìla pohøbít a pùlka by se tím chtìla chlubit. A k tomu ještì mezinárodní dopad, až Rusko a Èína zjistí, že to tajili. Spekulují, kdo to asi mohl prozradit. Urèitì to nebyl nikdo z SGC. Spíš v tom bude politika. Padne jméno senátora Kinseyho. Hammond øíká, že civilisté podepisují utajení. V pøípadì porušení se vystavují stíhání podle zákona o špionáži. Hammond by rád vìdìl, kolik toho Selig ví. Do pøedávání medailí zbývá trocha èasu a Jack by se ho mohl pokusit najít. Jack øíká Hammondovi že to nebude tøeba, protože Selig si urèitì najde jeho.

Abydos
Trojice je schovaná v jeskyni, kde se schovávali pøed Raem již pøi první misi na Abydos, které se Daniel zúèastnil.(viz film Stargate) Sha're øíká Danielovi, že Apophis se vrací. Podle Teal'ca to však byla Heru'urova loï. Sha're jim sdìluje, že Heru'ur je Apophisùv nepøítel. Bojí se, že jí vezme dítì. Teal'c øíká, že tam nemohou zùstat. Jakmile bude dítì na svìtì, Goa'uld se probudí. Daniel ji však nechce opustit. Teal'c jim øíká, že je tedy bude chránit a udìlá, co se dá, aby je Heru'urovy stráže nenašly.

Washington
Jack jde opìt ven z budovy, schází po schodech dolù a sedá si na lavièku uprostøed schodištì. Pøichází Selig a pøisedne si k nìmu. Øíká Jackovi, že to bude nejvìtší bomba, jakou kdy uveøejnil... jakou kdo kdy uveøejnil. Má vše, co potøebuje, ale stejnì se chtìl s Jackem setkat. Ví vše o bránì a SG-1, ví i o tom, že tým SG-1 znièil dvì Goa'uldské lodì chystající se napadnout Zemi. Jack se opìt snaží mlžit, pak to vzdává.
Jack: "Tak jo, dobrá. Jestli se do toho pustíte, chci, abyste jednu vìc udìlal správnì. Jsem O'Neill se dvìma "l". Je ještì jeden plukovník O'Neil s jedním "l", ale ten nemá smysl pro humor." (a odchází nahoru po schodech ke vchodu do budovy).
Selig: "Uveøejním to."
Jack: "Bude to sci-fi."
Selig: "Žádný zákon to nezakazuje. Nezastavíte mì."
Jack: "To vím."
Selig: "Myslíte, že tomu nikdo neuvìøí?"
Jack: "Nìkdo urèitì ano, ale já ne."
Jack stojí pøed vchodem do budovy, zády ke schdošti. Selig jde po schodech dolù. Když dojde až dolù, otoèí se ještì na Jacka a vtom do nìj narazí auto a ujede. Jack k nìmu bìží dolù. Chce, aby nìkdo zavolal záchranku a drží zkrvavenou Seligovu hlavu.
Jack: "Nehýbejte se, nezkoušejte to."
Selig: "To jste udìlali vy?"
Jack: "Ne. Neudìlail."
Selig: "Ty parchante."
Selig je tìžce zranìný a umírá Jackovi pøed oèima. Jack je viditelnì otøesen.

Abydos
Heru'ur stojí u brány. Pøichází k nìmu jeden z Jaffù s tím, že vyslechl místní obyvatele. Amaunet tam nìkde musí být. Heru'ur chce Amaunet s dítìtem živé. Stráž vyslýchá a muèí Kasufa. Ten však nic neví. Do stanu vbìhne Teal'c a Jaffu zneškodní výstøelem ze zat'nik'atelu a zachrání tak Kasufovi život.

Washington
Sam jde za otcem. Prezident zrušil ceremonii. Jacob øíká, že musí být zklamaná a ptá se jí, jestli neví, proè to prezident zrušil. Dozvídá se od své dcery, že Jack byl svìdkem nehody a prezident nemohl zmìnit program a že jim medaili pøedá generál Hammond na základnì. Jacob jí sdìluje, že má rakovinu - lymfom. Sam je zdrcená špatnou zprávou.
Jacob: "Doufal jsem, že ještì uvidím, jak z tebe bude astronaut. Samantho, je mi jedno, co tam v té hoøe dìláte. Nic na svìtì nemùže vyvážit šanci cestovat do vesmíru. Tobì ne! Vždy jsi to pøeci chtìla celý život. A pøipouštím, že chci ještì vidìt, jak se ti ten sen splní, než umøu."
Sam: "Je to mùj sen. Nezáleží to na mnì."
Jacob: "Otcové mají také sny."
Sam: "Je mi líto, nejde to."
Jacob: "Dobøe. Jak už jsem øekl, potáhne se to mìsíce, takže mì nemusíš hned zítra kontrolovat."
Sam: "Tati, neodcházej takhle."
Jacob: "Gratuluju ti k medaili. Zasloužíš si ji. (a odchází pryè).
Sam: "Tati..."
Pro oba to musí být velmi tìžké.

Abydos
Sha're rodí a Daniel jí pomáhá. Ihned poté, co se dítì narodí, nad Sha're pøebírá kontrolu Amaunet. Chce, aby jí Daniel dal dítì. Pøichází jaffská stráž a s namíøeným zat'nik'atelem pøikazuje Danielovi, aby mu podal dítì. Daniel jde k nìmu, poznal po hlase, že je to Teal'c. Amaunet vyhrožuje, že je za to Apophis znièí. Teal'c jí na to odpovídá, a øekne Apophisovi, že Heru'ur si vzal jeho syna za vlastního a pak na ní vystøelí a omráèí ji tak. Sundavá helmu a popohání Daniela, že mají málo èasu, že musejí odejít. Odcházejí i s dítìtem. Jdou za Kasufem. Daniel mu dává dítì do péèe s tím, a ho schová a øíká, že tam nemohou zùstat. Démon v jeho dceøi se probudil a už ji možná nikdy nemusí vidìt. Ujišuje ale Kasufa, že Sha're je silná a nikdy se nevzdá a on taky ne.

SGC
Na základnì probíhá slavnostní ceremoniál. Generál Hammond pøedává Jackovi a Sam medaile za odvrácení nebezpeèí a znièení Goa'uldských lodí. Øíká jim, že Daniel je oèekává na Abydosu a že mohou okamžitì vyrazit. Sam odchází s tím, že bude za deset minut pøipravená. Jack zùstává. Hammond jde k nìmu a øíká, že to byla nehoda. Jack se dívá na Hammonda a odpoví: "Jistì:" Z jeho výrazu je zjevné, že tomu moc nevìøí.

Abydos
Teal'c, stále maskovaný v uniformì jaffské stráže, vede pøed sebou Daniela do prostoru brány. Informuje Heru'ura, že dítì vzaly Apophisovy stráže. Heru'ur se dívá na Daniela a ptá se Teal'ca, kdo to je. Ten odpovídá, že ten èlovìk je z lidu Tau'ri, Apophisových nepøátel.
Heru'ur: "Ty a mezi tìmi, kdo porazili Apophise?"
Daniel: "Opravdu jsem tam byl. Tau'riové jsou mocnìjší než myslíš. Spojenectví proti spoleènému nepøíteli by pro nás bylo užiteèné."
Heru'ur: "Spojenectví?! Vy nejste nic! Váš svìt není nic! Jakmile porazím Apophise, udìlám z tvého lidu otroky. Budeš mi sloužit."
Daniel: "Ne. Myslím, že ne."
Heru'ur: "Poklekni pøed svým bohem!!"
Stráž pøinutí Daniela pokleknout a Heru'ur na nej namíøí "ozbrojenou ruku". Ale než ji staèí aktivovat, zaène se zadávat adresa na bránì. Heru'ur nechá Daniela být a naøizuje strážím, aby se pøipravily na pøíchod Apophise. Na každou stranu brány se staví dva Jaffové. Jeden z nich je Teal'c. Když se otevøe brána, strèí Teal'c jednoho Jaffu do víru energie a pak zaène støílet zat'nik'atelem a zneškodní zbývající dva Jaffy u brány. Sám je pøi tom zranìn. Heru'ur aktivuje ochranný štít. Bránou pøicházejí Jack a Sam. Heru'ur na nì namíøí "ozbrojenou ruku". Dvojice uskoèí stranou a Daniel vrazí do Heru'urovy ruky. Heru'ur ho za to srazí na zem. Sam zatím støíli po zbývajících Jaffech a Jack støíli na Heru'ura. Je to však neúèinné, protože ten je chránìn štítem.
Heru'ur: "Opovažuješ se na mì útoèit?!"
Jack: "A proè ne?" Vytáhne nùž a hodí ho pøesnì doprostøed Heru'urovi dlanì, do krystalu "ozbrojené ruky".
Heru'ur: (vztekle) "To mi zaplatíš!"
Heru'ur aktivuje transportní kruhy a je pøenesen na svou loï.
Jack chce vìdìt, co se stalo. Chtìjí se vrátit na Zem, ale na bránì ze zaène zadávat adresa. Ukryjí se poblíž brány a sledují, co se bude dít. Pøichází Apophis se sedmi èleny své jaffské stráže. Ptá se, kde je Amaunet. Ta právì pøichází do prostoru brány. Apophis se jí ptá, kde je dítì a dozvídá se od ní, že je ukradl Heru'ur. Sha're/Amaunet se podívá smìrem k úkrytu týmu SG-1. Musí je vidìt, ale neprozradí je. Hledí pøímo na Daniela. Jeden z Jaffù zadává adresu a Apophis se Sha're/Amaunet odcházejí pryè. Sha're se ještì jednou ohlédne po Danielovi a prochází bránou. Jack se ptá Daniela, zda je v poøádku. Ten odpovídá, že není, ale bude. Vysvitla mu malá jiskøièka nadìje. Sha're se na nì dívala, ale neprozradila je. Sam zadává adresu a SG-1 se vrací domù.


Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 351 krt
vygenerovano za: 0.06522202 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)