Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Spirits /Duchové
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 35.dl Duchové
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.10.23 - Pátek
esk premira:
2000.06.15 - Ètvrtek
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
35
Dl v serii
13
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
213
Kd epizody:
SG-213
Pidno dne:
27.03.2009, 16:25:29
Zmna dne3:
27.03.2009, 16:25:29
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Generál Hammond a èlenové SG-1 si v konferenèní místnosti prohlížejí surové trinium, horninu, kterou pøi misi na planetu PXY-887 objevil tým SG-11 pod vedením kapitána Connera. Hammond povìøil èleny SG-11, aby z planety pøinesli více vzorkù, ale SG-11 se se svým týdenním hlášením zpozdil už o 48 hodin. Hammond chce zjistit proè. Daniel se ptá, zda jsou na planetì nìjací domorodí obyvatelé. Hammond na to odpovídá, že sonda pøi pøedbìžném prùzkumu žádné neobjevila. Connerovi lidé zatím prozkoumali jen blízké okolí jejich základny a nezachytili žádné rádiové ani elektromagnetické vlny ani neobjevili žádné známky po nìjakých domorodcích.

Náhle je ohlášen kontakt zvenèí a na bránì se zaène zadávat adresa. Hammond a SG-1 jdou k prosklené stìnì a hledí do prostoru brány. Domnívají se, že se vrací SG-11. Brána je aktivována a prolétne jí šíp, který prorazí údajnì nerozbitnou sklenìnou stìnu oddìlující prostor brány od konferenèní místnosti, a probodne naskrz Jackovu pravou paži tìsnì nad loktem.

Zatímco Jack leží na ošetøovnì, zbytek SG-1 se chystá na misi na PXY-887. Ještì pøed odchodem jdou všichni na ošetøovnu za Jackem. Daniel a Sam informují Jacka o tom, co zjistili o šípu, který mu probodl paži. Šíp vypadá jako indiánský, ale má vyspìlejší konstrukci. Pøedbìžný test ukázal, že je vyrobený z èistého trinia. Pokud jsou na té planetì Indiáni, tak za posledních pár set let prodìlali znaèný pokrok. A pak pøišli pozemšané a zaèali tam tìžit... Na ošetøovnu pøichází generál Hammond a sdìluje všem, že mluvil s Pentagonem. Pøesto, že nepochybnì chtìjí najít SG-11, chtìjí se také vyhnout potížím s domorodci. Druhým úkolem SG-1 bude pokusit se domluvit možnosti tìžby s místními obyvateli. Dále Hammond povìøuje velením SG-1 na této misi Carterovou. Bude to její první velení.
Hammond: "Kapitáne, protože teï pøebíráte velení nad SG-1, mám vám pøipomenout, abyste se snažila jednat diplomaticky."
Carterová: "Rozkaz."
O'Neill: "Tak, jako jednám já." (Daniel s Teal'cem se po sobì podívají. Jack je všechno možné jenom ne diplomat).

SG-1 bez Jacka se vydává bránou na planetu. Sam a Daniel dojdou až do opuštìného tábora SG-11. Vše z dálky pozoruje havran. Teal'c hlásí do vysílaèky, že i místo odstøelu je opuštìné. Sam a Daniel prohlížejí tábor. V Connerovì poèítaèi naleznou jeho žádost o další vybavení, která konèí uprostøed vìty. Vypadá to, jakoby všichni najednou odešli. Ale kam a proè? Pøichází Teal'c s tím, že nenašel žádné stopy po boji. Dvoje stopy ho pøivedly ke dvìma rozbuškám. První nálož byla odpálena, druhá ne. Vypadá to, jakoby je nìkdo pøekvapil, než staèili odpálit tu druhou, domnívá se Sam. Teal'c ale øíká, že nenašel žádné stopy, které by vedly pryè. Zdá se, že èlenové SG-11 zmizeli tam, kde stáli. Všechno je to velmi divné.

Teal'c zaslechne venku zvuk. Trojice vyjde ze stanu a rozhlíží se kolem. Prohlížejí okolí tábora. Nedaleko objeví totem. Na jeho vrcholu je havran, který pod køídly ochraòuje lidi stojící na høbetì vlka. Ten stojí na vìtším havranovi, který má v drápech hada - goa'uldí larvu. Úplnì dole je Jaffa ve svém typickém obleèení a s tetováním na èele. Totem je èásteènì z trinia. Podle Daniela jde o kmenový totem. Je to podobný styl jako u Ploskolebcù z pobøeží. Znázoròuje historii jejich pùvodu. Jak je sem ze vzdálené planety zavlekli zlí vládcové. Podle nìj je sem asi unesli Jaffové ze Zemì. Podle toho symbolu ptáka s èerveným hadem v drápech a zobáku, porazil Goa'uldy Xe'ls a od té doby domorodce chrání. Xe'ls je jejich Velký Duch. Na Zemi bývá vìtšinou laskavý a zobrazují ho jako havrana. Trojice si prohlíží totem. Náhle se opìt ozve podivný zvuk. Všichni zpozorní. Teal'c zahlédne vlka. Opìt se ozve zvláštní zvuk a Teal'ca zasáhne zezadu do ramene nìkolik uspávacích šipek. Podobné šipky zasáhnou i Daniela a Sam. Všichni ztratí vìdomí. Pøicházejí k nim místní obyvatelé - Indiáni.

Èlenové SG-1 se probouzí v jakési rozlehlé místnosti. Jdou ke vchodu, ale jsou vráceni zpìt ozbrojenou stráží. Sam se domnívá, že Connerùv tým možná dopadl stejnì. Rozhlížejí se po místnosti. V oknech jsou místo skla ozdobné møíže vyrobené z pružných triniových vláken. Jsou vodovzdorné a úžasnì pevné. Podle Daniela je zvláštní, že domorodci vyvinuli technologii, která jejich život v zásadì neovlivnila. Teal'c se ho ptá, kde tedy mají nìjaké výrobní zaøízení. Nikde nic takového nevidìli. Daniel øíká, že Ploskolebci na Zemi migrují podle roèních období. Sam se ptá, jak daleko je jejich tìžební tábor. V tom pøichází jeden Indián se dvìma ozbrojenými strážemi. Vyslechl konec rozhovoru SG-1 a odpovídá na poslední otázku Carterové, že pár dnù chùze. Poté se pøedstavuje. Jmenuje se Tonani. Sam mu pøedstavuje Daniela a také Teal'c se pøedstavuje. Tonani jde k Teal'covi. Duchové prý øíkají, že Teal'c má v sobì démona. Teal'c ho uklidòuje, že démon jim neublíží. Dává mu své slovo. Tonani však oponuje, proè by mu mìl vìøit. Sam mu øíká, že jim nechtìjí ublížit a Tonani se ptá, proè tedy mají s sebou zbranì. Sam pokraèuje, že na svou obranu a že hledají své pøátele, kteøí zmizeli.
Tonani: "Nezmizeli, jsou s Duchy."
Jackson: "Myslíš...mrtví?"
Tonani: "Ne. Jsou s Duchy."
SG-1 to moc nechápe. Daniel se snaží zjistit víc. Øíká, že v lese je mnoho duchù, u kterých by to mìlo být? Tonani odpovídá, že u Xe'lse nebo u T'akayi. Sam se ho ptá, zda jsou zajatci a když se dozví, že nikoli, ptá se zda dostanou zpìt své zbranì. Tonani souhlasí a SG-1 dostává zpìt své vybavení. Sam se znovu ptá na SG-11. Tonani jí odpovídá, že je vidìli, jak bojují s horou, když dobyvali ki=trinium. Když je Xe'ls vzal k sobì, øekl mu, aby velkým kruhem stojící vody vystøelil varovný šíp. Ale je vidìt, že to nepochopili. Sam mu na to odpovídá, že pochopili, ale pøátelé neopouštìjí. Tonani jim navrhuje, že je pøedstaví Xe'lsovi a øekne mu, že to vše bylo jen nedorozumìní. Dále øíká, že neví, kde je SG-11, že to ví Xe'ls. Mohou se ho ale na to zeptat sami. Trojice jde za Tonanim. Daniel se domnívá, že a už je vede kamkoli, bude tam pravdìpodobnì nìjaký obøad, možná tanec. Vycházejí ven z tábora. Daniel nabádá ostatní, a už to bude cokoli, a se Tonanimu pokusí vyhovìt. Sam se cestou ptá Tonaniho, jak odstraòují z ki pøímìsi, aby se nerozpadlo. Podle Tonaniho nejdøíve poprosí Duchy, aby požádali horu o ki a když má hora dobrou náladu, upustí ho do øeky. Øeka ki oèistí, až se leskne. Pak ho z øeky vyberou a dìlají z nìj všechno možné.

Tonani je vede do lesa. Volá Xe'lse a T'akayu. Daniel je pøekvapený. Myslel si, že Tonani pøedvede obøadní tanec nebo tak nìco. Tonani mu øíká, že jeho praprapradìd tak kdysi Duchy pøivolával, ale jednou Xe'ls øekl, a volají jeho jméno, a od té doby to tak dìlají. Na cestì pøed nimi se náhle objevuje vlèice. Tonani ji zdraví.
Tonani: "T'akayo, má milá, krásnì se ti leskne kožich." (k Sam) "Policho jí trochu, Sam."
Carterová: "Ty máš ale... velké oèi."
Tonani: "Teï se jí zeptej."
Carterová: "T'akayo... myslíš, že naši pøátelé by mohli..." Pøipadá jí to neskuteèné. Hovoøí s vlèicí... Dívá se na Daniela.
Tonani: (povzbuzuje ji) "Vždy je tady."
Carterová: "Vidím jenom vlka, Tonani. Krásné zvíøe, jistì, ale žádný Duch."
Tonani: (usmívá se) "Vítr také nevidíš, Sam, ale víš, že je. Slyšíš ho, cítíš ho, vidíš, jak pohybuje stromy. Takové je to i s Duchy. Vidíš vlka, ale je v nìm T'akaya."
Pøilétá havran a usedá na vìtev nedaleko od nich. Daniel se ptá Tonaniho, zda to je Xe'ls, a ten to potvrzuje. Daniel k nìmu promluví. Øíká Xe'lsovi, že nechtìli nikomu ublížit, ani jejich pøátelé a zda by je mohl propustit. Poté Daniel a Teal'c øíkají, že si myslejí, že Xe'ls souhlasí. Sam stále nevìøí. Jdou pryè. Havran pøelétne kolem a sedne si na vìtev pøed nì. Tonani øíká, že Xe'ls jim chce vyhovìt a pustí jejich pøátele. Na cestì se náhle objevuje mlha a z ní vychází kapitán Conner se svým týmem.

Vracejí se do tábora. Sam se ptá Connera, kde byli poslední dva dny. Conner odpovídá, že neví. Poslední, co si pamatuje je, že psal žádost na poèítaèi. Pak až to, jak vychází z té mlhy. Sam pøedstavuje Connera Tonanimu. Øíká Connerovi, že Tonani prý chtìl, aby pøestali s výbuchy. Conner to potvrzuje. Øíká, že mìli ale pøipravené dvì nálože, tak, že mu øekl, že si promluví, až je odpálí. Tonani ale odešel. Sam si chce s Tonanim promluvit o tom, co mu vadilo na Connerovì tìžbì. Tonani øíká, že to nezáleží na nìm. Sam se musí zeptat Rady starších.

Zasedá Rada starších. Náèelník sdìluje Sam, že jejich metody tìžby jsou hrubé a marnotratné. Dìsí nejen lidi, ale i Duchy. Nabízí pozemšanùm to, co jim Duchové posílají øekou. Sam ale namítá, že potøebují víc, než mùže øeka poskytnout, ale nechtìjí jim vzít, co je jejich. Chce se dohodnout. Mají i jiné metody tìžby, ménì nièivé. Náèelník navrhuje, aby s nimi Tonani prošel bránou a na ty metody se podíval. Na jednání je pøítomen i havran=Xe'ls. Tonani souhlasí.

SG-1 a Tonani se vracejí zpìt na Zem. Sam na ošetøovnì informuje Jacka o tom, jak probìhla mise a že starší poslali Tonaniho s nimi na Zem. Pøichází Hammond s Tonanim. Na ošetøovnì je i tým SG-11, které prohlíží dr. Warner. Hammond pøedstavuje Tonanimu Jacka.

V konferenèní místnosti si Tonani prohlíží video s ukázkami tìžebních prací pomocí tìžké dùlní techniky. Jsou zde i èlenové SG-1, generál Hammond a kapitán Conner. Tonani je zklamaný. Tyto metody jsou stejnì nièivé, jako ty ostatní. Hammond se ho snaží pøesvìdèit, že to je jen zaèátek tìžby, že pozdìji se opìt obnoví pùda a zasadí stromy. Tonani oponuje, že jejich zpùsob je lepší. A že jen tak jim dovolí vzít si ki. Hammond si chce promluvit s ostatními bez Tonaniho. Navrhuje proto, aby ho Daniel provedl po základnì. Daniel chce Tonanimu ukázat obrázky jeho pøedkù. Myslí si totiž, že Tonaniho pøedkové možná pocházejí ze Zemì. Oba odcházejí pryè. Hammond poté promluví k zbytku SG-1 a Connerovi. Øíká, že to, že se chtìjí Tonaniho lidé s nimi rozdìlit je sice hezké, ale nestaèí to pro praktické použití. Má rozkaz uvažovat o jiných alternativách. Rozvìdka navrhuje Pentagonu vyslat na planetu tým, který by pokraèoval v tìžbì vzorkù, až Ploskolebci na zimu odtáhnou na jih, a který by odešel døív, než se Indiáni zase vrátí zpìt.
O'Neill: "Chtìjí krást."
Carterová: "To se mi nelíbí, pane."
Conner: "Teï nás pustili, ale když nás pøistihnou znovu, už nám to neprojde."
Hammond: "Nelíbí se mi to taky, ale pøíštì už nemusíme mít proti Goa'uldùm takové štìstí. Potøebujeme všechno, co by znamenalo vojenskou výhodu."
Carterová: "Musí to jít i jinak."
O'Neill: "Víte, stará se nìkdo v Pentagonu nebo nìkdo z nadøízených aspoò trochu o jejich domorodá práva, abych citoval ten otravný morální balast?"
Hammond: "Dost, plukovníku!"
Carterová: "Generále, ale on má pravdu."
O'Neill: "A jdou k èertu! Co z toho..."
Hammond: "Byl jsem ujištìn, že to bude opravdu jen malá prùzkumná operace, která horu jen nepatrnì poškodí. A doufejme, že se o ní ani nedoví. Rozchod!"

Jack ani Sam nesouhlasí. Poslední odchází z místnosti kapitán Conner. Jde za Hammondem do jeho kanceláøe. Dotkne se pìstmi jakoby tleskl, objeví se záblesk a Hammond zmizí. Poté se vrací zpìt do konferenèní místnosti, kde èeká zbytek SG-11 (dvì ženy a tøi muži). Conner ani SG-11 nejsou tím, èím se zdají být. "Conner" øíká ostatním, že je to tak, jak oèekával, že chtìjí Tonaniho podvést. Chce ukázat pozemšanùm "jaká je moc Duchù".

Falešní èlenové SG-11 postupnì procházejí základnu a nechávají zmizet èleny SGC. Je vyhlášen poplach - kód 9. Jackovi se podaøí uprchnout a dobìhne do øídící místnosti. Spustí ochranný štít a vyhlašuje poplach. Daniel s Tonanim jdou chodbou. Tonani se ptá Daniela, co znamená ten zvuk (poplach). Daniel ho odvádí do skladištì. Jack bìží chodbou a narazí na Teal'ca a Sam. Informuje je, co vidìl, že "SG-11" nechává mizet osazenstvo SGC. Berou si zbranì a jdou do laboratoøe, protože tam poplach vznikl. V laboratoøi objeví dr. Warnera. Jack se ho ptá, co se stalo a Warner mu odpovídá, že to byl Tonani. Pøišel na ošetøovnu, zamával rukama a všichni zmizeli. On sám byl schovaný a zmáèkl poplašný knoflík, až když všichni odešli. Jack se ho dále ptá na Connera a jeho tým. Ovšem Warner stále øíká, že jde o Tonaniho, na SG-11 nezáleží a odchází z místnosti. Chová se velmi divnì a Jack mu nevìøí. Jde za ním a ptá se ho, kdo je. Teal'c a Sam jdou za ním. Warner se zastaví uprostøed chodby a øíká, že je dr. Warner. Teal'c a Jack na nìj namíøí zbranì. "Warner" øíká, že je jeden z Tonaniho strážních Duchù. Chce vìdìt, kde je Tonani a varuje je, že pokud jemu nebo Tonanimu ublíží, SG-11 se už nevrátí. Než je staèí nechat zmizet, Teal'c po nìm støelí zat'nik'atelem. "Warner" se zhroutí na zem a zmìní se v humanoidní bytost, která má místo nosu nìco podobného malým žábrám. Hrozí jim, že za to budou potrestáni a ztratí vìdomí. SG-1 ho odváží na ošetøovnu.

Dva muži z vojenské hlídky mezitím narazí na "generála Hammonda" u kterého je vlèice. "Hammond" je oba nechá zmizet. Pak se zmìní do své pravé podoby. I vlèice T'akaya na sebe bere podobu mimozemské ženy. Øíká muži, který pøed tím mìl podobu Hammonda, že nemá kontakt s Xe'lsem a ptá se, zda se už našel Tonani. Muž odpoví, že nikoli. T'akaya mu naøizuje, aby zùstal na místì v podobì generála Hammonda a že nikdo nesmí odejít. Ona mezitím najde Xe'lse a Tonaniho. Pokud spolu ztratí kontakt, naøizuje muži, aby znièil základnu a vrátil se domù s ostatními. Pak na sebe opìt bere podobu vlèice a muž podobu Hammonda. Celý rozhovor vyslechl a pozoroval ze skladištì škvírou ve dveøích Daniel. Tonani je s ním a ptá se, zda už mùže domù. Daniel mu vysvìtluje, že je tu problém a že musejí za Jackem.

Mezitím zranìný mimozemšan je na ošetøovnì. Spolu s ním jsou tam Jack, Sam a Teal'c. Pøicházejí Daniel a Tonani. Jack si chce promluvit s Tonanim. Øíká, že se všude ztrácejí lidé a že to s ním má spojitost. Ptá se ho, zda vìdìl, že Conner a jeho tým jsou mimozemšané. Tonani nechápe a ptá se, co to je. Jack vede Tonaniho k humanoidovi a øíká, že toto je mimozemšan a že je to jeden z Tonaniho Duchù. Sam dodává, že možná je to Xe'ls. Tonani bytost osloví.
Tonani: "Xe'lsi, jsi to ty?
Xe'ls se na nìj podívá. Tonani øíká, že kdyby to byl on, odpovìdìl by.
Teal'c: "Na mé domovské planetì krutì vládli tvorové, kteøí nám pøedstírali, že jsou bohové. Možná tak èiní i tví Duchové."
Tonani: "Je mi líto tvých lidí, ale mí Duchové jsou jiní. Nevládnou nám, chrání nás."
O'Neill: "Tonani, toto je Xe'ls a právì se pokusil ovládnout základnu. Chci vìdìt proè. A ještì víc. Jak ho zastavit?"
Tonani: "Jak je znám, neublížili by vám, dokud bys nìjak neohrozil nás. Udìlals' to? Protože pokud ano, pak je nezastavíš. Xe'ls a T'akaya a ostatní Duchové vás znièí."

Daniel informuje zbytek týmu, že zaslechl, že nebudou znièeni, dokud mimozemšané nenajdou Tonaniho. SG-1 se radí, co dál. Mìli by je pøesvìdèit, že nebudou tìžit trinium. Bude to ale tìžké, když na nì chystali podraz a Duchové to vìdí. Daniel navrhuje obrátit se na starší a pøiznat se. Jack souhlasí, aby se o to Daniel s Teal'cem pokusili. Oba odcházejí. Jack jde za Tonanim a chce mu øíct pravdu.

Mezitím Daniel a Teal'c v øídící místnosti otevírají ochranný štít. Spatøí, že na rampì pøed bránou sedí vlèice - T'akaya a brání jim tak v odchodu. Daniel se chce pokusit s ní promluvit a jde k bránì. Teal'c zùstává v øídící místnosti. Tam vstoupí dva mimozemšané a nechají ho zmizet.
Jackson: "T'akayo. Než mì... necháš zmizet nebo mì kousneš, vyslechni mì."
T'akaya na sebe vezme podobu mimozemské ženy a chce nechat Daniela zmizet. Ten ji na poslední chvíli zadrží s tím, že ví, kde je Xe'ls a chce, aby mu slíbila, že ho vyslechne.

Sam, Jack a Tonani jsou s Xe'lsem stále na ošetøovnì. V tom se objeví záblesk a Tonani zmizí. Do místnosti vchází T'akaya. Sam na ní namíøí zbraò a T'akaya ji nechá zmizet. I Jack na ní míøí zbraní. Pøibíhá Daniel a zadrží ho. Chce, aby Jack ji i ostatní, kteøí pøicházejí za ním ve své pravé podobì, nechal jít ke Xe'lsovi. Jack váhá. Nakonec však sklání zbraò a oba s Danielem poodstupují stranou. T'akaya a ostatní se staví po tøech z každé strany u Xe'lsova lùžka a provádìjí jakýsi obøad, kdy mu zøejmì pøedávají životní energii. Xe'ls se probírá, dìkuje T'akaye a posadí se. Spojí obì ruce, objeví se záblesk a všichni vèetnì Jacka a Daniela jsou pøeneseni pøed bránu.

Xe'ls chce, aby T'akaya vše znièila a jde po rampì k bránì. T'akaya jde za ním. Daniel ji zadrží.
Jackson: "Poèkej. Nìco jsi slíbila."
Xe'ls: "'A doufejme, že se o tom nedovìdí'. Neøekl to váš velitel?" (k T'akaye) Jejich slovo nic neznamená."
T'akaya: "A moje také ne, jestli uèiním, co žádáš. Dala jsem slib tady tomu, abychom tì mohli zachránit."
Xe'ls: "Poslouchám. Ale to neznamená, že upustím od vašeho potrestání."
O'Neill: "Za co?"
Xe'ls: "Za to, že jste se chtìli pokusit ukrást ki a také znièit dùvìru, která panuje mezi Tonaniho lidem a námi."
O'Neill: "Dobøe. Dávám vám své slovo, že už nebudeme pokraèovat v tìžbì."
T'akaya: "I kdybychom vám tady uvìøili, vaši nadøízení tu pøísahu nedodrží."
O'Neill: "Tak mi nevìøte. Uzavøete svou bránu. Tak se k vám nikdo nedostane, když nebudete chtít."
T'akaya: "Brána pro nás nemá význam, mùžeme ji zavøít."
Xe'ls: "Zbývá ještì druhý pøestupek."
O'Neill: "Pøestupek? A vy se snad chováte jinak?! Vydáváte se pøed Tonanim za bohy!"
T'akaya: "Tak to podle vás dìláme? Když jsme pøed tisíci lety vyhnali Goa'uldy z naší planety, vzali jsme na sebe podobu tìch indiánských Duchù, abychom je mohli ochraòovat a dál žít spolu s nimi v harmonii, aniž bychom nìjak zasahovali do jejich pøirozeného vývoje. A teï, kvùli vám, byla tato harmonie narušena."
Xe'ls: "Èasem se nás zaènou bát a použijí ki, které jim dá øeka, k ukování zbraní proti nám."
Jackson: "Ne. Ti lidé z vaší planety pochází odsud. I teï si váží pøírody víc, než nìjaké technologie."
O'Neill: "A jestli si tìch lidí opravdu vážíte, nevystupujte jako jejich duchové. Vìøte jim."
T'akaya: "Náš pøítel Tonani je moudrý. Jako náš pøítel Jack."
Xe'ls: "Je to tak."
Tleskne a pøed bránou se objeví Tonani. Jack mu pøedstavuje Xe'lse. Tonani se usmívá a ptá se, zda je opravdu Xe'ls. T'akaya se mu rovnìž pøedstavuje a oba dva jdou k nìmu. Øíká, že to jsou jména, která jim dali Tonaniho pøedkové.
Xe'ls: "To, co vidíš, je naše pravá tváø. Ale toto je jenom jedna z mnoha našich forem. Tady nám naši pøátelé øíkají mimozemšané, vy zase Duchové. Ode dneška, Tonani, nás tvùj lid mùže vidìt v podobì, jakou si zvolíte."
Tonani: "Byli jste k mému lidu vždy laskaví. Takže... zvolte si podobu sami."
T'akaya: "Myslím, že tato forma nám vyhovuje nejvíc."

Zaène se zadávat adresa. Tonani se louèí s Jackem a jde po rampì k bránì, kde už stojí T'akaya a Xe'ls. Ostatních pìt mimozemšanù stojí opodál pøed rampou. T'akaya a Xe'ls chtìjí odejít. Daniel je zadrží a ptá se, co jejich pøátelé. T'akaya odpovídá, že: "Jsou pøímo za tebou, Danieli." Xe'ls udeøí pìstmi o sebe a v prostoru brány se objevují všichni zmizelí èlenové SGC, vèetnì generála Hammonda a SG-11. Xe'ls a T'akaya odcházejí bránou, následováni pìticí ostatních mimozemšanù. Hammond je zmatený a chce, aby mu Jack vysvìtlil, co se dìje. Ten mu odpovídá, že mu to vysvìtlí pozdìji. Tonani odchází jako poslední. Otoèí se a usmìje. Jack ho zdraví a Tonani prochází bránou domù.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 245 krt
vygenerovano za: 0.228158 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)