Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Tok´ra (1) /Tok´rové 1
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 33.dl Tok´rové 1
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.10.02 - Pátek
esk premira:
2000.06.13 - Úterý
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
33
Dl v serii
11
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
211
Kd epizody:
SG-211
Pidno dne:
27.03.2009, 16:03:42
Zmna dne3:
27.03.2009, 16:03:42
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Sam má vidìní, ve kterém spatøí nejen útržky toho, co se stalo na planetì Nasya, když do ní vstoupil Jolinar ale i na Ahraka, který nakonec Jolinara zabil. (viz In the Line of Duty) Kromì ještì dalších útržkù spatøí i to, co sama neprožila - boj Tok'rù v nìjakých tunelech a útìk z nìjaké planety. Musejí to být vzpomínky Jolinara. Sam se probudí na ošetøovnì s elektrodami pøipojenými k hlavì. Pøichází za ní generál Hammond a Sam mu øíká, že na nìco pøišla.

Hammond a èlenové SG-1 jsou v konferenèní místnosti. Sam všem vypráví o tom, co se jí "zdálo". Teal'c na to øíká, že když Goa'uld pronikne do mysli hostitele, prostoupí ji a splyne s ní. Možná, že v mysli Sam zùstaly èásti Jolinara z Malkshuru. Sam popisuje, co vidìla. Tok'rové byli na útìku, nejspíš mají potíže. Pokud je chtìjí najít, mìli by to udìlat nyní, než Tok'rové opìt zmìní své pùsobištì. Ve svém vidìní vidìla souøadnice, na které Tok'rové uprchli. Teal'c je informuje, že podle jaffských legend jsou Tok'rové hnutím odporu. Snaží se znièit Vládce Soustavy a zmìnit pomìry v impériu. Goa'uldi je velmi pronásledují. Sam øíká, že její vidìní je jediné vodítko, které mají a že by to mìli provìøit. Generál Hammond povoluje misi SG-1 na souøadnice, které udala Sam.

SG-1 se chystá k odchodu. Ještì pøed tím jde Sam telefonovat svému otci. Bude nìjaký èas pryè a chce vìdìt jak se mu daøí. Má o nìj starost, protože jí nedávno sdìlil, že má rakovinu.(viz Secrets) Generál Hamond se jí ptá, jak se jejímu otci daøí. Jacob Carter je jeho starý pøítel. Sam odpovídá, že dobøe. Otec by jí stejnì neøekl pravdu, kdyby tomu tak nebylo. Sam zjistila, že otec si zaøídil byt ve mìstì, protože jí chtìl být na blízku bìhem svých posledních dní. Hammond Sam nabízí a zùstane doma, že ji tentokrát nahradí nìkým jiným. Bohužel tentokrát je Sam nenahraditelná. Je jediná, která má vzpomínky Jolinara.

SG-1 prochází bránou na souøadnice, které jim dala Sam. Okolí u brány je velmi suché. Všude jen písek a sem tam pár nízkých keøíkù. V dohledu nejsou žádné cesty, ani stavby. Vydávají se smìrem k dunám. Cestou Teal'c øíká, že Tok'rové jsou známí umìním zametat stopy a vždy své akce dobøe maskují. Jeho slova se vzápìtí potvrzují. Z písku se náhle vynoøují ozbrojení bojovníci a míøí zbranìmi na SG-1. Tým je obklíèen. Také oni míøí zbranìmi na neznámé bojovníky. Jeden ze starších mužù, zøejmì jejich velitel, jim øíká, že jim neublíží, ale varuje je, že když se budou chovat agresivnì, budou jeho muži støílet. Na to mu Jack odpovídá, že jeho tým také. Jeden mladší bojovník jde k Teal'covi a nenávistnì pronese, že tohle je jeden z Apophisových Jaffù. Teal'c mu odpovídá, že už Apophisovi neslouží, že je spojencem lidí z Tau'ri a ti bojují proti Apophisovi... a ostatním Goa'uldùm, dodává Daniel. Sam ho varuje a je opatrný, že tohle jsou Goa'uldi. Na to starší muž podráždìnì reaguje goa'uldím hlasem a se žhnoucíma oèima, že oni nejsou Goa'uldi. Nastává patová situace. Obì strany se navzájem nedùvìøivì mìøí a míøí na sebe zbranìmi. Carterové je mladý muž, který pøedtím oslovil Teal'ca, povìdomý a osloví ho jménem. Jmenuje se Martouf. Martouf pøekvapenì øíká, že ji nezná a ptá se odkud Sam zná jeho. Ta odpovídá, že ona ho nezná, ale ví, že ho dobøe znal Jolinar z Malkshuru. Starší muž - Kordesh - se jí ptá, kde je Jolinar a Sam mu odpovídá, že zemøel, aby ji zachránil. Proto pøišli vyhledat Tok'ry.
Jack: "Pokud ovšem jste Tok'rové."
Kordesh: "A když ne?"
Jack: "No, potom asi zaèneme støílet. Poteèe krev, nìkdo umøe a vùbec nic moc."
Teal'c navrhuje, že pokud to jsou Tok'rové, mìli by se spojit. Sam se pøidává. Jolinar ji hodnì nauèil, tøeba by mohli být pøátelé. A dost na to, aby vìdìla, že jsou to Tok'rové. Martouf jí vìøí a chce vìdìt, co navrhují. Kordesh dává pokyn svým lidem a ti sklápìjí zbranì. Èlenové SG-1 následují jejich pøíklad. Jack chce, aby je zavedli k jejich veliteli. Kordesh souhlasí pod podmínkou, že jim odevzdají své zbranì. To se Jackovi vùbec nelíbí. Sam mu øíká, že Tok'rové jim neublíží, že si to pamatuje. Teal'c s Danielem se k ní pøidávají. Jack nakonec souhlasí. Všichni jsou pomocí transportních kruhù pøeneseni do podzemních tunelù, kde mají Tok'rové svou základnu. Teal'c ostatním sdìluje, že legendy o Tok'rech vyprávìjí, že žijí hluboko pod povrchem planet a øíká se, že nechávají rùst tunely. Teï mají možnost vidìt to na vlastní oèi. Sam si prohlíží stìnu tunelu. Vypadá to na nìjaké krystaly, takže podle ní to teoreticky mùže rùst. Teal'c jim vypráví, že ho Apophis mnohokrát nechal takové tunely hledat. Øíká se, že když se Tok'rové stìhují, tak tunely znièí. Jack se ptá Sam, co to bylo s tím Martoufem. Sam má pocit, že všechny ty lidi zná, ale vzpomínky na Martoufa jsou silnìjší, jakoby šlo o nìjaké spojení.

Mezitím generál Hammond, který pøedtím telefonicky hovoøil s Jacobem Carterem, spìchá za ním do nemocnice (U.S.A.F. Academy Hospital). Jacob je na tom dost zle. Hammond je viditelnì zaskoèen. Øíká svému pøíteli, že mìl dojem, že to ještì tak daleko nepokroèilo. Jacob mu sdìluje, že mu vyndali všechny uzliny, ale problém je údajnì v tom, že má metastáze v játrech. Hammond chce odvolat Sam z mise. Jacob s tím nesouhlasí. Sam ho vídala "odcházet bojovat bùhví kam bùhví s kým a on se vracel živý a zdravý. A teï tu má sedìt a dívat se, jak prohrává se šmejdem, kterého ani nevidí." Nechce, aby ho takhle vidìla. Hammond mu na to øíká, že Sam vìdìla, že tohle pøesnì Jacob øekne. Pøesto by mìla mít šanci být tu se svým otcem a pomáhat mu. Jacob nechce, aby Hammond odvolával Sam z mise. Ale jedno by pro nìj mohl udìlat. Chce vìdìt, co jeho dcera doopravdy dìlá.
Hammond: "Je to tajné."
Jacob: "Øíkají, že už nemám moc èasu. Komu bych to tak øíkal? Bohu?"
Hammond: (omluvnì, musí to pro nìj být velmi tìžké) "Promiò, Jaku."

Zatím na planetì Martouf pøivádí SG-1 do jakési sínì k jednacímu stolu. Kordesh jim pøedstavuje velkou vládkyni Garshaw z Belotu. Podle Teal'ca je nejhledanìjší Goa'uld všech dob. Garshaw ho žádá, aby o nich nemluvil jako o Goa'uldech. Domnívá se, že tým je z prvního svìta - Tau'ri a ptá se, zda byli mezi tìmi, kdo zbavili galaxii Nejvyššího Vládce Soustavy Raa. Jack to potvrzuje. Garshaw na to odpoví, že pak v jistém smyslu i oni jsou Tok'rové. Danielovi to dojde. Tok'ra znamená doslova "proti Raovi". Garshaw chce vìdìt podrobnosti o Jolinarovi. Sam jí vypráví, co se stalo. Že byli na planetì Nasya, když na nì zaútoèili Goa'uldi a zabili hostitele Jolinara, takže pøeskoèil do ní, zatím co se snažila zachránit jeho hostitele. Martouf je pøekvapený, když slyší o hostiteli.

Mezitím v nemocnici se náhle Jacobùv stav prudce zhorší. Fibriluje a lékaøi zahajují resuscitaci a dávají mu elektrošoky. Hammond vše znepokojenì sleduje. Nakonec je Jacob stabilizován. Podle doktora to byla jen malá krize. Hammond se ptá doktora, jak na tom Jacob je. Ten mu sdìluje, že jeho stav je zatím stabilizovaný. Na otázku kolik Jacobovi zbývá èasu se Hammond dozvídá, že u takového pøípadu to mùže být pìt dní nebo pìt minut. Co nejdøív by mìla být kontaktována jeho rodina.

Zatím na planetì... Garshaw je pøekvapená, že se Sam nenabídla jako hostitelka. Sam jí øíká, že Jolinar do ní vstoupil v nouzové situaci, aby unikl svému vrahovi. Kordesh se ptá, jak jí má vìøit, že sama nezabila Jolinara, když nebyla dobrovolný hostitel. Jack už toho má dost. Zatím byli jen vyslýcháni. Ptá se, zda jsou zajatci a nazývá je Goa'uldy. Garshaw na to reaguje, že nejsou Goa'uldi, a SG-1 nejsou zajatci. Jack se jí ptá, proè tedy mluví goa'uldím hlasem a co ty žhnoucí oèi. Dozvídá se, že Tok'rové mají v sobì symbionty, ale na rozdíl od Goa'uldù, kteøí si berou hostitele násilím, Tok'rové mají se svým hostitelem symbiotický vztah a hostitel je s nimi dobrovolnì. Daniel nechápe proè by se èlovìk stal dobrovolným hostitelem Goa'ulda. Promluví k nim Yosuf, hostitelka Garshaw. Mluví z vlastní vùle, bez jakéhokoli omezení ze strany symbionta. Po spojení získala všechny vìdomosti a moudrost symbionta a její život bude dvakrát delší. Staèí, aby se podìlila o své fyzické tìlo. Symbiotický vztah odlišuje Tok'ry od Goa'uldù. Garshaw je vede za Selmak, jednou z nejstarších a nejmoudøejších Tok'rù. Její hostitelkou je Saroosh - stará, velmi nemocná žena. Je jí témìø 203 pozemských let a brzy již zemøe. Leží na posteli a ostatní ji opeèovávají. Tok'rové se dožívají jen kolem 200 let, pokud nezmìní hostitele. Nepoužívají sarkofág, protože vìøí, že by je zbavoval dobroty jejich srdce. Proto jich už také není dost, aby porazili síly spojené s Vládci Soustavy. Jejich populace neroste. Protože nezískávají nové hostitele násilím, vìtšina jich zemøe spolu s hostitelem. A to se taky brzy stane Selmak, pokud se jeden z èlenù SG-1 nebude chtít stát jejím novým hostitelem. Mezi èleny týmu zavládne zdìšení. Žádný z nich o to rozhodnì nemá nejmenší zájem. Garshaw se jich ptá, proè je tedy vyhledali, když nemají zájem stát se hostiteli. Ti odpovídají, že kvùli spojenectví. Ale pro pozemšany spojenectví neznamená stát se hostiteli. Mají spoleèného nepøítele. Nabízejí pøátelství, výmìnu informací a spoleèný postup v boji proti Goa'uldùm. Garshaw nevìøí, že by jim pozemšané mohli nìjak pomoci. Podle ní nejsou ani dost silní, ani dost vyspìlí. Na to jí Teal'c sdìluje, že znièili dvì goa'uldské lodì. Garshaw reaguje podráždìnì: "Tak to jste byli vy?! Mìli jsme na palubì lodí agenty, kteøí tam zemøeli. Nevìdìli jsme, že jsou na cestì k Tau'ri a tato informace to vysvìtluje. Teï aspoò víme jak a proè agenti zemøeli". Sam øíká, že bránili svou planetu. Garshaw navrhuje, že se pokusí pøesvìdèit Radu, aby se s SG-1 sešla a odchází. Ještì než odejde, Jack se jí znovu ptá nebo spíše konstatuje, že jsou jejich zajatci. Garshaw mu na to omluvnì øíká, že dokud nerozhodnou jaké informace jim mohou svìøit, nemohou dovolit, aby se v komplexu volnì pohybovali. Martouf navrhuje Sam procházku po povrchu planety. Chtìl by slyšet víc o Jolinarovi z Malkshuru. Jack s tím moc nesouhlasí, ale nakonec to povoluje: "Fajn, synku. Ale chci, aby byla do jedenácti zpátky. Je to jasné?"

Sam se s Martoufem procházejí na povrchu. Martouf chce, aby mu Sam vyprávìla o Jolinarovi, ale ta mu øíká, že on ho urèitì zná líp. K svému pøekvapení se dovídá, že Jolinar byla žena. Vlastnì je to nepøesné. Symbionti nemají pohlaví. Ovšem Jolinar mívala ženské hostitele. Sam namítá, že posledním Jolinaøiním hostitelem byl muž. Podle Martoufa to bylo proto, aby lépe unikla Ashrakovi. Chce vìdìt, jaké byli její poslední dny. Sam mu sdìluje, že Jolinar jí zanechala vzpomínky a pocity. Obìtovala se, aby ji zachránila a to vypovídá o jejím charakteru. Promluví Martoufùv symbiont Lantash, že Martouf se s tím vyrovnává daleko hùøe než on. Øíká, že Jolinar byla jeho družkou témìø sto let. Sam se ptá, èí vlastnì byla družkou, zda jeho nebo Martoufovou. Lantash odpovídá, že obou. Dále pokraèuje opìt Martouf a vysvìtluje, že jejich vztah s Lantashem je opravdovou symbiózou. Co cítí jeden, cítí i druhý. Milují a truchlí jako jeden. Sam se ptá, jaký byl hostitel Jolinar a od Martoufa se dozvídá, že hostitelkou byla Rosha. Byla velmi krásná a Sam se jí vlastnì dost podobá. Øíká Sam, že je velmi krásná a ptá se jí, jestli by se nechtìla stát hostitelkou Selmak. Když vidí reakci Sam, omlouvá se a øíká, že to bylo z hluboké a upøímné touhy dostat Jolinar zase nìjak do jeho života. Sam je trochu zmatená a pøirovnává svùj stav ke schizofrenii. Má v sobì vzpomínky a pocity Jolinar. Pozùstatek Jolinar cítí vìci, jako napø. nìco hlubokého k Martoufovi. Není to jen vzpomínka, Sam cítí Jolinaøinu lásku k nìmu. Jakoby s Martoufem ten stoletý vztah mìla ona. Martouf ji uchopí za ruku. V tom pøichází Daniel s tím, že Rada Tok'rù se s nimi chce sejít. Vracejí se zpìt do podzemí.

Procházejí tunely. Teal'c se ptá Garshaw, jestli je pravda, že ty tunely rostou. Garsahw je informuje, že když Tok'rové pøijdou na nové místo, pìstují urèité krystaly a ty se rozrostou v to, co nyní mohou vidìt kolem sebe.
Jack se trochu opozdí za ostatními a rozhlíží se kolem. Jde za Kordeshem do nìjaké malé místnosti bez dvìøí, spíše takového malého výklenku. Kordesh bere skøíòku a vyndává z ní malou komunikaèní kouli. Jack ho pozoruje. Kordesh ho spatøí a ptá se ho, zda mu mùže nìjak pomoci. Jack odpovídá, že se jen rozhlíží. Dozvídá se, že ten prostor je Kordeshova soukromá místnost a že Tok'rové pøed sebou nemají tajemství a nepotøebují dveøe nebo pøíèky. Kordesh se ho ptá, zda mu má ukázat cestu do nové sínì Rady. Jack s díky odmítá a odchází.
Daniel se ptá Garshaw jak dlouho takový tunel roste. Podle Garshaw dost rychle. Tok'rové staví tunely a místnosti podle potøeby. Mají možnost vidìt právì rostoucí chodbu. Pøichází k nim Jack. Všichni sledují, jak jim tunel roste doslova pøímo pøed oèima. Celá "výstavba" trvá jenom pár vteøin. Dojdou až do místnosti Rady. Garshaw jim øíká, že tato místnost právì vyrostla, protože pøedtím nemìli žádný dùvod svolávat Radu Tok'rù a místnost tak nepotøebovali. Jde o urychlený krystalický rùst. Tok'rové se nauèili využívat pøirozených tendencí rùstu krystalù. Sam to pøirovnává ke geodì. Pøichází Velká Rada Tok'rù. Má sedm èlenù vèetnì Garshaw. Kordesh je informuje, že Rada posoudila jejich návrh na spojenectví. Èlenové rady se obávají, že by Goa'uldi mohli pozemšany sledovat a dostat se tak až k Tok'rùm nebo mezi nì dostat svého špióna. Tok'rové jsou ilegálním hnutím odporu mezi Goa'uldy a nejpronásledovanìjšími nepøáteli všech Vládcù Soustavy. Teal'c jim øíká, že pozemšané by nikdy neodhalili tajemství Tok'rù. Na to Kordesh reaguje, že zámìrnì ne, ale mohli by je a muèit, aby z nich dostali informace. Jedna èlenka Rady se ptá, co mohou pozemšané nabídnout, aby to ospravedlnilo riziko prozrazení. Daniel øíká, že spoleèné cíle a Sam pokraèuje, že by mohli nabídnout nìjakou technologii. Kordesh jim sdìluje, že jiné technologie než jejich vlastní jsou jim na nic, protože se infiltrují a pùsobí mezi Goa'uldy. Proto je dùležité, aby se jevili jako Goa'uldi. Pøichází Martouf a šeptá Garshaw, že bránou pøišli další lidé z Tau'ri. Garshaw je rozèilená a naøizuje, a je pøivede. Ukazuje se, že je to tým SG-3 pod vedením plukovníka Makepeace. Generál Hammond je poslal pro Sam. Jde o jejího otce, který je ve vážném stavu v nemocnici. Jack žádá Garshaw, aby pustili Sam na Zem. Ta to odmítá a øíká, že se rozhodli nepøijmout jejich návrh na spojenectví. Kordesh dodává, že budou jejich "hosty", dokud se Tok'rové nepøestìhují na jinou planetu. Garshaw pokraèuje. Protože pozemšané znají jejich planetu, jsou pro Tok'ry bezpeènostním rizikem. Neodejdou døív, než budou Tok'rové na místì, o kterém pozemšané nebudou vìdìt. Daniel se pokouší smlouvat, a nechají jít aspoò Sam, protože jí umírá otec a ona by ho ještì chtìla vidìt. Kordesh na to odpovídá, že právì Sam je nejvìtším rizikem, protože disponuje pamìtí Jolinar. Teal'c oponuje tím, že nejsou jediní, kdo vìdí o této planetì. Ti, co zùstali na Tau'ri o ní vìdí také. Garshaw mu odpovídá, že by chtìli, aby další pozemštany pøesvìdèila nepøítomnost èlenù týmu o tom, že se dostali do rukou Goa'uldù a nikoli k Tok'rùm, aby si mysleli, že jsou mrtví. Ale vynasnaží se jim pobyt co nejvíc zpøíjemnit. Tok'rové odcházejí a zanechávají èleny SG-1 a SG-3 v místnosti Rady, støežené ozbrojenymi strážemi. Sam je zdrcená, že už možná neuvidí svého otce. Situace pro všechny nevypadá pøíliš dobøe.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 200 krt
vygenerovano za: 0.37733102 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)