Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dobrodružství na Zlaté zátoce
rok natočení:1955
film: Dobrodružství na Zlaté zátoce / Dobrodružství na Zlaté zátoce (1955)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
69 min.
přidal
admin
film přidaný
12.01.2017, 23:10:35

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Family
Rodinný
info zde :

Obsah filmu:

Sirotek Jirka žije se svým dědečkem převozníkem na samotě u řeky. Všechen volný čas tráví u vody a dokonce si vycvičí kapra, který k němu připlouvá na zavolání. Jirka je samotář a také se občas vychloubá před kluky z vesnice. Ti mu jeho chování oplácejí posměchem. Jednoho dne Jirka objeví v řece štiku. Chce ji chytit sám, ale nepodaří se mu to. A nevyjde ani druhý pokus. Jirka žádá dědečka, aby mu půjčil na štiku svůj rybářský prut, ale děda odmítne. Jirka se proto na dědečka rozzlobí a uteče ke strýci, který je dřevorubcem v nedalekém lese. Od strýce se dozví, jak moc ho má dědeček rád a co všechno pro něho dělá. Jirka pochopí, že jeho jednání i vychloubání bylo hloupé. A když se pak na druhý den znovu vydá na lov se strýcovým prutem, rád přijme pomoc kluků z vesnice. Uzná také, že zásluhu na úlovku mají všichni.

================================================================

Orphan Jirka lives with his grandfather - the ferryman, in a secluded place by the river. He spends all of his free time by the water and even trains a carp to swim to him when he whistles. Jirka is a loner and sometimes shows off in front of the boys from the village. They repay him for his behaviour by making fun of him. One day, Jirka spots a pike in the river. He wants to catch it himself, but doesn't manage to. The second try doesn't succeed either. Jirka asks his grandpa to lend him the fishing rod to catch the pike, but his grandpa refuses. Jirka gets angry with the grandfather for this, and runs away to his uncle, who is a woodcutter in the nearby forest. He hears from his uncle how much his grandfather loves him, and how many things he does for him. Jirka understands that his behaviour and his bragging were stupid. And, when he sets off to fish the next day with his uncle's rod, he gladly accepts the help from the village boys. He also acknowledges that everyone has an equal credit in the catch.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dřevorubec Jakub

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Role neurčená #1



Film je v jazycích..
Čeština (1955)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1955)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1955)

Název
Režie
Přečteno: 165 krát
vygenerovano za: 0.1107 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)