Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Muž v povětří
rok natočení:1955
film: Muž v povětří / Muž v povětří (1955)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
82 min.
přidal
geron
film přidaný
27.02.2012, 15:25:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Už je to rok, co opustil vynálezce a pyrotechnik Silvestr Čáp sirkárnu, kde se po mnoha letech práce cítil zneuznán. Touží vymyslet věčnou sirku a je proto v rodném městečku Krásnově trochu považován za blázna. Jediný, kdo mu bezvýhradně věří, je jeho dcera Manka, která se kvůli němu rozejde i se ženichem Jendou Pospíchalem. Materiál pro své vynálezy získává Čáp na dluh od místního drogisty Zatrapy. Některým obyvatelům klidného městečka také vadí výbuchy, provázející Čápovu badatelskou činnost. Silvestr si naopak vůbec necení vynálezu látky Luxit, za kterou má být oceněn u příležitosti oslav 120. výročí založení sirkárny. Přijme nabídku připravit slavnostní ohňostroj. Při zapalování zkušební verze zcela selže jeho věčná sirka. Čáp odjíždí tajně do Prahy na Úřad pro vynálezy. V Krásnově vypukne panika, spoluobčané se domnívají, že se ze zoufalství utopil a hledají ho v rybníku. V Praze Čáp definitivně pochopí, že jeho vynález je hloupost. Vrací se domů. Manka se znovu sblížila s Jendou. Silvestr je odměněn a může zaplatit dluhy a Krásnovští obdivují jeho pěkně připravený ohňostroj.

================================================================

A year has passed since the inventor and pyrotechnic Silvester Čáp left the match-factory where he had worked; after years of service he felt that his work was not fully recognized. He is trying to invent the eternal match and in his native town of Krásnov he is therefore regarded as something of a madman. The only person who truly believes in him is his daughter Manka who even leaves her fiancé Jenda Pospíchal because of him. Čáp receives the materials for his inventions on credit from the local chemist Zatrapa. Some of the inhabitants of the quiet little town are alarmed at the explosions accompanying Čáp's research work. Silvester, on the other hand, does not appreciate the value of his invention Luxit for which he is to be awarded during the celebrations for the 120th anniversary of the founding of the match-factory. He accepts an offer to put together the grand firework display. His eternal match completely fails while he tries to light the test fireworks. Čáp leaves secretly for Prague to visit the Office for Inventions. Panic breaks out in Krásnov where the people think that he has drowned himself in despair and they search for him in the lake. In Prague Čáp finally realizes that his invention is a folly and will never work. He returns home.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Technický scénář

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
člen závodní rady Máca

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Janurová



Film je v jazycích..
Čeština (1955)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1955)
Formát obrazu
CDS 35mm (1955)

Název
Režie
Přečteno: 952 krát
vygenerovano za: 0.0669 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)