Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kam s ním?
rok natočení:1955
film: Kam s ním? / Kam s ním? (1955)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
45 min.
přidal
admin
film přidaný
13.02.2017, 23:06:51

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Spisovatel se rozhodne ze strachu před cholerou vyměnit slámu ve svém starém slamníku. Hospodyně Anča koupí novou slámu. Rozpáře látku, ale vyvstane problém, jak se zbavit staré slámy uprostřed Prahy na Malé Straně. Objemný odpad nelze umístit do jámy na smetí. Odmítne pomoci i obecní smetař. Ančin pokus slámu spálit skončí, když z komína létají jiskry do širokého okolí. Poradit nedokáží ani sousedky, strážník a posluha. Spisovatel vyrábí proto kornouty, ve kterých chce slámu postupně trousit po ulicích. Brzy je však jasné, že takto by bylo potřeba chodit několik měsíců. Situaci zachrání nakonec mlékařka, která si slámu ráda vezme, aby měla na podestýlání v chlévě.

================================================================

Fearing an outbreak of cholera a writer decides to put fresh straw in his old straw mattress. The housekeeper Anča buys new straw. She unpicks the material but a problem arises - where can you get rid of old straw in the Lesser Town in the middle of Prague? The bulky refuse cannot be put in a rubbish pit. Even the local rubbish collector declines to help. Anča's attempts to burn the straw end when sparks fly out of the chimney, scattering far and wide. Not even the neighbours, policeman nor porter are able to advise her. Thus the writer makes some cornets through which he intends to inconspicuously dispose of the straw in the streets. Soon it becomes clear, however, that using this method would require several months' work. The situation is finally resolved by the dairymaid who gladly accepts the straw so that she can use it to cover her barn floor.

================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
děda s dlouhou fajfkou
zahradník#1
kočí smetařského vozu
smetař



Film je v jazycích..
Čeština (1955)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1955)
Formát obrazu
CDS 35mm (1955)

Název
Režie
Přečteno: 153 krát
vygenerovano za: 0.9235 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)