Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Punťa a čtyřlístek
rok natočení:1955
film: Punťa a čtyřlístek / Punťa a čtyřlístek (1955)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
13.05.2018, 07:15:46

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Family
Rodinný
info zde :

Obsah filmu:

Žák třetí třídy Toník Burda není příliš dobrý fotbalista, proto musí moc prosit své kamarády Pepíka a Karla, aby ho vzali do týmu alespoň jako náhradníka. Cestou na hřiště se k Toníkovi přidá zaběhlý foxteriér. Jako majitel psa je náhle pro kluky zajímavý a je přibrán do hry. Karel a Pepík si psa Punu, jak ho Toník pojmenoval, půjčí, ale ten jim za chvíli uteče. Uprchlíka kluci najdou v náručí malé Lidky, která mu říká Aso a odmítne ho vydat. Kluci jí psa seberou, ale v tahanici si nevšimnou, že ztratil psí známku. Toník se stydí přiznat, že pes není jeho a tak si způsobí spoustu starostí. Doma zalže, že ho má pro učitelova známého nějakou dobu hlídat. Lži se začnou kupit a problémy rostou. Shodou okolností je Toník svědkem toho, jak jeho otec, který je právník, řeší případ chlapce, souzeného za krádež. Toník nakonec podlehne výčitkám svědomí a jede se přihlásit na Bezpečnost. Puna mezitím utekl ke své majitelce a také ve škole a doma se všechno vysvětlí. Za účinnou lítost věnují rodiče Toníkovi štěně.

================================================================

Third-grader Toník Burda is not very good at football so it takes a lot of persuasion for his friends Pepík and Karel to get him on the team, at least as a substitute. A fox terrier runs up to Toník on the way to the football field. As a dog owner, he suddenly gains in importance to the boys and is accepted into the game. Karel and Pepík borrow the dog - Puna as Toník calls him - but the dog runs away. The boys find the runaway in the arms of little Lidka who calls him Asa and refuses to let them have him. The boys take the dog off her and, in the tussle, the dog's nametag is lost. Toník is ashamed to admit that the dog isn't his and thus he causes a lot of worry for himself. At home he tells the fib that he is to look after the dog for a time for his teacher's friend. The lies start accumulating and the problems grow. By chance Toník is witness to a case which his father, a lawyer, has taken on for a boy convicted of theft. Toník's bad conscience eventually gets the better of him and he goes to the police. In the meantime Puna runs off to his mistress and everything is explained, both at school and at home. Toník's parents, seeing how sorry he is, buy him a puppy.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
rozzlobený penzista
učitel Hořejší



Film je v jazycích..
Čeština (1955)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1955)
Formát obrazu
CDS 35mm (1955)

Název
Režie
Přečteno: 134 krát
vygenerovano za: 0.1532 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)