Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ženichové aneb Kdo chce kam, pomozme mu tam
rok natočení:1955
film: Ženichové aneb Kdo chce kam, pomozme mu tam / Ženichové aneb Kdo chce kam, pomozme mu tam (1955)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
10 min.
přidal
admin
film přidaný
31.08.2019, 18:05:51

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Krátkometrážní
Krátkometrážní
info zde :

Obsah filmu:

Otec nutí dceru Milenu, aby se vdala za jednoho ze svých třech nápadníků. Milena však miluje čtvrtého - Vítka, s kterým se tajně sejde a společně navštíví loutkové představení. Příběh princezny Militky a jejích nechtěných nápadníků je inspiruje k řešení. Milena přemluví nápadníka Milínského, aby se převlékl za mnicha a přenocoval v kryptě. Tím jí má dokázat svoji lásku. Nápadník Strachota má celou noc v rytířské zbroji hlídat mrtvého mnicha. Třetí nápadník, pan Bukovec, má o půlnoci přijít do krypty převlečen za strašidlo. Všichni tři ženiši se vzájemně vystraší, poperou a znemožní. Otec pak již Mileně nebrání, aby si vzala svého milovaného Vítka.

================================================================

A father forces his daugher Milena to marry one of her three suitors. Milena, however, loves the fourth man, Vítek. She meets him in secret and they together attend a puppet-theatre performance. The story of princess Militka and her unwanted suitors inspires the lovers to find a solution. Milena persuades one of her suitors, Milínský, to disguise himself as a monk and spend a night in a crypt to prove his love. Her second suitor, Strachota, is supposed to spend a night in a knight's armour, guarding a dead monk. The third suitor, Mr Bukovec, is supposed to come to the crypt disguised as a monk at midnight. The three bridegrooms scare each other in the crypt, fight with each other and discredit themselves. After all this, the father does not any more prevent Milena from marrying her beloved Vítek.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1955)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1955)
Formát obrazu
CDS 35mm (1955)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1955
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 103 krát
vygenerovano za: 0.0971 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)