Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hastrman
rok natočení:1955
film: Hastrman / Hastrman (1955)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
31.01.2017, 22:41:29

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Starosvětský pan Rybář je na Malé Straně trochu směšnou figurkou a pro svůj zelený fráček bývá nezdvořile přezdíván Hastrman. Mezi lidmi se však ví, že vlastní sbírku drahokamů, která má nesmírnou cenu. Malostranští kluci obdivují ve výloze kupce Vitouše krásný model plachetnice, který však stojí dvě zlatky, a proto je pro ně nedostupný. Rybářův synovec, malý Honzík Šajvl se chlubí, že jeho strýček by loï mohl klidně koupit. Kluci se mu kvůli jeho podivínskému příbuznému posmívají a hádka skončí rvačkou. Pan Rybář se stane náhodným svědkem sporu a slíbí Honzíkovi, že loï koupí. Vybere ze své sbírky nejcennější kousky a jde je nabídnout k prodeji. Gymnaziální profesor mu však vysvětlí, že jde o běžné minerály, které nemají prakticky žádnou hodnotu. Roztrpčený starý muž začne svoji sbírku likvidovat. Honzíkovi rodiče mu však vysvětlí, že o bezcennosti kamenů dávno vědí a že ho mají rádi a váží si ho pro laskavé a dobré srdce.

================================================================

The old-worldly gentleman Mr. Rybář is a slightly funny figure in the Lesser Town, and is rudely nicknamed The Goblin because of his short green coat. But the people know that he owns an extremely valuable collection of precious stones. The boys from the Lesser Town are admiring a beautiful sailing boat model in the shop-keeper Vitouš's window, but it costs two guldens and they can't afford it. The nephew of Mr Rybář, little Honzík Šajvl, is boasting that his uncle could easily buy the boat. The boys make fun of his eccentric relative and their quarrel ends in a fight. Mr Rybář becomes an accidental witness of their argument and promises Honzík that he will buy the boat. He chooses the most precious pieces from his collection and goes to offer them for sale. But a grammar school teacher tells him these are just ordinary minerals of practically no value at all. The vexed old man starts destroying his collection. However, Honzík's parents explain to him that they have known for a long time that the stones were worthless, and that they care for him and respect him for his warm and kind heart.

================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Rybář


Film je v jazycích..
Čeština (1955)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1955)
Formát obrazu
CDS 35mm (1955)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1955
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 565 krát
vygenerovano za: 0.0613 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)