Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Icon / Ve jménu víry
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 159.dl Ve jménu víry
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2004.08.06 - Pátek
esk premira:
2007.04.19 - Ètvrtek
ada:
8
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
159
Dl v serii
5
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
805
Kd epizody:
SG-805
Pidno dne:
28.04.2009, 22:44:10
Zmna dne3:
28.04.2009, 22:44:10
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Tìžce zranìný Daniel se probouzí v domì neznámé ženy, která ho ošetøuje. Vzpomíná si na dìsivou události ve mìstì, kterou údajnì zavinil se svými druhy, když sem pøišli. Pøed tøemi mìsíci byl do mìsta dopraven èerstvì objevený “velký kruh z Avidanu“ – planetární hvìzdná brána. Zanedlouho se však aktivovala a planetu navštívil nejprve prùzkumný tanèík a poté tým SG-1. Pøivítal je komandér Gareth se svým asistentem Kanem (právì jeho žena Leda se pozdìji stará o Daniela) a vyprávìl starou povìst o údajných vládcích planety. Gareth se obával narušení bezpeènosti; protektorát Rand a Kaledonská federace vedly už desítky let studenou válku a navíc existovala skupina náboženských fundamentalistù, kterou vedl jistý Soren a která èekala na návrat starých bohù. O’Neill se chtìl od celé záležitosti distancovat, ale Daniel se chtìl na planetu znovu vrátit.

Daniel vzpomíná na Ledina manžela Jareda, který s ním byl pøi bojích v bunkru. Chce se vrátt na Zemi, ale pøístup k bránì je zablokován. Carterová v SGC informuje O’Neilla o jednání s vùdcem fanatikù Sorenem, které trvalo jen ètvrt hodiny. Soren nejevil pøíliš ochoty pátrat po nezvìstném Danielovi.

Daniel byl na planetì svìdkem vyhlášení bojové pohotovosti i Garethova tvrdého vyjednávání s Kaledonskou federací, která se cítila odstrèena od prùzkumu brány. Kaledoòané vyhrožovali, že pøípadné pøevzetí moci v protektorátu Rand Sorenem budou považovat za váleèný akt. Vzbouøenci zaèali ovládat stále vìtší území, takže brána byla pøemístìna do bunkru. Zmocnili se jednoho z raketových sil a odpálili nálož. Kaledoòané odpálili své vlastní rakety na sila protektorátu, aby nepadla do rukou Sorenovi. Ten však na útok odpovìdìl a zaèala válka v plném rozsahu, pøi níž byla vìtšina mìst srovnána se zemí. Daniel s Kanem zamíøil k bránì, ale pøekvapily je Sorenovy jednotky. Na ulici byli zranìni pøi náletu a jeden voják je dostal z mìsta.

Uzdravující se Daniel se snaží navázat kontakt s SGC, ale marnì – cosi jeho signál ruší. Vypráví Ledì o Goa’uldech a vyèítá si, že svým pøíchodem zavinili na planetì nepokoje. Ani SGC nemá štìstí a týmu SG-9 se nedaøí pøesvìdèit Sorena, aby pomohl s pátráním po Danielovi. Ten je pøekvapen skupinou vojákù, kterou naštìstí vede Jared Kane. Sdìluje, Danielovi, že Soren ovládá zbytky mìsta a likviduje pøívržence bývalé vlády. Popraven byl i Gareth. Daniel se zabývá myšlenkou proniknout do velitelského bunkru a Sorena svrhnout za pomoci pozemských jednotek, Jared ale v úspìch takové akce nevìøí.

Soren pøichází na O’Neillovo pozvání na Zemi. Carterová mu nabízí humanitární i personální pomoc za pátrání po Danielovi, Soren to však odmítne a žádá zbraòovou technologii – chtìl by rozšíøit “revoluci“ i do Kaledonie. Carterová se nechce vzdát a dál sleduje rádiové vysílání. Soren odmítá pøijmout vysvìtlení o skuteèné povaze Goa’uldù a vrací se domù.

Daniel pøemlouvá Ledu, aby pøesvìdèila manžela k pokusu svrhnout Sorena. Ta cítí, že má citovì blízko k Danielovi, a po poèáteèním váhání se nechá pøesvìdèit. Po dlouhé diskusi pøemluví Leda Jareda svou upøímností, že by mìl Danielovi pomoci.

Carterové se podaøí zachytit Danielovo vysílání. Archeolog žádá za pomoci výrazù v goa’uldštinì o taktickou pomoc. Navrhuje útok ze dvou stran – Kaneovi muži z povrchu a týmy SG skrze bránu.

Jared s Danielem a dalšími 15 muži se pøipravují k akci. Blíží se Soren se svými lidmi a Daniel s ostatními muži se musí skrýt ve sklepì. Uniknou odhalení a Leda Sorena pøesvìdèí, že nalezené mužské vìci patøily jejímu muži, který zahynul bìhem bojù. Daniel i Jared jdou do akce a louèí se s Ledou.

Podaøí se jim proniknout do bunkru a za pomoci SG- týmù postupnì obsazují klíèové pozice. Brzy je Soren se svými lidmi obklíèen na velitelském stanovišti. Sorenova spolupracovnice se chce vzdát, ten ji však zastøelí a pøesvìdèuje ostatní, aby vytrvali. Ti však odmítají zaútoèit a Soren sám vychází ven. Carterová ho vyzve, aby odhodil zbraò, Soren to však neudìlá a Kane ho zastøelí. Støedisko je obsazeno a fanatici poraženi. Daniel pøed odchodem slibuje, že Pozemšané pomohou s obnovou civilizace na planetì.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
155. dl
´´Mikita Andy´´
156. dl
´´Mikita Andy´´
157. dl
´´Waring William´´
158. dl
´´Woeste Peter F.´´
159. dl
´´Woeste Peter F.´´
160. dl
´´Wood Martin´´
161. dl
´´DeLuise Peter´´
162. dl
´´Wood Martin´´
163. dl
´´Mikita Andy´´
164. dl
´´DeLuise Peter´´
165. dl
´´Waring William´´
166. dl
´´Mikita Andy´´
167. dl
´´Gereghty William´´
168. dl
´´Mikita Andy´´
169. dl
´´Mikita Andy´´
170. dl
´´DeLuise Peter´´
171. dl
´´DeLuise Peter´´
172. dl
´´Mikita Andy´´
173. dl
´´DeLuise Peter´´
174. dl
´´DeLuise Peter´´

Peteno: 164 krt
vygenerovano za: 0.68528914 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)