Nick:
Heslo:
Registrace
Název dílu Sacrifices
Oběti usa
seriál:Hvězdná brána

seriál Hvězdná brána - 163.díl Oběti
Aternativný názvy epizody
Seriál
Datum premiéry:
2004.09.10 - Pátek
Česká premiéra:
2007.04.25 - Středa
Řada:
8 . sezónu s : 20 díly
Díl v serii
9
Produkční číslo:
809
Kód epizody:
SG-809
Délka dílu:
42 min.
Přidáno dne:
29.04.2009, 22:46:07
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:29
Žánr:
Seznam žánrů

Akční

Dobrodružný

Sci-fi

Díl seriálu je v jazycích..
*
Obsah- staré(2008):

Daniel probírá s O’Neillem taktiku boje pro Vládcům Soustavy – je třeba nejdřív získat co nejvíce rebelských Jaffů. Problémem je, že Ishta s dalšími jaffskými ženami nechce čekat, protože Moloc ve svých državách nadále zabíjí její družky. Branou přichází Teal’c, kterého údajně zradili jeho nejbližší, a Bra’tac. Ten sděluje, že Teal’cův syn Rya’c se zamiloval s chce se ženit. Teal’c to vše prožívá těžce, zvláště fakt, že jeho syn se s ním předem ani neporadil. Přichází Ishta, která se domnívá, že došlo k prozrazení. Jejich agentka, kněžka Molocova chrámu, nepřišla na smluvenou schůzku. O’Neill i Carterová nabízejí pomoc s přesídlením populace na jinou planetu mimo Molocův dosah. Uprchlíci přicházejí do SGC jako dočasného útočiště a s nimi i Rya’c a jeho nevěsta Kar’yn. Rya’c chce uspořádat svatbu přímo na základně SGC, obřad má vést Bra’tac. Teal’c navštíví Ishtu, která si jeho odmítání svatby vykládá jako vlastní selhání coby učitelky Kar’yn, protože ji Teal’c nechce přijmout. Ten si však jen nepřeje, aby jeho syn přijímal tak závažné rozhodnutí příliš brzy. Varuje Ishtu, že svržení Moloca téměř nic nezmění a jeho državy si jen přivlastní jiný Goa’uld. Ishta to odmítá a obviòuje Teal’ca, že kromě plánování nic nedělá.

O’Neilla znervózòuje množství uprchlíků a jejich domácí zvířata na základně, včetně koní. Carterová oznamuje, že vytipovala vhodnou planetu a do týdne by se na ni mohla Ishta se svými lidmi přestěhovat.

Bra’tac provádí svatební obřad přímo před hvězdnou bránou. Chce, aby dle starých tradic Kar’yn poklekla před nastávajícím manželem, ta to ale odmítne. Snoubenci se pohádají a svatba je přerušena. Brána se aktivuje a Ishta dostává zprávu od svého kontaktu mezi Molocovými Jaffy navrhující osobní setkání. Teal’c se chce připojit, Ishta ovšem vyžaduje jeho poslušnost. Kar’yn se chce rovněž přidat, Ishta ji však nabádá, aby se nevzdávala myšlenky na svatbu a projevovala větší toleranci k Teal’covi i jeho synovi. Rya’c si stěžuje Bra’tacovi na otcův postoj a ten mu vysvětluje, co pro Teal’ca jeho rodina znamenala. Rya’c ale odmítá otce pochopit.

Ishta s Teal’cem se setkají s představitelem vzbouřených Jaffů Aronem, který nabádá k okamžité vzpouře. Teal’c však varuje před ukvapeným dílčím povstáním a upozoròuje, že Jaffové se musí vzbouřit společně proti všem Goa’uldům, nikoli jen proti Molocovi. Tábor je náhle přepaden Molocovými Jaffy, kteří hlídají i místní bránu. Brána se aktivuje a O’Neill na dálku zjišťuje situaci. Teal’c však zatím nechce posily a žádá čas na zjištění skutečné situace a počtu jaffských sil na zemi i na orbitě. Domnívá se, že vzbouřence někdo zradil. Ishtě dochází tretonin, vlastní zásobu má ve vaku v táboře a Teal’covo pouzdro se rozbilo při nárazu.

Na SGC dochází k rozepřím. Ishtiny družky i s Rya’cem se chtějí vydat své velitelce okamžitě na pomoc. Teal’c s Ishtou a Aronem tajně sledují tábor, kde Jaffové mučí zajatce. Ishta chce zaútočit, Teal’c chce ale vyčkat. Ishtě naznačí, že zrádcem by mohl být Aron. Ishta v důsledku nedostatku tretoninu slábne a chce zaútočit co nejdřív. Druhý den ráno ale zmizí. Je zajata a dopravena do tábora, kde se objeví i Moloc. Aron žádá okamžitou akci, Teal’c ho ale omráčí zat’nik’atelem. Moloc vyslýchá Ishtu za pomocí ozbrojené ruky, ta ale nechce nic prozradit o ostatních. SGC vyšle bránou létající sondu a ta se napojí na Teal’cův signál, dostane však zásah a padá k zemi. Teal’c ji najde a chystá se aktivovat laserové navádění pro rakety. V tu chvíli ho zajmou Molocovi Jaffové, ty zase překvapí vzbouřenci v čele s Aronem a pobijí je. Teal’c uznává, že se v Aronovi zmýlil.

Moloc dává Ishtě tretonin, aby ji mohl dále vyslýchat. Jeho Jaffové mu hlásí, že začalo masové povstání. Moloc s tím počítal a chce využít Ishtu k zajetí Teal’ca. Ten naučí Arona zaměřovat a vydá se za Ishtou. SGC vyšle bránou rakety. Teal‘c se dostane do tábora, Molocův první muž ale drží Ishtu jako rukojmí. Aron navede ruční zaměřovač na Moloca a rakety ho zabijí i s jeho Jaffy. Teal’c i přes výstrahu vystřelí ze zat’nik’atelu, Jaffu omráčí a Ishtu osvobodí.

Na SGC se opakuje svatební obřad. Oba snoubenci si veřejně projeví lásku i úctu, tentokrát je přítomen i Teal’c. Připomíná synovi starý svatební rituál s nožem, Rya’c však dá za pravdu své nové ženě, že ne všechny tradice je třeba dodržovat. Ishta se svými lidmi včetně novomanželů odchází na novou planetu. Přiznává, že Teal’c měl pravdu – Molocovo panství si místo něj nyní přivlastnil Baal.

obsazen:
Hlavn postavy dlu 1

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Číslo
Název
Režie
155. díl
´´Mikita Andy´´
156. díl
´´Mikita Andy´´
157. díl
´´Waring William´´
158. díl
´´Woeste Peter F.´´
159. díl
´´Woeste Peter F.´´
160. díl
´´Wood Martin´´
161. díl
´´DeLuise Peter´´
162. díl
´´Wood Martin´´
163. díl
´´Mikita Andy´´
164. díl
´´DeLuise Peter´´
165. díl
´´Waring William´´
166. díl
´´Mikita Andy´´
167. díl
´´Gereghty William´´
168. díl
´´Mikita Andy´´
169. díl
´´Mikita Andy´´
170. díl
´´DeLuise Peter´´
171. díl
´´DeLuise Peter´´
172. díl
´´Mikita Andy´´
173. díl
´´DeLuise Peter´´
174. díl
´´DeLuise Peter´´

Přečteno: 319 krát
vygenerovano za: 5.22641993 sek.
T=textů/t=titulků







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)