Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Threads /Osobní záležitosti
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 172.dl Osobní záležitosti
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2005.03.11 - Pátek
esk premira:
2007.05.10 - Ètvrtek
ada:
8
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
172
Dl v serii
18
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
818
Kd epizody:
SG-818
Pidno dne:
01.05.2009, 13:44:01
Zmna dne3:
01.05.2009, 13:44:01
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Anubis v novém tìle prohlašuje Baala po jeho útìku a porážce za zrádce. Chce znovu dobýt Dakaru a potom pomocí upravených bran znièit všechen život v galaxii.

Carterová témìø pøistihne O’Neilla v dùvìrné blízkosti s neznámou dívkou. Je to Kerry Johnsonová ze CIA, která pátrala po zmizelých Goa’uldech po incidentu s Trustem. Sam znovu naznaèuje, že Daniel mùže být definitivnì mrtvý, generál však tomu stále odmítá uvìøit. A má pravdu – Danielova mysl nebyla znièena a ocitá se v motorestu v jakémsi virtuálním svìtì. Teal’c s Bra’tacem dostávají na Dakaøe nejvyšší vyznamenání od Jaffù, kterým napomohli ke svobodì.

Do SGC pøichází na Samanthino pozvání její snoubenec Pete. Sam ho pøedstaví svému otci, setkání ovšem probìhne spíš trapnì. Daniel v “motorestu“ hovoøí s bytostí v podobì èíšnice. Je to skuteèná Oma Desala, která zastavila replikátorskou dvojnici, když Daniela zabíjela. Daniel je nyní v pùli cesty k opìtovnému povznesení. Na Dakaøe si Teal’c i Bra’tac dobøe uvìdomují, že je èeká obtížný boj s Anubisovými silami - a také nelehké spojení Jaffù, kteøí po dlouhou dobu ve službách jednotlivých Goa‘uldù bojovali proti sobì. Podle pøání knìží by oba mìli být èleny Rady, což by ovšem odvedlo Teal’ca ze Zemì. Daniel dostává od dalšího mohutnì vypadajícího návštìvníka motorestu noviny, v nichž si pøeète èlánek o sobì a své nerozhodnosti i o nadcházejícím Anubisovì útoku.

V SGC se Jacob chystá navštívit syna Marka, Sam však tuší, že s ním není nìco v poøádku. Telefonuje o problému s Teal’cem O’Neillovi, který tráví noc na chatì spolu s Kerry. Daniel chce pokraèovat v povznesení, podle Omy by pak ale nemohl svým pøátelùm pomoci – a v pøípadì opìtovného návratu do lidské podoby by tøetí šanci nedostal. Hovoøí s ostatními návštìvníky, kteøí jej však (kromì onoho obtloustlého muže) vesmìs zcela ignorují. Jsou to povznesení a Daniel mezi nì dosud nepatøí.

O’Neill by chtìl nechat zbraò na Dakaøe znièit a nelíbí se mu, že je pod kontrolou Jaffù, pro které jsou antické ruiny symbolem jejich èerstvì nabyté svobody. I Teal’c se znièením zbranì souhlasí, podobný akt ze strany Zemì by ale nebyl správným zahájením vztahù se jaffským národem. Sabotáž by mohli provést Tok’rové, ovšem Jacob a Selmak už nemají naprostou dùvìru ostatních Tok’rù. Daniel chce vìdìt po Omì, proè ho pøi boji s Anubisem zastavila; ta vysvìtlí, že to udìlala jako první a vymazala Danielovi pamì jen èásteènì, než by zasáhli ostatní mnohem drastiètìji. Carterová na pøímou generálovu výzvu odjíždí s Petem zaøizovat svatbu, ale pøíliš se na ni nesoustøedí. Bra’tac O’Neillovi oznamuje, že Rada není ochotna zbraò znièit. Jaffové se chystají sami vyhledat a zabít Anubise, poté znièení zbranì znovu uváží. Anubis shromažïuje své vojáky na planetì Tartarus, kde by mohl být proveden preventivní úder.

Daniel osloví onoho mohutného muže, kterého odkudsi zná. Ten se mu pøedstaví jako Jim a tvrdí, že se znali, když byl Daniel povznesený. Daniel se ptá Jima, proè s ním právì on mluví. Ten prohlásí m, že je do jisté míry jiný stejnì jako Oma (která Danielovi pomáhala proti vùli ostatních), i když se právì moc neshodnou. Jim mu v “Povznesených novinách“ ukazuje zprávu, podle níž se chce Anubis zbranì zmocnit. Jejím prostøednictvím Antikové obnovili život v galaxii po nièivém moru, ale Anubis chce galaxii upravit podle svých pøedstav. Jim naznaèuje, že za ochotou Omy nechat Daniela znovu povznést mùže být i nìco víc. Oma naléhá na Daniela, aby už neváhal s povznesením. Ten ji však naznaèí, že mu neøekla dosud vše. Jim Danielovi prozradí, že Anubis lstí Omu pøesvìdèil, aby mu pomohla se povznést (by jen z poloviny).

Pete ukáže Carterové nový dùm i se psem. Sam je úplnì vyvedená z míry. Zajede na O’Neillovu chatu a svìøí se mu se svými pochybnostmi o svatbì. Než mu však staèí øíci víc, vyjde z chaty Kerry. O’Neill sice Carterovou zve, aby zùstala, ale ta se musí kvùli otci rychle vrátit. Jacob se pøizná, že Selmak je už delší dobu v kómatu a udržovala ho naživu, jak dlouho to bylo možné; nyní však zemøe i on, protože Selmak nemá dost energie na jeho záchranu. Pøed smrtí si pøeje, aby Sam byla opravdu šastná, a nabádá ji, aby se nenechávala omezovat pravidly a pøedpisy – èímž naznaèuje, aby se nevzdávala vztahu k O’Neillovi.

O’Neilla navštíví Kerry. Chce jejich vztah ukonèit, než by mu pøíliš propadla, a stejnì jako Jacob mu naznaèuje, aby se nebránil vztahu k Sam jen kvùli práci. Naznaèuje mu, že by mohl odejít z armády a v práci pokraèovat jako civilista.

Na obìžné dráze kolem Dakary se schyluje k bitvì s Anubisem. Oma Danielovi Jimovo prohlášení potvrdí. Anubis zøejmì objevil nìjaký antický výzkum zabývající se povznesením. Oma se snažila povznesení zabránit, když si uvìdomila svou chybu, ale bylo už pozdì. Zasáhli ostatní, vrátili ho na pùl cesty zpìt a zakázali mu používat svou moc, kterou by nezískal jako Goa’uld. Nezabránili mu však šíøit zkázu v galaxii. I Oma byla potrestána a nesmí proti Anubisovu konání zasahovat. Daniel vyzývá ostatní hosty-Antiky, aby skonèili se svou lhostejností k dìní v galaxii a zrušili Omì její trest. Oma ovšem pravidla dále porušuje – už jen tím, že pomáhá Danielovi. Jim ukazuje Danielovi noviny o Anubisovì protiútoku a masakru Jaffù. Daniel si uvìdomí, že Jim Omu systematicky ponižuje, a koneènì pochopí, že pod maskou žoviálního tlouštíka se skrývá samotný Anubis.

Jaffové zjistí, že bojovali jen a automatickou obranou a Anubis je oklamal. O’Neill s Carterovou spoleènì sledují umírajícího Jacoba, Jack se snaží Samanthu co nejvíc podpoøit. Jacob i Selmak umírají. Carterová se Petemu pøizná, že by ho nedokázala doopravdy milovat, a rozejde se s ním. Teal’c hlásí O’Neillovi porážku Jaffù. Carterová chce hned vytoèit stanovištì Alfa a tak aspoò na 38 minut zabránit automatické aktivaci brány na Zemi prostøednictvím zbranì, která je nyní v Anubisových rukou. Je však pozdì, brána se aktivuje a O’Neill naøizuje autodestrukci. Daniel chce s napùl povzneseným Anubisem bojovat, ale bezúspìšnì. Do boje se s ním ale dá Oma Desala. Nemùže ho sice zabít, ale Anubis se bude muset bránit. Oba zmizí ve svìtelných záblescích neznámo kam a jejich boj bude zøejmì pokraèovat – neznámo jak dlouho. Èerví díra na Zemi se uzavøe a Carterová autodestrukci vypne.

Teal’c hlásí, že Anubisovi supervojáci byli náhle zcela dezorientování a Jaffové je snadno porazili. Po tom, co se stalo, souhlasí i se znièením zbranì. Nikdo na Zemi ovšem neví, proè Anubis tak náhle zmizel. Carterová si stále myslí, že s tím nìjak souvisí Daniel – ale ten vzápìtí zavolá z vedlejší místnosti (opìt nahý), že on to neudìlal. O’Neill mu poskytne na zakrytí jednu z vlajek.

Na O’Neillovì chatì jsou Jack spolu se Sam na rybách. Carterová se sama sobì diví, že to nezkusila už dávno i když v rybníku žádné ryby nejsou. Pøicházejí i Daniel s Teal’cem s vìcmi na táboøení.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
155. dl
´´Mikita Andy´´
156. dl
´´Mikita Andy´´
157. dl
´´Waring William´´
158. dl
´´Woeste Peter F.´´
159. dl
´´Woeste Peter F.´´
160. dl
´´Wood Martin´´
161. dl
´´DeLuise Peter´´
162. dl
´´Wood Martin´´
163. dl
´´Mikita Andy´´
164. dl
´´DeLuise Peter´´
165. dl
´´Waring William´´
166. dl
´´Mikita Andy´´
167. dl
´´Gereghty William´´
168. dl
´´Mikita Andy´´
169. dl
´´Mikita Andy´´
170. dl
´´DeLuise Peter´´
171. dl
´´DeLuise Peter´´
172. dl
´´Mikita Andy´´
173. dl
´´DeLuise Peter´´
174. dl
´´DeLuise Peter´´

Peteno: 209 krt
vygenerovano za: 0.5303421 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)