Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Moebius I. /Moebius, èást 1.
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 173.dl Moebius, èást 1.
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2005.03.18 - Pátek
esk premira:
2007.05.11 - Pátek
ada:
8
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
173
Dl v serii
19
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
819
Kd epizody:
SG-819
Pidno dne:
01.05.2009, 13:53:08
Zmna dne3:
01.05.2009, 13:53:08
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Obsah epizody:

Carterová pøedstavuje vylepšenou sesterskou loï Promethea – Daedalus. Daniel obdrží telefonickou zprávu, že v noci zemøela Catherine Langfordová. Na pohøbu se Daniel seznámí s její neteøí, Sabrinou Goslinovou. Pøedá mu od zemøelé tety náhrdelník a následnì mu pošle øadu jejích dalších vìcí. Daniel mezi vìcmi najde knihu “Oko Slunce“, popisující staré rituály uctívaèù boha Ra. Na jednom z vyobrazení se nachází ZPM. Carterová provede sken daného místa, ale žádné známky energie neobjeví. I kdyby tam ZPM bylo, pravdìpodobnì je už vyèerpané nebo je Ra odvezl. Daniel navrhne vrátit se strojem èasu (puddle jumper z Maybournovy planety) do minulosti a ZPM vyzvednout. Pøesvìdèuje Jacka, že ZPM by umožnil navázat spojení s Atlantidou. Loï by mohl díky svému antickému genu øídit sám O’Neill. Plán je nakonec uskuteènìn a Jack pøenese na obìžné dráze loï do minulosti. SG-1 se po pøistání pøevleèe do místních šatù a loï zamaskuje. Daniel domluví s domorodci vstup do chrámu pøi veøejné audienci. Jsou svìdky obìtováním Raovi, který ovšem není s obìtí spokojen a nechá jednoho poutníka zabít. Tým omráèí jednoho strážného zat’nik’atelem a Teal’c se v jeho odìvu zmocní ZPM.

Po návratu tým zjistí, že loï obklíèili Jaffové. O’Neill chce s nimi bojovat, ale Carterová se obává tak drastického zásahu do dìjin. Chce poèkat, až za nìkolik let vypukne povstání a Ra bude vyhnán ze Zemì, pak by se možná dala získat loï zpìt. Daniel navrhne pohøbít ZPM v pyramidì v Gíze, kde by ji mohli najít archeologové. Výprava do minulosti by se pak vùbec nemusela uskuteènit.

Budoucnost – trochu jiná, než jak ji známe. Daniel Jackson (veškerá jména postav z alternativní linie jsou uvedená kurzívou) vyuèuje cizince anglicky. Zavolají si ho zástupci letectva. Samantha Carterová pracuje ve Washingtonu v kosmickém výzkumném støedisku, kde vyvíjí kosmické rakety. I ji si zavolají lidé od letectva. Zkoušejí kontaktovat i plukovníka ve výslužbì O’Neilla, který se ale vìnuje jen své lodi a o žádnou spolupráci nemá zájem.

Daniela a Carterovou odvezou do tajného vojenského støediska pod Cheyenne Mountain, kde je uvítá generál Hammond. Informuje je o podivných nálezech v pyramidì v Gíze vèetnì videokamery. Na záznamu jsou jejich alternativní verze z minulosti, které nahrávají vzkaz do své doby a informují o programu Hvìzdné brány. Chtìjí, aby lidé budoucnosti našli a zprovoznili bránu, pokud byla èasová linie zmìnìna a dosud se tak nestalo.

Hvìzdná brána skuteènì nalezena nebyla, doktorka Langfordová objevila v roce 1934 jen tabulku s hieroglyfy, které by mìl Daniel rozluštit. Ten hovoøí s Carterovou a naznaèuje, že mìl vždy pocit jakési nepatøiènosti. Pozdìji si prohlíží video se svým protìjškem, který hovoøí o ZPM právì ve chvíli, kdy se baterie kamery vybila. ZPM bylo nalezeno spolu s kamerou a vìdci je studují. Daniel podle záznamu na tabulce zjistí, že Ra po povstání odletìl a bránu si odvezl s sebou. Druhá by ale mìla být nìkde na Zemi. Neøekne ale Hammondovi, že brána je v Antarktidì, protože ho chce pøinutit, aby vzal jeho i Carterovou s sebou. Oba navštíví O’Neilla na jeho lodi a øeknou mu o Hvìzdné bránì, ale ten jim nevìøí. Pozdìji jim v tajném støedisku vojáci ukážou loï èasu, kterou jejich protìjšky odcestovaly do minulosti a nyní ji zkoumá doktor McKay. Carterová zjistí, že pøi všech pokusech o vytáèení adresy podle záznamu v kameøe došlo k zemìtøesení v Antarktidì, a lokalizuje tak druhou bránu. Brána je skuteènì objevena a instalována na své místo, Hammond se však chce pøes veškerý vdìk Daniela i Carterové zbavit a posílá je domù. Jejich protesty ráznì odmítne s poukazem na nedostateèný výcvik.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
155. dl
´´Mikita Andy´´
156. dl
´´Mikita Andy´´
157. dl
´´Waring William´´
158. dl
´´Woeste Peter F.´´
159. dl
´´Woeste Peter F.´´
160. dl
´´Wood Martin´´
161. dl
´´DeLuise Peter´´
162. dl
´´Wood Martin´´
163. dl
´´Mikita Andy´´
164. dl
´´DeLuise Peter´´
165. dl
´´Waring William´´
166. dl
´´Mikita Andy´´
167. dl
´´Gereghty William´´
168. dl
´´Mikita Andy´´
169. dl
´´Mikita Andy´´
170. dl
´´DeLuise Peter´´
171. dl
´´DeLuise Peter´´
172. dl
´´Mikita Andy´´
173. dl
´´DeLuise Peter´´
174. dl
´´DeLuise Peter´´

Peteno: 310 krt
vygenerovano za: 0.88022423 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)