Nick:
Heslo:
Registrace
Název dílu Covenant
Úmluva usa
seriál:Hvězdná brána

seriál Hvězdná brána - 162.díl Úmluva
Aternativný názvy epizody
Seriál
Datum premiéry:
2004.08.27 - Pátek
Česká premiéra:
2007.04.24 - Úterý
Řada:
8 . sezónu s : 20 díly
Díl v serii
8
Produkční číslo:
808
Kód epizody:
SG-808
Délka dílu:
42 min.
Přidáno dne:
29.04.2009, 22:34:58
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:29
Žánr:
Seznam žánrů

Akční

Dobrodružný

Sci-fi

Díl seriálu je v jazycích..
*
Obsah- staré(2008):

Multimiliardář Alec Colson na veřejném setkání zpochybní oficiální verzi událostí v Antarktidě a tvrdí, že má důkazy o kontaktu pozemských vlád s mimozemšťany. Do dvaceti čtyř hodin mají říci lidem pravdu, jinak prý vše zveřejní sám. Carterová se obává, že Colsonovy satelity mohly zaznamenat výjevy bitvy s Anubisem. O’Neill ho chce nechat přesvědčit, aby nic nezveřejòoval. Colsonův přítel Brian Vogler ho varuje před neuváženým jednáním a možným rizikem pro firmu. Ke Colsonovi přichází Carterová s Danielem a ten jim předvede zachycené snímky Promethea a dalších lodí. Carterovou zavolá reportérka Donovanová, která musí dodržovat slib mlčenlivosti, ale dožaduje se nových zpráv. Colson se připravuje na zveřejnění, i když ho Vogler opět odrazuje. Na základně SGC tým v televizi sleduje, jak Colson předvede shromážděnému davu typického “šediváka“ – Asgarda.

Thor na dotaz SGC sdělí, že na Zemi se v současnosti žádný Asgard nevyskytuje. Carterová se domnívá, že se ve skutečnosti o pravého Asgarda nejednalo. Colson mimozemšťana vyklonoval z DNA, kterou získal z ministerstva obrany, aniž by zpočátku věděl, jakého je původu, a teï chce čekat, jak vláda zareaguje. O’Neill dostane rozkaz celou věc zastavit a přivolá na pomoc Thora.

Z Colsonových budov náhle zmizí “mimozemšťan“ i veškeré zařízení v jediném záblesku. Carterová vystoupí s Donovanovou v interview a prohlásí, že mimozemšťan nebyl skutečný. Ukáže přitom Thora, kterého vydává za produkt vyspělé holografie. Po vysílání dostane Donovanová zprávu, že letadlu s Colsonem letícím do Washingtonu hrozila nehoda a muselo nouzově přistát. Colson Carterové zavolá a tvrdí, že letadlo někdo poškodil.

Carterová doporučuje změnit taktiku a místo další diskreditace povědět Colsonovi pravdu a zároveò ho přesvědčit, že vše je třeba nadále udržovat v tajnosti. Colson má k dispozici zbytky mimozemských lodí po bojích v Antarktidě, které chce rovněž předvést. Je náhle transportován paprskem do SGC a představen Thorovi. Carterová mu ukáže hvězdnou bránu a projde s ním na stanoviště Alfa. Tam mu nabídne letecký výlet nad planetou. Mezitím kdosi volá Voglera a chce vědět, kam jeho přítel zmizel.

Colson si vyzkouší řízení nového stroje. Provede přitom riskantní manévr a málem narazí na zem. Vrátí se na základnu, avšak Colson dále trvá na tom, že vše zveřejní. Carterová mu řekne o Trustu a jeho tajných programech a aktivitách. Domnívá se, že právě lidé z Trustu chtěli Colsona zabít, protože v případě zveřejnění by přišli o možnost bránu a mimozemských technologií využívat.Vysvětlí mu i své obavy, že zveřejnění by mohlo případně vyústit i ve světovou válku, jak už se na jedné planetě stalo. Ani to však Colsona nepřesvědčí.

Po návratu na zemi se Colson z televize dozví, že jeho společnost má finanční problémy a kampaò s mimozemšťany měla být jen zástěrka. Sám je podezřelý z podvodu. Spolu s Carterovou navštíví Voglera a dožaduje se vysvětlení. Brian přizná, že provedl úpravy v účetnictví. Je pod tlakem Trustu, který chce tajemství uchovat a využít je pro své záměry. Ví, že oba půjdou do vězení, ale jeho rodina je v bezpečí. Carterová se pokouší dostat přes odpadlé agenty NID k významnějším osobám. Brian Vogler je následně nalezen mrtvý v koupelně, kde se oběsil. I Colson chce pistolí spáchat sebevraždu, ale Carterová ho přesvědčuje, že je možné pokračovat. Kongres schválil pomoc Colsonově společnosti a jejím zaměstnancům, ovšem jemu samotnému hrozí vězení. Carterová mu nabízí útočiště mimo Zemi a Colson po počátečním váhání přijímá.

obsazen:
Hlavn postavy dlu 1

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Číslo
Název
Režie
155. díl
´´Mikita Andy´´
156. díl
´´Mikita Andy´´
157. díl
´´Waring William´´
158. díl
´´Woeste Peter F.´´
159. díl
´´Woeste Peter F.´´
160. díl
´´Wood Martin´´
161. díl
´´DeLuise Peter´´
162. díl
´´Wood Martin´´
163. díl
´´Mikita Andy´´
164. díl
´´DeLuise Peter´´
165. díl
´´Waring William´´
166. díl
´´Mikita Andy´´
167. díl
´´Gereghty William´´
168. díl
´´Mikita Andy´´
169. díl
´´Mikita Andy´´
170. díl
´´DeLuise Peter´´
171. díl
´´DeLuise Peter´´
172. díl
´´Mikita Andy´´
173. díl
´´DeLuise Peter´´
174. díl
´´DeLuise Peter´´

Přečteno: 245 krát
vygenerovano za: 0.4259901 sek.
T=textů/t=titulků







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)