Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Its good to be King / Byl jednou jeden král
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 167.dl Byl jednou jeden král
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2005.02.04 - Pátek
esk premira:
2007.05.02 - Støeda
ada:
8
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
167
Dl v serii
13
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
813
Kd epizody:
SG-813
Pidno dne:
30.04.2009, 18:37:42
Zmna dne3:
30.04.2009, 19:01:15
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Carterová hlásí, že Baalova válka proti ostatním Vládcùm soustavy se vyvíjí dobøe a nìkteøí z nich hledají útoèištì. Jeden z nich, Ares, by se mohl znovu usadit na planetì, kde pøede dvìma lety Tok’rové zanechali Harryho Maybourna. Tok’rové sami mají málo èasu a doporuèují, aby se SG-1 dostala na planetu døív než Goa’uldi. O’Neill schválí, aby ho SG-1 vyzvedla. Tým je po pøíchodu obklíèen lidmi s kušemi, kteøí jej odvedou do vesnice ke “králi Arkonovi“. Ukáže se, že je to Maybourne, který si v místní vesnici získal privilegované postavení. Tvrdí, že hosty oèekával, i když nevìdìl, že to bude právì SG-1. Návštìvníky pohostí a na jejich výzvu k odchodu potvrdí, že o nadcházejícím pøíchodu Goa’uldù rovnìž ví. Naznaèuje, že umí èíst budoucnost, a vesnièané potvrzují, že je skuteènì prorokem. Právì pøíchod návštìvníkù má prý sehrát úlohu v porážce nepøátel. Maybourne vezme tým mimo vesnici a ukáže jim kamenné desky s nápisy v písmu Antikù. Obyvatelé se rozvalinám vyhýbají, nebo se nacházejí poblíž naquadahového dolu, kde døíve museli otroèit. Na sloupech se nachází záznam událostí, které se na planetì odehrály – ale i tìch, které se ještì nestaly a postupnì se naplòují. Maybourne to definitivnì zjistil, když došlo k meteorickému dešti pøesnì v den pøedpovìzený v nápisech. Tak mohl pøedvídat i nièivou záplavu vesnice a zachránit obyvatele, ovšem musel se vydávat za proroka, aby mu uvìøili. Za odmìnu ho zvolili svým králem. Maybourne ukáže týmu proroctví, které se týká právì SG-1 a jeho nadcházející úlohy v boji. Carterová chce odejít, ale Daniela nápisy zaujmou.

Po delším zkoumání Daniel rozluští, že nápisy sestavil Antik, který cestoval èasem a zkoumal dìjiny této planety. Samotná loï pro cestování èasem by se dosud mohla nacházet nedaleko. Po delším pátrání se Carterová pøipravuje na návrat, Teal’c ale v lese loï skuteènì objeví. Plavidlo má tvar typického “puddle jumperu“, který skupina doktorky Weirové a majora Shepparda objevila na Atlantidì. Carterová chce nechat dopravit loï bránou na Zem, k zapnutí motoru je však zapotøebí Antika – nebo nìkoho s jejich geny.

Na planetu pøichází O’Neill a je slavnostnì uvítán. Chce po Maybournovi, aby zahájil evakuaci, ale ten odmítá; už slíbil, že návštìvníci vesnièany zachrání. Pøiznává ovšem, že v záznamech není žádná zmínka o obìtech ani o nìm samotném a není jasné, zda útok pøežije. O’Neill po nìm pøesto chce, aby vesnièany pøesvìdèil.

Generál se pøipravuje spustit motory lodi, které Carterová oddìlila od èasových obvodù, aby se nepøesunuli v èase. Po nìkolika pokusech se Jackovi podaøí øídící panel aktivovat, ale jen na chvilku. Primární zdroj energie je vyèerpán, je nutno pøesmìrovat ovládací prvky k sekundárnímu zdroji. Loï se znovu aktivuje, ale obvody vyhoøí. O’Neill se chystá loï znièit, ale vesnièané s kušemi v èele s mladou Garen tým obklíèí.

Maybourne se pøipravuje na stìhování a projev ke svému lidu. Teal‘c ho pøesvìdèuje, aby jim øekl pravdu o “proroctvích“. Mezitím ale O’Neill vesnièanùm sám prozradí, že je Maybourne podvádìl. Zpátky ve vesnici Maybourne Jackovi pøiznává, že proroctví chtìl nejdøíve využít ve svùj prospìch. Nyní mu však na vesnièanech záleží a chce jim pomoci. I O’Neill ho nabádá, aby jim øekl pravdu. Maybourne to udìlá a pøi veøejném proslovu se ke všemu pøizná. Pøipouští, že není hoden být nadále králem, a varuje pøed pøíchodem vetøelcù. Garen je však jiného názoru; i když Maybourne proroctví jen pøeèetl, poskytl jim i další znalosti – vodní mlýn, léky, zavlažovací zaøízení, právní systém. Vesnièanùm na pùvodu proroctví nezáleží, dùležité je, jak Maybourne svých znalostí použil; proto znovu potvrdí jeho volbu králem. Vìøí ovšem, že i nyní se proroctví vyplní, a odmítají odejít.

SG- 1 se chystá zabezpeèit loï i bránu a pøipravuje se k odchodu. Je však pozdì - brána se aktivuje a vyjdou z ní Aresovi Jaffové. Do vesnice pøichází Aresùv První muž Trelak. Jedna dívka ale odmítne Jaffùm poslušnost, øekne jim o proroctví a dovede je k chrámu. Carterová se mezitím snaží opravit loï, ale Jaffové si mezitím ruiny prohlédli a míøí jejím smìrem. Generál pøepadne skupinu Jaffù ze zálohy a postøílí ji, Trelak zaslechne støelbu, pozná zvuk pozemských zbraní a mezi vesnièany odhalí Daniela a Teal’ca. Mezitím se k planetì dostane lodí i Ares. O’Neill ale mezitím aktivuje loï a pøeletí nad vesnicí. Toho využije Teal‘c, v nastalém zmatku se zmocní zbranì a s Danielem se dá do boje s Jaffy. Trelak ho na okamžik vyøadí z boje, ale pomùže mu Maybourne a Teal‘c Trelaka zabije. O’Neill mezitím ve vesmíru zasáhne zbranìmi z puddle jumperu jádro Aresovy lodi a ta exploduje.

SG-1 se louèí s Maybournem, který se chce zùstat s vesnièany – a se svými manželkami. Pozemšané mu pøejí vše dobré a odcházejí bránou na Zemi.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
155. dl
´´Mikita Andy´´
156. dl
´´Mikita Andy´´
157. dl
´´Waring William´´
158. dl
´´Woeste Peter F.´´
159. dl
´´Woeste Peter F.´´
160. dl
´´Wood Martin´´
161. dl
´´DeLuise Peter´´
162. dl
´´Wood Martin´´
163. dl
´´Mikita Andy´´
164. dl
´´DeLuise Peter´´
165. dl
´´Waring William´´
166. dl
´´Mikita Andy´´
167. dl
´´Gereghty William´´
168. dl
´´Mikita Andy´´
169. dl
´´Mikita Andy´´
170. dl
´´DeLuise Peter´´
171. dl
´´DeLuise Peter´´
172. dl
´´Mikita Andy´´
173. dl
´´DeLuise Peter´´
174. dl
´´DeLuise Peter´´

Peteno: 280 krt
vygenerovano za: 0.15501595 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)