Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Prometheus Unbound /Upoutaný Prométeus
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 166.dl Upoutaný Prométeus
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2005.01.28 - Pátek
esk premira:
2007.04.30 - Pondìlí
ada:
8
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
166
Dl v serii
12
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
812
Kd epizody:
SG-812
Pidno dne:
30.04.2009, 18:31:01
Zmna dne3:
30.04.2009, 18:36:44
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Daniel opìt pøesvìdèuje O’Neilla, aby ho pustil na Atlantidu. V generálovì pracovnì najdou Hammonda, který je velitelem letu do galaxie Pegasus a Daniela si pøes O’Neillùv odpor sám vyžádá. Bere si s sebou i Waltera Harrimana [Davise].

Daniel provádí briefing, pøerušovaný neustávající škytavkou doktorky Nowakové. Ta upozoròuje, že kolonie na Atlantidì mùže mít potíže. Prometheus zachytí nouzový signál jiné lodi. Na místì najdou poškozenou nákladní loï, ale i goua‘ldský al-kesh a obávají se pasti. Protože na Hammondovo volání už nikdo neodpovídá, vydává se na loï tým SG-3 pomocí transportních kruhù. Na palubì objeví mrtvé Jaffy, ale nikoho živého. Náhle se však aktivují transportní kruhy Promethea a na pozemskou loï se dostane zdokonalený Anubisùv bojovník. Ovládání je zablokováno a Daniel se chce pokusit o nouzové uzavøení sektorù se strojovny. Jeho kolegy vyøadí bojovník zat’nik‘atelem, jen Daniel se skryje. Kruhy se aktivují na al-keshi a objeví se v nich posádka Promethea. Bojovník udìlá totéž i s osazenstvem mùstku vèetnì Hammonda – omráèí je a odešle na al-kesh. Daniel si mezitím vezme zbraò a chce se bojovníkovi postavit. Vystøelí, ale jeho zbraò je neúèinná a je sám omráèen. Hammond mezitím bezmocnì sleduje, jak Prometheus odlétá.

Nowaková se pokouší opravit loï, systémy podpory života naštìstí (jako jediné) fungují. Pøipoutaný Daniel se probírá z bezvìdomí. Bojovník ho kupodivu osloví a øíká, že by mohl být užiteèný (dokonce i atraktivní). Snímá si pøilbu a ukáže se, že se pod ní skrývá lidská žena. Chce po nìm informaci o aktivaci dálkové komunikace, ale Daniel tvrdí, že to nedovede. Žena ve vzteku udeøí do ovládání a komunikace se aktivuje. Ohlásí se komusi jako Vala, oznámí, že ukoøistila loï, a navrhuje schùzku za jeden den. Chce po Danielovi i aktivaci hyperpohonu.

Nowaková pøesmìruje zbylou energii do systémù podpory života a do štítù, ale krystaly sloužící jako pohon byly úmyslnì poškozeny. Funkèní krystaly by mohly být na nákladní lodi, kde je ovšem jen minimální podpora života. Pøes protesty podøízených se na ni vydává sám Hammond.

Vala chce po Danielovi kód. Ten tvrdí, že ho nezná, i když ho Vala ve vzteku popálí a pak opìt uzdraví obdobou "ozbrojené ruky". Tvrdí, že kdysi byla hostitelem Goa’ulda; proto má v krvi naquadah, který jí umožòuje øídit loï. Daniel však dále tvrdí, že kód skuteènì nezná.

Hammond se transportuje do strojovny tìžce poškozené nákladní lodi a Nowaková ho instruuje, které krystaly vyjmout. Generál to staèí jen taktak a ztrácí vìdomí v atmosféøe pøesycené kyslièníkem uhlièitým. Èlen posádky Promethea se rovnìž pøenese na loï a dopraví Hammonda zpìt i s krystaly.

Vale se manipulací s krystaly Promethea podaøí zadat kurs hyperpohonu, objeví se však Daniel se zat’nik’atelem, když se dokázal osvobodit. Tentokrát však zablokovala navigaci Vala, která zadala nové kódy. Tvrdí, že se pokouší zachránit poslední ze svého lidu a Prometheus je jejich jediná nadìje. Objeví se al-kesh a Daniel jej chce zavolat, Vala s ním ale zaène bojovat. I když jsou k sobì oba pøitahováni, Daniel nakonec po dlouhé rvaèce Valu omráèí. Mezitím se opravený al-kesh chystá vyøadit podsvìtené motory, Prometheus v tu chvíli ale zmizí v hyperprostoru.

Vala se probírá ve vìzení, Daniel s ní hovoøí na dálku. Vala dále tvrdí, že letí zachránit své lidi, a prosí, aby ji pustil. Daniel odmítne, pøesto se ale na její prosbu v jídelnì najedí. Vala vypráví, jak na její planetì pøed deseti lety vyvolali Tok’rové povstání a vzbouøenci muèili Goa’ulda, jehož byla hostitelem. Tok’rové ji nakonec zachránili a zbavili ji symbionta. Pozdìji však odešli a další Goa‘uld Camulus pøikázal její lidi vyhladit. Byli evakuování na nejbližší mìsíc, vìtšina lodí ale byla sestøelena. Na mìsíci ale není brána, takže Vala potøebuje další velkou loï na pøesun, protože po Camulovì porážce prohledávají Baalovy jednotky všechna teritoria. Daniel Valu opìt zavøe, ta ale tvrdí, že se se svými lidmi musí domluvit sama, až loï na automatickém kursu dorazí.

Loï se blíží k planetì a Daniel zachytí volání Tenneta urèené Vale. Po pøistání Daniel vyjde ven. Mezitím se Vala po marném pokusu o útìk pøiznává, že tato planeta není její svìt, a varuje ho, aby nevycházel – ale pøíliš pozdì, archeolog ji už neslyší. Daniel potká dva mimozemšany (pøedstaví se jim jako Han Solo), ti však tvrdí, že budou obchodovat jen s Valou, pro kterou pøivezli naquadah na výrobu zbraní. Danielovi je jasné, že ho Vala podvedla, a kód jim prodat nechce. V tu chvíli se objeví goa’uldské kluzáky, které Promethea sledovaly, a Daniel oba mimozemšany omráèí. Chce po Vale pøístup k ovládání lodi, ale ta žádá, aby ji pustil. Nezbude mu, než vyhovìt. Vala zuøí, že Daniel nepøevzal naquadah, ale s lodí odstartuje. Když Prometheovi skoro selhávají štíty, objeví se další al-kesh a ostatní sestøelí. Ohlásí se Hammond, který dohnal Promethea v poslední chvíli. Vala, i když nerada, odblokuje transportní systém a Daniel ji omráèí.

Prometheus je pøíliš poškozen a musí se vrátit na Zemi. Nowaková se zbaví své škytavky a ta se jí nevrátí ani pøi zprávì, že zajatkyni se podaøilo transportními kruhy uprchnout na al-kesh a odletìt ho hyperprostoru. Daniel uznává, že Vala je vskutku dùstojný protivník.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
155. dl
´´Mikita Andy´´
156. dl
´´Mikita Andy´´
157. dl
´´Waring William´´
158. dl
´´Woeste Peter F.´´
159. dl
´´Woeste Peter F.´´
160. dl
´´Wood Martin´´
161. dl
´´DeLuise Peter´´
162. dl
´´Wood Martin´´
163. dl
´´Mikita Andy´´
164. dl
´´DeLuise Peter´´
165. dl
´´Waring William´´
166. dl
´´Mikita Andy´´
167. dl
´´Gereghty William´´
168. dl
´´Mikita Andy´´
169. dl
´´Mikita Andy´´
170. dl
´´DeLuise Peter´´
171. dl
´´DeLuise Peter´´
172. dl
´´Mikita Andy´´
173. dl
´´DeLuise Peter´´
174. dl
´´DeLuise Peter´´

Peteno: 319 krt
vygenerovano za: 0.43924594 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)