Nick:
Heslo:
Registrace
Název dílu Reckoning II.
Poslední boj, část 2. usa
seriál:Hvězdná brána

seriál Hvězdná brána - 171.díl Poslední boj, část 2.
Aternativný názvy epizody
Seriál
Datum premiéry:
2005.03.04 - Pátek
Česká premiéra:
2007.05.09 - Středa
Řada:
8 . sezónu s : 20 díly
Díl v serii
17
Produkční číslo:
817
Kód epizody:
SG-817
Délka dílu:
42 min.
Přidáno dne:
30.04.2009, 19:18:04
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:30
Žánr:
Seznam žánrů

Akční

Dobrodružný

Sci-fi

Díl seriálu je v jazycích..
*
Obsah- staré(2008):

O’Neill se radí s otcem i dcerou Carterovými, zda by zbraò Antiků mohla skutečně zničit všechen život v galaxii. Pokud se lidé odhodlají ji zničit, musí ji nejdříve v ruinách na Dakaře najít. Zatím se to však nedaří, byl objeven pouze nápis v antickém jazyce. Na jeho rozluštění začíná pracovat Jacob/Selmak. Jaffové se připravují na bitvu s Baalem; ten se ovšem přibližuje mnohem pomaleji, než by mohl, aby dal lidem čas najít a zničit zbraò Antiků. Teal’c navrhuje rozdělit lodě, i když ostatní Jaffové mají výhrady.

Dvojnice replikátorů nabízí Danielovi pomoc při znovuzískání informací, které jsou skryté v jeho podvědomí a k nimž nemá přístup ani on sám. Daniel odmítá, i když ho dvojnice přesvědčuje, že má sílu ostatních povznesených, a slibuje mu, že ušetří jeho i Zemi. Carterovým se příliš nedaří překlad antického nápisu a navíc Teal’c hlásí, že se k Dakaře blíží Baalova flotila. Samantha však přečte písmena obráceně, pochopí opačný smysl a otočí skrytými kruhy na zdi. Správná kombinace ovšem spočívá v otočení pouze některých kruhů. Carterová kombinaci najde a otevře vchod dovnitř. Hlásí nalezení zbraně O’Neillovi a připravuje se ji zničit bombou. Carter mezitím zjistí, že zbraò nedokáže zničit celou planetu, ale vše živé na ní i v blízkém vesmíru. Bylo by ji možno ale upravit, aby působila pouze na replikátory.

Baal marně vyzývá Teal‘ca, aby se se svými Jaffy vzdal. Ti se dají do boje a po oslabení štítů ustupují směrem ke skrytým hat’akům. Carterovi se mezitím snaží uzpůsobit zbraò Sam upozoròuje, že bude nutno zasáhnout všechny replikátory najednou, aby si nemohli pomoci s adaptací. K tomu bude nutno aktivovat všechny hvězdné brány v galaxii, takže Carterová a Teal’c se musí spojit s Baalem. Ten chce se svými Jaffy přistát, ale Carterová to odmítne a žádá o předání instrukcí pouze prostřednictvím hologramu.

Na Zemi se samočinně aktivuje brána bez možnosti ji zablokovat a do SGC vtrhnou replikátoři. O’Neill nechává prostor brány uzavřít, připravuje evakuaci základny a její autodestrukci. Replikátoři však personál od mechanismu autodestrukce oddělí. O’Neill je připraven hodit na SGC bombu, aby replikátory zlikvidoval – nebo přinejmenším zpomalil. Šest mužů v čele se Silerem je ale odříznuto a nemohou se dostat k nouzovému průlezu. Mezitím se o invazi dozví z mysli dvojnice i Daniel. Obviní ji, že mu lhala, když slibovala Zemi bezpečnost, a bojuje s ní ve virtuální realitě. Carterová s Jacobem se připravují k aktivaci zbraně. Na oběžné dráze kolem Dakary vystoupí z hyperprostoru spousta lodí a bojují s Baalovými silami – replikátoři se chtějí zmocnit zbraně, která je může zničit. Baalův hologram mezitím instruuje Jacoba Cartera, jak naprogramovat všechny brány k samočinnému spuštění, těsně před skončením musí však spojení přerušit, neboť jeho lodi selhávají štíty. Teal’c nařizuje napadnout lodě replikátorů.

O’Neill vyhodí do povětří dveře blokující Silera. Má problémy dostat se ven, přesto vzkazuje po Harrimanovi generálu Hammondovi, aby evakuační helikoptéru poslal pryč a nechal bombu co nejdříve odpálit. Dostane se k bráně a chce nechat vytočit adresu, přeruší je však replikátoři. Jejich druhové mají převahu i nad Dakarou, Teal’cově lodi selhávají štíty a další replikátoři vnikají i do skrýše, kde Samantha s Jacobem připravují aktivaci zbraně. Danielovi se podaří proniknout do mysli dvojnice a tím replikátory na všech místech zastaví. Ovládat je však vyžaduje těžké soustředění; dvojnice zruší umělé prostředí a mečem ‘vyrostlým‘ ze své ruky Daniela probodne. Replikátoři se znovu probouzejí. Jacob Carter se dostane k nejnižší možné toleranci a zbraò spustí. Všechny brány se aktivují, mohutná vlna se začne šířit všemi směry a zničí replikátory. Daniel však umírá. Baal se chystá znovu obsadit chrám, Jaffové na palubě jsou ale na Teal‘cově straně a chystají ho se zajmout. Baal však na poslední chvíli unikne transportním paprskem. Fakt, že musel uprchnout, je přesto inspirací pro množství Jaffů v galaxii a ti se přidávají na stranu rebelů. Lodě svobodných Jaffů nyní hlídají Dakaru, než ji napadnou Anubisovi supervojáci. I Thor hlásí, že se mu podaří opravit svou loï, jakmile bude jeho vědomí přemístěno do nového těla. Nikdo ovšem neví, proč se replikátoři na okamžik zastavili, což umožnilo dokončit kalibraci zbraně. Carterová tuší, že s tím mohl mít něco společného Daniel, ale oprávněně se obává, že zahynul na palubě replikátorské lodi. O’Neill se ovšem odmítá vzdát naděje.

obsazen:
Hlavn postavy dlu 1

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Číslo
Název
Režie
155. díl
´´Mikita Andy´´
156. díl
´´Mikita Andy´´
157. díl
´´Waring William´´
158. díl
´´Woeste Peter F.´´
159. díl
´´Woeste Peter F.´´
160. díl
´´Wood Martin´´
161. díl
´´DeLuise Peter´´
162. díl
´´Wood Martin´´
163. díl
´´Mikita Andy´´
164. díl
´´DeLuise Peter´´
165. díl
´´Waring William´´
166. díl
´´Mikita Andy´´
167. díl
´´Gereghty William´´
168. díl
´´Mikita Andy´´
169. díl
´´Mikita Andy´´
170. díl
´´DeLuise Peter´´
171. díl
´´DeLuise Peter´´
172. díl
´´Mikita Andy´´
173. díl
´´DeLuise Peter´´
174. díl
´´DeLuise Peter´´

Přečteno: 249 krát
vygenerovano za: 1.42364001 sek.
T=textů/t=titulků







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)