Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Is There a Woogy in the House? /Máte v domì bubáka?
seril:Èarodìjky
seril Èarodìjky - 15.dl Máte v domì bubáka?
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1999.02.24 - Støeda
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
admin
slo epizody:
15
Dl v serii
15
nr:
Seznam nr

Drama

Fantasie

Mysteriózní

Komedie


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
4398014
Pidno dne:
28.02.2011, 22:16:45
Zmna dne3:
1298927805
Dlka dlu:
43 min.
Obsah:

San Francisco je postiženo vlnou zemětřesení a v domě Halliwellů je vše vzhůru nohama- Phoebe ze strachu začíná panikařit a Prue šílí obavami, protože večer má přijít do jejich domu Claire s velmi důležitým klientem Bucklandu a kvůli technickým problémům, které způsobilo zemětřesení, by se vše mohlo pokazit. Aby toho nebylo málo, Prue si všimne podivného zápachu a vyjádří své obavy, aby nešlo o únik plynu, Piper však svou starší sestru uklidní, protože už prý volala plynaře. Jen co to dořekne, domovní zvonek se rozezní a přichází plynař- sympatický pán ve středních letech. Když jde plynař do sklepa, kde je hlavní uzávěr plynu, Prue a Piper si začnou dobírat Phoebe kvůli staré záležitosti, která se stala ještě, když byly malá holčičky. Phoebe tehdy tvrdila, že ve sklepě viděla strašlivého "bubeláka" a od té doby už jí do sklepa nikdo nedostal. Zatímco se sestry škádlí, plynař uvidí v podlaze ve sklepě malou prasklinu a zašžourá v ní šroubovákem, jenže když tak učiní, z praskliny vylétne podivný stín a plynaře posedne zlem. Plynař pak začne mluvit se svým stínem na stěně. Stín mu řekne, že chce, aby pro něj získal Phoebe.
Prue je v práci a uklízí spoušž ve své kanceláří, kterou tu zanechalo zemětřesení. Přichází za ní Claire, aby se ujistila, že je v domě Halliwellů vše připraveno na večeři, která se koná na žádost jednoho z klientů- profesorky Whittleseyové. Zatímco Prue ujišžuje Claire, že vše je v pořádku, přichází samotná profesorka Whittleseyová, aby se zeptala, zda se večer může připojit ještě jeden člověk. Prue pak kvůli hostu navíc volá Piper, protože právě ona má na starosti večerní menu. Piper je zrovna obchodě a kvůli telefonátu jí nějaký mladý muž připraví o poslední lahvi vína značky Callara Jensen, které nutně potřebuje pro svou večerní specialitku.
Mezitím Phoebe bloumá po domě, když tu najednou uslyší, jak plynař volá o pomoc, protože prý spadl a vyvrknul si kotník. Když Phoebe sejde dolů do sklepa, zjistí, že vše byla jen léčka jak jí sem dostat a uvidí svou dlouholetou noční můru- bubeláka. Stín ji posedne, stejně jako plynaře.
Piper se vrací domů z nákupů a když vejde do kuchyně, je napadena plynařem. Piper volá o pomoc a přiběhne Phoebe, které se z ničeho nic v ruce zhmotní baseballová pálka s jejíž pomocí plynaře "zneškodní". Domů se vrací i Prue. Uvidí, jak před domem stojí policejní auta a zatýkají plynaře. Prue se pak dozvídá o nové moci své sestry a začne Phoebe podezřívat, že použila Knihu stínů, aby jí získala. Phoebe však začne nečekaně kousavě odporovat a pak odchází do sklepa, kde po ní stín žádá, aby své sestry zabila.
Večer nadešel a do domu Halliwellů přichází tolik očekávaná návštěva. Piper se snaží dokončit večeři, ale potýká se se spoustou více než podivných problémů, protože jak sama tvrdí, je atakována vlastní kuchyní. Za Piper přichází onen host navíc, protože má předat víno, které dopoledne musel koupit- je to ten mladík, který Piper na jejích dopoledních nákupech připravil o poslední láhev vína Callara Jensen, jmenuje se Josh. Když je Piper opět o samotě, přichází Phoebe a za Pipeřinými zády zhmotní nůž a chce svou sestru zabít. Naštěstí do kuchyně přichází zase Josh a Phoebe nechá nůž zmizet. Prue mezitím provází profesorku po domě a ta jí prozradí, proč jí jejich dům tolik zajímá a proč je dokonce i součástí jejích přednášek na vysoké škole- dům totiž stojí na silném spirituálním zdroji, což je místo, stejně vzdálené od pěti základních prvků. Jejich rozhovor je přerušen, protože Piper potřebuje Prue v kuchyni a profesorky se ujímá Phoebe. Prohlídka domu vyvrcholí ve sklepě, kde stín posedne další oběž, profesorku Whittleseyovou. Piper a Prue se rozhodnou, že večer ukončí dříve, než se stane další pohroma a své hosty pozvou na večeři do Quake. Obě jdou své hosty vyprovodit k autu, ale když chce Prue vejít zpět do domu, je odhozena jakýmsi energetickým štítem. Phoebe už pak jen svým sestrám oznámí, že v domě už nebydlí ony, ale "on", pak telekineticky zavírá domovní dveře.
Po noci strávené na schodech před domem se Prue a Piper shodnou, že se musí dozvědět více o spirituálním centru, na kterém má dům údajně stojí. A kdo o tom ví více, než profesorka Whittleseyová? Obě sestry se s ní chtějí sejít, ale zjišžují, že profesorku odvedla policie, protože při jednom semináři začala z ničeho nic škrtit Joshe. Prue se pak Joshe začne vyptávat na ono spirituální centrum. Zjistí, že na tomto místě ze země proudí silná energie, která může být přikloněna jak na stranu dobra, tak i na stranu zla. Prue pak ve své kanceláři společně s Piper seženou mapu a vyznačí oněch pět spirituálních prvků, které leží ve stejné vzdálenosti od jejich domu. Když vyznačené body spojí, zjistí, že jejich dům leží uprostřed pentagramu a uvědomí si, že jejich rodina se na toto místo přistěhovala právě proto, aby se místa nezmocnily síly zla.
K domu Halliwellů přijíždí Andy a Darryl kvůli incidentu s profesorkou. Darryl uvidí velkou hádku dvou sousedů a rozhodne se jít věc vyřešit, zatímco Andy jde do domu, kde ho přivítá Phoebe a směle ho pozve dovnitř. K domu přichází i Prue a Piper. Piper si vyčíhne moment, kdy Andy prochází dveřmi a pak ho zmrazí, uvědomila si totiž, že tohle je chvíle, kdy na dům nepůsobí ochranný štít. Když obě vejdou dovnitř, uvidí, že je zmrazená i Phoebe, což znamená, že se stala zlou. Pak běží na půdu, protože chtějí najít nějaké informace v Knize stínů, ale ta je tentokrát zklame, nenajdou nic. Sestry si pak začnou pomalu uvědomovat, že příčinou všeho může být skutečně bubelák. Připustí, že Phoebe si tenkrát nic nevymýšlela, protože tehdy bylo také zemětřesení a to je možný způsob, jak se dostává ven. Navíc jim od té doby babička začala vyprávět dětskou říkanku, ve které je klíč, jak bubeláka zničit. Naneštěstí si ani jedna nemůže vzpomenout, jak říkanka zněla. Na půdu vtrhne Phoebe a chce opět zaútočit, ale Prue ji pomocí své moci odhodí a spolu s Piper uteče do přízemí. Piper chce vyběhnout z domu, ale nejde to, protože je zadržena ochranným štítem. Prue a Piper pak usilovně přemýšlí, co podniknout dál. Jediné na co však přijdou je, že potřebují pomoc od Phoebe, protože ona jediná si pamatuje říkanku celou. Rozhodnou se, že sestoupí dolů do sklepa a pokusí se něco podniknout. Jsou už dole, stín je před nimi, zlá Phoebe s nožem v ruce za nimi. Prue začne Phoebe přesvědčovat, aby pronesla říkanku/zaříkadlo, které je babička učila. Phoebe se dotkne fotografie visící vedle dveří do sklepa a má jedno ze svých vidění- vidí, jak babička kdysi bubeláka zahnala. Dodá jí to sílu, díky které se dokáže postavit své "posedlosti" a pronese zaklínadlo, kterým bubeláka/stín zažene zpět pod zem a zvrátí i všechno zlé co svým vlivem napáchal a lidé, kteří byly nakaženi jeho zlem jsou opět normální. Sestry si uvědomí, že stín se může kdykoliv vrátit a rozhodnou se, že musí varovat příští generace. Phoebe má tu čest napsat do Knihy stínů ono zaklínadlo proti bubelákovi- je to úplně první věc, kterou kdy do Knihy stínů naše tři sestry přidaly.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Kretchmer John T.´´ ´´Green Bruce Seth´´
2. dl
John T. Kretchmer
3. dl
Ellen S. Pressman
4. dl
Richard Compton
5. dl
Nick Marck
6. dl
Robert Ginty
7. dl
Gilbert Adler
8. dl
James A. Contner
9. dl
Richard Denault
10. dl
Mel Damski
11. dl
Kevin Inch
12. dl
James L. Conway
13. dl
Les Sheldon
14. dl
James A. Contner
15. dl
John T. Kretchmer
16. dl
John Behring
17. dl
Richard Compton
18. dl
Kevin Inch
19. dl
Craig Zisk
20. dl
Elodie Keene
21. dl
James Whitmore Jr.
22. dl
Les Sheldon

Peteno: 355 krt
vygenerovano za: 0.16067004 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)