Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Children of the Gods (1) /Dìti bohù (1)
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 1.dl Dìti bohù (1)
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1997.07.27 - Nedìle
esk premira:
2000.04.02 - Nedìle
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
1
Dl v serii
1
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
101A
Kd epizody:
SG-101A
Pidno dne:
17.03.2009, 09:04:23
Zmna dne3:
1379751692
Dlka dlu:
44 min.
Obsah- star(2008):

Zaèátek pilotního dvoudílu Stargate SG-1 s názvem Dìti bohù (Children of the Gods) se odehrává rok po první misi na Abydos (viz film Stargate). Pìt vojákù z ostrahy, ètyøi muži a jedna žena, sedí u stolku v prostoru hvìzdné brány a hrají karty. Mají za úkol støežit hvìzdnou bránu, zakrytou velkou plachtou. Svùj úkol považují ze velmi nudnou èinnost, za zbyteèný projekt, který pouze odèerpává letectvu peníze. Plachta zakrývající bránu se zaène lehce nadouvat. To zaujme èlenku ostrahy, ta pokládá karty, vstává od stolu a opatrnì jde po rampì ke stále zakryté bránì. Muži tomu nevìnují pozornost. Žena dojde až k bránì. Náhle se zaène rampa i celá podlaha místnosti otøásat. Muži pøekvapenì vyskoèí od stolu a žena pomalu couvá po rampì dolù. Plachta dosud zakrývající bránu spadne na zem a brána se zaène otáèet, jak se na ní zadává adresa. Èlenové ostrahy vydìšenì pøihlížejí. Jeden z vojákù bìží k telefonu. Vtom se brána otevírá. Vojáci si rychle berou zbranì a zaujímají pozice pøed rampou. Žena jde pomalu s namíøenou zbraní nahoru po rampì smìrem k aktivované bránì a dojde až tìsnì k ní. Bránou proletí malá kovová koule, dopadne na rampu a skutálí se ženì k nohám. V horní èásti koule je otvor, ze kterého vytryskne paprsek a ženu skenuje. Pak paprsek zmizí. Žena se skloní a chce kouli zvednout. Ostatní vojáci z ostrahy jsou tak vydìšení a pøekvapení, že ani nezapnou alarm. Žena vezme kouli do ruky. Náhle bránou projde postava v podivném brnìní s helmicí podobnou hadí hlavì a popadne ženu pod krkem. Ta upustí kouli na zem. Muži z ostrahy namíøí na postavu zbranì. Bránou pøicházejí další postavy v brnìní. Jako poslední prochází bránou kdosi ve zlatavé zbroji. Brána se zavøe. Helmice osoby ve zlatavém se otevøe a objeví se lidská tváø - je to Goa’uld Apophis. Celkem prošlo bránou do SGC sedm Jaffù a Apophis. Otevøe se helmice i druhé postavì a objevuje se tváø se zlatým tetováním na èele. Je to Apophisùv První muž - Teal’c. Bere ženì z ruky zbraò a prohlíží si ji. Pak ji odhodí na zem a ženu pøedává Apophisovi. Apophis ji uchopí pod krkem a aktivuje zvláštní zaøízení, která má nasazené na prstech a zápìstí levé ruky - „ozbrojenou ruku“. Na dlani se mu rozzáøí oranžový krystal. Apophis namíøí dlaò na ženino èelo. Žena je omámená a neklade už žádný odpor. Jaffové zahájí na vojáky palbu z tyèových zbraní. Vojáci støelbu opìtují. V krátké pøestøelce jsou všichni ètyøi muži z ostrahy zabiti. Zneškodnìni jsou i dva Jaffové. Základnou se rozléhá poplašný signál a do prostoru brány pøibíhá oddíl vojákù a velitel základny - generál Hammond. Brána je opìt aktivována a Apophis a jeho lidé se chystají k odchodu. Protože jeden z Jaffù drží omámenou èlenku ostrahy, Hammond pøikazuje nestøílet. Apophis se ještì pøed odchodem upøenì zahledí na šokovaného Hammonda a zažhnou mu oèi. Vzápìtí všichni odcházejí bránou neznámo kam a brána se zavírá.

Po tìchto událostech generál Hammond naøizuje majoru Samuelsovi, aby pøivezl na základnu plukovníka O’Neilla, který se zúèastnil mise na Abydos a po návratu z Abydosu odešel do výslužby. Po pøíjezdu do SGC Hammond informuje O’Neilla o tom, co se stalo, a chce vìdìt, zda je Ra opravdu mrtvý. Na základnì jsou vyslýcháni i další muži z bývalého Jackova týmu, kteøí se zúèastnili mise na Abydos - majoøi Kawalsky a Ferretti. Hammond chce dále vìdìt, zda Jack opravdu odpálil jadernou nálož tak, jak mìl pøikázáno. Jack to potvrzuje. Hammond mu sdìluje, že když jsou tedy všichni vèetnì dr. Jacksona mrtví, jistì nebude Jackovi vadit, když na Abydos pošlou další jadernou bombu. Tato bomba je mnohem silnìjší, protože pokud byla brána na Abydosu znovu otevøena, Hammond ji chce znièit navždy. Pod tlakem okolností je Jack nucen pøiznat pravdu. Jeho zpráva o prùbìhu mise nebyla tak úplnì pravdivá. Bombu sice odpálil, ale ne na planetì, ale na palubì Raovy vesmírné lodi, která byla tou dobou na obìžné dráze. Neznièil tak ani bránu, ani nic jiného na Abydosu. Daniel Jackson žije na Abydosu spoleènì s jeho obyvateli. Jack lhal, protože kdyby po návratu ohlásil, že brána zùstala neporušená, vojáci by zcela urèitì chtìli poslat další bombu. Nebylo však nutné, aby Abydosané zemøeli, protože hrozba, kterou pøedstavoval Ra, byla odstranìna. Daniel Jackson se rozhodl zùstat na Abydosu a s Jackem se dohodli, že Daniel bránu zakope. Proto sonda, kterou poté pozemšané poslali na Abydos, byla rozdrcena a Abydos zùstal pozemšanùm nadále nepøístupný.

Hammond však má svoje rozkazy a na rozdíl od O’Neilla je hodlá splnit. Nechává Jacka zavøít, než se rozhodne, co s ním udìlá. V cele se Jack setkává se svým kolegou a pøítelem z mise na Abydos - majorem Kawalskym. Kawalsky ujišuje Jacka, že on ani Ferretti Hammondovi nic neprozradili. Generál Hammond mezitím vše uvážil. Nechce mít na svìdomí životy nevinných obyvatel Abydosu, a proto se rozhodl bombu neposílat. Je ochoten vyslechnout Jackovy návrhy a propouští oba muže z vazební cely. Jack navrhuje, že projde s týmem vojákù bránou a zjistí, co jsou ti mimozemšané, kteøí napadli základnu, zaè. On i Kawalsky už na Abydosu byli, takže vìdí, jak to tam vypadá, a znají lidi. Hammond chce nejprve vyslat sondu, protože není jisté, zda Jackson a Abydosané žijí, a nechce poslat O’Neilla do nìjaké léèky. Jack má lepší nápad, jak zjistit, jestli Daniel žije - posílá bránou krabici papírových kapesníkù. Daniel je alergik, a pokud žije, bude vìdìt, že kapesníky jsou od Jacka. Pak už nezbývá než èekat.

Po nìjaké dobì je brána aktivována zvenèí a na základnì je vyhlášen poplach. Pøed bránou zaujímá pozice ozbrojený oddíl s namíøenými zbranìmi. Všichni napjatì èekají, co se bude dít. Náhle bránou prolétne prázdná krabièka od kapesníkù a spadne na rampu. Na krabièce je nápis „Díky, pošlete další.“ Nyní je jasné, že Daniel Jackson žije. Plukovník Jack O’Neill je opìt povolán do aktivní služby a jakmile misi schválil prezident, Hammond dává misi na Abydos zelenou. Jack si chce sám vybrat lidi do týmu, ale Hammond mu sdìluje, že u této mise to tak zcela nepùjde a že souèástí Jackova týmu bude odborník na hvìzdnou bránu pøidìlený z Pentagonu - kapitán Samantha Carterová. Jack tím není pøíliš nadšen a jeho nálada klesá na bod mrazu poté, co zjišuje, že Carterová je teoretická astrofyzièka. Jack má na vìdce ve vojenském týmu první linie vyhranìný názor a nyní má na krku dalšího vìdce. Staèil mu už pøed rokem dr. Jackson. Ale Sam Carterová je nejen vynikající vìdec, ale i voják, a má zkušenosti i z války v Zálivu. Studovala technologii brány už dva roky pøed tím, než ji Daniel Jackson zprovoznil, a mìla jít s nimi už pøed rokem na první misi na Abydos. Jack se svými muži se bude muset smíøit s tím, že tentokrát s nimi pùjde.

Jack se s týmem vydává na Abydos. Generál Hammond jim dává 24 hodin, aby se do té doby buï vrátili nebo poslali zprávu. Jinak bude pøedpokládat, že se splnily nejhorší obavy, a pošle na Abydos bombu. Brána na Abydosu se nachází v rozlehlé pyramidì. V prostoru brány najdou opuštìný tábor s ohništìm. Náhle se spoza sloupù a dalších úkrytù vynoøí mladí chlapci a namíøí na èleny O’Neillova týmu zbranì. Je mezi nimi i Skaara. Pøichází Daniel Jackson v domorodém odìvu a vítá pøíchozí. Jack se nejprve pozdraví se Skaarou a potom jde k Danielovi. Pøichází je pøivítat i Danielova žena Sha’re. Danielovi je jasné, že bylo pouze otázkou èasu, než bude Jack nucen odhalit o Abydosu pravdu. Jack ho informuje, co se stalo na základnì. Ovšem podle Daniela útoèníci nepøišli z Abydosu, museli pøijít jinou hvìzdnou bránou. Až doposud se všichni domnívali, že existuje pouze brána na Abydosu. Daniel odvádí Jacka, Sam a Kawalského do jedné blízké stavby, kde se nachází prostorná místnost, na jejíchž stìnách jsou adresy mnoha hvìzdných bran. Je to vlastnì obrovská mapa sítì hvìzdných bran rozesetých po celé galaxii. Je tedy jasné, že nepøátelský útok mohl pøijít odkudkoliv. Zbytek Jackova týmu v èele s majorem Ferrettim zùstává s Abydosany v prostoru hvìzdné brány.

Náhle se zaène na bránì zadávat adresa. Všichni se utíkají schovat za sloupy a do dalších úkrytù. Brána se otevøe a prochází jí Jaffa, který ihned zahájí palbu. Za ním se bránou hrnou další Jaffové. Zbylí muži z O’Neillova týmu i mladí abydosští chlapci palbu opìtují. Bránou pøichází muž ve zlatavé zbroji - Apophis. Mnoho Abydosanù je v pøestøelce zabito. Sha’re vybíhá ze svého úkrytu a chce se schovat na jiném místì. Naneštìstí je však chycena jedním z Jaffù. Skaara jí bìží na pomoc, ale je chycen dalším Jaffou (ukazuje se, že je to Teal’c). Sha’re i Skaara jsou pøedvedeni pøed Apophise, který oba omámí použitím „ozbrojené ruky“. Apophis se chystá odejít bránou. Tìžce zranìný Ferretti se z posledních sil nadzvedne a sleduje symboly, které Apophis zadává. Brána se aktivuje. Apophis a Jaffové odcházejí a odnášejí s sebou bezvládná tìla Sha’re a Skaary. Zùstala po nich jen spouš a mnoho mrtvých. Brána se zavírá. Z úkrytù vylézají ti, co pøežili. Zrovna v tu chvíli se vrací i Daniel a Jack se svými lidmi a spatøí tu spouš. Šokovaný Daniel se dozvídá, že jeho žena Sha’re i její bratr Skaara byli uneseni, a jeden ze zranìných abydoských chlapcù øíká, že to byl Ra. Stav majora Ferrettiho je velmi vážný a Jack naøizuje okamžitý návrat na Zemi. Tentokrát se chce vrátit i s Danielem, ale ten to odmítá s tím, že nemusí poslouchat Jackovy rozkazy. Jack argumentuje, že je to pro Daniela jediná šance jak nalézt Sha’re, protože Ferretti možná vidìl koordináty, které zadal Apophis. Daniel se nakonec nechá pøesvìdèit a souhlasí s návratem na Zemi. Louèí se s Abydosany a žádá je, aby po jejich odchodu bránu pohøbili a znovu ji vykopali pøesnì za rok, že v ten den se vrátí a pokusí se pøivést Sha’re domù. Pokud se to nepodaøí a on se nevrátí, mají bránu pohøbít navždy.

O’Neill se se svými lidmi a Danielem vrací zpìt na Zemi. Na hvìzdnou bránu byla mezitím nainstalována iris. Je to ochranný štít z èistého titanu, který má sloužit jako pojistka proti nezvaným návštìvníkùm. Jack informuje generála Hammonda o všem, co se stalo na Abydosu. K Hammondovi pøistupuje Daniel Jackson a pøedstavuje se s tím, že chce být v týmu, který se vydá pátrat po Sha’re a Skaarovi. Hammond prohlíží zranìné muže a pøíkøe Daniela odbyde, že není v postavení, aby si kladl nìjaké požadavky.

Zatím na planetì Chulak jsou v prostorné místnosti Apophisova vìzení shromáždìni unesení obyvatelé z rùzných planet. Jsou mezi nimi i Skaara a Sha’re. Náhle se odsune møíž tvoøící jednu stìnu místnosti a dovnitø vchází skupina Jaffù a dalších Apophisových dvoøanù. Je mezi nimi i Teal’c, který pøišel z nových vìzòù vybrat další potenciální hostitelku Apophisovy královny. Tentokrát jeho volba padne na Sha’re a ta je odvádìna z vìzení pryè. Skaara se tomu marnì snaží zabránit.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Vyslno:
Datum uveden
as
Stanice

13:45 - Nova
slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 698 krt
vygenerovano za: 0.073632 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)