Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Enemy Within /Nepøítel je uvnitø
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 3.dl Nepøítel je uvnitø
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1997.08.01 - Pátek
esk premira:
2000.04.16 - Nedìle
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
3
Dl v serii
3
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
102
Kd epizody:
SG-102
Pidno dne:
18.03.2009, 09:05:58
Zmna dne3:
18.03.2009, 09:05:58
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Generál Hammond, SG-1 a major Kawalsky jsou v konferenèní místnosti. Hammond sdìluje O´Neillovi (veliteli SG-1) a Kawalskému (veliteli SG-2) cíle jejich dalších misí. Jack má jít se svým týmem na planetu oznaèenou jako P3A-577 a Kawalsky na P3575. Jack se s Kawalskym dohadují o tom, že si vymìní planety, na které se mají vydat. Do toho se vloží generál Hammond s tím, že pùjdou tam, kam je pošle. Náhle se rozezní komplexem poplašný signál, protože byla zvenèí aktivována hvìzdná brána. Goa´uldi se pokoušejí o prùnik na Zem. Je vyhlášen poplach, zavírá se iris na bránì a do prostoru brány je povolána ozbrojená jednotka. Hammond s týmem SG-1 a majorem Kawalskym dorazí do øídící místnosti a naøizuje seržantu Davisovi nastavit odpoèítávání autodestrukce na tøi minuty. Všichni napjatì sledují, co se bude dít. Slyší nìkolik tupých úderù na iris, když se vetøelci snaží proniknout pozemskou bránou. Poté se brána vypne. Hammond odvolává poplach a je zrušeno odpoèítávání autodestrukce. Kawalsky pociuje silné bolesti hlavy a je poslán na ošetøovnu. Než se pohotovostní jednotka staèí stáhnout z prostoru brány, je vyhlášen další poplach, protože brána byla opìt aktivována zvenèí. Goa´uldi se pokoušejí o další prùnik. Situace se opakuje - poplach, odpoèítávání, nárazy na iris a po uzavøení brány odvolání poplachu a zrušení autodestrukce. Iris vydržela i další pokus o prùnik.

Generál Hammond si nechá zavolat Jacka do své kanceláøe a sdìluje mu, že vyšší místa zamítla Jackovu žádost o zaøazení Teal´ca do SG-1. Na cestì z Pentagonu je plukovník Kennedy, který má za úkol Teal´ca vyslechnout a získat co nejvíce informací o Goa´uldech. Jack chce, aby byl Teal´c zaøazen do jeho týmu poté, až skonèí výslech. Hammond mu však sdìluje, že výslechù bude více a že potom budou pravdìpodobnì následovat testy, protože Teal´c jistì vzbudil zájem vìdcù, protože v sobì nosí larvu nepøítele. Jack se odmítá smíøit s tím, že by se Teal´c mìl stát pokusným králíkem armádních vìdcù. Je ale jediný, kdo Teal´covi dùvìøuje. Hammond argumentuje tím, že když Teal´c jednou zradil a pøebìhl na druhou stranu, muže to kdykoli zopakovat. Slibuje však, že pokud bude Teal´c v SGC, bude s ním zacházeno dùstojnì a s úctou. Pokud však bude odvezen, nemùže za nic ruèit.

Jack odchází za Teal´cem do cely, ve které je Teal´c držen. Teal´c se ptá, jestli je vìznìm a Jack mu to váhavì potvrzuje. Není mu to pøíliš pøíjemné a snaží se Teal´covi vysvìtlit situaci. Teal´c to chápe a nabízí, že dobrovolnì poskytne informace a zaváže se vìrností Zemi. Jack se obává, že to nebude staèit. Nelíbí se mu, jak je s Teal´cem zacházeno. Zachránil všem pøece život a teï by se mìl stát pokusným králíkem. Ale je pøíliš malým pánem, rozhodují jiní.

Mezitím Kawalského na ošetøovnì vyšetøuje mladý doktor [Nymzik?]. Kawalsky mu sdìluje že od návratu z mise na Chulak má silné bolesti hlavy, které se neustále zhoršují. Doktor si všimne rány vzadu na krku Kawalského. Prohlíží ji a náhle zdìšenì uskoèí stranou, když se pod kùží na krku Kawalského nìco obrovského pohne. Kawalskému zažhnou oèi, chytne doktora pod krkem a zlomí mu vaz.

V konferenèní místnosti zatím Daniel a Sam pøednášejí ostatním èlenùm SG týmù o DHD - ovládacím panelu, pomocí kterého se zadávají adresy na hvìzdných branách, a pøednášku doprovázejí diapozitivy. Vysvìtlují na co DHD je a jak se obsluhuje. Sam pøirovnává DHD k telefonu. Daniel pøechází po místnosti a dojde až k prosklené stìnì s výhledem na bránu. Na rampì pøed bránou stojí nehnutì major Kawalsky, což ho udiví. Sam pøikazuje a zavolají Jacka a generála Hammonda. Všichni bìží ke Kawalskému a Jack na nìj zavolá. Kawalsky se probere z transu a zmatenì se kolem sebe rozhlíží. Nic si nepamatuje a vùbec nechápe, co dìlá pøed bránou. Jack s ním jde na ošetøovnu, kde èekají na doktora. Pøichází starší lékaø a øíká, že doktor [Nymzik?] nìkam zmizel. Pøedstavuje se jako doktor Warner a øíká, že je hlavní lékaø základny.

Na základnu mezitím dorazil plukovník Kennedy. Jde s generálem Hammondem do konferenèní místnosti, kam už byl pøiveden Teal´c v doprovodu dvou stráží. Hammond pøedstavuje Kennedyho Teal´covi a øíká, že Kennedy ho pøišel vyslechnout, aby získal informace o potencionálních nepøátelích Zemì. Teal´c nabízí své znalosti a dovednosti bojovníka a zavazuje se svou ctí sloužit Zemi. Kennedy se ho nejprve ptá na technické otázky (pohon goa´uldských lodí, fyzikální principy, na kterých funguje brána), ale Teal´c mu sdìluje, že mu tyto informace nemùže poskytnout, protože o tom nic neví. Pøichází Jack a pøipojuje se k výslechu. Moc si s plukovníkem Kennedym nepadnou do oka.

Kennedy se dále ptá Teal´ca na Goa´uldy. Teal´c sdìluje, že Goa´uldi vládnou silou, jejich poèet je velmi malý, ale narùstá. Vládnou na nìkolika stovkách, možná tisíci planetách. Nìkteøí Goa´uldi, jako napøíklad Apophis, jsou velcí králové a vládnou mnoha svìtùm jako jejich bohové. Nelze s nimi vyjednávat. Mají vesmírné lodì, ale bez hvìzdné brány by jim cesta na Zemi trvala mìsíce, možná dokonce roky a vyžadovala by mnoho lodí a mnoho otrockých armád. Kennedy se ho ptá odkud pocházejí ti otroci. Teal´c mu øíká, že podle povìsti Goa´uldi objevili pøed tisíciletími primitivní svìt Tau´ri - první svìt, kde se vyvinuly formy lidského typu. Goa´uldi ty primitivy dokonale využili. Vybrali si z nich své hostitele, z dalších se stali Jaffové a ze zbytku udìlali otroky a rozseli je po hvìzdách, aby jim sloužili. A dodává, že ten svìt je ale už dávno ztracený. Ukazuje se, že Tau´ri je Zemì a že galaxie je obydlena starovìkými pozemskými národy.

Warner vyšetøuje Kawalského na tomografu. Je zdìšen tím, co vidí. Kawalsky má kolem celé páteøe ovinutého jakéhosi parazita, který mu prostupuje celým nervovým systémem. Warner ukonèí vyšetøení a sdìluje Kawalskému, že ho s okamžitou platností odvolává z aktivní služby. Nad Kawalskym opìt pøevezme kontrolu Goa´uld, zažhnou mu oèi a vrhne se na doktora Warnera. Ten ještì staèí zmáèknout poplašný knoflík a komplexem se rozléhá poplašný signál. Mezitím Daniel nachází v jedné z místností mrtvého doktora [Nymzika?].

Kawalsky dorazí do øídící místnosti a napadne službu konající techniky. Dojde k poèítaèi a zaène zadávat adresu. Pøibìhne Sam a snaží se mu v tom zabránit. Do místností chvíli poté dobìhne také Jack s ozbrojenou ostrahou. Kawalsky popadne Sam a používá jí jako ochranný štít. Dovleèe ji až do výtahu. Jack naøizuje strážím, aby nestøílely. Sam se snaží zastavit výtah, ale Kawalsky s ní surovì mrští o stìnu. Sam upadne a ztratí vìdomí.

K výtahu dobìhne Jack, Daniel, Hammond a ostraha. Jack otevøe výtah a nalézá Kawalského, který sedí u Carterové a žádá je o pomoc, protože Sam je zranìná. Je zmatený a nic si nepamatuje. Je opìt odveden na ošetøovnu.

Na ošetøovnì je pøipoután na lùžko. Dr. Warner všem sdìluje dìsivou zprávu. Do Kawalského vstoupil Goa´uld. Je to zøejmì mládì, protože nedokázal nad Kawalskym získat úplnou kontrolu. To zpùsobuje ty výpadky vìdomí. Kawalsky je zdìšen. Nepamatuje se na nic, co provádìl, když mìl nad ním Goa´uld kontrolu. Dozvídá se, že zabil lékaøe a pár dalších lidí zranil, vèetnì Carterové. Je z toho zoufalý. Jack se ho snaží uklidnit a øíká, že to není jeho vina.

Kawalsky prosí Jacka, aby z nìho Goa´ulda odstranili. Warner však sdìluje Hammondovi, že operace by byla velmi riskantní. Parazit protkal celý nervový systém Kawalského. Nezaruèuje, že Kawalsky operaci pøežije. Má jen 10-12 procentní nadìji na pøežití. Parazit nemá vùbec žádnou šanci, že by to pøežil. Dr. Warner se také obává, že i kdyby Kawalsky pøežil, je zde velká pravdìpodobnost, že celý ochrne. Kawalsky pøesto trvá na operaci.

Hammond, O´Neill a Kennedy jdou do cely za Teal´cem, aby se pøesvìdèili, že Kawalsky v sobì nemá Teal´cova Goa´ulda. Teal´c jim ukazuje svou larvu a sdìluje, že pokud se lékaøi pokusí vyjmout Goa´ulda, hostitel zemøe. Jakmile se Goa´uld spojí s hostitelem, je schopen ho zabít. Všichni ètyøi jdou zpátky na ošetøovnu s tím, že se pokusí s Goa´uldem vyjednávat. Kawalsky nesouhlasí a køièí, a z nìho parazita dostanou ven. Goa´uld však nad ním pøebere kontrolu a naøizuje Hammondovi, aby ho okamžitì propustil a umožnil mu odejít bránou. Hammond se s ním snaží vyjednávat a nabízí mu, že pokud opustí tìlo Kawalského, bude odeslán bránou ve své pøirozené podobì. Goa´uld to odmítá.

Kawalsky je pøipravován na operaci. Teal´c nabídne svou pomoc a dr. Warner na nìm zkouší, jak bude goa´uldí larva reagovat na rùzná anestetika. Plukovník Kennedy nesouhlasí s operací, protože se domnívá, že Kawalsky ji nepøežije. Nechce pøijít o Goa´ulda, od kterého by armáda mohla získat cenné informace nebo ho pøinejmenším mohla aspoò zkoumat. Ostatní s ním nesouhlasí a Hammond dává souhlas k operaci. Ta se povede a dr. Warner vyjme Goa´ulda z tìla Kawalského. Kawalsky se probouzí na ošetøovnì. Ukazuje se, že operace probìhla nad oèekávání dobøe, protože nejen, že pøežil, ale není ani ochrnutý.

Plukovník Kennedy pøichází za generálem Hammondem do kanceláøe a kysele mu gratuluje k úspìšné operaci Kawalského. Dodává, že odjíždí a že s sebou bere i Teal´ca. Hammond nesouhlasí, protože Teal´c spolupracoval na hledání anestetika a bez jeho spolupráce by operace nemohla úspìšnì probìhnout. Kennedy však oponuje tím, že Teal´c má v sobì jediného Goa´ulda dostupného pro studium a že má souhlas od nadøízených odvést Teal´ca s sebou.

Jack a Daniel jsou u Kawalského na ošetøovnì. Pøichází Sam a sdìluje jim novinku o Teal´covi. Jack s Danielem odcházejí za Hammondem. Kawalsky prosí Sam, aby za ním Teal´c pøišel, ještì než odjede, aby mu mohl podìkovat. Teal´c je k nìmu pøiveden v doprovodu dvou stráží. Kawalsky pošle stráže pryè. Náhle mu zaènou žhnout oèi, popadne Teal´ca pod krkem a zaène ho škrtit. Chce, aby mu Teal´c sloužil, ale ten odmítá. Operace se nepodaøila, protože kousek larvy v Kawalském zùstal. Goa´uld øíká Teal´covi, že to, co odstranili byla jenom mrtvá schránka a že se už stihl s hostitelem spojit. Stále škrtí Teal´ca až ten upadne do bezvìdomí.

Mezitím Jack oroduje za Teal´ca u Hammonda. Ten øíká, že dìlá, co mùže. Kawalsky pøichází do øídící místnosti a rozkáže, a všichni odejdou. Jde k poèítaèi a chce zadat adresu. Seržant Davis se mu v tom snaží zabránit, ale Kawalsky mu zlomí ruku. Zadává adresu, spouští odpoèítávání autodestrukce a ochranné štíty. Z øídící místnosti tak není vidìt do prostoru brány. Poté odchází k bránì. Na rampì pøed aktivovanou bránou však stojí Teal´c a brání mu v prùchodu. Kawalsky se na Teal´ca vrhne a zaènou se prát. Do øídící místnosti mezitím dorazí Jack s Hammondem. Davis je informuje o tom, co se stalo a že Kawalsky zadal adresu na Chulak. Nejprve musejí zastavit odpoèítávání, aby zabránili autodestrukci celého komplexu. K tomu jsou potøeba dva vyšší dùstojníci. Jack s Hammondem rychle zadávají kódy a ruší odpoèítávání. Seržant Davis otevírá ochranné štíty a všem se tak naskytne pohled na souboj na rampì pøed bránou. Teal´c drží Kawalskému hlavu tak, že èást jí už spoèívá uvnitø v èerví díøe. Jack naøizuje zavøít bránu. Brána se zavírá a Kawalsky padá mrtvý k zemi. Má odøíznutou malou èást vršku hlavy, která už prošla bránou. Jack jde k nìmu. Z hlavy Kawalského vypadne malý zbytek larvy. Je po všem. Jack sedí u svého mrtvého pøítele.

SG-1 je v plné polní a chystá se na misi na planetu P3575. Jack je v kanceláøi u generála Hammonda spolu s plukovníkem Kennedym. Hammond telefonuje s prezidentem a pak pøedává telefon Kennedymu. Prezident povolil zaøazení Teal'ca do jednotek SGC. Hammond povoluje misi na planetu. Pøichází Teal´c obleèený v uniformì SG týmu a se svou tyèovou zbraní. Je nyní souèástí týmu SG-1. Všichni ètyøi èlenové SG-1 jdou po rampì k aktivované bránì a vydávají se na svou první misi.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Vyslno:
Datum uveden
as
Stanice

13:50 - Nova
slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 571 krt
vygenerovano za: 0.07514381 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)