Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu There But for the Grace of God /Paralelní svìt
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 20.dl Paralelní svìt
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.02.20 - Pátek
esk premira:
2000.05.25 - Ètvrtek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
20
Dl v serii
20
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
119
Kd epizody:
SG-119
Pidno dne:
22.03.2009, 12:17:28
Zmna dne3:
25.04.2010, 23:47:57
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Tým SG-1 prochází bránou na planetu P3R-233. Brána se nachází ve velké tmavé místnosti. Místo je opuštìné a chátrá. Èlenové SG-1 se rozhlížejí po okolí a Daniel vše natáèí na kameru. Podle Teal’ca místo znièily zbranì Goa’uldù, ale k té bitvì muselo dojít už dávno. Zatímco Jack s Teal’cem prozkoumávají místnost, Daniel a Sam odcházejí prohlédnout další místnosti opuštìného komplexu. Jack s Teal’cem dojdou až k velkému podivnému artefaktu, jakési masce, která velmi zjednodušenì znázoròuje šklebící se oblièej. Teal’c øíká, že je to symbol korush-nai, který zde byl zanechán pro Goa'uldy nebo Jaffy, kteøí by sem prošli bránou, a volnì se to dá pøeložit jako „vra se zpìt“. Je to upozornìní, že vojáci Goa'uldù zanechali planetu kontaminovanou a povrch planety je radioaktivní. Teal’c nabádá Jacka k okamžitému návratu domù.

Mezitím si Sam a Daniel prohlížejí místnost, která zøejmì sloužila jako laboratoø. Našli nejrùznìjší artefakty, které jsou shromáždìny na stole uprostøed místnosti. Daniel je objevem nadšený - je to pokladnice artefaktù rozmanitých lidských kultur. Do místnosti pøicházejí Jack s Teal’cem se slovy, že musí okamžitì opustit planetu. Jack, Sam a Teal'c odcházejí z laboratoøe, ale Daniel tím není nijak nadšený. Dává do batohu alespoò pár malých pøedmìtù, které se mu tam vejdou a které je schopen odnést. Jedním z tìchto pøedmìtù je jakési modrorùžové elipsovité zaøízení se špièatými konci, o nìco vìtší než dlaò. Daniel se dotkne jeho povrchu a tím aktivuje další artefakt, který stojí za ním. Je to jakési podivné zrcadlo velikosti zhruba lidské postavy v silném rámu nepravidelného tvaru. Daniel se podívá na zrcadlo a ukládá malé zaøízení do batohu. Potom jde k zrcadlu a dotkne se jeho okraje. Zamává rukou pøed zrcadlem a zjišuje, že to není zrcadlo v pravém slova smyslu, protože neodráží obraz. Daniel je novým objevem fascinovaný. Ostatní na nìj volají z prostoru hvìzdné brány, aby se nezdržoval, že musí odejít. Daniel však nereaguje a dál se zabývá podivným artefaktem. Dotkne se povrchu zrcadla a projede jím jakýsi bílý paprsek. Daniel bìží za ostatními èleny týmu do prostoru brány s tím, že našel zajímavý artefakt, ale sám ho neunese a potøebuje s tím pomoct. Ale ke svému údivu zjišuje, že je v místnosti sám. Domnívá se, že ostatní na nìho neèekali a šli napøed. Jde tedy k DHD, zadává adresu a prochází bránou.

Daniel projde bránou na Zemi, otoèí se a sleduje, jak se za ním zavírá iris. Vzápìtí pøekvapenì zjišuje, že pod rampou zaujali pozice vojáci z ostrahy brány a míøí na nìj zbranìmi. Daniel se nechápavì rozhlíží. Pár vojákù Daniela obklíèí. Otevírají se dveøe a do prostoru brány pøichází Hammond s ještì jedním vojákem. Oba jsou obleèeni v maskáèích. Dvojice jde po rampì k totálnì zmatenému Danielovi. Daniel se udivenì ptá Hammonda, co to všechno má znamenat, a oslovuje ho pøitom jako vždy „generále“. Hammond ho však pøíkøe odbyde otázkou, jestli snad Daniel vidí na jeho uniformì hvìzdièky. Voják Hammonda osloví „plukovníku“. Daniel je èím dál tím zmatenìjší. Jeden z vojákù mu nasazuje pouta a Hammond chce vìdìt, jak Daniel získal vysílaè s kódem SG-1, který deaktivuje iris. Daniel se šokovanì rozhlíží. Vùbec nechápe, co se dìje. Vojáci ho odvádìjí na ošetøovnu a lékaø mu dává injekci se sedativy, která ho mají zklidnit pøed vyšetøením na tomografu. Daniel si pøipadá jako v nìjakém zlém snu. Øíká, že je doktor Daniel Jackson a že chce mluvit s plukovníkem O’Neillem. Je mu však sdìleno, že zøejmì myslí generála O’Neilla. Ještì než se plnì projeví úèinek sedativ, zahlédne Daniel ve vedlejší místnosti, oddìlené sklenìnou stìnou, Catherine Langfordovou. Potom ztrácí vìdomí.

O nìco pozdìji se Daniel probírá na lùžku ve vazební cele. Pøichází za ním Catherine Langfordová a Daniel ji zdraví. Catherine je pøekvapená, že ji Daniel zná. Chce vìdìt, jak prošel bránou a odkud znal kódy. Danielovi pøipadá, že se musel asi zbláznit. Vysvìtluje, že pøed pár hodinami vyrazil na misi z velitelství SGC na P3R-233. Catherine ho však pøekvapenì pøeruší tvrzením, že Daniel v tomto zaøízení nikdy nebyl. Daniel na ni šokovanì hledí a pak jí pomalu, jako by hovoøil s bláznem, vykládá, že ho Catherine sama pøivedla, aby pøeložil tu kartuši z Gízy, a že on pøišel na to, jak funguje brána. Vypráví, že se zúèastnil první mise na Abydos, a pokud poslední dva roky nebyly jen zmateným snem, je èlenem SG-1. Catherine však oponuje, že ona vedla tým, který pøeložil kartuši z Gízy, i když pøipouští, že brali v úvahu Danielovu práci. Dále mu sdìluje, že vyšetøení na tomografu potvrdilo, že Daniel není Goa’uld. Daniel chce hovoøit s kapitánem Carterovou a ke svému obrovskému úžasu se dozvídá, že dr. Samantha Carterová není v armádì, že je astrofyzièka a momentálnì má na práci dùležitìjší vìci. I Catherine je zmatená. Odkud toho Daniel tolik ví? Daniel je pøekvapený její pøítomností na základnì a øíká, že by si mìla užívat dùchodu po boku Ernesta. Catherine zírá. Odkud zná Daniel Ernesta?!

Catherine jde do kanceláøe generála O’Neilla. V kanceláøi je s ním i plukovník Hammond a probírají plány evakuace. Catherine doporuèuje Jackovi, aby vyslechl Daniela. Daniel je pøiveden do zasedací místnosti a Jack se ho ptá, co jim mùže øíct o Goa’uldech. Vùbec Daniela nezná. Daniel nevychází z údivu. Všechno se mu zdá naprosto neuvìøitelné. Øíká Jackovi, že pokud se úplnì nezbláznil, že se oba dva velmi dobøe znají a že Jack ví o Goa’uldech totéž, co on. Pokraèuje, že oba jsou pøece èleny týmu SG-1 spoleènì s kapitánem Carterovou a Teal’cem. Tentokrát je pøekvapený Jack. Netuší, o èem je øeè a kdo je Teal’c. Když se dozvídá, že je to Jaffa, ráznì rozhovor pøeruší a chce dát Daniela odvést zpìt do vazební cely. Catherine se ho zastane. Odkud ví Daniel tolik vìcí o projektu Stargate? Daniel pøipomíná Jackovi misi na Abydos a to, že Jack chtìl spáchat sebevraždu, protože se mu krátce pøedtím zabil syn. Dále se Jacka ptá, zda mu nìco øíká jméno Chulak. Jack na nìj pøekvapenì hledí. Když se od Daniela dozví, že Chulak je domovská planeta Jaffù, chce znát její souøadnice. Ke skupince pøichází Sam a Daniel ji zdraví. Sam ho však vùbec nepoznává. Informuje Jacka, že právì ztratili Washington a Philadelphii. Daniel na ni nechápavì hledí. Jack pokyne Sam, aby Danielovi vysvìtlila, co se dìje. Šokovaný Daniel se dozvídá neuvìøitelné skuteènosti - Zemì èelí útoku Goa’uldù a pozemšané prohrávají. Zahynulo již více než jeden a pùl miliardy lidí. Spoleènì se Sam a Catherine sledují vysílání zpráv v televizi, kde hlasatel informuje o pokraèujícím goa’uldském útoku a vlnì totálního nièení. Daniel nevìøícnì sleduje obrazovku. Pøipadá mu to jako zlý sen. To pøece nemùže být pravda!

Sam a Catherine prohlížejí artefakty, které Daniel pøinesl, a spekulují, co se mohlo stát. Daniel jim vypráví, co se pøihodilo na P3R-233 a jak se dotkl podivného zrcadla a ještì pøed tím malého modrorùžového zaøízení. Vypadá to, že to malé zaøízení je zøejmì ovladaè zrcadla. Zatím vojáci pøipravují na rampì pøed hvìzdnou bránou jadernou nálož, kterou Jack hodlá poslat na Chulak, aby se tak pokusili zastavit útok na Zemi a mohli evakuovat vybrané lidi na jinou planetu - stanovištì Beta. Daniel je šokovaný a snaží se pøesvìdèit Jacka, že Jaffové jsou rovnìž obìmi Goa’uldù. Marnì. Bomba je poslána na Chulak...

Danielovi to celé pøipadá naprosto šílené. Snaží se nìjak vysvìtlit, co se dìje. Tøeba hvìzdná brána nìjak selhala a on se dostal do nìjaké úplnì jiné verze Zemì. Sam nakonec pøipouští, že je možné, že se prostøednictvím toho podivného artefaktu - kvantového zrcadla - mohl uskuteènit interdimenzionální pøenos a Daniel se tak dostal do alternativní reality. Podle ní existuje teorie, která tvrdí, že existuje nekoneèný poèet alternativních realit. Nìkteré jsou zcela odlišné a jiné témìø identické. To by vysvìtlovalo všechny ty odchylky.

K základnì se blíží prezidentský letoun. Jack s ostatními ho sledují na radaru. Náhle se na radaru objevuje i goa’uldská loï a Air Force One je znièen. Goa’uldská loï pokraèuje v cestì a míøí k hoøe Cheyenne. Všichni sledují monitor poèítaèe, který ukazuje, co vidí kamera na povrchu. Nad horou pøelétávají bojové letouny a pøilétá goa'uldská mateøská loï. Pokud by vypálila, znièila by celou horu vèetnì podzemního komplexu. Ovšem loï nehodlá zaèít støílet, ale pøistává na vrcholku hory. Jaffové pronikají do komplexu a nezadržitelnì míøí do SGA. Celý útok vede Teal’c. Jack se pøipravuje k obranì a naøizuje, aby se veškerý nepotøebný personál okamžitì pøesunul bránou na stanovištì Beta. To se týká i Catherine a Daniela. Ovšem Catherine sdìluje Jackovi, že Goa’uldi aktivovali hvìzdnou bránu zvenèí a udržují otevøenou èerví díru. Díky iris se jim zatím nepodaøilo proniknout bránou, ale blokují ji a znemožòují tak pozemšanùm evakuaci. Zatímco se všichni pøipravují na obranu dolních pater, Sam a Catherine pøehrávají Danielovi záznam, který jejich vysílaèe zachytily z vesmíru ze stejného kvadrantu, kde leží P3R-233. Když zprávu zachytili, vypravili se na planetu, ale Goa’uldi tam vše znièili a žádné zrcadlo tam nebylo. Dokázali rozluštit pouze tu èást zprávy, kterou urèili jako sled èísel - je to adresa hvìzdné brány bez výchozího bodu. Danielovi se podaøí rozluštit první èást zprávy, která je ve starovìké egyptštinì. Zpráva je vlastnì varování, které øíká: „Pozor na nièitele, pøicházejí z 3, 32, 16, 8, 10, 12.“ Mohla by to být adresa domovského svìta Goa’uldù nebo alespoò jejich základny. Obyvatelé P3R-233 stihli vyslat zprávu, než byli znièeni.

Po uplynutí 38 minut se brána zavírá a nyní mají pøíležitost pokusit se zadat adresu stanovištì Beta. Bohužel poèítaè není pøíliš rychlý a brána je opìt aktivována zvenèí. Šance na evakuaci je tak opìt zmaøena. Èerví díra vydrží aktivní dalších 38 minut. Ovšem Jaffové postupují komplexem rychle a zdá se, že O’Neill se svými lidmi ani tolik èasu mít nebudou. Jakmile Daniel, Sam a Catherine urèí adresu ze zprávy, kterou dostali z P3R-233, jdou informovat Jacka: konstatují, že zøejmì mají v ruce adresu domovské planety Goa'uldù, možná té, odkud pøišel útok. Jack tam chce poslat bombu, pokud se jim podaøí aktivovat bránu vèas. Mají však pravdìpodobnì už jen jeden pokus na odchod. Když tu pøíležitost využijí ke spojení s planetou Goa’uldù, nikdy se už z komplexu nedostanou. Všichni sledují zábìry, které natoèil Daniel na P3R-233. Jack a ostatní šokovanì hledí na své dvojníky z Danielovy reality. Spatøí tak rovnìž Teal’ca. Daniel øíká, že v jeho realitì je Teal’c spojencem pozemšanù a èlen SG-1 a že v jeho realitì k útoku zatím nedošlo a jeho Zemì má poøád ještì šanci. Pokud je adresa, kterou rozluštili, opravdu adresou té planety Goa'uldù, odkud je veden útok, a podaøilo by se mu tu informaci pøinést do jeho reality, pak by možná byli schopni útok zastavit døív, než vùbec zaène. Ale to by znamenalo, že se Jack a jeho lidé v této realitì vzdají své možná poslední šance na protiútok. Na rozhodování nezbývá mnoho èasu, protože Jaffové se neúprosnì probíjejí komplexem. Jack nakonec souhlasí, že se jim pokusí získat trochu èasu tím, že kontaktuje Teal’ca, pøehraje mu zábìry z Danielovy reality a pokusí se s ním domluvit.

Jackovi se podaøí dostat se až k Teal’covi a pøehrát mu zábìry. Teal’c je pøekvapen tím, co vidí, i skuteènostmi z Danielovy reality, které mu Jack sdìluje. Nenechá se ale pøesvìdèit, protože Jack nechal poslat na Chulak bombu a celá Teal’cova rodina a všichni blízcí zahynuli. Teal’c Jacka zabije, ale Jackovi se pøesto podaøilo získat pro ostatní aspoò trochu èasu navíc. Hammond zatím naøizuje nastavit autodestrukci základny tak, aby se spustila dvì minuty poté, co se podaøí otevøít bránu. Jestli Goa'uldi chtìjí získat tohle místo neporušené, budou mít smùlu. Teal’covi Jaffové postupují komplexem a neúprosnì se blíží k prostoru brány. Plukovník Hammond, Sam Carterová a ostatní jsou postupnì v bojích zabiti. Brána se koneènì zavírá, Catherine zaène urychlenì zadávat adresu na P3R-233 a otevírá iris. Daniel stojí u rampy a èeká. Dívá se do øídící místnosti a bezmocnì sleduje, jak tam pøibíhají Jaffové a obklièují Catherine. Ta ještì staèí spustit ochranný štít. Na bránì se zadává tøetí symbol. Jaffové se snaží proniknout do prostoru brány a prostøílet ve dveøích otvor. Intercom hlásí, že do autodestrukce zbývá jedna minuta. Jaffùm se nakonec podaøí vystøílet ve dveøích dostateènì velký otvor a Teal’c jím prolézá do prostoru brány. Právì se zadává poslední symbol a brána se otevírá. Teal'c a Daniel se na sebe mlèky dívají. Daniel støelí pohledem na bránu, na Teal'ca, a co nejrychleji bìží po rampì k bránì. Teal'c aktivuje svou tyèovou zbraò a vystøelí po Danielovi v okamžiku, kdy Daniel vbíhá do brány. Zasáhne sice Daniela do pravého ramene, ale nezastaví ho. Stále probíhá odpoèítávání a do autodestrukce zbývá posledních pár sekund. Nakonec celý komplex vybuchuje spoleènì s Teal’cem a jeho jaffskými oddíly.

Na P3R-233 zranìný Daniel urychlenì bìží do laboratoøe k zrcadlu. Dotkne se jeho povrchu a projede jím bílý paprsek. Dostává se tak opìt do své reality. Mezitím zbytek týmu SG-1 a další vojáci hledají Daniela. Ten volá o pomoc a všichni bìží do laboratoøe. K pøekvapení èlenù SG-1 má Daniel zranìní zpùsobené tyèovou zbraní. Sam bere Danielovi z ruky zmuchlaný papír s adresou planety, odkud mají Goa'uldi vést útok, a rozbalí ho. Daniel sténá bolestí a varuje ostatní: „Jsme ve velkém nebezpeèí. Pøicházejí. Oni pøicházejí!!“

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 418 krt
vygenerovano za: 0.12775683 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)