Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Thor´s Hammer /Thorovo kladivo
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 10.dl Thorovo kladivo
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1997.09.26 - Pátek
esk premira:
2000.05.10 - Støeda
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
10
Dl v serii
10
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
109
Kd epizody:
SG-109
Pidno dne:
19.03.2009, 22:12:34
Zmna dne3:
19.03.2009, 22:12:34
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Všichni èlenové SG-1 jsou shromáždìni v kanceláøi generála Hammonda. Daniel jim vysvìtluje svou teorii o pùvodu hvìzdných bran. Podle nìj brány nestvoøili Goa´uldi, ale nìjaká jiná vyspìlá rasa a Goa´uldi je pouze využili ke svým výbojùm. Daniel dále tvrdí, že podle mýtù z celého svìta to vypadá, jako by existovaly dva rùzné druhy bohù z hvìzd. Tyrani, kteøí se svými poddanými nakládali jako s dobytkem a využívali své techniky k jejich ovládání (Goa´uldové) a nositelé kultury, kteøí se svou technologií snažili prospívat lidem. Zemi nenavštívili v minulosti jen zlí bohové - Goa´uldi, ale i ti dobøí, kteøí mìli lidstvo rádi. Daniel øíká, že nìkteøí z dobrých bohù, kteøí pomáhali lidem, mohli také používat brány a mohli by ještì nìkde být. Podle nìj jde o Vikingy.Ve skandinávské mytologii byli bohové mocní váleèníci. Legendy vyprávìjí, že bùh Thor byl velkým pøítelem lidí a chránil je pøed Etiny, bytostmi s velkou mocí a znalostmi, nepøátelskými lidstvu. Používal zbraò zvanou Thorovo kladivo. Když bùh Thor vrhl to kladivo, mìlo údajnì hømít a blýskat se. To by mohlo naznaèovat nìjaký vyspìlý typ energetické zbranì.

Teal´c všem oznámí, že znamení kladiva už vidìl na planetì Cimmerii. Je to pro Jaffy a Goa´uldy zakázaná planeta. Kdysi se tam nìco Goa´uldùm pøihodilo, o èem nechtìjí mluvit. Každý Jaffa se uèí adresu tohoto svìta, aby se zajistilo, že tam nepùjde.

Vypadá to, že mytologie má reálný základ. Generál Hammond dává svolení k misi na Cimmerii. SG-1 dostává od Hammonda ètvercovou krabièku, na jejímž víku je zobrazen symbol pro výchozí bod Zemì a ètyøi lidské postavy. Je to dar pro pøátelské cizince v pøípadì, že se SG-1 podaøí navázat s nimi kontakt.

SG-1 projde bránou na Cimmerii. Pøed bránou a DHD je vysoký zdobený sloup ve tvaru kladiva, který má ve své hlavici velký bílý krystal. Kolem brány právì prochází nìkolik Cimmeøanù, kteøí uvítají tým smíchem. Èlenové SG-1 se tváøí zmatenì. Náhle zaènou Cimmeøané sborovì volat Thora a hledí ke sloupu. Sloup zaène vydávat dunivý zvuk a vypadá to, že se nìjak nabíjí. O´Neillovi se to pøestává líbit a chce, aby Daniel zadal adresu domù. Daniel se otoèí zády ke sloupu a chce zaèít zadávat adresu. Náhle z bílého krystalu v hlavici sloupu vytryskne modrý energetický paprsek a postupnì scanuje èleny SG-1. Nejprve Jacksona, pak Carterovou a O´Neilla. Nakonec se zastaví u Teal´ca. Najede na jeho bøicho a zvuk se zmìní, je nyní vyšší. Teal´c se zmítá v bolestech a nemùže se hnout z místa. Jack se k nìmu rozbìhne a chce do nìj strèit, aby ho dostal z dosahu paprsku. Náhle však paprsek zmizí a s ním i Teal´c a O´Neill. Cimmeøané utíkají od brány. Zùstává tam jen pøekvapená a šokovaná Carterová s Jacksonem.

Daniel si prohlíží sloup. Domnívá se, že sloup je zøejmì oním Thorovým kladivem. Øíká zdrcenì Carterové, že Jack s Teal´cem jsou asi mrtví. Ta se s takovým závìrem nechce smíøit. Chce, aby se vrátili pro pomoc a pøivedli na Cimmerii další SG týmy. Náhle jsou pøerušeni v debatì, když spatøí, že k nim
pøijíždí žena na koni a za ní pøibíhají další Cimmeøané.

Žena je pøivítá. Jmenuje se Gairwyn a je paní místního panství. Její manžel je na výpravì. Domnívá se, že Sam a Daniel jsou bohové, kteøí pøišli z [Thorvangu], Thorova sídla ve hvìzdách. Daniel a Sam jí sdìlují, že pøišli ze Zemì - Midgardu, a že tedy mohou mít spoleèné pøedky. Žádají Gairwyn o pomoc pøi hledání Jacka a Teal´ca. Gairwyn si mylela, že Daniel a Sam pøišli na Cimmerii zámìrnì, aby se zbavili dvou Etinù - Goa´uldù. Sam a Daniel ji vysvìtlují, že to není pravda a že to jsou jejich pøátelé. Bohužel Gairwyn neví, jak kladivo funguje, ale zavede je za Kendrou, jedinou obyvatelkou Cimmerie, která má s Thorovým kladivem zkušenosti.

Mezitím se Jack a Teal´c proberou v tmavém podzemním labyrintu, kam byli pøeneseni paprskem.
Teal´cova goa´uldí larva na tom není nejlépe. Je vylezlá napùl z vaku, kterou má Teal´c na bøiše a vydává pištivé zvuky. Paprsek zpùsobil Goa´uldovi velké bolesti. Náhle se Jack prudce otoèí, když se za ním objeví svìtlo. Objevuje se vikingský váleèník. Øíká jim, že je Thor, vrchní vlitel asgardské flotily a že nejvyšší rada Asgardù oznaèila Cimmerii za bezpeèný svìt pro vývoj myslících druhù a že Vládci Goa´uldù o tom byli informováni. Za porušení zákazu pøístupu na planetu je trestem smrt. Jack mu øíká, že nejsou Goa´uldi, ale Thor nereaguje a pokraèuje ve svém monologu. Jack zjistí, že Thor je vlastnì hologram. Thor jim dále sdìluje, že labyrint je teï jejich vìzením a že jejich technika v nìm nebude fungovat. Nebudou zde mít žádné pohodlí, jen základní výživu a èas. Až je taková existence unaví, mají jít do sínì Mjollnir a postavit se kladivu. Z podzemního labyrintu není úniku. Jen hostitel mùže toto místo opustit živý. Pak obraz Thora zmizí. O´Neill s Teal´cem se vydávají na prùzkum labyrintu.

Carterová, Jackson a Gairwyn dorazí k obydlí Kendry. Spatøí Kendru, která si nasazuje na ruku zvláštní kulaté zaøízení, a ruku namíøí na èelo mladého chlapce. Sam a Daniel jsou zdìšeni a Sam namíøí na Kendru zbraò. Gairwyn oba uklidòuje. Kendra se na nì podívá a pak se opìt vìnuje chlapci. Z kulatého zaøízení vytryskne oranžový paprsek. Kendra ho namíøí na zranìnou chlapcovu ruku. Poté, co je léèebný zákrok u konce, paprsek zmizí a Kendra si sundá léèebné zaøízení z ruky. Chlapec už na nic dál neèeká a uteèe, protože pøesto, že mu Kendra pomohla a vyléèila ho, má z ní strach. Gairwyn s Jacksonem a Carterovou jdou ke Kendøe. Kendra jim jde vstøíc a vítá se s Gairwyn. Ta jí pøedstavuje Sam a Daniela.
Ukáže se, že Kendry se kdysi zmocnil Goa´uld. Ale po pøíchodu na Cimmerii Thorovo kladivo odstranilo Goa´ulda z jejího tìla a tak ji uzdravilo. Sam a Daniel jí zpoèátku nedùvìøují. V Danielovi ale svitne jiskøièka nadìje. Když se to povedlo jednou s Kendrou a pøežila to, mohlo by se to povést i s jeho ženou Sha´re. Kendra jim vypráví celý svùj životní pøíbìh. Sam a Daniel jí žádají o pomoc. Kendra se zdráhá, když se dozví, že jedním z jejich zmizelých pøátel je Jaffa. Nakonec však svolí, po poradì s runami a poté, co dostane znamení od Thora (vítr a hømìní), a odvede je po menším bloudìní horami až k podzemnímu labyrintu, ve kterém se nachází Thorovo kladivo. Není to vlastnì kladivo v pravém slova smyslu, ale vchod ve tvaru kladiva, který vysílá jakési energetické paprsky, které zabijí Goa´ulda, ale hostitele nechají naživu.

Mezitím O´Neill s Teal´cem prozkoumávají podzemní labyrint. Dojdou až na místo, kde je tùò. Na bøehu leží pohozené zbytky kostí a mrtvé goa´uldí larvy. Oba prohlížejí hrùzný nález. Podle Teal´ca ti Goa´uldi zemøeli se svými hostiteli. Stopy na kostech pocházejí od øezného nástroje, ale ne kovového. Vypadá to, že je zanechaly velké silné zuby. Ta tìla nezemøela pøirozenou smrtí. Nìco je zabilo a sežralo. Poté, co si prohlídnou ostatky, odcházejí od tùòky. Za velkým balvanem pøímo na bøehu tùòky se pohne velká ruka s dlouhými drápy, která zjevnì nepatøí èlovìku. Ukáže se, že nejsou v labyrintu sami. Žije zde obrovský humanoidní tvor, kterého vyrušili. Nakonec dochází k nevyhnutelnému, a Jack s Teal´cem se setkávají s obrovským tvorem. Je to Unas - Ten První. Je považován za prvního hostitele a stal se mýtem. Podle legend má prý schopnost regenerace. Unas nabízí Teal´covi, a zabije Jacka a že spolu budou hodovat. Teal´c odmítá a oba zaènou na Unase støílet. Po chvíli Unas padne k zemi. Teal´c si ho prohlíží a øíká Jackovi, že Unas je mrtvý. Oba pak odcházejí chodbou pryè. Unas zùstává. Náhle mu zažhnou oèi. Ten První žije...

O´Neill a Teal´c stále putují chodbami labyrintu. Náhle se proti nim v chodbì objeví Unas, který staèil zregenerovat. Jack a Teal´c po nìm zaènou støílet. Unas couvá chodbou a zarývají se do nìj kulky. Ustupuje do jedné z chodeb. Jack s Teal´cem se vydávají na opaènou stranu. Nakonec dorazí až do sínì Mjollnir, ve které je umístìno Thorovo kladivo-prùchod. O´Neill jím projde. Teal´c jde za ním, ale pøed kladivem se zastaví. Pøed O´Neillem se mezitím otevøou velké dveøe - východ z labyrintu. Teal´c chce projít za Jackem, ale v prostoru kladiva je zachycen v jakémsi silovém poli èervené barvy. Nemùže se pohnout a køièí bolestí. O´Neill se rozbìhne, strèí do Teal´ca a vytlaèí ho ze silového pole zpìt pøed kladivo a tím mu zachrání život. Do místnosti se chodbou blíží Unas a odøízne jim cestu. Pro Teal´ca není úniku - buïto kladivo nebo Unas.

Kendra, Jackson a Carterová koneènì doráží ke kýžené hoøe, ve které je ukryt podzemní labyrint. Je tam vchod do jeskynì a nad ním je reliéf symbolu kladiva. Koneènì jsou na místì. Všichni vejdou do jeskynì.

V síni Mjollnir se Unas s øevem vrhne na Jacka a Teal´ca. Jacka odhodí stranou a ten zùstává ležet omráèený na zemi. Teal´c ho udeøí tyèovou zbraní. Perou se spolu a nakonec se Teal´covi podaøí Unase odstrèit smìrem ke kladivu. Mezitím se vzpamatoval i omráèený O´Neill. Oba zaènou na Unase støílet. Do Unase se zarývají kulky a ten ustupuje ke kladivu. O´Neill a Teal´c po nìm stále støílejí. Unas nakonec dovrávorá až tìsnì pøed kladivo. O´Neill a Teal´c neustávají ve støelbì. Unas stojí tìsnì pøed kladivem, otoèen k nìmu zády. Zapírá se obìma rukama o stìny, aby se nedostal dovnitø prùchodu-kladiva. Je vyèerpaný a oslabený dùsledkem èetných støelných ran, které mu zpùsobil O´Neill s Teal´cem.

Daniel, Sam a Kendra stojí pøed vchodem do labyrintu. Z nitra hory se ozývá støelba. Jack a Teal´c mají zjevnì problémy. Snaží se otevøít dveøe do labyrintu, ale nedaøí se jim to. Kendra zkouší poslední možnost. Jde ke stìnì, položí obì ruce do otiskù dlaní ve skále blízko dveøí a pronese formuli: "Øado run, co máš tu moc, pošli duhu na pomoc." Dveøe se otevøou. Trojice spìchá do sínì s Thorovým kladivem.

Unasovi se opìt vracejí síly a chce se vrhnout na O´Neilla a Teal´ca. Teal´c proti nìmu vybìhne a vtlaèí ho do prostoru kladiva. Kladivo se aktivuje a Unas je zachycen silovým polem. Teal´c tam Unase drží a je také postupnì vtahován do silového pole. Unas nakonec stáhne Teal´ca k sobì. V tom z druhé strany pøicházejí Jackson, Carterová a Kendra a naskytne se jim hrùzná podívaná. O´Neill se rozbìhne a na poslední chvíli vytáhne Teal´ca ze silového pole zpìt do bezpeèí a zachrání mu tak opìt život. Unas v poli zùstává a zmítá se v bolestech. Po chvíli se kladivo vypne a Unas padne k zemi. Goa´uld je mrtvý a Unas umírá také, protože už není schopen regenerace. Daniel, Sam a Kendra vcházejí prùchodem-kladivem do místnosti.

Sam pøedstavuje Jackovi a Teal´covi Kendru. Daniel nadšenì dodává, že kladivo ji zbavilo Goa´ulda
a že je to obrovská šance pro Sha´re a Skaaru. Jack však zchladí jeho nadšení s tím, že teï je tu Teal´c a že potøebuje jejich pomoc. Musejí znièit kladivo. Teal´c navrhuje, že zùstane v labyrintu, ale Jack to odmítá. Daniel se podívá na Teal´ca. Je to pohled plný emocí. Ví, že znièení kladiva je jediná možnost, jak dostat Teal´ca ven. Ví však ale také, že to zároveò znamená konec jeho nadìjí na záchranu Sha´re. Jack podává Danielovi Teal´covu tyèovou zbraò s tím, a jde ven a z druhé strany vystøelí na kladivo, protože v místnosti s kladivem tyèová zbraò nefunguje.

Daniel projde kladivem a z druhé strany na nìj namíøí tyèovou zbraò. Váhá s výstøelem. Je to pro nìho velice tìžká volba, možná jedna z nejtìžších v jeho životì. Buï okamžitá a jediná možnost záchrany Teal´ca - jeho pøítele, nebo vzdálená, ale nadìjná možnost záchrany jeho milované ženy nìkdy v budoucnosti. Nakonec aktivuje tyèovou zbraò a vystøelí na kladivo. To je obklopeno modrými paprsky a vydává vysoký zvuk. Náhle je po všem. Paprsky zmizí a zvuk utichne. Daniel sklopí zbraò.
Teal´c projde kladivem bez úhony. Výstøel z tyèové zbranì ho dokázal znièit. Všichni si oddechnou.

Pøed bránou se tým SG-1 louèí s Kendrou. Ta jim dá na památku kamínek s vyrytou runou. Daniel jí dá na oplátku krabièku, kterou jim dal s sebou generál Hammond a øíká, že je to vlastnì pro Thora.
Všichni se louèí a SG-1 odchází bránou domù.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Vyslno:
Datum uveden
as
Stanice

13:40 - Nova
slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 545 krt
vygenerovano za: 0.19931006 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)