Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Nox /Noxové
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 8.dl Noxové
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1997.09.12 - Pátek
esk premira:
2000.05.04 - Ètvrtek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
8
Dl v serii
8
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
107
Kd epizody:
SG-107
Pidno dne:
19.03.2009, 09:18:17
Zmna dne3:
15.06.2009, 20:32:34
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Do SGC pøichází na inspekci ministr obrany David Swift s tím, že vláda není s pokroky programu Stargate spokojena. Jde jí pøedevším o získávání pokroèilých mimozemských technologií a SG týmy za celou dobu fungování programu nepøinesly nic, co by pomohlo v obranì proti Goa’uldùm. Teal’c ho informuje, že existují i takové technologie, o které mají zájem i samotní Goa’uldi. Na jedné neobydlené planetì žije obrovský létající tvor - Fenri, který má moc udìlat se neviditelným. Když ještì Teal’c býval Apophisovým Prvním mužem, dostal rozkaz jednoho z tìch tvorù zajmout, ale neuspìl. Tato informace okamžitì vzbudí Swiftovu pozornost. Získat nìco podobného by pro pozemšany pøedstavovalo v boji proti Goa’uldùm nezanedbatelnou výhodu a program by se koneènì zaèal vyplácet.

SG-1 se vydává na misi na uvedenou planetu (v SGC jí pøidìlili kódové oznaèení P3X-774). Okolí hvìzdné brány je obklopeno hustými lesy a nejsou zde žádné známky lidského osídlení. Jack se chce vydat na prùzkum okolí. Když se však otoèí k hvìzdné bránì, kde zùstala veškerá jejich výstroj, ztuhne pøekvapením. Hvìzdná brána i všechna jejich výstroj zmizely. Rozdìlují se do dvojic, Jack s Danielem a Sam s Teal’cem, a vydávají se na prùzkum. Jack s Danielem cestou zaslechnou dunivý zvuk a spatøí, že vzduch se trochu pohybuje. Musí to být Fenri. Doufají, že když tvora omámí uspávacími šipkami, tak se zviditelní. Ovšem než na nìj staèí vystøelit, ozve se z dálky výstøel z tyèové zbranì. Ukazuje se však, že to nebyl Teal’c, jak se Jack domníval, ale že na planetì je Apophisem vedená skupinka Jaffù, kteøí se také snaží ulovit Fenriho. Tým SG-1 se opìt spojuje. Daniel navrhuje, aby se pokusili Apophise zajmout, že by mohli od nìj získat informace o Sha’re a Skaarovi. Je to jedineèná šance, protože má s sebou jenom pár èlenù osobní stráže. Jack váhá. Teal’c øíká, že Apophis u sebe bude mít navádìcí zaøízení, s jehož pomocí by se dostali k hvìzdné bránì. Když se jim podaøí zneškodnit Apophisovy Jaffy, mohl by jim plán vyjít. Jack nakonec souhlasí.

Èlenové SG-1 chystají na Apophise a jeho muže léèku. Jsou pøipraveni v úkrytech podél lesní cesty a èekají, až bude Apophis procházet kolem, aby ho mohli napadnout. Ovšem plán jim nevyjde podle jejich pøedstav. Apophis aktivuje svùj osobní ochranný štít a podaøí se mu postupnì zastøelit Jacka, Sam a Daniela. Teal’c vychází z úkrytu a zaène po nìm pálit z tyèové zbranì. Støely však neškodnì narážejí na Apophisùv ochranný štít. Podaøí se mu ale zneškodnit Apophisova Prvního muže Shak’la. Jde Apophisovi vstøíc v oèekávání brzkého konce. Apophis na nìj namíøí zbraò, rozhlédne se, a když stoèí zrak zpìt na Teal’ca, šokovanì zjišuje, že zmizel, stejnì tak jako trojice mrtvých èlenù SG-1.

Daniel, Sam a Jack se o nìco pozdìji probouzejí v jakési nuzné chýši uprostøed lesa. Jsou zmatení. Vždy pøece byli mrtví. Také zjišují, že jsou pryè veškeré jejich zbranì. Do chýše pøicházejí muž a žena v prostých odìvech a naznaèují, aby šli s nimi ven. Daniel se s nimi snaží komunikovat. Dvojice ho upøenì sleduje, ale stále mlèí. Pøed chýší je pro nì pøipraveno jídlo. Venku jsou ještì další dva místní obyvatelé - malý chlapec a starší muž. Daniel se domnívá, že jsou èleny jedné rodiny, která žije zde v lese ve velmi skromných podmínkách. Vtom k nim pøichází Teal’c a Jack se ho ptá, co se dìje. Ale Teal’c toho ví stejnì málo jako zbytek týmu SG-1. Øíká, že u Apophise nikdy pøedtím nevidìl osobní ochranný štít, je to pro nìj novinka. Ètveøice se pouští do jídla a Jack se snaží komunikovat a získat zpìt zbranì. Náhle jeden z mužù promluví. Vychází najevo, že domorodí obyvatelé jsou Noxové. Mají neuvìøitelné schopnosti. Trvalo jim jenom nìkolik minut nauèit se jazyk jim zcela neznámý a pøedevším mají schopnost oživit mrtvé. Èlenové SG-1 jim dìkují za záchranu a snaží se vysvìtlit, že chtìli zajmout Apophise a že oni jsou na rozdíl od Apophise ti dobøí. Noxové však jsou pacifisté a odmítají jakékoliv násilí. Chtìjí odvést èleny SG-1 k hvìzdné bránì, aby se vrátili tam, odkud pøišli, a vzali si své zpùsoby s sebou. Odmítají obavy SG-1, že Apophis a jeho Jaffové jsou velmi nebezpeèní a mohli by napadnout i Noxy.

Noxská žena Lya jim oznamuje, že jejich bratr oživne o nìco pozdìji. Pøekvapenì zjišují, že tím „bratrem“ je Apophisùv První muž a bývalý Teal’cùv žák Shak’l, který se bránil snaze Noxù mu pomoci. Èlenové SG-1 vysvìtlují Noxùm, že Shak’l k nim nepatøí a co jsou Goa’uldi zaè. Od jednoho z Noxù - Antaea - se dozvídají, že Goa’uldi pravidelnì pøicházejí na planetu lovit Fenri, protože se domnívají, že mají schopnost uèinit se neviditelnými. Tuto schopnost ale nemají Fenri, ale sami Noxové. A jsou schopni uèinit neviditelnými nejen sebe, ale i ostatní živé tvory a dokonce i vìci. Když tým dorazil na planetu, Fenri byl blízko, tak ho Noxové ukryli, jako je vždy ukrývají pøed lovci. SG-1 má nyní o Noxy ještì vìtší obavy. Pokud Shak’l pøežije a Apophis zjistí, jak se vìci doopravdy mají, zaútoèí na Noxy, o jejichž existenci nemìl tušení, a bude se jich chtít za každou cenu zmocnit. Pokud se mu to nepodaøí, bude z výšky bombardovat povrch a znièí celou planetu. Jack navrhuje, že Shak’la vezmou s sebou na Zemi. Antaeus s tím však nesouhlasí - nemùže lidem vydat jejich nepøítele. Jack se ho marnì snaží pøesvìdèit o hrozícím nebezpeèí. Trojice se vydává na obhlídku okolí a Teal’c má za úkol hlídat Shak’la.

Když se Shak’l probudí, Teal’c se ho marnì snaží pøesvìdèit, aby se pøidal na jejich stranu. Shak’lovi se podaøí nepozorovanì si rozvázat pouta, bodne Teal’ca nožem do bøicha, zabije Lyu a uprchne. Zranìní naštìstí nebylo pøíliš vážné a Teal’c se brzy vzpamatuje. Noxové zatím pomocí rituálu života oživují Lyu. Jde snad o jakýsi druh hluboké meditace a pøedávání energie. Je to však i jejich slabá stránka, protože bìhem rituálu ztrácejí schopnost neviditelnosti a jsou tak pøi své neschopnosti jinak se bránit velmi zranitelní. Lya je pøivedena k životu. Naneštìstí rituál sleduje z úkrytu i Shak’l. Tajemství schopnosti Noxù uèinit se neviditelnými je tak prozrazeno.

Jack s Teal’cem pátrají v lese po Shak’lovi. Pøichází k nim mladý Nox Nafrayu s tím, že by chtìl vidìt Goa’ulda. Jack se ho snaží pøimìt k návratu a varuje ho, že Goa’uldi jsou velmi nebezpeèní. Zatím se Shak’lovi podaøí dostat se k Apophisovi a o všem ho informuje. Nafrayu neposlechl Jacka a vydává se pátrat na vlastní pìst. Chce spatøit Goa’ulda. To se mu bohužel vyplní. Cestou potkává Apophise a ten ho zabije. Když ostatní Noxové zjistí, že Nafrayu zmizel, vydávají se ho spoleènì s SG-1 hledat. Nakonec ho najdou mrtvého na lesní cestì a odnášejí ho domù, aby ho mohli oživit. Je to past, kterou nachystal Apophis. Chtìl se sám pøesvìdèit o pravdivosti Shak’lova tvrzení a Nafrayu mu k tomu poskytl pøíležitost. Noxové se chystají provést rituál. Èlenové SG-1 se obávají, že Apophis na nì ve chvíli, kdy jsou zranitelní, zaútoèí. Chtìjí zpìt své zbranì a slibují, že budou Noxy chránit. Antaeus to odmítá. Žádné zabíjení nebude. Jack naøizuje týmu odchod a øíká Antaeovi, že si sami najdou cestu k bránì. Je to jen naoko. SG-1 odchází a pøipravuje v lese nedaleko tábora Noxù past na Apophise. Noxové zatím zahajují oživování Nafraye.

Èlenové SG-1 jsou ukryti poblíž lesní cesty a oèekávají Apophise. Podle Carterové je odrazová schopnost energetického pole Apophisova ochranného štítu pøímo úmìrná kinetické energii, která do nìj smìøuje. Støely se od štítu odrazí, ale šíp, který je mnohem pomalejší než kulka, by mohl pole prorazit. Navíc se Apophis domnívá, že jsou neozbrojení, a netuší, že èlenové SG-1 mají luky a šípy, které si staèili vyrobit. Ale pøesto je to veliké riziko. Zanedlouho se na cestì objevuje Apophis se svými Jaffy a SG-1 na nì zaútoèí z úkrytu. Noxové z dálky slyší výstøely tyèových zbraní, ale pokraèují v provádìní rituálu života. V lese zatím zuøí boj a èlenùm SG-1 se postupnì podaøí zneškodnit všechny Jaffy. Apophis aktivuje ochranný štít a ustupuje. Narazí však na Jacka, který na nìj namíøí šíp. Vystøelí, ale Apophis a Jaffové náhle zmizí. Noxové zasáhli právì vèas.

Èlenové SG-1 míøí k místu, kde by mìla být brána. Jsou zklamaní a obávají se, že se Goa’uldi vrátí a zaútoèí na Noxy. Jsou však bezmocní, protože Noxové veškerou jejich pomoc odmítají. Náhle se pøed nimi zjevuje Antaeus a sdìluje jim, že nepøátele lidí poslali bránou pryè. Jack ho varuje, že se Goa’uldi vrátí, ale Antaeus chce po odchodu SG-1 bránu zakopat. Jack se ale obává, že Goa’uldi pøiletí v lodích. Náhle se objevuje oživlý Nafrayu, který se s nimi chtìl rozlouèit, a øíká, že jejich zbranì také poslali bránou. Antaeus chce vìdìt, proè se lidé o Noxy tak bojí, a dozvídá se, že lidé mají o Noxy strach a snaží se je chránit. Teal’c dodává, že to už je zpùsob lidí, že silný chrání slabšího. Až nyní se dozvídají veliké tajemství Noxù. Antaeus na okamžik nechá zviditelnit obrovské mìsto, které pluje na obloze. Vychází najevo, že Noxové sice vypadají jako primitivní a bezbranní, ale opak je pravdou. Jsou pøíslušníky staré, velmi vyspìlé civilizace. Antaeus nechává zviditelnit i hvìzdnou bránu, louèí se s SG-1 a øíká, že lidé možná jednou zjistí, že jejich pohled na svìt není jediný. Oba Noxové mizí a ztratí se i mìsto na obloze. SG-1 se pøipravuje na cestu domù.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Vyslno:
Datum uveden
as
Stanice

13:45 - Nova
slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 774 krt
vygenerovano za: 0.12062407 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)