Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Children of the Gods (2) /Dìti bohù (2)
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 2.dl Dìti bohù (2)
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1997.07.27 - Nedìle
esk premira:
2000.04.09 - Nedìle
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
2
Dl v serii
2
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
101B
Kd epizody:
SG-101B
Pidno dne:
17.03.2009, 09:29:12
Zmna dne3:
17.03.2009, 09:29:12
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Jack pøichází na ošetøovnu za zranìným Ferrettim, u kterého je už major Kawalsky. Na odchodu potkává na chodbì Daniela, který se cítí tak trochu ztracený. Jack ho bere k sobì domù. Daniel vypráví o životì na Abydosu a dozvídá se od Jacka, že ho opustila jeho žena Sara

. Zatím na Chulaku Apophis nechal shromáždit ve svém paláci spoustu krásných žen v nadìji, že mezi nimi najde vhodnou hostitelku pro svou královnu Amaunet. Teal’c mezi ženami vybírá další vhodnou kandidátku, která bude pøedvedena pøed Apophise. Volba padne na ženu z ostrahy brány, kterou Apophis unesl pøi svém útoku na SGC. Žena je omámena „ozbrojenou rukou“ a pøipravována k implantaci Goa’ulda. Apophis nechá pøivést jaffskou ženu, která v sobì nosí goa’uldí larvu - Amaunet. Žena si rozhrne odìv a z kapsy na bøiše povyleze goa’uldí larva. Apophis a Teal’c pøihlížejí. Larva se chvíli rozhlíží, ale není spokojena s volbou své potenciální hostitelky, a tak zaleze zpìt do kapsy na bøiše jaffské ženy. Apophis jde k ležící ženì. Už ji nepotøebuje. Opìt aktivuje „ozbrojenou ruku“ a namíøí ji na ženino èelo. Tentokrát má paprsek smrtící úèinek. Ženì vytéká z úst tenký pramínek krve a ona umírá. Teal’c pøihlíží celé proceduøe a je na nìm vidìt, že se mu to pøíliš nelíbí. Apophis mu rozkazuje, a mu pøivede další ženu. Druhá Teal’cova volba padne na Sha’re... tentokrát je Amaunet s výbìrem spokojena a Sha’re se stává její nedobrovolnou hostitelkou.

V zasedací místnosti v SGC probíhá porada, které se úèastní generál Hammond, major Samuels, Jack, Daniel, Sam, Kawalsky a další vojáci. Hammond všechny informuje o tom, že prezident Spojených státù naøídil vytvoøit devìt SG týmù, které budou mít za cíl prozkoumávat nové planety, a pokud to bude možné, navázat mírové kontakty s obyvateli tìchto svìtù. Všechny operace budou pøísnì tajné. O jejich existenci nebude vìdìt nikdo, vyjma prezidenta a sboru náèelníkù štábù. Povìøuje Jacka vedením týmu, který bude oznaèen jako SG-1. Dále øíká, že v týmu bude Carterová. Daniel ho pøeruší a žádá, aby byl rovnìž èlenem Jackova týmu. Hammond ale namítá, že jeho znalosti starovìkých kultur a jazykù jsou pøíliš cenné a že potøebují, aby pracoval v SGC jako poradce ostatních týmù. Ale dodává, že to ještì uváží. Vedením týmu SG-2 povìøuje na Jackùv návrh majora Kawalského.

Porada je pøerušena, když se dozvídají, že Ferretti nabyl vìdomí. Ferretti si zapamatoval adresu, na kterou odešel Apophis poté, co napadl Abydos a unesl Sha’re a Skaaru. Nyní tedy mají adresu a mohou se vydat na záchrannou misi. Hammond svoluje a týmy SG-1 a SG-2 vèetnì Daniela Jacksona se pøipravují k odchodu. Opìt mají na akci 24 hodin. Pokud se do té doby nevrátí, kódy jejich dálkového vysílaèe k otevøení iris (GDO) budou zrušeny a iris zùstane natrvalo uzavøena. Od toho okamžiku by pro nì nebylo návratu.

Èlenové obou týmù dorazí bránou na Chulak. V okolí brány je lesnatý terén a v dálce se tyèí vysoké hory. Poèasí je pomìrnì chladné. Brána se nachází na mýtinì obklopené lesem. Kolem brány stojí v nìkolika kruzích kamenné menhiry. Týmy se vydávají na prùzkum blízkého okolí brány. Jakmile naleznou nedaleko brány vhodné místo k úkrytu, zùstává Kawalsky se svým týmem v provizorním táboøe jako záloha, zatímco se Jack, Sam a Daniel vydávají na další prùzkum. Jack naøizuje Kawalskému, že pokud se do dvaceti hodin se svým týmem nevrátí, má projít bránou a vrátit se domù døív, než uzavøou iris.

Trojice jde lesem a narazí na prùvod knìží. Jack chce zùstat v úkrytu a pozorovat je, ale než staèí vydat pøíslušný rozkaz, Daniel se vydává skupince v ústrety. Jackovi a Sam nezbývá než ho následovat, aby ho mohli v pøípadì nebezpeèí krýt. Daniel zdraví knìze a øíká, že pøišli bránou... chaapa’ai. Knìží pøed ním pokleknou a jeden z nich se ptá, zda si pøišli vybrat. Daniel nechápe, oè jde, ale nevyvrací to. Žádá je, aby je odvedli do mìsta.

Trojice je odvedena do Apophisova paláce. Jsou uvedeni do velké místnosti, kde právì probíhá hostina. Okolo dlouhého stolu sedí nìjací lidé (zøejmì èlenové Apophisova dvora) a sluhové jim nosí tácy s jídlem. Èlenové SG-1 si sedají do èela stolu. Dvoøané je zvìdavì pozorují. Náhle stráž u dveøí zatroubí na obrovský roh a osazenstvo u stolu poklekne. Daniel, Sam a Jack následují jejich pøíkladu. Pøichází prùvod Jaffù a Apophis s nìjakou ženou zahalenou do bílého závoje. K pøekvapení èlenù SG-1 je to Sha’re. Daniel na ni zavolá a pak se k ní rozbìhne. Sha’re se na nìj nezúèastnìnì dívá a náhle jí zažhnou oèi. Apophis aktivuje „ozbrojenou ruku“ a namíøí ji na Daniela. Ten odlétne pøes celou místnost a v bezvìdomí se rozplácne o stìnu. Jack na Apophise namíøí zbraò, ale Amaunet/Sha’re si stoupne pøed Apophise a chrání ho vlastním tìlem. Jack trochu skloní zbraò a jeden z Jaffù ho zezadu srazí tyèovou zbraní. Trojice je odvedena do vìzení, kde se Daniel pomalu probírá z bezvìdomí. Jejich situace nevypadá zrovna rùžovì a Hammondova lhùta se jim povážlivì krátí. Jediným úspìchem je, že ve vìzení objevili Skaaru. Zatímco Sam zùstává s omámeným Danielem, Jack se Skaarou jdou na prùzkum vìzení, aby zjistili, jestli mají nìjakou možnost úniku.

O chvíli pozdìji k nim pøistoupí jeden muž z jaffské stráže a popadne Jacka za levou ruku. Sklápí helmu a prohlíží si Jackovy hodinky. Je to Teal’c. Øíká, že to není goa’uldská technologie, a chce vìdìt, odkud jsou. Pojem Zemì mu nic neøíká, ale je zjevné, že poznává symbol, který do písku na podlaze nakreslil Daniel. Teal’c symbol smaže a odchází.

Opìt po nìjaké dobì se zaènou otevírat møížová vrata vìzení a dovnitø vstupují ozbrojené jaffské stráže v èele s Teal’cem. Skaara øíká ostatním, že si pøišli vybírat ty, kteøí se stanou hostiteli bohù = Goa’uldù. Pøicházejí sluhové a pøinášejí zakrytá nosítka. Z nich vychází Apophis a podává ruku Amaunet/Sha’re, aby jí pomohl z nosítek. Dívá se po vìzních. Apophisovi sluhové se rozbìhnou po místnosti a nutí vìznì pokleknout. Teal’c stojí poblíž Skaary a SG-1. Sam a Daniel jsou pøinuceni pokleknout. Jack stojí a dívá se na Teal’ca. Ten mu lehce pokývne. Jack si tedy klekne. Na Jackùv pokyn pokleká také Skaara. Jeden ze sluhù zvedá pøed vybírajícího dvoøana malé dítì. Ale dvoøan není s výbìrem spokojen. Sluha dítì surovì odhodí na zem. Teal’c vše znechucenì sleduje a zjevnì se mu to pøíliš nelíbí. Jack ho upøenì pozoruje a všímá si Teal’cova rozpoložení. Mohla by to být jejich šance na útìk. Dvoøan si vybírá malé dìvèe. Ostatní dvoøané, povìøení výbìrem, pøijdou až pøed Skaaru a tým SG-1. Daniel proti nim prudce vyrazí, ale je zadržen. Daniel je ochoten stát se dobrovolnì hostitelem, jen aby byl opìt se Sha’re, a ptá se, kolik si toho jako hostitel bude pamatovat ze svého dosavadního života. Doufá, že nìco z hostitele pøece musí pøežít. Je úplnì zoufalý. Jack se podívá na poblíž stojícího Teal’ca a ten lehce zavrtí hlavou. Nakonec jeden z dvoøanù k Jackovu zdìšení vybírá Skaaru. Stráže ho odvleèou. Hostitelé byli vybráni a dvoøané odcházejí. Apophis naøizuje Jaffùm, aby zbytek vìzòù pobili. Propuká panika, lidé køièí a zoufale pobíhají po místnosti. Apophis s Amaunet nasedají do nosítek a sluhové je odnášejí pryè. Møížová brána se zavírá. Zùstávají pouze vìzni a ozbrojené jaffské stráže v èele s Teal’cem. Jaffové, kromì Teal’ca, utvoøí øadu a postupují proti zmatenì pobíhajícím vìzòùm s namíøenými tyèovými zbranìmi. Teal’c jde vstøíc jaffským strážím. Vìzni couvají do rohu ke stìnì, co nejdál od Jaffù. Jack žádá Teal’ca o pomoc s tím, že mùže všechny ty vìznì zachránit. Teal’c opáèí, že tohle øíkali už mnozí, otoèí se, vystøelí po jaffské stráži a dodává k Jackovi, že on je jediný, komu to vìøí, a hodí mu tyèovou zbraò. V krátké pøestøelce jsou všechny jaffské stráže zneškodnìny a Jack vystøílí otvor do jedné ze stìn. Mají tak volnou cestu na svobodu. Všichni prolézají otvorem ven, nakonec zùstává jen Teal’c a podotýká, že nemá kam jít. Jack mu nabízí, a jde s nimi, a chce vìdìt, kdo je. Teal’c se mu pøedstavuje.

Všichni pak utíkají do lesa. Jack chce vìdìt, kam Apophis odvede Skaaru. Teal’c øíká, že k bránì. Jackovi a jeho týmu už zbývá necelá hodina èasu. Pokud to nestihnou, nebudou už se moci vrátit. Všichni míøí k hvìzdné bránì. Jack chce vzít bránou na Zemi všechny uprchlíky, nebo podle Teal’ca by jim jinak hrozila smrt, protože každý, kdo neslouží bohùm, je jejich nepøítel. Na otázku, kdo vlastnì je, Teal’c odpovídá, že je Jaffa a že slouží Goa’uldùm k tomu, aby mohli žít. Ukazuje všem kapsu na bøiše ve tvaru písmene „X“, ve které je goa’uldí larva. Ta trochu povyleze. Teal’c øíká, že je to malý Goa’uld, larví stádium bohù. Nosí v sobì jednoho už od dìtství jako všichni Jaffové, a za to má zaruèeno pevné zdraví a dlouhý život. Kdyby se larvy zbavil, brzy by zemøel. Teal’c dále varuje Jacka, že Skaara už není tím, kým býval. SG-1, Teal’c a uprchlí vìzòové bìží k bránì. Náhle se nad nimi objevuje bojový letoun a zaène po nich støílet. Jack a Teal’c na nìj støílí z tyèových zbraní, ale není to moc úèinné. Mnoho lidí je zabito a ostatní se rozprchnou po lese.

Zatím se Apophis se svou družinou, vèetnì Amaunet a Skaary, dostal malým letounem až k bránì a pomocí transportních kruhù se pøenáší pøed bránu. Zadává adresu a chystá se projít. Bojový letoun stále støílí po uprchlících a Jack s Teal’cem støelbu opìtují. Vtom je letoun sestøelen raketou, což je dílem majora Kawalského, který se objevuje na kopci nad nimi. Apophis s Amaunet právì procházejí bránou, když spatøí padat sestøelený letoun. Oba odcházejí bránou neznámo kam. Uprchlíci jásají, že byl letoun sestøelen, a bìží na kopec k týmu SG-2. Kawalsky jim sebìhne naproti a informuje Jacka o situaci pøed bránou, že je tam Apophis a že Skaara je s ním. Jack dobìhne na vrchol kopce, odkud je vidìt hvìzdná brána, která je na mýtince obklopené tìmito nízkými kopci a lesem. Spatøí, že Skaara s ostatními dvoøany se právì chystají projít bránou. Jack se rozbìhne dolù k bránì. Ostatní stojí na kopci a sledují ho. Skaara stojí tìsnì u brány. Slyší Jacka, otoèí se a kousek se vrátí. Jack se zastaví. Skaara se na nìj usmìje, pak mu ale zažhnou oèi a aktivuje „ozbrojenou ruku“. Jack odlétne nìkolik metrù a dopadne na záda. Skaara se otoèí a odchází s ostatními. Brána se zavøe. Jack sedí na zemi a šokovanì hledí na bránu. Pøibíhají k nìmu ostatní. Jack bohužel nevidìl symboly, takže nevìdí, kam Apophis s ostatními odešli.

Mezitím v SGC Samuels hlásí Hammondovi, že jsou pøipraveni zavøít bránu, protože termín vypršel. Hammond váhá a ještì dává O’Neillovi a jeho lidem trochu èasu.

Na Chulaku všichni bìží k bránì a Daniel zadává adresu. Lesem se blíží jaffské oddíly a jsou už na dohled. Zatímco Daniel a Sam mají na starosti aktivaci brány a uprchlíky, Jack, Teal’c a SG-2 (Kawalsky, Warren a Casey) si berou na starost obranu. Jaffové vyrazí z lesa a zaènou støílet po pøedsunuté dvojici èlenù SG-2 - Warrenovi a Caseym. Dvojice mužù se je snaží zdržet co nejdéle, aby umožnila uprchlíkùm projít bránou. Jack, Teal’c a Kawalsky kryjí uprchlíky pøímo u brány. Dvojice je nakonec nucena se stáhnout a Kawalsky odpaluje miny, které pøedtím nastražili na celý kopec. To Jaffy zadrží a uprchlíkùm získá trochu èasu. Daniel zatím zadává adresu a brána se otevírá.

V SGC zatím generál Hammond s tìžkým srdcem dává rozkaz zrušit O’Neillovi a jeho lidem kódy. Než však staèí být rozkaz splnìn, pøibíhá major Samuels a hlásí, že brána byla aktivována zvenèí. Hammond odvolává svùj poslední rozkaz. Oba muži bìží do øídící místnosti a napjatì sledují, co se bude dít.

Sam na Chulaku vysílá kód a vzápìtí probíhá bránou. Daniel za ní posílá všechny uprchlíky. Jaffové na nì útoèí a O’Neill se svými lidmi jen horko tìžko odráží útok. Bránou probíhá poslední uprchlík a Jack naøizuje Danielovi, aby také prošel. Daniel pøibíhá bránou do SGC. V prostoru pøed bránou stojí Sam s uprchlíky. Všichni napjatì èekají na své kolegy.

U brány už zùstali jen Jack, Teal’c, èlenové SG-2 a vùdce uprchlých vìzòù. Pøi pøestøelce je Casey postøelen a padá. Jack spolu s Kawalským ho zvedají a pomáhají mu dostat se k bránì, kde ho pokládají na zem. Warren probíhá bránou. Vùdce uprchlíkù drží pod krkem jednoho Jaffu a škrtí ho. Nakonec mu zlomí vaz a Jaffa zùstává ležet pøed bránou. Z vaku na bøiše mu vyleze larva a zaboøí se do krku majora Kawalského, který pomáhá Caseymu. Teal’c s vùdcem uprchlíkù probíhají bránou. Sam a Daniel èekají v prostoru brány spoleènì s uprchlíky na Jacka, Teal’ca a SG-2. Bránou prochází Teal’c a vùdce uprchlíkù. Ostraha na nì namíøí zbranì. Sam jde po rampì k Teal’covi a ten jí pøedává svou tyèovou zbraò. Jack s Kawalským zvedají ranìného Caseyho a na poslední chvíli probíhají bránou. Za nimi probìhne i pár Jaffù. Trojice probíhá bránou do SGC a iris se za nimi uzavírá. Slyšíme nìkolik úderù, jak Jaffové, kteøí je pronásledovali, narazili na iris. Jack s Kawalskym pokládají Caseyho na rampu pøed bránou, kam pøibíhá zdravotnický tým. Uprchlíci pøibíhají k èlenùm SG-1 a ke Kawalskému a objímají je. Koneènì jsou v bezpeèí. Generál Hammond jde po rampì nahoru ke zranìnému Caseymu. Ten je naložen na nosítka a poté odnesen na ošetøovnu. Generál Hammond žádá O’Neilla o vysvìtlení situace. Jack odpovídá, že to jsou uprchlíci a že je mohou poslat bránou domù. Hammond chce vìdìt, co mezi nimi pohledává Teal’c. Jack Teal’ca pøedstavuje a øíká, že jim všem zachránil život. Chtìl by ho mít ve svém týmu. Hammond odpovídá, že to nezáleží na Jackovi, a dodává, že už se velmi tìší na hlášení z probìhlé mise, které jistì bude velmi zajímavé, a odchází. Kawalsky vypadá trochu zmatenì a zapotácí se. Na Jackovu otázku však odpoví, že mu nic není. Daniel hledí na bránu a øíká, že Sha’re je nìkde tam venku. Co udìlají? Jack odpovídá, že Skaara taky a že je najdou. Všichni odcházejí z prostoru brány, zùstává jen stále trochu omámený Kawalsky. Sestupuje po rampì a náhle mu zažhnou oèi.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Vyslno:
Datum uveden
as
Stanice

13:40 - Nova
slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 511 krt
vygenerovano za: 0.11266994 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)