Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Torment of Tantalus /Tantalova muka
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 11.dl Tantalova muka
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1997.10.03 - Pátek
esk premira:
2000.05.11 - Ètvrtek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
11
Dl v serii
11
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
110
Kd epizody:
SG-110
Pidno dne:
20.03.2009, 08:39:28
Zmna dne3:
20.03.2009, 08:39:28
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

V roce 1945 prezident Roosevelt naøídil experimenty s podivným kruhovým zaøízením nalezeným v Egyptì v roce 1928. Vìdci se tehdy domnívali, že to zaøízení je nìjaká zbraò nebo by se tak dalo použít. Experimenty vedl profesor Langford, objevitel brány. Amerièanùm se podaøilo ještì téhož roku bránu úspìšnì aktivovat a jeden z èlenù výzkumného týmu, dr. Ernest Littlefield, prošel bránou na planetu, která byla pozdìji oznaèena jako P3X-972, a Zemì s ním ztratila veškerý kontakt.

O 50 let pozdìji, poté, co Pentagon odtajòoval staré archivní materiály, se Danielovi dostaly do ruky filmy se zmínìnými pokusy a úspìšnou aktivací brány. Mají podrobné snímky a tedy i adresu, na kterou se dr. Littlefield vydal. Daniel informuje o pokusech Catherine Langfordovou a pøehraje jí zmínìné pásky. Catherine je šokována, protože v muži, který prošel bránou, poznává svého bývalého snoubence dr. Ernesta Littlefielda. Domnívala se, že zahynul pøi výbuchu v laboratoøi - aspoò to jí tehdy øekl její otec. Netušila, že Ernest spolu s profesorem Langfordem úspìšnì aktivovali bránu a Ernest se vydal jako dobrovolník na první cestu bránou.

Daniel bere Catherine do SGC a generál Hammond, pøes poèáteèní nesouhlas, nakonec povoluje misi na planetu P3X-972 - planetu, na niž v roce 1945 odešel dr. Littlefield. Catherine Langfordová se úèastní mise spolu se èleny SG-1.

Po pøíchodu na planetu se tým ocitne v polorozboøené stavbì na vysokém útesu nad rozbouøeným oceánem, jediné stavbì na planetì, a setkává se i s dr. Littlefieldem, který na planetì žil úplnì sám déle než padesát let. Zachoval si ale zdravý rozum, zøejmì i díky podrobným deníkùm, které psal, jako kdyby tam po celou tu dobu byla Catherine s ním a prožila s ním krásný život. Zprvu dává pøednost té vymyšlené Catherine a pøed pravou uteèe, ale nakonec se oba sbližují a Catherine Ernestovi odpouští.

Ovšem èlenové SG-1 zjišují, že se nemohou vrátit domù, protože centrální èervený krystal zadávacího zaøízení (DHD) je rozbitý. Všichni jsou tak uvìznìni v této jediné stavbì, které hrozí zánik a zøícení do oceánu, protože ji nièí obrovská bouøe, která zuøí nad planetou. Mají jedinou šanci: že se jim podaøí zaøízení opravit nebo že zadají adresu manuálnì. K tomu však potøebují dostateèné množství energie. Nakonec jim zbude pouze druhá možnost, nebo se propadne èást podlahy i s DHD pøímo do oceánu.

Zatímco Sam s Teal’cem pracují na zprovoznìní brány, Ernest ukazuje Danielovi své deníky a zavede ho k záhadnému zaøízení, které studoval po celou tu dobu, co uvízl na planetì. Ukazuje se, že jediná stavba na planetì sloužila jako základna ètyø mimozemských ras, jejichž pøíslušníci se zde zøejmì scházeli v jakési jednací místnosti, v níž se záhadné zaøízení nachází. Podobá se trochu zmenšené verzi DHD. Uprostøed je centrální èervenooranžový krystal. Pokud se nìkdo krystalu dotkne, objeví se oranžový paprsek, který promítá trojrozmìrné modely chemických prvkù. Základní prvky jsou stavebními kameny celého vesmíru. Lze je použít jako univerzální jazyk, protože se komunikaèní metoda zredukuje na nejzákladnìjší prvky, které jsou spoleèné všemu a všem. Opìtovným dotekem lze „obrátit stránku“. Zaøízení pøedstavuje jakousi „knihu“ se souhrnem všech vìdomostí ètyø ras. Daniel je zaøízením fascinován natolik, že je ochoten riskovat život pobytem na planetì, a nechce se vrátit s ostatními domù. Ernest se mu to snaží vymluvit a poukazuje na skuteènost, že vìdecké objevy nemají smysl, pokud je èlovìk nemá komu pøedat.

Trojice èlenù SG-1 nakonec získává energii potøebnou k manuálnímu zadání adresy z blesku, který svedou pøímo do brány. Sam s Teal’cem zadávají adresu. Jack pøikazuje ostatním, aby prošli bránou, a jde pro Daniela. Ten je ale stále odhodlán zùstat na planetì. Nakonec se však nechává pøemluvit. Je nejvyšší èas, protože budova se v zuøící bouøi zaèíná rozpadat. Oba muži dobìhnou do místnosti s bránou. Budova se zaèíná bortit a všude kolem nich padají tìžké kamenné sloupy. Èerví díra se zaèíná hroutit a brána již dlouho nevydrží otevøená. Jack s Danielem do ní na poslední chvíli skoèí a ta se za nimi zavírá. V SGC si všichni oddechnou, když se oba muži dostávají v poøádku na Zemi. Hammond je spokojen - týmu se podaøilo splnit úkol a pøivést zpìt dr. Littlefielda, který po tolika letech opìt obnoví vztah s Catherine Langfordovou.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Vyslno:
Datum uveden
as
Stanice

13:45 - Nova
slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 595 krt
vygenerovano za: 0.10949302 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)