Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Within the Serpent´s Grasp /V sevøení hada
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 22.dl V sevøení hada
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.03.06 - Pátek
esk premira:
2000.05.29 - Pondìlí
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
22
Dl v serii
22
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
121
Kd epizody:
SG-121
Pidno dne:
22.03.2009, 12:26:29
Zmna dne3:
05.05.2009, 20:18:47
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Senátor Kinsey nepodpoøil další financování projektu Stargate (viz Politics), a tak se celý komplex SGC pøipravuje na uzavøení. Generál Hammond ve své kanceláøi likviduje poslední písemné materiály, které dává do skartovaèe. Pøichází za ním Jack, který se nehodlá jen tak smíøit se situací. Generál Hammond øíká, že zkoušel všechno možné, aby zabránil ukonèení projektu. Dvakrát byl za senátorem Kinseym, navštívil ministra obrany, hovoøil se sborem náèelníkù štábù. Volal i prezidentovi, ale všechno je marné. Ani Hammond, ani O’Neill nesouhlasí s rozkazem, který mùže vážnì ohrozit obranyschopnost Zemì, ale nemají na vybranou.

Jack pøichází do øídící místnosti, kde už na nìj èeká zbytek jeho týmu. Všechny poèítaèe a øídící pulty v místnosti jsou zakryty plachtami, stejnì jako hvìzdná brána. Prostor brány i øídící místnost tak pùsobí velmi deprimujícím dojmem. Jack je informuje o svém rozhovoru s Hammondem a øíká, že generál to vzdal a že pozítøí bránu zakopou. Dohadují se, co dál. Daniel se obává, že pokud nìco neudìlají, bude celá planeta znièena, jako se to stalo v té alternativní realitì (viz There But for the Grace of God). Pokud by teï odešli na souøadnice, které Daniel pøinesl, mìli by alespoò nìjakou šanci, by minimální. Pokud neodejdou a Goa’uldi zaútoèí, budou zcela bezmocní. Mají šanci, protože pokud jsou to souøadnice svìta, který na abydoské kartuši není, nebudou je Goa'uldi oèekávat. Nakonec se všichni shodnou na tom, že pùjdou.

O nìco pozdìji se všichni opìt sejdou v øídící místnosti. Sam sedí u poèítaèe a zadává adresu podle Danielových souøadnic. Všichni jsou obleèeni v èerných bojových uniformách. Komplexem se rozezní poplašný signál, který upozoròuje na neoprávnìnou aktivaci hvìzdné brány. Sam ještì uzavírá všechny pøístupové chodby k prostoru brány. Tam míøí generál Hammond a major Ferretti s oddílem vojákù. Dveøe se pøed nimi najednou zavírají a odøíznou jim tak další cestu. Hammond se snaží pomocí magnetické karty dveøe otevøít, ale stále svítí èervená kontrolka a dveøe zùstávají zavøené. Mezitím èlenové SG-1 poslali napøed bránou sondu a napjatì oèekávají první zábìry. Sonda dorazí na místo a zaèíná vysílat. Ale na zábìrech se nic neobjevuje. Obraz je celý èerný. Místo musí být velmi tmavé. Sam zapíná noèní vidìní a na obrazovce se objevuje DHD a kousek od nìj nìjaká bedna. Stìny jsou pokryté hieroglyfy. Na obrazovku postupnì vplouvají další zábìry místnosti, jak se kamera na sondì otáèí. V zábìru je další bedna. Daniel a Jack hledí na obrazovky, umístìné nad jejich hlavami, které pøejímají zábìry bezpeènostních kamer z chodeb pøilehlých k prostoru brány. Ostraze se podaøilo otevøít dveøe v jedné z chodeb. Èlenové SG-1 bìží do prostoru brány, nasazují si brýle pro noèní vidìní a probíhají aktivovanou bránou. Hammond a Ferretti pøibíhají s oddílem vojákù právì ve chvíli, kdy bránou projde poslední èlen SG-1 - Teal’c. Brána se zavírá. Hammond svádí vnitøní boj. Na jedné stranì se na èleny SG-1 zlobí, že neuposlechli jeho rozkazu, a na druhé stranì se mu ulevilo. Tým SG-1 by mohl být jejich poslední nadìjí pøi pøípadném útoku Goa’uldù.

Ukazuje se, že tmavá místnost s hvìzdnou bránou je jakési skladištì plné velkých beden. Daniel posílá sondu zpìt. Ostatní si prohlížejí obsah jedné z beden. Je plná zbraní. Jsou zde tyèové zbranì a šest menších zbraní tvarem vzdálenì pøipomínajících písmeno „S“. Teal’c jim je pøedstavuje jako goa’uldské zat’nik’ately a øíká, že jsou to zbranì s ménì úèinnou formou energie, než je ta v tyèových zbraních. První zásah zpùsobí bolest, èlovìka zneškodní, ale nezabije. Druhý výstøel pak èlovìka zabije. Najednou se ozve podivný zvuk, jako by se nìco nabíjelo. Podlaha se otøese a jakoby sebou trhne. Všichni kromì Teal'ca upadnou na zem a Daniel se skutálí ze schodù, které vedou k bránì. Teal’c naléhá, že se musí okamžitì vrátit. Daniel jde k DHD a zadává adresu, ale brána se neotevøe. Daniel sekvenci opakuje, ale brána nereaguje. Vtom se otevírají doposud skryté dveøe. Všichni se rychle kryjí za bednami. Pøichází nìkolik jaffských stráží. Otevírá se jedna z beden a z ní se vysune velká nahnìdlá koule. Volnì se vznáší místností, až vzduchem dopluje k bránì. Zastaví se uprostøed brány a je zachycena v jakémsi silovém poli. Jaffové poté opouštìjí místnost. Dveøe se za nimi zavírají a èlenové SG-1 vylézají z úkrytù. Podle Teal’ca je to dálkové zaøízení pro vizuální komunikaci. Ètveøice vychází ven a vydává se na prùzkum.

Zatím v SGC pøicházejí za generálem Hammondem major Ferretti a seržant Davis. Konstatují, že èlenové SG-1 zadali souøadnice, které doktor Jackson pøinesl z alternativní reality, a jestli to, co vidìl, je pravda, tak odtamtud Goa'uldi povedou útok na Zemi. Ferretti se nabízí, že se vydá se svým týmem O’Neillovi a jeho lidem na pomoc. Hammond misi povoluje s tím, že oficiálnì bude Ferrettiho úkolem pøivést SG-1 pøed vojenský soud. Nejprve chtìjí vyslat sondu, a pokud bude vzduch èistý, mají zelenou. Ovšem ukazuje se, že uskuteènit záchrannou misi není možné, protože pøi zadávání adresy sedmý symbol nezapadne do zámku a brána se tedy neotevøe. Èlenové SG-1 jsou v tom sami a budou se muset spolehnout pouze na sebe.

SG-1 pokraèuje v prùzkumu a dorazí až do místnosti se sarkofágem. Vychází najevo, že nejsou na planetì, ale na lodi, jež se pohybuje hyperprostorem, a místnost je mùstek. Proto adresa nefungovala, když se chtìl na uvedené koordináty vydat major Ferretti se svým týmem. Když tým dorazil, byla loï na obìžné dráze. Pak ale obìžnou dráhu opustila, proto už výchozí místo dávno neplatí a nemohou tedy domù. I kdyby se jim podaøilo zmocnit se lodi, nemohou ji obrátit a odletìt na výchozí pozici, protože Teal’c takovýto typ plavidla neumí pilotovat. Všichni se vzdalují z mùstku, protože takové místo nezùstává dlouho opuštìné, a vydávají se na další prùzkum. Objeví hangár plný bojových letounù, které jsou pøipravovány ke startu. Pochopí, že jsou na lodi míøící k Zemi s cílem zaútoèit a znièit ji. Sam se ale domnívá, že mají dost èasu nìco podniknout, protože loï musela být na obìžné dráze nebo na povrchu planety, aby ty souøadnice, které získal Daniel, platily. A podle tìch souøadnic bude trvat nejmíò rok, než dorazí k Zemi., i kdyby letìli desetinásobnou rychlostí svìtla.

Èlenové SG-1 se vydávají chodbou za prùvodem Jaffù, kteøí nesou sarkofág a míøí do prostoru brány. Sarkofág je umístìn uprostøed místnosti s hvìzdnou bránou. Kolem nìj stojí dvoøané, knìží a jaffské stráže a s oèekáváním hledí na komunikaèní kouli, která je umístìna uprostøed brány v silovém poli. Náhle koule zprùsvitní a objevuje se Apophis. Do místnosti se nepozorovanì vplíží èlenové SG-1, ukrývají se za jednu z beden a sledují, co se bude dít. Apophis všem sdìluje, že se k nim brzy pøipojí a že do té doby budou poslouchat pøíkazy jeho syna Klorela. Sarkofág se otevírá a z nìho vstává mladý chlapec. K pøekvapení SG-1 je to Skaara. Všichni se mu klanìjí. Klorel/Skaara zdraví svého otce, poté Apophisùv obraz zmizí a komunikaèní koule opìt zmatní. Všichni místnost opouštìjí a z prostoru brány odnášejí i sarkofág.

Jack má plán - chce se zmocnit Klorela/Skaary. Doufá, že by se jim mohlo podaøit probudit hostitele - Skaaru. Jack s Teal’cem se vydávají na mùstek s cílem zajmout Klorela/Skaaru, zatímco Sam s Danielem mají za úkol rozmístit ve strategických èástech lodi výbušniny. Jackovi a Teal’covi se po krátké pøestøelce podaøí zneškodnit všechny tøi jaffské stráže na mùstku. Klorel vztekle aktivuje „ozbrojenou ruku“ a snaží se namíøit krystal na Jacka, který se kryje za jedním ze sloupù. Klorelovi zažhnou oèi. Ovšem než staèí „ruku“ na Jacka použít, Teal’c se nepozorovanì pøiplíží za nìho, zezadu ho uchopí za „ozbrojenou ruku“ a zkroutí mu ji za záda. Znemožní mu tak jakýkoli další útok. Jack zneškodòuje otevírací mechanismus dveøí. Pøístupová cesta na mùstek je tak na chvíli zablokována a oba muži mají chvíli èas na to, aby se pokusili probudit v Klorelovi Skaaru. Zatím Sam s Danielem dorazí k hangáru. Sam jde k nejbližšímu letounu a pøipevòuje na nìj výbušninu C-4. Když vybuchne jeden letoun plný paliva, vyvolá to øetìzovou reakci a budou znièeny všechny.

Na mùstku mezitím Jack naléhá na Skaaru, aby si zkusil vzpomenout. Moc se mu to ale nedaøí a Klorel se mu arogantnì vysmívá. Pomalu jim dochází lhùta, protože na chodbì se Jaffové snaží opravit otevírací mechanismus dveøí. Nakonec Jack dostává nápad, jak Klorela ve Skaarovì tìle aspoò na chvíli umlèet a probudit Skaaru - støelit po nìm zat’nik’atelem. Po výstøelu se Klorel/Skaara zhroutí v bolestech k zemi a Skaara na chvíli pøebírá kontrolu nad Goa’uldem ve svém tìle. Skaara žádá Jacka o odpuštìní za to, co se chystají udìlat. Jack chce vìdìt víc. Skaara svádí urputný vnitøní boj s Klorelem, který se nad ním snaží znovu získat kontrolu. Skaara pomalu, ale jistì prohrává. Klorel nakonec vítìzí... zrovna ve chvíli, kdy se Jaffùm podaøí opravit dveøe a vpadnou na mùstek s namíøenými tyèovými zbranìmi. Teal’c stále zezadu drží vzpouzejícího se Klorela a míøí na nìj zat’nik’atelem. Jack kleèí pøed nimi a pomáhá Teal’covi s Klorelem. Velitel Jaffù rozkazuje, aby pustili Klorela a vzdali se. Situace se pro oba muže nevyvíjí zrovna rùžovì. Jack se zoufale snaží probudit v Klorelovi starého Skaaru a žádá ho o pomoc. Klorel oèividnì svádí vnitøní boj se Skaarou. Nakonec mu zažhnou oèi. Jackovi s Teal’cem je jasné, že prohráli. Po chvíli váhání Teal’c pokládá zat’nik’atel na zem a pouští Klorela. Klorel se vítìzoslavnì usmìje a vstává. Bere zat’nik’atel, stoupá si za kleèícího Jacka a vystøelí po nìm. Jack se zhroutí na podlahu. Jaffové na oba muže namíøí tyèové zbranì, ale Klorel je zadrží. Oba zajatci jsou odvádìni do místnosti s hvìzdnou bránou. Tam zatím Sam s Danielem pøipevòují výbušniny na bránu. Když se otevøou dveøe, oba se rychle schovávají za jednu z beden. Pøicházejí Klorel a Jack s Teal'cem, obklopeni ètyømi jaffskými strážemi. Komunikaèní koule zprùsvitní a objevuje se Apophis. Klorel sdìluje otci, že pro nìj má velký dar - zrádce Teal’ca a èlovìka, který ho zlákal na stranu pozemšanù. Dále ujišuje Apophise, že víc lidí na jeho lodi už není. Apophis chce, aby Teal’c zemøel krutou smrtí - odnìtím goa’uldí larvy. A Jackovi a zpùsob smrti vybere Klorel sám. Apophisùv obraz zmizí a koule opìt zmatní. Pøicházejí knìží, dvoøané a nìkolik jaffských stráží. Jaffský knìz se chystá vyjmout Teal’covi z bøišního vaku larvu. Jack promlouvá ke Skaarovi, a to nedovolí. Klorel opìt svádí vnitøní boj se Skaarou a tentokrát se zdá, že Skaarovi se pøece jen povedlo ho trochu ovlivnit, protože Klorel na poslední chvíli zastavuje Teal’covu popravu a pøikazuje, aby byli oba muži odvedeni na mùstek. Všichni odcházejí a Sam s Danielem koneènì mohou opustit úkryt.

Jack a Teal’c jsou opìt s Klorelem na mùstku. Na Klorelùv pokyn položí jeden z Jaffù ruku na modrou kouli a ta zbìlá. Loï sebou prudce škubne a vynoøuje se z hyperprostoru. K Jackovì pøekvapení loï míjí Saturn. Jsou doma ve Sluneèní soustavì. Klorel mu škodolibì slíbí, že ještì jednou uvidí svùj domov a pak on i všichni lidé na Zemi budou znièeni a pozemšané už nebudou nadále Goa’uldy obtìžovat.

Zatím generál Hammond dostává hlášení, že nedaleko Saturnu byly zamìøeny dva objekty míøící k Zemi, které se zatím nepodaøilo identifikovat, a že NASA nastavuje Hubbleùv teleskop. Hammond telefonicky informuje o nastalé situaci prezidenta. Prezident mobilizuje všechny síly vèetnì Národní gardy a záloh.

Na Klorelovì lodi zatím oddíl Jaffù vchází do hangáru. Sam a Daniel stojí skryti u dveøí a sledují, jak Jaffové nasedají do bojových letounù. Oba se vydávají na mùstek vysvobodit své kolegy z týmu. Strhne se prudká pøestøelka, ve které jsou nakonec zlikvidovány všechny jaffské stráže, a Klorel tak zùstává sám, bez ochrany. Podaøí se mu však zmocnit se Daniela, aktivuje „ozbrojenou ruku“ a namíøí ji na Danielovu hlavu. Je jasné, že Danielovi nezbývá mnoho èasu, a pokud ostatní nìco nepodniknou, Daniel zemøe. Aby zachránil Daniela, Jack nakonec dvakrát vystøelí z pistole a Klorel/Skaara s bolestným výkøikem padne na podlahu. Jack k nìmu bìží a otoèí ho èelem k sobì. Sam zatím bìží k Danielovi. Tomu nic není, jen je celý omámený a potøebuje chvíli, aby se vzpamatoval. Skaara opìt pøebírá kontrolu nad Klorelem a z posledních sil volá Jacka. Jack je zdrcen, protože právì obìtoval život jednoho pøítele, aby zachránil druhého. Skaara mu umírá v náruèí. Teal’c volá všechny, aby se šli podívat z okna. Všichni jsou šokováni tím, co spatøí... pøed nimi se objevuje namodralá koule Zemì. Sam se ve svých výpoètech velmi mýlila. Loï musela letìt mnohonásobnì rychleji, než se domnívala. Všichni s hrùzou hledí na svou domovskou planetu, které nyní hrozí zánik. Plavidlo se neodvratitelnì pøibližuje k Zemi a v pozadí se objevuje druhá pyramidová loï. Zdá se, že osud Zemì je zpeèetìn.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 520 krt
vygenerovano za: 0.11164093 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)