Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Cold Lazarus /Zmrtvýchvstání
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 7.dl Zmrtvýchvstání
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1997.08.29 - Pátek
esk premira:
2000.05.03 - Støeda
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
7
Dl v serii
7
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
106
Kd epizody:
SG-106
Pidno dne:
19.03.2009, 09:13:38
Zmna dne3:
19.03.2009, 09:13:38
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Èlenové SG-1 se vydávají na misi na planetu P3X-562, která je domovským svìtem krystalické formy života na bázi køemíku. V okolí brány nacházejí pouze píseèné duny ostøe žluté barvy a žádné stopy po vegetaci nebo známkách nìjakého života. Poblíž naleznou pouze tisíce krystalù modré barvy. Všechny jsou rozbité. Jack se vydává o nìco dál od ostatních a dojde až k velkému krystalu, který se zdá být neporušený. Dotkne se ho, je velkou silou odmrštìn výbojem energie a padá bezvládnì na zem. Krystal vytvoøí jeho pøesnou kopii a vrací se zpìt k ostatním èlenùm týmu. SG-1 se pak vèetnì Jackovy kopie vrací na Zemi a zanechává pravého Jacka v bezvìdomí na planetì.

Po návratu èlenové SG-1 informují generála Hammonda o misi. Za posledních tisíc let Goa’uldi P3X-562 nenavštívili. V okolí hvìzdné brány výsadek nalezl v jedné z prohlubní pouze jakési modré krystaly. Je pravdìpodobné, že tam byly nìkým shromáždìny. Daniel se domnívá, že prohlubeò mùže mít náboženský význam. Nenalezli žádný nerozbitý krystal. Pár jich vzali s sebou k prozkoumání. Generál Hammond dává všem osobní volno až do další mise.

„Jack“ toho využívá. Jde do šatny ke skøíòce se „svými“ vìcmi. Prohlíží si krabici, ve které má pravý Jack pár fotek zemøelého syna, snubní prstýnek, dopisy od své ženy Sary a pár dalších vìcí. Jackova kopie si vše prohlíží a zdá se, že z fotografií je schopna rekonstruovat okamžiky, pøi nichž byla ta která fotografie poøízena. Snaží se tak získat o Jackovi podrobnìjší informace. Z dopisù získává také adresu Jackovy ženy Sary a vydává se za ní.

Zatím zbylá trojice SG-1 zùstává na základnì a Sam s Danielem se vìnují zkoumání krystalù. Sam sdìluje Danielovi, že potkala Jacka v šatnì, že si prohlížel staré fotky a choval se trochu divnì. Od Daniela se dozvídá podrobnosti o Jackovì rodinì: že Jack mìl syna, který se nešastnou náhodou zastøelil jeho zbraní, a že manželka Sara opustila. Sam o Jackovì minulosti nemìla ani tušení a nevìdìla, že Jack prožil takovou obrovskou tragédii. Dvojice v laboratoøi spoleènì zkoumá modrý krystal. Ukazuje se, že krystal nese známky výstøelu z tyèové zbranì. Krystal na chvíli vytvoøí podobu Danielova oblièeje. Ten zdìšenì uskoèí a volá Sam. Když se Sam pøiblíží, krystal tentokrát vytvoøí podobu jejího oblièeje a žádá je o pomoc.

Zatím „Jack“ dorazil až k Saøinì domu. Sara je pøekvapená. „Jack“ chce mluvit s Charliem - svým synem. Sara je vydìšená a nechápe jeho chování. Charlie je pøece mrtvý. Chce, aby ji nechal na pokoji, a odchází. Její otec pak zve „Jacka“ dál a ten jde do Charlieho pokoje. Tchán ho nechává o samotì, protože se domnívá, že se Jack potøebuje vyrovnat s minulostí a synovou smrtí po svém. „Jack“ si prohlíží jednotlivé vìci v pokoji a vybavují se mu pøi tom záblesky z Charlieho minulosti. Kopie tak z útržkù koneènì pochopí, co se stalo, a že pro lidi má smrt jiný význam než pro jeho druh. „Jack“ jde za Sarou a øíká, že se musí vrátit k hvìzdné bránì. Ta netuší, o èem je øeè, a vyèítá mu, že si vždycky nìco vymyslí, aby s ní nemusel mluvit.

Mezitím se na základnì zaène zadávat adresa, protože byla zvenèí aktivována hvìzdná brána. Je vyhlášen poplach a do prostoru brány je povolán obranný oddíl. Pøichází signál SG-1. Bránou vzápìtí k pøekvapení trojice èlenù SG-1 a generála Hammonda prochází Jack O’Neill. Vojáci z ostrahy na nìj namíøí zbranì a Hammond chce vìdìt, co je Jack zaè. Jack je zmatený, nechápe, co se dìje a proè se zbytek jeho týmu vrátil bez nìho. Hammond naøizuje zavøít Jacka do zadržovací cely na pozorování. Po testech, které mu udìlala dr. Fraiserová, vychází najevo, že je to pravý Jack O’Neill. Kdo se to pak ale vrátil se zbytkem SG-1?

„Jack“ si zatím na lavièce v parku vyjasòuje se Sarou situaci. Øíká, že odešel, protože si myslel, že se Sara na nìj po Charlieho smrti zlobí. Sara mu vyèítá, že s ní nikdy nebyl schopen mluvit o svých pocitech, že byl vždycky pøíliš uzavøený, zvláštì po synovì smrti. Nyní spolu poprvé po dlouhé dobì mluví zcela otevøenì. Náhle však „Jackem“ zaènou projíždìt zvláštní energetické výboje a on se zhroutí. Vydìšená Sara ho odváží do nemocnice.

Sam má urèitou teorii, pomocí níž se snaží vysvìtlit, co se stalo. Elektromagnetická energie v krystalu má schopnost napodobovat. Ztvárnila alespoò èásteènì jak ji, tak Daniela. Chápe jejich myšlenky i øeè a také je napodobuje. Ten druhý Jack mùže být tedy také jen energie, právì taková, jakou našli v krystalu. Je jen o hodnì silnìjší, aby byla schopna ztvárnit celého èlovìka. Èlenové SG-1 spolu s generálem Hammondem se opìt pokoušejí komunikovat s krystalem, který pøedtím Sam a Daniel zkoumali. Od krystalu se dozvídají, že kdysi dávno pøišli na P3X-562 Goa’uldi. Krystaly se jich nebály a snažily se je uvítat. Jeden z Goa’uldù se ale krystalu dotkl a jeho energie ho znièila. Goa’uldi shromáždili všechny krystaly na jedno místo a znièili je. Prohlubeò, o které se Daniel domníval, že má náboženský význam, byla vlastnì masovým hrobem krystalù. Krystal dále øíká, že se musí vrátit zpìt na svou planetu a že není nadále schopen udržet tvar Samanthiny tváøe. Podle Sam energie uvnitø krystalu zaèíná slábnout a krystal vyzaøuje ionizující èástice. Dávky nejsou nebezpeèné, ale u kopie tomu bude jinak. Pokud se „Jack“ zaène hroutit stejnì jako energie v krystalech, každý v jeho blízkosti mùže dostat smrtelnou dávku radiace. Vychází najevo, že „Jack“ opustil základnu. Je tøeba ho urychlenì nalézt. Sam si vzpomene, že si „Jack“ prohlížel staré fotky a další vìci. Jack okamžitì volá Saøe, ale nikdo to nebere. Hammond obdrží zprávu, že v jedné nemocnici pøijali pøed hodinou nìjakého J. O’Neilla. SG-1 se tam vydává.

Sara zatím sedí u „Jackova“ lùžka v nemocnici a oba spolu hovoøí o synovi. Po chvíli jím opìt zaènou probíhat silné výboje. Sara se ho dotkne a popálí se na ruce. Svìtla a pøístroje v „Jackovì“ okolí zaènou vybuchovat. Sara utíká z pokoje. Celá nemocnice je evakuována, všude je zmatek, plno sanitek a policistù. Do nemocnice pøicházejí èlenové SG-1. Jack naøizuje, aby všichni kromì jeho lidí vyklidili budovu. Na chodbì potkává Saru. Ta je naprosto zmatená. Jack ji uklidòuje a slibuje, že až vše skonèí, že si spolu promluví. Sara odchází z budovy a èlenové SG-1 si nasazují ochranné masky a jdou k místnosti, kde je Jackova kopie.

„Jack“ leží na zemi a je zmítán výboji energie. Jack pøistupuje ke svému dvojníkovi se slovy, že mu nechtìjí ublížit. Kopie ho varuje, a se nepøibližuje, že mu také nechce ublížit, ale že ho její energie mùže znièit. Opìt jí projedou silné výboje energie a Jack s ostatními èleny týmu jsou odmrštìni nìkolik metrù. Radiace klesá a èlenové SG-1 si sundávají ochranné masky. Jack jde opìt k dvojníkovi a øíká, že ví, že ho nechtìl na P3X-562 znièit, že vìdí o Goa’uldech a že lidé jsou také jejich nepøáteli. Ptá se, proè „Jack“ pøišel v jeho podobì na Zemi. Dozvídá se, že když ho energie z krystalu na planetì zranila, krystal se ho snažil uzdravit. Ale nechápal podstatu Jackova zranìní, proto mu nahlédl do mysli. Uvidìl mysl bojovníka a obával se, že až se o celé vìci dozvìdí Jackovi druhové, pøijdou a znièí ho. Proto se Jacka snažil uzdravit. Ale pochopil, že Jackovou nejvìtší bolestí nebylo zranìní, které mu zpùsobil výboj energie, ale hluboká rána v srdci, bolest zpùsobená ztrátou syna, a že vzpomínky na syna jsou to nejsilnìjší, co Jack ve svém srdci nosí. Domníval se, že kdyby Jackovi pøivedl Charlieho, uzdravil by ho. Nechápal, že smrt pro lidi znamená, že tìlo už neexistuje. Fyzická smrt má pro krystaly jiný význam. To pochopil až po pøíchodu na Zemi.

Poté Jackova kopie poskytne Jackovi jedineènou a neopakovatelnou možnost. Transformuje se do podoby Charlieho a Jack tak mùže opìt spatøit svého „syna“ a alespoò èásteènì se vyrovnat s jeho smrtí a rozlouèit se s ním. Tuto možnost dostává i Sara. Jack jí sdìluje, že to není pravý Charlie, ale pøesto má i ona aspoò na okamžik možnost opìt spatøit „syna“.

Nezbývá jim však mnoho èasu, protože všem v okolí „Charlieho“ hrozí nebezpeèí radiaèního zamoøení, pokud se jeho energie bude dále hroutit. „Charlie“ se musí co nejrychleji vrátit na P3X-562. Èlenové SG-1 se proto spolu s „Charliem“ urychlenì pøemisují zpìt na základnu a Jack ho poté doprovází na jeho domovskou planetu.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Vyslno:
Datum uveden
as
Stanice

13:45 - Nova
slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 485 krt
vygenerovano za: 0.27084589 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)