Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Singularity /Singularita
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 15.dl Singularita
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1997.10.31 - Pátek
esk premira:
2000.05.18 - Ètvrtek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
15
Dl v serii
15
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
114
Kd epizody:
SG-114
Pidno dne:
21.03.2009, 22:03:31
Zmna dne3:
21.03.2009, 22:03:31
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Na planetì Hanka (P8X-987) byla zøízena doèasná vìdecká stanice, aby shromáždila údaje o akreèním disku èerné díry bìhem místního zatmìní slunce. Tímto úkolem byl povìøen tým SG-7. Èlenové týmu SG-1 se vydávají na Hanku vypomoci týmu SG-7 s pozorováním zatmìní. Po pøíchodu na planetu se vydávají k observatoøi. Na cestì najdou mrtvého muže. Jack rozkazuje všem èlenùm týmu nasadit si masky. Daniel s Teal’cem se vydávají do vesnice zjistit, co se stalo, a Jack se Sam vyrážejí k vìdecké stanici s observatoøí. Zde nacházejí všechny èleny SG-7 mrtvé. O chvíli pozdìji pøibíhají Daniel s Teal’cem a hlásí, že všichni vesnièané jsou rovnìž mrtví. Na planetu je vyslána doktorka Janet Fraiserová se zdravotnickým týmem a celá vìdecká stanice i èlenové SG-1 procházejí dekontaminací. Všichni spekulují, co se na planetì mohlo stát. Všechno se muselo navíc sebìhnout velmi rychle, protože nikdo z SG-7 neposlal na Zemi ani nejkratší varovnou zprávu.

Èlenové SG-1 se ve speciálních ochranných oblecích (kromì Teal’ca, kterého chrání jeho symbiont) vydávají na prùzkum okolí s cílem oznaèit všechny mrtvé speciálními visaèkami. Cestou narazí na asi dvanáctiletou dívku, která jako jediná pøežila, a berou ji s sebou do komplexu vìdecké stanice. Janet podrobuje dívku lékaøské prohlídce. Domnívá se, že jde o nìjakou bakteriální infekci. Janet zjišuje, že dívka má v krvi stopy naquadahu, a domnívá se, že to je možná dùvod, proè byla schopna odolat infekci. Provede i sono vyšetøení, aby vylouèila možnost, že dívka je Goa’uld. Ukazuje se, že podle sebraných vzorkù je celá oblast kontaminována. Bakterie jsou ve vodì i v pùdì. Zdá se, že se nepøenášejí vzduchem, ale mají jedineènou schopnost pøežít v rùzných prostøedích. Zatímco Jack s Teal’cem zùstávají na planetì, aby mohli pozorovat a zdokumentovat zatmìní, do kterého zbývá ménì než den, a nepromeškat tak jedineènou šanci vyfotografovat èernou díru, ostatní vèetnì dívenky se vracejí na Zemi.

Po návratu do SGC všichni procházejí dekontaminací. Mladá dívka - Cassandra - je ubytována na základnì a postupnì se velmi sbližuje se Sam. Janet se zatím snaží získat více informací o smrtonosných bakteriích. Domnívá se, že je možné, že bakterii mohli zavléci na planetu sami pozemšané, a ona pak v tomto prostøedí zmutovala do smrtonosné podoby. Ale mohli by mít i lék, protože Cassandra má možná v sobì pøirozenou imunitu. Výsledky tìchto výzkumù by pøípadnì mohli využít v boji proti jiným infekcím na Zemi. Sam se mezitím vìnuje Cassandøe. Snaží se, aby se dívenka v novém prostøedí cítila co nejlépe a dokázala se vyrovnat s hrùznými zážitky a smrtí svých blízkých. Cassandra se na Sam velmi upne a zdá se, že je to oboustranné.

Cassandra si zaène stìžovat na bolest u srdce a Sam ji odvádí na ošetøovnu. Podle Janet Cassandøin krevní obraz vykazuje znatelný nedostatek draslíku a Janet netuší, co to mohlo zpùsobit. Když chce Sam odvést Cassandru zpìt do jejího pokoje, ta se zhroutí a dojde k zástavì srdce. Janet zahajuje se zdravotnickým týmem resuscitaci a použije i defibrilátor. Srdce opìt naskoèí a Janet ke svému údivu pøi poslechu srdce zaslechne podivné zvuky. Na rentgenu pak objevuje jakési podivné zaøízení, které ještì pøed pár hodinami Cassandra v hrudi nemìla. Na základnu je povolán doktor Warner, který se pokouší odstranit zaøízení, zèásti organické, operaèní cestou. Podaøí se mu ale pouze odebrat pár vzorkù a musí všeho nechat, protože Cassandøe se zrychluje pulz a opìt dochází k fibrilaci. Je jasné, že a už je to cokoli, má to schopnost v okamžiku zastavit Cassandøino srdce, a není možné to z tìla odstranit, aniž by ji pøitom nezabili.

Zatímco se Cassandra zotavuje po operaci ve svém pokoji, Janet zkoumá vzorky, které se doktoru Warnerovi podaøilo odebrat. Zaøízení je tvoøeno dvìma èástmi oddìlenými tukovou vrstvou, která se postupnì rozpadá. Jedna èást je tvoøena kombinací železa a draslíku a druhá je z naquadahu. Sam pøipravuje pokus, pøi kterém hodlá spojit mikroskopická množství obou vzorkù. Pokus probíhá v dobøe izolované místnosti. Jakmile se oba vzorky dostanou k sobì, dojde k výbuchu, který produkuje obrovské množství gama záøení. Je to vlastnì takový jaderný minivýbuch. Kdyby se obì èásti zaøízení, které má Cassandra v tìle, pøiblížily k sobì, zpùsobilo by to obrovský jaderný výbuch. A k tomu zøejmì dojde, protože tuková vrstva oddìlující obì èásti se pomalu, ale jistì rozpadá. Vychází najevo, že všechno byla léèka. Goa’uldi zabili všechny obyvatele planety až na Cassandru, která mìla posloužit jako trojský kùò. Goa’uldi vìdìli, že pozemšané nenechají dívku samotnou a že ji vezmou s sebou na Zemi. Použili svou technologii a vpravili jí do hrudníku zaøízení. Všechno naplánovali tak, aby se na celou vìc pøišlo až poté, co se dívka dostane na Zemi. Mìla být znièena pozemská hvìzdná brána a SGC. Dívka je vlastnì chodící jaderná nálož. Podle bunìèného rozpadu tkánì jim zbývají necelé dvì hodiny, než se obì èásti zaøízení spojí a dojde k výbuchu. A zaøízení nelze vyjmout, aniž by Cassandru nezabili. Hammond navrhuje dopravit Cassandru zpìt na její planetu a povoluje Sam a èlenùm týmu SG-4, aby se tam s ní vydali.

Mezitím Jack s Teal’cem pozorují na planetì zatmìní a blízkou èernou díru. Spatøí podivný objekt, který se ukáže být goa’uldskou váleènou lodí. Teal’c se domnívá, že jde o plavidlo Goa’ulda Nirrtiho (pozdìji v prùbìhu seriálu vyjde najevo, že to není ten Nirrti, ale ta Nirrti - viz Fair Game), který má zøejmì prsty v masakru obyvatel planety i èlenù SG-7. Oba muži musí co nejrychleji pryè. Utíkají k hvìzdné bránì. Cestou na nì zaútoèí bojové letouny. Teal’c cestou stihne informovat Jacka, že Nirrti jednou poslal mírového emisara, aby jednal o hvìzdné bránì, které se zmocnil Apophis. Jednání však bylo jen trikem a brána byla znièena, jakmile do ní vstoupil, protože došlo k explozi. Jackovi dojde, že s Cassandrou by to mohlo být podobné a že cílem útoku je pozemská hvìzdná brána. Musí se co nejrychleji vrátit na Zemi a zabránit Cassandøe projít bránou. Obìma mužùm se za neustálých útokù bojových letounù podaøí projít hvìzdnou bránou zpìt na Zemi. Na poslední chvíli pøerušili zadávání adresy v SGC, kde se právì Sam s Cassandrou a SG-4 pøipravovali k odchodu. Cassandra náhle upadne do kómatu. Oba muži probíhají bránou - pøikazují, a je Cassandra okamžitì odvedena co nejdál od brány.

Jack s Teal’cem vysvìtlují ostatním, co se dìje. Teal’c se domnívá, že zaøízení v Cassandøinì tìle funguje jako èasový spínaè. Když dívku pošlou bránou, exploduje. Cílem Goa’uldù je pozemská hvìzdná brána. Když Cassandru dostali do blízkosti brány, její stav se zhoršil. Nezbývá jim už pøíliš mnoho èasu ani možností. Jack navrhuje odvézt dívku do opuštìného nukleárního zaøízení vzdáleného asi dvacet minut jízdy. SG-1 se tam spolu s Cassandrou vydává. Když dorazí na místo, Jack chce sám odvézt Cassandru výtahem osmadvacet pater dolù do speciálního bunkru, protože výbuch by znièil pouze spodní patra komplexu, ale jinak by nenapáchal další škody. Sam to však chce udìlat sama. Zbývá posledních pár minut. Sam sjíždí s Cassandrou do podzemí; dívka se bìhem jízdy ve výtahu probírá a cítí se mnohem lépe. Sam takový vývoj situace neoèekávala. Už takhle to pro ni je pøíliš tìžké, ale slabou útìchou jí bylo, že dívka je v bezvìdomí a o nièem nebude vìdìt. Teï se však situace radikálnì zmìnila. Dojedou až do spodního patra a Sam vede Cassandru do bunkru. Chce odejít a slibuje, že se za chvíli vrátí. Je to milosrdná lež, avšak nefunguje. Cassandra Sam pøipomíná, že jí slíbila, že ji nikdy nenechá samotnou. Sam opakuje, že se pro ni vrátí, s pláèem zavírá dveøe a odchází k výtahu. Cassandra ji volá. Sam jde do výtahu a jede nahoru. Po nìkolika patrech si to však rozmyslí a vrací se dolù. Když Jack zjistí, co Sam udìlala, pøikazuje jí intercomem, aby se okamžitì vrátila nahoru. Sam ho informuje o skuteènosti, že Cassandra je vzhùru a že ona ji nenechá samotnou. Sam zavírá dveøe bunkru a objímá Cassandru. Trojici èlenù SG-1 je jasné, že Sam radìji zvolila smrt, než by dívenku opustila. Všichni oèekávají výbuch, do kterého zbývá jenom pár sekund. Jack sleduje odpoèet na hodinkách a trojice se pøipravuje na mohutný otøes celého komplexu. Èas se naplní, ale nic se nedìje. Vše nasvìdèuje tomu, že k výbuchu nedošlo. Jack s nadìjí v hlase volá intercomem Sam. K úlevì trojice mužù z SG-1 se Sam ozve - obì jsou živé a k výbuchu vùbec nedošlo. Sam v to tajnì doufala, ale nebyla si zcela jistá. Napadlo ji, že Cassandra poprvé upadla do kómatu, když byla blízko hvìzdné brány. Jakmile ji odvezli dostateènì daleko, probudila se. Tak to Sam zkusila a ukázalo se, že její odhad byl správný.

Vracejí se zpìt na základnu a ukazuje se, že zaøízení v Cassandøinì tìle se zaèalo zmenšovat, když se dostateènì vzdálila od brány, a nakonec se zcela vstøebalo. Nyní je dívka zcela v poøádku. Je rozhodnuto, že Cassandra bude zatím žít u Janet Fraiserové.


Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 319 krt
vygenerovano za: 0.76097298 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)