Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Cor-Ai /Cor-ai
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 16.dl Cor-ai
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.01.23 - Pátek
esk premira:
2000.05.19 - Pátek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
16
Dl v serii
16
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
115
Kd epizody:
SG-115
Pidno dne:
21.03.2009, 22:22:53
Zmna dne3:
21.03.2009, 22:22:53
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

SG-1 se vydává na misi na planetu Kartágo. Teal’c hned po pøíchodu zjišuje, že není na planetì poprvé, že tu už kdysi byl, ještì v dobách, kdy býval Apophisovým Prvním mužem. Planetu obývají Byrsové. Goa’uldi èasto navštìvují jejich planetu, když potøebují získat nové hostitele. Jeden z vesnièanù, mladík Hanno, Teal’ca pozná a obviní ho z vraždy svého otce.

Èlenové SG-1 se chtìjí okamžitì vrátit na Zemi, ale Byrsové nechtìjí propustit Teal’ca. Ten má být podroben jakési formì místního soudu, tzv. cor-ai. Zbytek týmu se nabídne, že Teal’ca bude obhajovat. Ale budou to mít velmi tìžké. Soud má jiná pravidla, než na jaká jsou zvyklí na Zemi, a rozsudek urèuje sám poškozený, protože jenom ten, kdo nejvíc trpìl, je schopen urèit spravedlivý rozsudek. Teal’covi tak hrozí trest smrti.

Jack navrhuje, že by se mìli pokusit dostat Teal’ca z vìzení a uprchnout s ním. Ale to by znamenalo se prostøílet a Byrsové se k nim jinak chovali pøátelsky. Teal’c s tím nesouhlasí a je rozhodnut podøídit se rozsudku. Jack tím není nadšený, ale Teal’c je neoblomný.

Soud neprobíhá pro Teal’ca dobøe a vše spìje k neodvratnému - k rozsudku smrti. Jack se s tím nehodlá smíøit. Nechává Daniela na planetì, aby pokraèoval v obhajobì, a odchází se Sam na Zemi pro posily. Ovšem generál Hammond má své rozkazy a sdìluje rozèilenému Jackovi, že posily nebudou.

Zatím Daniel pokraèuje v obhajobì, kterou postavil na faktu, že Teal’c øekne úplnou pravdu, co se tehdy stalo, a že nemìl jinou volbu, než Hannova otce zabít. Byrsové se tak postupnì dozvídají, co se tehdy stalo. Apophis dal shromáždit všechny Byrsy a naøídíl svému Prvnímu muži - Teal’covi, aby pro výstrahu jednoho Byrsu zabil. Teal’c nemìl na vybranou a nakonec se rozhodl pro Hannova otce, protože to byl jednonohý mrzák. Byrsové by ho v pøípadì útìku do jeskyní a tajných tunelù, kde mají úkryty, kde pøespávají a kde se ukrývají pøed Goa’uldy, nechtìli opustit. On by nemìl šanci se zachránit a jen by je zdržoval a znemožnil tak, aby všichni vèas uprchli do bezpeèí. Daniel hájí Teal’ca argumentem, že to byla jediná možná volba, protože v pøípadì neuposlechnutí rozkazu by Apophis dal povraždit všechny Byrsy. Je zjevné, že Teal’c si ze všech špatných možností vybral tu nejménì zlou. Ale to Hanna nepøesvìdèí a odsuzuje Teal’ca k smrti. Poprava se má uskuteènit další den v poledne a Teal’c má zemøít vlastní zbraní.

Ovšem situace se prudce zmìní, když je planeta napadena oddílem Jaffù vedených Shak’lem. Teal’c se postaví na stranu Byrsù a je pøi boji zranìn do nohy výstøelem z tyèové zbranì. Bránou se vracejí Jack a Sam, kteøí na Zemi neuspìli, a vpadnou právì doprostøed bitevní vøavy. Nakonec jsou všichni Jaffové zneškodnìni - vèetnì Shak’la, kterého Teal’c zabije. Je po boji a Byrsové jsou zachránìni. Pøiblíží se hodina popravy. Zranìný Teal’c dokulhá k Hannovi a pøedává mu svou tyèovou zbraò s tím, že je pøipraven pøijmout trest. Hanno je pøekvapený, vždy Teal’c bránil ty, kdo ho chtìjí zabít. Hanno øíká, že se zmýlil a jeho otce tehdy zabil nìkdo jiný. Teal’c však trvá na svém, že to byl on. Hanno oponuje, øíká, že to tehdy byl jiný Jaffa a že Teal’c ho sám zabil. Oba muži si podávají ruce na usmíøenou. Pozemšané získali nové pøátele a vracejí se domù.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
1. dl
´´Azzopardi Mario´´
2. dl
´´Azzopardi Mario´´
3. dl
´´Berry Dennis´´
4. dl
´´Woolnough Jeff´´
5. dl
´´Gereghty William´´
6. dl
´´Berry Dennis´´
7. dl
´´Girotti Kenneth J.´´
8. dl
´´Correll CHarles I´´
9. dl
´´Azzopardi Mario´´
10. dl
´´Turner Brad´´
11. dl
´´Glassner Jonathan´´
12. dl
´´Azzopardi Mario´´
13. dl
´´Eastman Allan´´
14. dl
´´Turner Brad´´
15. dl
´´Azzopardi Mario´´
16. dl
´´Azzopardi Mario´´
17. dl
´´Gereghty William´´
18. dl
´´Wood Martin´´
19. dl
´´Kaufman Jimmy´´
20. dl
´´Warry-Smith David´´
21. dl
´´Wood Martin´´
22. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 441 krt
vygenerovano za: 0.16458106 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)