Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Z bláta do louže
rok natočení:1934
film: Z bláta do louže / Z bláta do louže (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 14:54:55

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Silvestr Blažek ztratí místo, ale neklesá na mysli. Dále se dvoří prodavačce Božence Strakové. O dívku se uchází také šofér stavitele Herolda, Karel Verner. Boženka je dcerou Narcise Straky, muže se záhadnou minulostí. Heroldův tchán Jakub Suldovský v něm však pozná starého kumpána z Vídně, kde oba milovali tutéž ženu. Straka se tehdy ujal ženina dítěte a vychoval je. Suldovský se po letech dozvídá, že Boženka je jeho dcerou. Stavitele Herolda přistihne manželka s milenkou Irenou. V nouzi ji stavitel představí jako snoubenku svého řidiče Karla. Když se to dozví Boženka, na nevinného Karla zanevře a svou náklonnost věnuje Silvestrovi. Nedorozumění se nakonec objasní a tak Silvestr zůstane zase sám. Pro neopatrnost Narcise Straky přijde dokonce o staré auto, zdroj svého živobytí, ale nevzdává se. Jen si znovu potvrdí svou teorii o cestě z bláta do louže.

================================================================

Silvestr Blažek has lost his job, but he does not lose heart. He persists in courting the salesgirl Boženka Straková. Also wooing the girl is Karel Verner, the chauffeur of builder Herold. Boženka is the daughter of Narcis Straka, a man with a mysterious past. Herold's father-in-law, Jakub Suldovský, recognises him as his old chum from Vienna, where both were in love with the same woman. Straka at that time took charge of the woman's child and educated her. Suldovský learns after many years that Boženka is his daughter. The situation is complicated by Herold's lover Irena, whom the man is compelled to introduce to his wife as Karel's fiancée. When Boženka learns this she comes to hate the innocent Karel and again turns her attention to Silvestr. The misunderstanding is eventually cleared up and Silvestr once again remains alone. Out of the carelessness of Narcis Straka he even loses his old car, the source of his livelihood, but he does not throw in the towel. He only confirms his theory on the way from the frying-pan into the fire.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Hilda
kontrolor
Kabeláčová

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
řidič
učitel tance Roman Stěhula
vrchní z Axy



Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Název
Režie
Přečteno: 791 krát
vygenerovano za: 0.3068 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)