Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dokud máš maminku
rok natočení:1934
film: Dokud máš maminku / Dokud máš maminku (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
92 min.
přidal
geron
film přidaný
28.02.2012, 13:33:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Pýchou a hlavní starostí majitelky obchodu s kuchyňským zbožím, vdovy Barbory Jarošové, je její milovaný a milující syn Karel. Po studiích se Karel odhodlá opustit rodný dům a najde si místo v pražské továrně na letadla. Brzy je z něho úspěšný konstruktér. Seznámí se s neteří ředitele továrny Mareše, tanečnicí Janou Machovou, a zamilují se do sebe. Karel se rozhodne představit svou nevěstu matce. Barbora však není s jeho volbou spokojena, v jejích očích není "tanečnice" Karlíčka hodna. Karel citově strádá, což se projevuje zejména v práci. Mareš proto navštíví jeho matku a upozorní ji, že svým postojem ohrožuje synův život, a zároveň ji pozve na letecký den. Barbora do Prahy přijede, Karlův start však zmešká. Rozrušený Karel mezitím s letadlem, v němž byla i Jana, havaroval a je raněn. Barbora přichází na letiště a smíří se se synem i jeho nevěstou.
================================================================

The pride and main source of anxiety of the widow Barbora Jarošová, owner of a kitchenware shop, is her much loved and loving son Karel. On completing his studies Karel decides to leave home and go to work in a Prague aircraft factory. He soon becomes a successful constructor. He meets Jana Machová, the niece of Mareš the factory manager, and falls in love with her. He decides to introduce Jana, a dancer, to his mother. But Barbora is not too pleased, thinking a mere dancer not good enough for her Karel. Karel suffers, and his suffering shows in his work. Therefore Mareš pays a visit to his mother and tells her her behaviour is endangering her son's life. He also invites her to the air day. Barbora comes to Prague but she misses the take-off of Karel's plane. Karel, still upset, bungles the take-off and the aircraft crashes, with Jana in it. He is injured. Mother Barbora arrives at the airfield and is reconciled to her son and his wife to be.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ředitel hotelu

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Barbora Jarošová
letecký konstruktér



Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Název
Režie
Přečteno: 800 krát
vygenerovano za: 0.1231 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)