Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Marijka nevěrnice
rok natočení:1934
film: Marijka nevěrnice / Marijka nevěrnice (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
74 min.
přidal
admin
film přidaný
04.07.2015, 13:46:47

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Chalupa Petro Birčaka vyhořela poté, co ji zapálil blesk. Tvrdý horal začne ihned se ženou Marijkou stavět nový dům. Český turista upozorní krčmáře Glücka na spáleniště na rozcestí, kde by mohl stát výnosný hostinec. Petro však odmítne krčmáři pozemek prodat. Aby vydělal peníze, chce odejít těžit dřevo do hor a na výpomoc na stavbu svého domu přivede mladého Danila. S nastalým jarem odcházejí dřevorubci včetně Birčaka na Černou Riku za prací. Muži tvrdě pracují v lese a jejich keron (předák) Herzán je okrádá na platu i stravě. Když se muži proti němu postaví, poštve je na Rosenthala, který mu odmítl dát svoji dceru za ženu. Osamělá Marijka se zatím důvěrně sblíží s Danilem. Petrova negramotná matka si dá napsat dopis, v němž syna upozorní na ženinu nevěru. Petro však miluje Marijku a nedokáže ji zabít. Při plavení dřeva se ocitne Petro s Danilem na jednom voru. Dojde mezi nimi k potyčce, kterou zaplatí Danilo životem. Protože však u rvačky nebyli svědci, může se Petro vrátit domů. Glück ho mezitím připravil o pozemek a Petro začne stavět s Marijkou nový dům na jiném místě.

================================================================

Lightning strikes a cottage owned by Petro Birčak. Petro, hardened by a rigorous life in the mountains, starts straightaway to build a new house with his wife Marijka. A Czech tourist tells the innkeeper Glück that the site on the crossroads which had been destroyed by fire, would be a good place for a pub. Petro, however, refuses to sell the land. He decides to go off into the mountains to collect wood to make some money and he invites the young Danilo to help him with the construction work. The lumberjacks set off for Černá Rika in the mountains at the beginning of spring, taking Birčak with them to assist them in their work. The men work hard in the forest but their boss Herzán cheats them of their pay and provisions. Furthermore, in an act of revenge, he turns them against Rosenthal who refused to offer his daughter in marriage. Left alone, Marijka becomes more intimate with Danilo. Petro's illiterate mother finds someone to write a letter in which she informs her son of his wife's infidelity, but Petro's love for Marijka prevents him from killing her. As the logs get sent down the river, Petro and Danilo find themselves on the same raft together. A scuffle ensues and Danilo is killed. There are no witnesses to this event, however, and so Petro returns home.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman


Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1934
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 255 krát
vygenerovano za: 0.0908 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)