Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Žena, která ví co chce
rok natočení:1934
film: Žena, která ví co chce / Žena, která ví co chce (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
89 min.
přidal
admin
film přidaný
30.10.2016, 12:01:10

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Muzikál
info zde :

Obsah filmu:

Po patnácti letech přijíždí do Prahy slavná zpěvačka Manon Cavalliniová. Před lety byla donucena manželem, průmyslníkem Rónem, aby zvolila mezi kariérou a životem s ním a malou dcerou Věrou. Nyní zve Manon manžela na premiéru. Ten odmítá, nebo nechce, aby se Věra s matkou, po které zdědila pěvecký talent, setkala. Rón dokonce propustí mladého tajemníka Veverku, protože se za Manon přimlouval. V téže době je v Praze pan de Gonzáles, prezident jihoamerické republiky Paránas, který chce prostřednictvím konzula Kliky nakoupit lokomotivy. Zakázku by rád získal Rón pro své železárny. Gonzáles je Manoniným dávným přítelem a proto je Rón nucen do divadla jít. Manonin úspěch nezkalí ani facky, které uštědří Veverka Klikovi. Konzul totiž bezohlednou jízdou smetl do příkopu auto, ve kterém jel Veverka s Věrou na výlet. Klika ve strachu, že incident bude prozrazen tisku, udělí kontrakt Rónovi. Věra se setkává s matkou a ta jí varuje před obětí, kterou si žádá umění. Dívka dává přednost sňatku s Veverkou. Rón se s Manon usmíří, ale ta si ještě rozmýšlí, zda se k manželovi vrátí.

================================================================

The famous singer Manon Cavalliniová comes to Prague after fifteen years. Many years ago she was forced by her husband, the industrialist Rón, to choose between a career and life with him and their young daughter Věra. Now Manon invites her husband to the premi re. He refuses, for he does not want Věra to meet her mother, from whom she has inherited her talent for singing. Rón even fires his young secretary Veverka because he has put in a word for Manon. In Prague at the same time is Mr. de Gonzáles, president of the South American Republic of Paránas, who wants, through the mediation of Consul Klika, to buy locomotives. Rón would like to win the order for his ironworks. Gonzáles is a long-time friend of Manon's and therefore Rón is compelled to attend the theatre. Manon's success does not obscure the slaps Veverka bestows on Klika. Through inconsiderate driving the consul forced off the road into a ditch the car in which Veverka and Věra were driving on an outing. Klika, fearing that the incident will be leaked to the press, awards Rón the contract. Věra meets her mother, who warns her of the sacrifices demanded by art. The girl gives her preference to marrying Veverka. Rón makes up with Manon, but she is still thinking over whether she will return to her husband.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
taneční mistr
don Cervantes

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Alexander Rón
host na večírku#1
Babetta
oponář
recepční úředník v hotelu
vrátný v hotelu



Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1934
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 212 krát
vygenerovano za: 0.103 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)