Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Život vojenský - život veselý
rok natočení:1934
film: Život vojenský - život veselý / Život vojenský - život veselý (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
71 min.
přidal
admin
film přidaný
15.11.2016, 22:52:46

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:


Vojáci jezdeckého pluku tráví volný čas podle svých zájmů, nechybí ani různé žertíky a především písničky. Toho všeho se také účastní desátník Václav Toman. Vojáci se cestou na cvičení zastaví v jedné vsi a starosta je pozve na taneční zábavu. Toman tady potká svou dávnou kamarádku Boženku, která má ráda starostova syna Jana. Chtěla by však, aby její vyvolený šel na vojnu, kde by z něho udělali pořádného muže. Václav ji v jejím snažení podpoří, a tak Jan vojáky následuje. Nejdříve je pro něho život v kasárnách těžký, ale brzy přivykne. Ve společnosti se setká se svou spolužačkou Olgou, která ho upozorní na zvláštní chování jednoho muže. S její a Václavovou pomocí odhalí Jan špionážní sí. Do rodné vsi se mladík vrací jako jiný člověk a rodiče i Boženka ho radostně vítají. Doprovází ho také Olga s Václavem, kteří se zasnoubili.

================================================================

The soldiers of a cavalry regiment spend their free time as they please, not leaving out various practical jokes and above all singing songs. Also participating in all of this is Corporal Václav Toman. The soldiers stop on the way to training manoeuvers in one village and the mayor invites them to a dance. Toman meets here his long ago friend Boženka, who has taken a fancy to the mayor's son Jan. She would like, however, that her chosen one enter military service where they would make a real man out of him. Václav supports her efforts, and so Jan follows after the soldiers. Barracks life is difficult for him at first, but he soon gets used to it. He meets his schoolmate Olga at a party and she points out to him the peculiar behaviour of one man. With her and Václav's help Jan uncovers a spy ring. The young man returns to his native village a new man and his parents and Boženka joyfully welcome him. Accompanying him are also Olga and Václav, who have become engaged.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Námět
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
policejní komisař

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
návštěvník kavárny na Barrandově
špion
špión#2



Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Název
Režie
Přečteno: 198 krát
vygenerovano za: 0.2206 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)