Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) U nás v Kocourkově
rok natočení:1934
film: U nás v Kocourkově / U nás v Kocourkově (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
22.11.2010, 23:18:46

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Uprchlý trestanec č. 1313, Ferdinand Kaplan, vystoupí náhodou v Kocourkově z vlaku, ve kterém se převlékl do civilního oděvu. Kocourkovští ho přivítají se slávou, nebo ho omylem považují za syna pytláka Jalovce, který před lety odešel do ciziny a tam se proslavil. "Mladý Jalovec" je zvolen starostou a ve své funkci navrhuje změny, které by do města nalákaly turisty. Jednou z atrakcí má být nová kašna na náměstí. Dcera bývalého starosty Adama Blaženka miluje mladého Nykyse, ale její rodiče chtějí, aby se provdala za nového starostu. Do města přijede cirkus a s ním i trestancova bývalá milá Lily. Při zahajovacím představení ohlásí Adam před obyvateli Kocourkova své přání, aby se Blaženka provdala za starostu. Ten však o lásce mladých lidí ví a za pomoci kouzla provede svou výměnu za Nykyse. Adamovi musí svolit ke sňatku. Dva muži hledají v Kocourkově uprchlého trestance a Kaplan je podle fotografie poznán. Na útěku se ho marně snaží Lily zachránit zbořením cirkusového stanu. Kaplan je odveden do vězení. Staronový starosta Adam rozhodne, že nová kašna bude zbořena.


================================================================

Escaped convict no. 1313, Ferdinand Kaplan, changes into civilian clothes in the train and gets out by chance at the town of Kocourkov. The locals welcome him warmly, believing him to be "young Jalovec", a poacher's son who had left the country years earlier and became famous. He is duly elected mayor and he proposes measures to attract tourists to the town. One of the attractions is to be a new fountain in the square. Blaženka, daughter of a previous mayor Adam, is in love with young Nykys, but her parents choose to marry her off to the new mayor. A circus comes to town, and Kaplan's former sweetheart Lily is in it. During the opening performance Adam tells the people of Kocourkov that he hopes to marry his daughter to Kaplan. The latter however knows that Blaženka and Nykys love each other, and so he adopts the appearance of Nykys. Adam has to consent to the marriage. Two men arrive in Kocourkov looking for the escaped convict Kaplan and they recognise him from a photograph. Lily tries to help him escape by making the circus tent collapse. But Kaplan is hauled off to prison. Adam, reinstated as mayor, decides to demolish the new fountain.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Scénarista
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
holič Ludvík Ešpandr

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
host v kantýně



Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1934
Distributor
Československo

1934
Produkční společnost
Československo

Název
Režie
Přečteno: 1211 krát
vygenerovano za: 0.1002 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)