Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Zlatá Kateřina
rok natočení:1934
film: Zlatá Kateřina / Zlatá Kateřina (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
107 min.
přidal
geron
film přidaný
28.02.2012, 13:47:32

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Špatná hospodářská situace způsobí, že majitelka obchodu s rybami Kateřina Udatná musí vyhlásit bankrot. Žena je zdrcena, protože celý život tvrdě pracovala. Neočekávaně dostane dopis z Ameriky od jistého Jonna Sama, který jí oznamuje, že přijíždí do Evropy, kde se hodlá usadit. Přiveze jí zprávu o dědictví, které má paní Kateřina získat po jeho zemřelém strýci. Obchodnice je zachráněna, může vyrovnat dluhy a spolu se Samem založí společnost na výrobu léčiv. Sam se zamiluje do Kateřininy dcery Lídy. Ta jeho cit opětuje, ale nejprve se chce ujistit, zda novou láskou neublíží Rudolfovi, svému příteli z dětství. Mladík má však děvče. Z radosti mu Lída padne do náruče. V té chvíli je zahlédne Sam a rozčarován odjede tajně do Krkonoš. V jeho nepřítomnosti je paní Kateřina nařčena, že dědictví získala podvodem, a policie ji vezme do vazby. Samovým návratem se nedorozumění vysvětlí: ukáže se, že paní Kateřina je pravou dědičkou a její dcera Lída se s Jonnem zasnoubí.

================================================================

The economic situation is so poor that the proprietress of a fish store, Kateřina Udatná, must declare bankruptcy. The woman is broken-hearted because she has worked hard her entire life. She unexpectedly receives a letter from America, from a certain Jonn Sam, who informs her that he is coming to Europe where he intends to settle. He brings her news of an inheritance which Mrs Kateřina has received from his deceased uncle. The businesswoman is saved, she is able to settle her debts and together with Sam found a company for the manufacture of pharmaceuticals. Sam has fallen in love with Kateřina's daughter Lída. She returns his feelings, but she must first make sure that her new love does not hurt Rudolf, her friend from childhood. But the young man has a girl. Out of joy Lída falls into his arms. At that moment they are spotted by Sam and in sorrow he leaves secretly to the Krkonoše Mountains. In his absence Mrs Kateřina is accused of acquiring the inheritance by fraud and the police incarcerate her. The misunderstanding is cleared up by Sam's return: it is shown that Mrs Kateřina is the true heiress and her daughter Lída becomes engaged to Jonn Sam.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
majitelka obch.s rybami Kateřina U
vězeňský dozorce
správce věznice

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Kateřina Kremličková
zákaznice#1



Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Název
Režie
Přečteno: 1116 krát
vygenerovano za: 0.6142 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)