Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Matka Kráčmerka
rok natočení:1934
film: Matka Kráčmerka / Matka Kráčmerka (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
geron
film přidaný
28.02.2012, 13:14:50

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Manželé Kráčmerovi pracují pilně v zelinářské zahradě. Šetří na věno jediné dceři Betynce, která má vážnou známost s medikem Zdeborským. Inspirováni zprávou v novinách, rozhodnou se Kráčmerovi koupit los. Kráčmerka ho přinese domů s pláčem, protože se jí zdá, že vyhodila celý majetek. Po bezesné noci se vydá do prodejny, aby los vrátila. Je však pozdě, tah už proběhl. Znovu se vrací Kráčmerka s pláčem, tentokrát se zprávou, že vyhráli. Kráčmera jde ověřit výhru pro jistotu na loterní ředitelství. Vrací se nadšený, nebo skutečně vyhráli a to dokonce dva miliony korun. Rozhodnou se koupit činžovní dům, ale obratný realitní agent jim vnutí bývalý šlechtický palác. S vlastnictvím domu získají Kráčmerovi povinnost starat se o Mozartův pokoj. Prostí manželé se často zlobí, že jim pan Mozart nepřijde nikdy poděkovat, i když neustále uklízejí po jeho mnohých návštěvnících. Poté, co se Kráčmerům ztratí peníze a jsou nalezeny pečlivě ukryté v Kráčmerčině posteli, může si Betynka vzít Zdeborského, nyní už dostudovaného lékaře.
================================================================

Mr and Mrs Kráčmera work hard in their vegetable garden. They are saving up for the dowry of their daughter Betynka who is in love with Zdeborský, a medical student. Inspired by a report in the papers, the Kráčmeras decide to take their chances in the lottery. Mrs Kráčmera brings back the ticket with tears in her eyes, believing that they have squandered all their property. After a restless night she goes back to the betting shop to return the lottery ticket. It is too late, however, the draw is in progress. Mrs Kráčmera returns home again, in tears, this time with the news that they have won. Kráčmera goes to see the manager of the shop and comes back, his eyes shining; they have indeed won the lottery, two million, in fact. They decide to buy an apartment house but the persuasive estate agent forces them to buy a former noble's palace. Acquiring the property also involves the duty of looking after Mozart's room. These simple people are angry that Mr Mozart never comes to thank them for cleaning up after his many visitors. The couple also manage to lose the rest of their money which is later found safely hidden in Mrs Kráčmera's bed. They are then able to pay for Betynka's wedding with Zdeborský, now a professional doctor.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
hudba k písni
Scénarista
text písně

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
pantatínek
MUDr.Jahoda
Barbora Kráčmerová
hrabě Emerich Xaver Anton Rundstei

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
průvodce
stěhovák
správce paláce
nezaměstnaný dělník Francek


Epizodní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
nezaměstnaný


Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Filmová série1
Matka Kráčmerka - (1925÷1934)
(počet v db :3)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1925
2
1927
3
1934


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Název
Režie
Přečteno: 931 krát
vygenerovano za: 0.1051 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)